Evlenince askılı giyemezsin diyor?

xBeyazkugux

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
67
8
8
4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin

bende şunu sormak istiyorum 6 yıllık bir ilişkisi var kıyafet yüzünden ayrılmak istiyor. Ancak çok seviyor ve sevgilisininde maddi durumu çok iyiysse, işi gücü yerindeyse, ona maddi her imkanı sunuyor ve bonkör davranıyorsa, her zorluğunda yanına koşuyorsa, herşeyiyle aşırı ilgilenip sahip çıkıyorsa yinede bir ip askılı yüzünden bu ilişkisinden vaz mı geçmeli.
Bence bu somut olaya göre değişir. Adamın istememe sebebi nedir, bunu dile getiriş zamanı ne zaman, hangi üslupla söylüyor bunlar da önemli.
Birde bunlardan bağımsız olarak kişiye göre de değişir. Kimi için kıyafet çok mühim değildir. Olaya sadece giyinmek olarak bakar kimi ise olaya kendisine, fikirlerine saygı duyulması olarak bakar. 🙄

4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
Bu tarz şeylerden taviz verilmemeli diye düşünüyorum. Daha sonra başka istekleri de olacak ve hep sizin feragat etmenizi isteyecek. Kaldı ki sizi o şekilde beğenmiş, değiştirmeye çalışması hiç doğru değil.

Ahahaha
Benim gibi seksi omuzlu biri daha varmış😂
Eşim de sevgiliyken böyle bir şeye çıkıştı, ulu orta omuzlarımı sevmeye off moof demeye kendi kendime delirmeye, ellemeye başladım Allahım herkes omuzlarımı düşlüyor diye, bir daha cesaret edemedi zaten😂

Yalnız bu görünen sadece ayak sesleridir.
Bazı insanın sınırları vardır anlarım, hoşuna gitmez mesela ben erkekte sıfır kolu çok itici keko bulurum, dışarıda giyersen yanımda gezme der, dalga geçerim.
Giyemezsin asla demem, haddim değil.
Cinsiyetçi yaklaşımdan öte takıntılar olabilir lakin bunu başka amaçla diyorsa ki bence öyle, durup düşünmek hatta sadece durmak lazım.
O kişi sınırı bilecek, sevmese de beğenmese de saygı duyacak ve sinirlenmenin haddine olmadığını anlayacak.

İyi yapmışsın, sakın barışma. Giyime karışacak kadar hanzo adam dışarı çıkmana da izin vermez, çalışmanı da istemez, telefonunu karıştırır, aşırı kıskanç olur ve büyük ihtimalle bunların hepsini kendisi aldattığı halde yapar.
Bence fazla abartiyorsunuz. Benim eşim de nişanliyken giyimime oyle giymesen olur mu demişdi. Kuçucuk bir istekdi. Fazla birsey degil. Istegini kabul ettim. O da benim istedigim gibi içkiyi birakti, sigarayi birakmak uzere şu an. O zaman ben de içki içme diyemem di mi? Karişmamakdan kastimiz hicbir şeye fikir bildirmemekse o zaman bizler de hiçbir şey istemeyelim. Istemediklerimiz şeyleri, bizleri rahatsiz eden şryleri biraktik. Inanin 3 senedir evliyiz bir kere telefonumi alip kime ne yazdin demişligi yok. Arkadaşim arar gider içerde konuşurum neden yanimda konuşmadin demez. Iki yerde çalişiyorum. Etrafimda çok fazla arkadaşim var hesabini sormaz. Aşiri guven ve saygi var aramizda. Yani dediginiz gibi biri bizden birsey istiyorsa bunun arkasinda buyuk sorun aramaya gerek yok. Bizim de eşlerimiz kotu giyse deriz yani. Allahdan erkek kiyafetleri dümdüz numarasiz.
Sadece beynimize manipule edilmiş bazi dusunceler. Arkadaşlar hayati beraber yaşayacaginiz insan yaninizdaki kişi. Misafir degil. Tabiki rahatsiz olduğu şeyleri soyleye bilir. Hani buyuk şey olsa neyse de askili giymeni istemiyorum dedi diye nebileyim. Askisiz giyin feministliginizden birsey gitmez. Linç loading....

