• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince aile ile yasamak ?

Neden olmasın 15 yıldır annem,babam,ablam,eniştem,ablamın 3 çocuğu ve ben aynı evi paylaşıyoruz hiçte sıkıntı çekmedik. Yeri geldi eniştem 3 kadınla evliymiş gibi oldu. Çay,kahve,ütüsünü filan yapıyordum. Annem zaten tüm iş üstünde çocuklarada o baktı. Ablam çalışıyordu akşama kadınlık görevide ondaydı. Yani süper bir sistem oldu bizde.
Ki sizde fazla kimsede yok. Bence kayınvaliyle yaşamaktan daha rahat anne ve eşle yaşamak 😋
"3 kadınla evliymiş gibi ".. Benzetmeniz hiç hoş olmamış, Biri kayınvalidesi biri baldızı ..

Dublex olunca noluyo? Ayni ev olmuyor mu? Gec bunlari geri gelip burda konu acmak istemiyorsan yapma. Erkeklerin tuzu kuru nasilsa hem isleri gorulur hem analarina hizmetci alirlar hemde keyif yaparlar.

Annene bak iyilessin once, anne gibi var mi? Yok!!!! Yasiniz kac hem? Ne bu acele?

Düşüncede güzel ama icraata geçince olmuyor işte. Evliliğinizin ilk günlerinde, ilk aylarında kocalar sıkıntı çıkarıyor. Ne kadar da o istese bile!

Birlikte yaşamaya alışma, birbirini benimseme, düzen oturtma sürecinde baş başa olmalısınız bence. Bazı anların keyfini çıkarmak için mahrem bir alan gerekiyor ve dubleks ev fikri bu ihtiyacı karşılamıyor. Burada mahrem andan kastım sadece sevişip etmek değil, şöyle göz göze sohbet etmek, koltukta sarmak dolaş oturmak, bir film izlemek bile baş başa yapıldığında farklıdır. Bunlar ilişkinizin oturması için gerekli şeyler. Her an biri seslenebilir, gelebilir diye düşünerek yapıldıklarında, daha farklı olur. O rahatlığı yaşamalısınız bence. Ancak anneniz elbette canınızdır, ihtiyacı olduğunda yardımına koşacaksınız doğal olarak. Ama bunun için aynı ev değil de, ya aynı apartman ya da yan apartman gibi seçenekler tercih edilebilir.

Aslinda ayni apartmanda olabilir hatta suanki evimizde bos bir dairede var ama oyle birsey ki acil bisi olsa o mesafede bile ulasamayabilrler.Mesela bugun kadin markete gitmis anneannem tuvalete girmis ama kalkamamis annemde telefona uzanamamis cok kisa bir sure belki ama caresiz beklemek zorunda kalmislar o sekilde.Dublexde en azindan herkese yasam alani olusturabilir ama seslendiklerinde de duyabilecek mesafede olabiliriz diye dusunduk
Kamera yerlestırebılırsınız evlerıne,yan yana daırelerde ne gıbı zorluk olabılır kı

Bence düğünü ertelemeyin ama sürekli bu şekilde yaşamak değil de annenizle iyileşene kadar 2 yıllık diye konuşun sonra beklentilerini uzatıp gitmek istiyoruz deyince hayal kırıklığı yaşamasınlar. Düşüncenizden dolayı da takdir ettim sizi de nişanlınızı da :KK25:

eşim annem için böyle bir şey sunsa ben kabul ederdim. benim kendi fikrim bu ama herkesin huyu suyu farklı siz annenizin huyunu suyunu biliyorsunuz aynı evde yapabiliriz demeniz gerek bir de tek evlatsınız onun da sorumluluğu var siz de iyi düşünün taşının

Yanına bir yardımcı alsanız ve sürekli kontrol etseniz?
Mesela altlı üstlü otursanız. Aynı ev içinde bence zor olur ya.

O iş olmaz adamı sıkmaya başlar 1,5 sene hiçbirşey bekleyin, iç güveysi hisseder adam soğukluk başlar özel hayat kalmaz

1 1,5 sene çok değil ben olsam 1,5 sene bekler annemi evlenirken yanımda görmek isterdim yatağını süslemek yerine ;)

bence olmaz

akşama kadar onlar evde akşam geldiniz eşiniz sizinle dışarı çıkmak istiyor anneniz de sabah biraz midem bulandı dedi

en basitinden şimdi gitseniz bir türlü gitmezseniz bri türlü

annem hasta bırakıp çıktım diye hissedeceksin adam bir şey istemiş olmaz gibi hissedeceksin

ayrıca evliliğin ilk zamanları kavgalı gürültülü geçer evde anne anneanne olunca o kavgalar tartışmalar içeri atılır sonra patlar

