Evlenince askılı giyemezsin diyor?

xBeyazkugux

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
67
8
8
4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin

Anlamiyorsunuz işte, bugün birisi askılı giyme der, yarın başkası kot giyme der, sonra başkası kısa kollu giyme der, kadınlar dışarıya cikmasin derler... Mesele kumaş değil, mesele kadınlara sürekli dayatma yapılması.
Kuzenim tesettürlü, 7 yıllık evli. Plan yapıyoruz kocası son anda gelmesine müsaade etmiyor, kaynanası ile yaşıyor kuzenim, 3 çocuğu var. Bir gün bana dedi ki, çocuklar büyüyene kadar ayrı eve çıkmayı düşünmüyorum demis kocası. Neymiş sen evde yalnız kalırsan içim rahat etmezmiş...
Halamın oğlu evde diye, bizimle birlikte gelmesine izin vermezdi, pislik. Olan kıza oldu daha 24 yaşında 3 çocukla, üç görümce kv ve kp ile aynı evde yaşıyor.

Evet tesettürlü, namaz kılan insanlar. Öz halam diyor bunu teyzeme, akrabası çünkü adam. Halamın kızı da aynı lafları diyordu, hâlâ söylüyor.
Halamın kızının kocası da aldattı onu sonradan, neymiş büyük laf etmeyecekmissin, sen kocanın her dediğini yaptın da noldu? Sonuç yine aldatma. Okulunu bile bıraktı bu adam için.. Çok yazık.
Bazı toplumlarda var bu, koca haram da getirse otur ye, saçını aç dediyse aç, sorgulama, sanki koca yarattı ya onu . Erkek egemenliğinin aldığı boyut bu, çok bağlı oldukları inançlarından da baskın geliyor erkek.

Ben de tesettürlüyüm, size kötü bir haberim var. Manyak sapık örtülü müsün değil misine bakmıyor. Az pısık sinik biriyse kadın, omuzları düşmüş , korkmuş gibiyse, olduğu yeri bilmediğini belli ediyorsa falan bundan cesaret alıyor. Bakıyor bu beni şikayet eder mi, benle uğraşır mı diye ya da bununla baş edebilir miyim susturabilir miyim rahatlıkla diye.Direkt itirafları bunlar yani.
Ben de tesettürlüyüm. Geniş ferace giyerim, yoldan geçerken çok bakışa maruz kalıyorum. Yemek almaya gittiğim bir yer var, ne zaman ordan geçsem orda bi adam var sürekli bakışlarına maruz kalıyorum. Çok rahatsız edici gerçekten..

Teyzem de kapalıydı, kocası açılmasını istiyordu. Taviz vermedi teyzem, açılmadı. Kocası aldattı sonradan. Kurtuldu teyzem o pislikten çok şükür.
Simdi bazı hadsiz akrabalar X kocasının istediği gibi yaşamadığı için kocası onu aldattı diyorlar, kadın yuvasını dağıttı bla bla....
Çok özür dilerim ama o akrabalar ne dediğini bilmiyor, öyle saçma şey mi olur😡

Bir sitede Terre des Femmes(Kadınların Dünyası) isimli yabancı bir organizasyonun kadınların kıyafetiyle alakalı düzenlediği kampanya sloganını okudum çok hoşuma gitti, sloganın görseli de vardı ama çok fazla argo kelime içerdiğinden eklemek istemedim.

Slogan aynen şu “Bir Kadının Değerini, Kıyafetleriyle Ölçmeyin!”

Kadınların giyimi yalnızca kendisini ilgilendirir, ister baş örtüsü takar, ister askılı giyer.
Eğer aldatılma kılık kıyafet yüzünden olsaydı veya güzellik ya da bakım, dünyaca ünlü kadınlar aldatılmazdı, aldatma kıyafetle ilgili değildir kişilik sorunudur.

Çok özür dilerim ama o akrabalar ne dediğini bilmiyor, öyle saçma şey mi olur😡

Bir sitede Terre des Femmes(Kadınların Dünyası) isimli yabancı bir organizasyonun kadınların kıyafetiyle alakalı düzenlediği kampanya sloganını okudum çok hoşuma gitti, sloganın görseli de vardı ama çok fazla argo kelime içerdiğinden eklemek istemedim.

Slogan aynen şu “Bir Kadının Değerini, Kıyafetleriyle Ölçmeyin!”

Kadınların giyimi yalnızca kendisini ilgilendirir, ister baş örtüsü takar, ister askılı giyer.
Eğer aldatılma kılık kıyafet yüzünden olsaydı veya güzellik ya da bakım, dünyaca ünlü kadınlar aldatılmazdı, aldatma kıyafetle ilgili değildir kişilik sorunudur.
Katılıyorum abla beni de kıyafetimden dolayı çok fazla yargılıyorlar mesela. Tesettürüm geniş diye yani.

Çevremde aldatılan çok fazla kadın var, kapalı da açık da.
Aldatan erkek karaktersizdir, kadın sırf her dediğini yapmadı diye yuvası yıkıldı vah vah..

Teyzem 37 yaşında dün yks sınavına girdi, 2 çocuğuna da kendi bakıyor. Boş boş konuşuyorlar işte 😌

Katılıyorum abla beni de kıyafetimden dolayı çok fazla yargılıyorlar mesela. Tesettürüm geniş diye yani.

