evlenince aile binasında oturan var mı

deniiizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.679
3
66
İstanbul
eşinin ailesi ve diğer akrabalarıyla aile binasında oturanlar var mı avantajları ve dezavantajları neler yardımcı olursanız

Ayni binada oturmadım 1 sokak ileride oturdum.
Ayni binadan farkı yoktu
Evde yoksun ararlar gelirsin nerdeydin açıklamasını yaparsın
Eve bi misafir gelir görürler damlarlar özel sohbet edemezsin .
Müsaitmisin değilmisin sorulmaz eve dalınır.
Bir askılı tişörtle gezmeye evde hasret kalırsın heran herkes gelebilir.
Sürekli akşam yemeğine çağrılırsın.
Haftada 3 den aşşağısı kurtarmazdı onları.
2 kere gitsen 3. ye gidene kadar ısrar ısrar ısrar ısrar ....
Bir keresinde uyuyordum zili duymamışım güneşliklerde kapalıydı
Malum sabah daha yerimden kalkmamışım eşime kadar aramışlar.
Güneşlikler kapalı evde galiba ama açmıyor diye
Naptım Taşındım 6 ay oturdum çıktım o semtten
Aynı binadan farkım yoktu camdan cama görüyorduk evlerimizi
Sakın ama sakın düşünmeyin derim hele ki yeni evliyseniz
Kolay kolay özeliniz olacağını düşünmüyorum.
Avantajı yok hiç olmadı birtane sayamam size
Birde ben genelde ayakkabılarım birikene kadar almam içeri üşengeçimdir
Bigün kapıdaki iki ayakkabıdan birini giydim çıktım diğeri kaldı
Kayınvalidem geldim açmadın kapıyı ayakkabıların kapıdaydı diyor.
Evde olmadığımı inandıramadım.

Son düzenleme:
ben aynı binada oturup memnun olanı daha hiç görmedim varsa da istisnadır.imkanın varsa aynı binaya hatta sokağa bile gitme

eşinin ailesi ve diğer akrabalarıyla aile binasında oturanlar var mı avantajları ve dezavantajları neler yardımcı olursanız

Ben hiç bir avantajını görmedim. Olduysa bile dezavantajlarının yanında lafı bile edilmez.
Hiiiç ama hiiç düşünme bile bunu.

otur otur şu yukarıda yazan arkadaşın yazdığı şeylerin 1 tanesi bile problem değil saçmalık sadece ne varmış gelinip gidilse kendi annesinin yanında otursa bunları yazmazdı ah canım anam bana şöyle yaprdım etti şöyle yanlız bırakmadı derdi bir kadının yeri kocasının yanınıdır bunu unutma böyle boş şeyler için canını sıkma kocan nasıl istiyorsa yap mutlu olmaya çalış

Canım merak ettim, aynı binada oturduysan eşinin ailesi ile acaba avantajlarını paylaşır mısın :26:

yok ben evli değilim bi arkadaşımın bu konuyla ilgili sorunu vardıda erkek arkadaşı aile binasında oturmasını istiyor sizinde fikirlerinizi alalım dedik oturmazsa ayrılık noktasına gelicekmiş

ben hiç aynı binada oturmadım ama bu birazda karşında ki insanların huyuna ve sana bağlı.öncelikle umarım çalışıyorsundur.çalışan hanımlar için aynı binada oturmanın avantaj olabileceğini düşünüyorum.enazından akşamları geldiğinde haftada 2 gün kayınvalidende yemek yiyip evine geçebilirsin.ama çalışmıyorsan sürekli dipdibe işin zor olabilir

yok ben evli değilim bi arkadaşımın bu konuyla ilgili sorunu vardıda erkek arkadaşı aile binasında oturmasını istiyor sizinde fikirlerinizi alalım dedik oturmazsa ayrılık noktasına gelicekmiş

Aslında pekte fikir almaya gerek yok şu forumu az bir kurcala, pek çok evliliğin zaten bu yüzden sonlandığını yada sürdürülemez durumda olduğunu pek ala görebilirsin.

Bende eşimin ailesiyle aynı binadayım canım. Evlenmeden önce çok korkum ve endişelerim vardı. Çevremden bu konuda hep olumsuz şeyler duyuyordum. Evleneli 6. ayımızı doldurduk. Çok şükür hiç korktuğum gibi olmadı. Eşimin ailesi çok anlayışlı ve düşünceli çıktı. Çat kap, uygunsuz vakitlerde hiçı gelmezler, aksine, bana bir arkadaş ve bir komşu gibidirler. Yemek yaptığında getirir, ne bileyim pasta alır, bende çay yaparım içeriz hep birlikte.Çok şükür hiç kırmadık, gücenmedik birbirimize.
Hiç bir şeyi sıkıntı etmedik kendimize. Eşim bile bazen kıskanıyor, annemle çok samimisin diyor
Biraz yapı, kişilik, insanın görgülü olması etkiliyor sanırım. Tek dezavantajı ona misafir geldiğinde, bende yukarı çıkıyorym, misaifrlerini ağırlıyorum. Fakat pasta börek yapmaktan, hürmet etmekten hiç gocunmam. Kayınvalidemde çok mutlu olur bu durumdan.