Ama onemli bir husus var. Guzel soylemeli. Giyemezsin dememeli. Giymesen olur mu? Beni bu bu şeyler rahatsiz ediyor demeli. Emir kipi nau nau

Ben sevgiliyken açık giyiyordum ama bulunduğum şehir itibariyle bana ailem de müdahale ediyordu çünkü buradakiler durup gözünü dikip bakıyor malesef. Bende eşim birşey demedi ama evlenince kendim biraz daha dikkat ettim, eşim de açıkçası memnun kaldı bu durumdan 😏 O da tatil yerinde vs. birşey demez ama burda biraz göğüs dekoltesi olsa başka bişey giysen olur mu diyor şimdi.
Yani emir vermiyor ama bende ona uyuyorum. Benim için hayat meselesi değil. Çok önemsediğim bir konu değil

Bence bu somut olaya göre değişir. Adamın istememe sebebi nedir, bunu dile getiriş zamanı ne zaman, hangi üslupla söylüyor bunlar da önemli.
Birde bunlardan bağımsız olarak kişiye göre de değişir. Kimi için kıyafet çok mühim değildir. Olaya sadece giyinmek olarak bakar kimi ise olaya kendisine, fikirlerine saygı duyulması olarak bakar. 🙄
İp askılı giyen evli kadınların kocalarına gavat diyen birinin fikirlerine de bir zahmet saygı beklenmesin.

Bence fazla abartiyorsunuz. Benim eşim de nişanliyken giyimime oyle giymesen olur mu demişdi. Kuçucuk bir istekdi. Fazla birsey degil. Istegini kabul ettim. O da benim istedigim gibi içkiyi birakti, sigarayi birakmak uzere şu an. O zaman ben de içki içme diyemem di mi? Karişmamakdan kastimiz hicbir şeye fikir bildirmemekse o zaman bizler de hiçbir şey istemeyelim. Istemediklerimiz şeyleri, bizleri rahatsiz eden şryleri biraktik. Inanin 3 senedir evliyiz bir kere telefonumi alip kime ne yazdin demişligi yok. Arkadaşim arar gider içerde konuşurum neden yanimda konuşmadin demez. Iki yerde çalişiyorum. Etrafimda çok fazla arkadaşim var hesabini sormaz. Aşiri guven ve saygi var aramizda. Yani dediginiz gibi biri bizden birsey istiyorsa bunun arkasinda buyuk sorun aramaya gerek yok. Bizim de eşlerimiz kotu giyse deriz yani. Allahdan erkek kiyafetleri dümdüz numarasiz.
Sadece beynimize manipule edilmiş bazi dusunceler. Arkadaşlar hayati beraber yaşayacaginiz insan yaninizdaki kişi. Misafir degil. Tabiki rahatsiz olduğu şeyleri soyleye bilir. Hani buyuk şey olsa neyse de askili giymeni istemiyorum dedi diye nebileyim. Askisiz giyin feministliginizden birsey gitmez. Linç loading....

Ama onemli bir husus var. Guzel soylemeli. Giyemezsin dememeli. Giymesen olur mu? Beni bu bu şeyler rahatsiz ediyor demeli. Emir kipi nau nau
Giymesen olur mu demek farklı ip askılı giyen evli kadınların kocaları gavattır demek farklı. Bu şekilde söyleseydi elimiz nişanlı iken ne düşünürdünüz? Sevgiliyken giyiyor sorun yok evlendikten sonra giyerse kocası gavat oluyor. Önce gavat ne demek onu öğrensin.

