'Evlenince Anlarsın'

Sanırım siz beni anlamadınız yada ben anlatamadım. Genelleme yapmadım ki, baktığın vakit beni en iyi anlayanın anne olan olması beklenirdi yani evli olanın derdini evlinin anlaması gibi. Ama beni anlayan çocuk istemeyen oldu yani evli olanın derdini bekarın anlaması, yardımcı olması gibi.

Sadece insanı kimin anlayacağı, kimin yardımcı olacağı belli olmaz, baştaki sıfata takılmayın dedim. Bekar, evl, dul, boşanmış vs.

Gün gelir evlenmeden anlamazsın denen bir arkadaş, evli bir arkadaşı en iyi anlayan olur. Sıfattan önce onun kişilik yapısı, empati gücü, duygusal zekası gelir.

peki sence ben başka bir şey mi söylüyorum?
Genelleme yaptın demiyorum.
Genelleme yapmak doğru olmaz diyorum.
Senin cevabına cevap vermiyorum.
Kendi düşüncemi söylüyorum.

İyi niyetli arkadaşlar gelip yazdılar.
Asıl niyetleri mikserlik olanlar da ısrarla gelip konuyu sabote etmeye devam ettiler.
Sürekli bize hak veren arkadaşlara gelip sataşmaya ve kışkırtmaya geldiler.
Konu bütünlüğünü bozmaktan başka bir şey katmadılar konuya...
Gerçekten KK da gördüm ki, bir konu adabıyla tartışılamıyor.
Tüm iyi niyetli arkadaşlarım fikirleriniz için teşekkür ederim.
Hepsi benim için keyifli paylaşımlar oldu.
Herşeye rağmen böyle kalabilmemiz dileğiyle. :16:

Son düzenleyen: Moderatör:
çocuklu bayan çocuksuz bayan örneğinde de aynısı var
her çocuklu bayan aynı düşünecek diye bi durum yok
her insanın düşünceleri karakterleri farklıdır
genelleme yapamazsın
çocuklu bayan saçmalamış

Bu örneği ben verdiğime göre benim cevabıma verilmiş bir cevap , " genelleme yapamazsın" güzel Türkçemize göre " yapamazsın " a "kim" dersen "sen" çıkar ki, o sende "ben" oluyorum burada.

Çokta önemli değil ne yazdığınızda gene de "senin cevabına cevap vermiyorum" derken, bana cevap verdiğinizi unutmuşsunuzdur belki diye alıntı yaptım.

Ayrıca, size "siz" diyenlere "sen" demeyin bence

Sadece bu forumda değil ki
Reel hayattada boyle bu durum..

Bir arkadasım var daha evleneli 3-5 ay olmus bana her konusmamızda evlenince gorcem ben seni derdi
Hatta daha 2 aylık hamileyken cocugun olunca gorursun fln demeye bile baslamıstı sanki yılların tecrubesi
Bunu bi hava atma aracı sandıgından olsa gerek :ssz:

Kocasıda daha sevgiliyken bile okadar vurdumduymaz ve ilgisizdiki boyle olacakları zaten belliydi
Evlilik değil kişiliklerde onemli
Benim cevremde buyuk bi saygıyla devam eden evliliklerde var
Seninki boyleyse benimkide boyle olacak diye bisey yok

Guzel bi hayal kurarım evlenince soyle yapıcam kocama boyle yapıcam diye
Hayallerde yasama evlenince boyle olmuyo demekte nesi?

Back
X