ben 4 yıl aile apartmamında oturdum ama kayınvalidemin evi çok uzaktı ben eşimin babannesi ve amcasıyla aynı apartmandaydım
sözlüyken çok olay çıkardım orda oturmam diye kaç sefer ayrılma noktasına geldik ama sonunda ikna ettiler beni.ben apartmanın bulunduğu mahalleyi sevmiyodum derdim de en çok oydu..

kayınvalidemlerle değilsede eltim ve eşimin diğer akrabalarıyla aynı binadayız..gezdiğin yediğin içtiğin hep laf...kaynım attığım çöplere bile bakıyomuş..ne müsrif diyormuş..inan laf söz hç bitmiyor..en iyisi uzak olmak ama malesef ev bizim

4 yılda benim hiç bi problemim olmadı onlarla ama ben araya mesafe koydum herzaman asla karıştırmadım kimseyi hayatıma
onun çok avantajı oldu arkadaşına da onu tavsiye edebilirim sadece

Ben 6 aylık evliyim.Kayınvalidem ve görümcemle aynı binada oturuyoruz üstelik bizimki apartman değil müstakil. Daha içli dışlı bir diğer anlamda... Kayınvalidemle beraber yiyoruz akşam yemeklerini. Hergün yemek yapmıyorum paylaşıyoruz bazen ben, ben o, bazen görümcem yapıyor. Ama ne yapsam paylaşıyoruz mecburen, herşeyde kokuyormuş. E mecbur onlara da dağıtıyorum yaptıklarımdan. Yeni birşey denesem, güzel olmasa da saklayamıyorum. Tatlı yaptım diyelim herkese paylaşırınca yediğinidişinin kovuğunu doldurmuyor :) Özel hayat olmuyor doğru... Her an ay gelirler mi, geldiler mi diye düşünüyorsun... Misafirim gelince ailem gelirse onlar da geliyor, çağırmak zorunda kalıyorum zaten. Ailemle başbaşa rahat oturamıyorum. Onlar da saygı gösteriyorlar kendilerince ama ben de rahat olmak istiyorum... vs vs vs :)))

böyle bir konu güzel olmuş ama yalnız değilmişim...

bu yorumun tamamına katılıyorum yanyana dairelerdeydik
evliliğimin 2,5 senesini burnumdan getirdiler
hatta bir defasında gelmiş kapıyı çalmış duymamışız yedek anahtar vardı
pazar günü kadın o anahtarla içeriye girdi
düşünün artık ne kadar anlayışlı olduğunu

Ben de yakın oturanlardanım.
Bir kere tam banyoya girecem.
Zil çaldı.Tülün arkasından baktım.Görümcemle bir köylüleri.
Üstüm çıplak.Açmadım tabi kapıyı.
Zile bir basıyor bir daha.
Arka Arkaya.
aKŞAM KAYNANAMLARDA DİYOR Kİ.
bUGÜN SANA GELDİK AÇMADIN.
eVDE MİYDİN DEMİYOR DA.
He sen miydin zile basan.Ben de dilenci herhalde.Israrla çaldığına göre dedim, banyodaydım dedim.
Niye gelmiştiniz dedim.
Cevap:
Doktora gidiyorduk da para almayı unutmuşuz.Para alcaktık.
Şaka gibiler ya

Son düzenleme:
bende yakın oturuyorum aramızda cadde var sadece neredeyse ailenin yarısı orada oturuyor ama hiç şimdiye kadar rahatsız olmadım bu durumdan ben çalışıyorum o yüzden yorgunum diye çat kapı gelen olmuyor...
çalıştığım için yemeğe çağırır kayınvalidem 2 günde bir eğer yemeğim yoksa giderim varsada başka bir akşam derim...
eşimde çok anlayışlı ben istemezsem kesinlikle ısrar etmez gidelim diye...

Son düzenleme:

Eğer o arkadaş bensem yaşadığım şeyi yazdım ki bana göre saçmalık değil
Herkesin görüşü farklıdır buda benim görüşüm yaşadığım şey.
Tabiki fikir farklılıkları düşünceleri olacaktır.
Benim yerime konuşmuşsunuz şuan ama ben kendi yerime konuşabilirim
Şuan anneme çok yakın oturuyorum aramadan gelmez sürekli başbaşa bırakmak ister.
Zorla çaya geliyor normal birgün anda asla gelmez.
Belli bi saatten sonra aramayız bile birbirimizi
Ben annemi yardıma çağırmam ben ona yardıma giderim.
Yardıma ihtiyaclık bi durumum yok çok şükür elimden herşey gelir
Tamamen aile yapısıyla alakalı bişey
iyi akşamlar :))

Son düzenleme:
bende 5 yıldır aile binasında oturuyorum.allaha şükür çok memnunum.resmen komşuluk çerçevesinde gidiyor yakınlığımız.
bizdede şöyle bir sorun var.demir kapı açıldığı zaman herkes kapıya dökülür nereye gidiyosunuz ne alcaksınız falan
çok fazla samimi ve iç içe olmadığı sürece sorun olcağını düşünmüyoruım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…