çözüm yakın evler, tam zamanlı bakıcı, bol ziyaret

anladığım kadarı ile siz de çalışıyorsunuz akşam eve geldiğinizde dinlenmek sizin de hakkınız iki hasta iki de siz cidden zorlu bir süreç olur eşin de sen de yıpranırsın

Benim annemde rahatsız ama aynı evde oturmayı göze alamam ,çünkü bazı huyuna suyuna ben tahammül edemiyorum elin oğlu nasıl tahammül etsin ,
Aynı binada 2 farklı daire olabilir ,bakan kişide yatılı kalır ,bu sizin için en makul çözüm olur ,hiç özeliniz kalmaz diğer türlü .

Mrblar cok kisa bir sekilde ozetleyip acil olarak fikirlerinizi okumak ve bir an once karar verip harekete gecmek istiyorum.
Bu yaz icin erkek arkadasimla evlilik planlarimiz vardi fakat once anneannemin sonrada annemin saglik sorunlari nedeniyle surekli ertelesekmi diye konusuyorduk.Fakat gecen gun erkek arkadasim ertelememize gerek olmadigini buyuk dublex bir ev tutup hep beraber yasayabilecegimizi artik ertelemek istemedigini soyledi.Simdi aklimi karistiran konular bu sekilde hep beraber bir arada yasamak mantiklimi ne gibi zorluklar yasayabiliriz ?
DipNot: Annemin gecirdigi kazadan dolayi hic kalkmamasi gerekiyor iyilesme icinde onunde yaklasik 1- 1.5 yillik bir surec var.Tek cocuk ve tek torunum yani benden baska kimse yok onlarla ilgilenecek.Suan evde gunduzlu bir yardimcimiz var istersek yatili olarakta kalabilir ama bu kosullarda asla icim rahat etmeyecek ve aklim surekli onlarda kalacak.Annemlerle net kararimi verdikten sonra konusmayi dusunuyorum henuz onlarin fikrini bilmiyorum.Ailem ve erkek arkadasimin arasi iyidir gunluk olarak ben aralarinda olmasamda gorusurler yillardir birbirlerini tanir huyunu susyunu bilirler.
karşılıklı daire olması daha mantıklı, sorunlar çıkabilir...

annenizin hastaligini tam olarak anlamadim,
dugun yapmayi dusundugunuze gore sadece iyilesme surecinde ve riskli degil durumu,
iyi bakildigi zaman iyilesek zamanla.

bu durumda ya erteleyin, ya da tam zamanli bakici isini dusunun. Hatta isi birakip kendiniz gunduz bakimini ustlenmeyi ve gece bakicisi ayarlamayi bile dusunebilirsiniz.

Ev ev ustune olmuyor diyorum ben.

Mrblar cok kisa bir sekilde ozetleyip acil olarak fikirlerinizi okumak ve bir an once karar verip harekete gecmek istiyorum.
Bu yaz icin erkek arkadasimla evlilik planlarimiz vardi fakat once anneannemin sonrada annemin saglik sorunlari nedeniyle surekli ertelesekmi diye konusuyorduk.Fakat gecen gun erkek arkadasim ertelememize gerek olmadigini buyuk dublex bir ev tutup hep beraber yasayabilecegimizi artik ertelemek istemedigini soyledi.Simdi aklimi karistiran konular bu sekilde hep beraber bir arada yasamak mantiklimi ne gibi zorluklar yasayabiliriz ?
DipNot: Annemin gecirdigi kazadan dolayi hic kalkmamasi gerekiyor iyilesme icinde onunde yaklasik 1- 1.5 yillik bir surec var.Tek cocuk ve tek torunum yani benden baska kimse yok onlarla ilgilenecek.Suan evde gunduzlu bir yardimcimiz var istersek yatili olarakta kalabilir ama bu kosullarda asla icim rahat etmeyecek ve aklim surekli onlarda kalacak.Annemlerle net kararimi verdikten sonra konusmayi dusunuyorum henuz onlarin fikrini bilmiyorum.Ailem ve erkek arkadasimin arasi iyidir gunluk olarak ben aralarinda olmasamda gorusurler yillardir birbirlerini tanir huyunu susyunu bilirler.

Çok mantıksız. Yapabileceğiniz en mantıklı olay annenlere çok yakın bir yerden ev tutmak olabilir. Aynı ev olmaz. O evlenmeden önce her şeye evet diyen adamların evlendikten sonra ne kadar değiştiğiyle ilgili yüzlerce konu okudu bu gözler.

Back
X