Her insanin bi görüşü var kimi neyi nasil düşünüyor diye burda yargilamak cok saçma olmuş evlilik iki yarim elmanin birbirini tamamlayip tam olmasi gibidir ona gore askili giymeniz yanlissa buna saygi gostermeniz gerekir baktiniz adam degismiyor ayrilirsiniz sonuçta burda sizin fikirlerinizde onemli askili giymek size yanlis gelmiyorsa demek ki siz ayni dunyalarin insani degilsiniz ya biraz fedakarlık gostereceksiniz yada ayrilacaksiniz ben kıskanıyorum diyen adam kolay kolay degismez

Nerede ne giyecegine kendin karar verebilirsin vermelisin de. Belki eşinin bir iş daveti falan olur ne biliyim bir program yemek vs orda karsilabilecegin ortama gore fikir vermesi normal tabii. Ama günlük hayatta ne giyecegin nasil giyinecegin senin zevkin kişiliğin ve hava sartlari ile ilgili bir durum 😂 hayat arkadaşının daha kapalı giyinmene yönelik telkinleri sizin hayat tarzlarinizin farkli olmasiyla ilgili olabilir başka konularda da anlasmazliklar çıkabilir

Ben fikirlerine saygı duyulması olarak bakar derken kadının fikirlerini kastetmiştim aslında. Yani kimi kadın için durum sadece bir kıyafetten ibaret değildir.
Kendi isteklerinden başka şeyi kabul eden insanlara küfreden birine karşı sadece kıyafetten ibaret ise bu zaten hiç durmasın evlensin hemen çocuk doğurup evliliğini garanti altına alsın. Kıyafete karışmaktan önce bu üslup var en büyük sorun. Benim gibi düşünmeyenler gavattır diyen bir canlı

Kendi isteklerinden başka şeyi kabul eden insanlara küfreden birine karşı sadece kıyafetten ibaret ise bu zaten hiç durmasın evlensin hemen çocuk doğurup evliliğini garanti altına alsın. Kıyafete karışmaktan önce bu üslup var en büyük sorun. Benim gibi düşünmeyenler gavattır diyen bir canlı
Ben o yorumu bu konudaki şahıs için yapmadım. Yorumu yaparken alintiladigim üyenin varsayım olarak yazdığı şeyler üzerinden yaptım yorumumu.

Ben o yorumu bu konudaki şahıs için yapmadım. Yorumu yaparken alintiladigim üyenin varsayım olarak yazdığı şeyler üzerinden yaptım yorumumu.
Bu konu harici dediğinize katılıyorum hatta bir örnek de verdim yorumlarımda. Bir arkadaşımın eşi hiçbir kıyafetine karışmaz, kısıtlamaz, fikirlerine saygı gösterir, bir tek hassas noktası var adamın, eşinin giydiği kıyafetin koltuk altı çok oyuk olmayacak, çamaşırı gözükmeyecek. Ve bunu gayet kibar bir dille anlatmış, arkadaşım da eşinin bu isteğine saygı gösteriyor, bu kokuda dikkatli davranıyor.

ben olsam giymezdim sevip güveniyorsam

Bu konu harici dediğinize katılıyorum hatta bir örnek de verdim yorumlarımda. Bir arkadaşımın eşi hiçbir kıyafetine karışmaz, kısıtlamaz, fikirlerine saygı gösterir, bir tek hassas noktası var adamın, eşinin giydiği kıyafetin koltuk altı çok oyuk olmayacak, çamaşırı gözükmeyecek. Ve bunu gayet kibar bir dille anlatmış, arkadaşım da eşinin bu isteğine saygı gösteriyor, bu kokuda dikkatli davranıyor.
Alıntı yapıp sorunca ben farklı anladığınızı düşünerek açıklama yaptım.
Bu konu bazında değerlendirecek olursam bana tutarlı gelen hiçbir yeri yok. Bu konu bazında değerlendirmeyecek olursam da ben kıyafetimi bir başkası için değiştirmem. Çok sevsem bile değiştirmem. Olaya sadece giyinmek olarak bakmıyorum çünkü..

Back
X