'Evlenince Anlarsın'

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.740
12.319
298
İstanbul
Merhaba herkese...
25 yaşında bir bekar olarak sitede olsun gerçek yaşamda olsun pek çok konuda empati yapmaya çalışarak, kimi zaman konu sahibine kızarak(daha baskın davranmadığı için) kimi zaman onun için üzülerek pek çok yorum yaptım...
Yaklaşık 3 senedir bu forumdayım...
Hem gerçek hayatta hem de forumda gördüğüm ve rahatsız olduğum birkaç konu var:
1.si yorum yapan biz bekarlara hemen hemen çoğu zaman 2. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Söylediklerimiz ya çoğu evli arkadaşlar tarafından tiye alınıyor ya da küçümseniyor.
2.si bekarlar olarak sorunlarımızı paylaştığımızda, 'Ooo evlenmeden ne bunlar şunlar' ya da 'Ooo evlenirsin olur eder geçer gider bak evlen noluyor' diye aşağılayıcı ve karşıdakini incitici yorumlar yazılıyor ve söyleniyor.
3.sü evli insanlarla alakalı yorum yaptığımızda şu klasik replikle karşı karşı karşıya kalıyoruz 'EVLENİNCE ANLARSIN!'

Her şey bir tarafa, 'EVLENİNCE ANLARSIN!' lafı bir beddua değil de nedir?
Onların yaşadıklarını ya da benzerlerini yaşamamızdan mutlu mu olacaklar?
Tüm bekar ve evli arkadaşlardan yorum bekliyorum.
Haksızsam düzeltin lütfen.
Ben bu konuda gerçekten dertliyim... :19:

aynı konudan muzdaribim, sanki o yorum yokmuş gibi davranılıyor. O zaman ' SADECE EVLİLER YAZSIN ' diye belirtsinler

valla soyledıklerıne katılarak bırsey eklemek ıstıyorum bayanlar burda konu acıyolar sora ıstemedıklerı yorumlar gelıncede yazanlara hakaret kufur nıtelıgınde sozler soylenıyor e boyle olunca bızde konuyu ti ye alıyoruz halıyle bu seferde ceza bıze kesılıyor....bence buraya konu acan herkes gelebılecek yorumlara hazırlıklı olup mantıklı cevaplar verebılmelı eger gelebılcek yorumlardan korkuyorsada hıc acmasın daha ıyı:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19:

aynı konudan muzdaribim, sanki o yorum yokmuş gibi davranılıyor. O zaman ' SADECE EVLİLER YAZSIN ' diye belirtsinler

Belirtmelerine gerek kalmıyor, bazı arkadaşlar ise özellikle yazıyor 'evliler yazsın' diye...
Gene de yazmayanlar da davranışlardan çoğu zaman bunun göstermeyi ihmal etmiyorlar zaten... :31:
Sağolsunlar. :39:

evet hayalcim..bu forumda gördüğüm ikiliklerden biri maalesef..yaş kaç olursa olsun,benden küçük evli olan arkadaşlarım bile " hıhh sende kimsin" modunda olabiliyor...

bir tek ben düşünmüyormuşum bunu neyseki..:31:

klasik olan o lafa bende sinir oluyorum...evlenince neyi görecez?

her şey kader kısmet madem evlilikte öyle..bizim karşımıza kısmetimiz çıkmıyor mu diye böyle yanii..roller farklı olabilirdi..
evet biz evli değiliz ama evlilerde bir zamanlar bekardı...gerek burada gerek arkadaş çevremde ben de aynı yaklaşımdan
müzdaribim..:19: forumda da keza bir kutuplaşma var kimse aksini idda edemez sanırım..sadece evliler evlileri ya da bekarlar bekarları
anlıyor gibi...

Belirtmelerine gerek kalmıyor, bazı arkadaşlar ise özellikle yazıyor 'evliler yazsın' diye...
Gene de yazmayanlar da davranışlardan çoğu zaman bunun göstermeyi ihmal etmiyorlar zaten... :31:
Sağolsunlar. :39:

:1::1:aman kendileri bilir

valla soyledıklerıne katılarak bırsey eklemek ıstıyorum bayanlar burda konu acıyolar sora ıstemedıklerı yorumlar gelıncede yazanlara hakaret kufur nıtelıgınde sozler soylenıyor e boyle olunca bızde konuyu ti ye alıyoruz halıyle bu seferde ceza bıze kesılıyor....bence buraya konu acan herkes gelebılecek yorumlara hazırlıklı olup mantıklı cevaplar verebılmelı eger gelebılcek yorumlardan korkuyorsada hıc acmasın daha ıyı:19::19::19::19::19::19::19::19::19::19::19:

O ayrı bir boyut evet.
Kimse yoğurdum ekşi demez ama az da olsa çuvaldızı kendimize batırmalıyız toplumca.
Hep başkasına hep başkasına olmuyor.
Hep ben haklıyım demekle de olmuyor.
El elden üstündür.
Bekar bir el de olabilir bu! Evli bir el de. :23:

ben evli biri olarak size hak veriyorum.ama yalnız değilsiniz, bize de "çocuğun olsun anlarsın" diyorlar:34:bunun bir üst seviyesi ne acaba?:52:

genelde dikkat etmem evli yada bekar mı yorum yapan diye...
tabi yazdığın sebepler geçerli şeyler...
tabir yada üslup söylediğin gibi olmamalı...
bende bekar olsam belki bende rahatsız olurdum...
ama canımcım şu var seninde belirttiğin gibi..
evli insanlarla bekar insanların fikirleri aynı olamıyo...
tecrübe var yaşanmışlık var iyi kötü..
kızma neolur bana ama başka laf kalmıyo insana evlenince sende bunu daha iyi anlayacaksın...

bişey yazıcam ama tepki almaktan çok korkuyorum :(
bende aynen sizin gibi düşünüyordum
bu tepkileri böyle kötü karşılamasak
belkide siz ilerde büyük hayallere kapılıp daha sonrada
hayal kırıklığına uğramayın diye söyleniyors,dur
neticede acı bir gerçek var
ve maalesef sonradan anlıycaksınızki hiç birşey hayallerdeki gibi olmuyor:17::17:

bunun bence denmesinin sebebi evlenmeden önce onların da aynı düşüncelerde olması
ama evlenince düşünceler değişebiliyor bu nedenle evlenince anlarsın diyorlardır:34:

ama sadece saygı çerçevesinde yorumlar yapılmalı bekar yada evli ne olursa olsun kimse kimseyi saygısız bi şekilde eleştiremez. Konu açarken zaten olumlu olumsuz eleştiri geleceğini biliyoruz ama bazen insanlar acımasız sözler sarf ediyor.
ben bi konu açmıştım mesela bana salak , şizofren , fake bile dediler siz düşünün yani:40:

ben evli biri olarak size hak veriyorum.ama yalnız değilsiniz, bize de "çocuğun olsun anlarsın" diyorlar:34:bunun bir üst seviyesi ne acaba?:52:

peki integracım neden hep bir şeyler olmak zorunda? tabir- caizse sınıf atlamak zorunda mıyız?

herkes aksini iddaa ederken neden davranışlar bu yönde?

anlamış değilim gerçekten..:19:

sadece o değil ki

evlenirsin bu seferde çocuğun olunca anlarsın

çocuğun yok sen bilmezsin

Son düzenleme:
evet hayalcim..bu forumda gördüğüm ikiliklerden biri maalesef..yaş kaç olursa olsun,benden küçük evli olan arkadaşlarım bile " hıhh sende kimsin" modunda olabiliyor...

bir tek ben düşünmüyormuşum bunu neyseki..:31:

klasik olan o lafa bende sinir oluyorum...evlenince neyi görecez?

her şey kader kısmet madem evlilikte öyle..bizim karşımıza kısmetimiz çıkmıyor mu diye böyle yanii..roller farklı olabilirdi..
evet biz evli değiliz ama evlilerde bir zamanlar bekardı...gerek burada gerek arkadaş çevremde ben de aynı yaklaşımdan
müzdaribim..:19: forumda da keza bir kutuplaşma var kimse aksini idda edemez sanırım..sadece evliler evlileri ya da bekarlar bekarları
anlıyor gibi...

Hadi diyelim iddia edildiği gibi biz evlileri anlayamıyoruz yaşamadığımız için.
Peki bahsettiğin gibi o evliler de bir zamanlar bekardı?
Onlardan çok bizi anlayan olamaz bu takdirde?
Neden peki bu ayrım?
Evlenince sınıf mı atlanıyor onlar burjuva biz köylü kesim miyiz? :27:
Nedir bu 'anlamazsın bilmezsin' diyerek göz süzdürme merakı. :26:
Ben sadece biz kadın birey olarak fikrimi sunuyorum keza hepimiz öyle...
Elbette haklı olduğumuz gibi haksızlıklarımız da olacak... :24:
Haklı olan yanları kesip alsalar, hayatlarına uygulasalar istiyoruz...
Yoksa amacımız ukalalık değil, yermek değil...
Bunu fark edemiyorlar sanırım. :6:

ve maalesef sonradan anlıycaksınızki hiç birşey hayallerdeki gibi olmuyor:17::17:

şimdi açıkçası yaşım 30 oldu olacak..:53:

pek çok şey yaşadım, gerek ailede,gerek arkadaş çevresinde
gerekse özel hayatımda...mutlak ve mutlak eş ve çevresi farklı...
ama şu da bir gerçek, burada açılan konuları görüyoruz her evli kadın bilinçli evlenmemiş..
hatta şunu bile iddaa ederim kendimi daha donanımlı ve bilinçli buluyorum...bir tek farkımız
cinselliği yaşamamak oluyor belki ama çoğu da zaten cinsellik nedir eşinin yanında öğrenmiş..
(bunu demekten kastım evlilik öncesi cinsellik değil..:34: )

ve benzer pek çok şey...:31: bir şekilde evliliğin kıyısında köşesindeyiz, biz sadece evli değiliz..:26:

Torunun olunca anlarsın diyorlar anneme :8:
Üst seviye bu :10:

genelde dikkat etmem evli yada bekar mı yorum yapan diye...
tabi yazdığın sebepler geçerli şeyler...
tabir yada üslup söylediğin gibi olmamalı...
bende bekar olsam belki bende rahatsız olurdum...
ama canımcım şu var seninde belirttiğin gibi..
evli insanlarla bekar insanların fikirleri aynı olamıyo...
tecrübe var yaşanmışlık var iyi kötü..
kızma neolur bana ama başka laf kalmıyo insana evlenince sende bunu daha iyi anlayacaksın...

Kimse aynı fikirde olamaz...
Ama küçümseyici konuşmak.. Bu ayrı bir vaka... :6:
Evlenince olgunlaşırız illa ki, adapte olmak adına.
Ama değişmeyiz bunu unutmamalı... :19:

Kötü karşılamam ne demek...
Ben evlileri hep dinlerim. Her daim...
Özellikle sorunları okuyup kendimi yerlerine koyar, tepkilerimi törpülerim.
Forum da gerçek hayatta nasihatler de bu bağlamda bana çok şey kattı...
Bir taraftan da 'evlenince anlarsın' lafını duymak ağırına gidiyor insanın... :30:

bunun bence denmesinin sebebi evlenmeden önce onların da aynı düşüncelerde olması
ama evlenince düşünceler değişebiliyor bu nedenle evlenince anlarsın diyorlardır:34:
Muhakkak ama söylemenin de adabı var değil mi? :19:

şimdi açıkçası yaşım 30 oldu olacak..:53:

pek çok şey yaşadım, gerek ailede,gerek arkadaş çevresinde
gerekse özel hayatımda...mutlak ve mutlak eş ve çevresi farklı...
ama şu da bir gerçek, burada açılan konuları görüyoruz her evli kadın bilinçli evlenmemiş..
hatta şunu bile iddaa ederim kendimi daha donanımlı ve bilinçli buluyorum...bir tek farkımız
cinselliği yaşamamak oluyor belki ama çoğu da zaten cinsellik nedir eşinin yanında öğrenmiş..
(bunu demekten kastım evlilik öncesi cinsellik değil..:34: )

ve benzer pek çok şey...:31: bir şekilde evliliğin kıyısında köşesindeyiz, biz sadece evli değiliz..:26:

Kesinlikle!
Biz de hisseden gören yaşayan kadınlarız.
Tek farkımız bir erkekle aynı evde olmamak...
Duygu aynı duygu acı aynı acılar... :19:

Bu bir toplum kriteri canım, böyle gelmiş böyle gider...
Düşünsene çocukken büyüklerin sözüne karışınca bize dikilen o kocaman gözleri...
Evli olmayan biri evlilik konuları ile ilgli pek ala yorum yapabilir, sonuçta olağan
durumdan farklı bir yorum yapa da bilir ama hayat sadece tek bir çizgiden
ibaret değil ne de olsa. Her şey olasılık dahilinde. Yani mesela çoğu evli bayanın
kaynanadan şikayet ettiği bir konuda pozitif görüş bildiren bekar kişi, saldırı oklarına
hedef olur. Ama kaynan ile iyi geçinmek de olasıdır halbuki. Bunu unutuyoruz.

Bize gelen misafirlerle siyasi bir konuda konuşmaya heves ederdim lisede iken,
çünkü deli gibi okuyup araştırdığım bir dönemdi. Her türlü görüşü öğrenmiştim
felsefeye ve sosyolojiye ilgimden. Neyse oturup konunun oraya gelmesini
beklerdim, gelince arada bir iki cümle söylerdim, hemen gözler büyürdü...
E tabu var çünkü, çocuklar oy kullanmadan siyaset konuşmaz. E siz bize
öğretin ki bu siyaseti, oy kullanmadan azıcık ölçüp tartabileyim, sandık başında
kalmayayım öyle... Bu tabu senin bahsettiğinle aynı.

Önce görüp sonra konuşmak gerek gibi düşünülüyor. Bırakın ben önce konuşayım,
belirteyim fikrimi, o durumu yaşadıktan sonra tekrar konuşayım, değerlendirme,
karşılaştırma yapabileyim. Fikirler illa ki sabit olmak zorunda değil ki, değişebilir.
Evlenince farklı düşünürüm belki ama şimdi böyle bakıyorum... Bu kadar basit...

işte diyoruz ki bizde evlenmeden önce sizin gibi düşünüyoduk ama evlendikten sora fikirleri değişiyo insanın...
evlenmekle sınıf atlamış olunmuyo..
hatta ahhhhhhhhh keşke sizin yerinizde bekar olsam...

Son düzenleme:
Back
X