Çevremde aldatılan çok fazla kadın var, kapalı da açık da.
Aldatan erkek karaktersizdir, kadın sırf her dediğini yapmadı diye yuvası yıkıldı vah vah..

Teyzem 37 yaşında dün yks sınavına girdi, 2 çocuğuna da kendi bakıyor. Boş boş konuşuyorlar işte 😌
İnsanlar kişisel alanlarına burun sokanları sevmiyorum, giyimimiz bizim özelimiz kimseyi ilgilendirmez, kim yargılıyorsa yargılasın boşverin gitsin, onlar ne dediğini bilmiyorlar.

Aldatılma zaten eşle alakalı bir şey değil, aldatanın şahsiyetiyle ilgili.

4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
Abartan sevgiliniz bugün ona karışan yarın başka şeylere de mana bulur, evlenince ne oluyorsa sanki evliyim ve ip askılı da dekolte de giyerim sadece yerine göre giyinmek lazım mesela şehir hayatında şortla gezmem tatilde evde yada yazlıkta mini şortumla gezerim(capri vs de sevmiyorum kısa hep şortlarım o nedenle) ya da crop giymem ama dar ya da v yaka tişört giyerim gibi gibi ama kimse kıyafetime sınır koyamaz,o sınırları rahatsız olacağım bir ortam varsa sadece ben koyarım.

Teyzem de kapalıydı, kocası açılmasını istiyordu. Taviz vermedi teyzem, açılmadı. Kocası aldattı sonradan. Kurtuldu teyzem o pislikten çok şükür.
Simdi bazı hadsiz akrabalar X kocasının istediği gibi yaşamadığı için kocası onu aldattı diyorlar, kadın yuvasını dağıttı bla bla....
Ya gerçekten mayası bozuk adama Adriana Lima ol yine aldatıyor . Çünkü mesele kadının açıklığı ,kapaliligi ya da fiziksel özelliği değil . Şu an hakaret edemediğim için mayasız diyorum . Malesef benim de tanıdığım var kadın kapaliydi ve adam evlendi adam akrabam . Sonra kıza resmen eziyet etti çocuk olunca açılmazsan ayrılacagiz diye kız mecbur saçını açtı hala yazık kapalı gibi giyiniyor resmen eziyet ediyor adam 😔 çocuk var iş yok o şerefi olmayan insanı da uzun zamandır görmüyorum görünce midem kalkıyor gerçekten ya nedir bu kadınların çektiği

Giymesem asla yapamam mı 🤣🤣

ben seviyorum böyle giyinmeyi, sen sevmiyosan askılı giyme o zaman de ona
gerizekalı ya, ne istiyosan onu giy kızım bu barzoya da yol ver asla da geri dönme seviyorum bilmem ne diye
şimdi askılıyla başlar sonra tişört etek pantolon evlendikten sonra zorla tesettüre sokmaya kalkar seni

Kendi görüşünüze uygun biriyle bir yola girmenizi tavsiye ederim.
karşınızdaki insanın bu konuya bakış açısı belli muhtemelen evlendiğinizde daha çok problem olacak bu konular.
İkinizde yanlış yolda gitmekte diretiyor görünüyorsunuz.
Zira o sizin giyiminizi siz onun kafasını değiştirmeye çalışıyorsunuz ama bu çatışma bir yerde patlamaya dönüşür ve sonuçları acı olur.

Yol yakınken çok ciddi düşünün çünkü ikinizden biri diğerinin kararına uyum sağlasa da bu gönül rızası ile değil kaybetme korkusu (aşk, sevgi vs) ile olacak ama evlilikte kaybetme korkusu sevgililik dönemine göre azaldığı için önceden üstü örtülen gerçekler gün yüzüne çok sancılı şekilde çıkacaktır.

Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
Zaten yapmaya çalıştığı şey size böyle düşündürmek. Sizce dünyadaki 4 milyar kadının hepsi aynı şeyi yapıyor olabilir mi? Önemli olan milletin ne yaptığından daha çok sizin istediğinizi yapabilmeniz değil mi? Konuyu "bez parçası" diyerek küçültmeye çalışıyor ancak böyle küçük konular çok büyük sinyaller aslında... Evlendikten sonra daha kötüye gider her şey. Yani bu talebi duyunca gülesiniz gelmiyor mu bilmiyorum. Askılı giyen insanla sevgili olup 6 yıl gezmeyecek o zaman.

Bende evlenene kadar pantolon giymemiştim babam karşı çıkıyordu hep bir tartışma evde sonuçta o evde yaşadığım için yıllarca pantolon ukte kaldı içimde 26,5 senelik evliyim gardolabımda bir tane bile etek yok . Sadece düğünler de abiye giyeceksem kayınvalidem dikerdi. Artık yaş aldıkça onu bile giymez oldum. Fark etmez bakacak olan tesettürede girseniz bakacaktır maalesef.

bende şunu sormak istiyorum 6 yıllık bir ilişkisi var kıyafet yüzünden ayrılmak istiyor. Ancak çok seviyor ve sevgilisininde maddi durumu çok iyiysse, işi gücü yerindeyse, ona maddi her imkanı sunuyor ve bonkör davranıyorsa, her zorluğunda yanına koşuyorsa, herşeyiyle aşırı ilgilenip sahip çıkıyorsa yinede bir ip askılı yüzünden bu ilişkisinden vaz mı geçmeli.

Back
X