Evlenince askılı giyemezsin diyor?

xBeyazkugux

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2022
67
8
8
4 5 ay sonra nişanlancaz 1 yıl sonrada düğün var ve benim evlenince ip askılı şeyler giymemi istemiyor bunuda belirtti 6 yıldır beraberiz.Giyemezsin deyince bende ayrıldım bitirdim ilişkiyi sonra sensiz yapamıyorum deyip giymemi kabul edip geldi ama her giydiğimde kendini zor tuttuğunu sinir olduğunu biliyorum.Geçen tekrar konusu açıldı ve istemiyorum ben eşimi dışarı o şekilde çıkaramam etrafı erkekleri biliyorum dedi giyeceksen kalın askı olup gerdanin baya kapalı olan askililari giy dedi giymesen ölmezsin bi bez parçası için değer mi falan diyor ama ben giymezsem asla yapamam bu konuda ne yapacağımı bilemiyorum çok çaresiz kaldım seviyorumda. Sizce ben mi abartıyorum yoksa bunu her kız evlendiğinde kızlar giyimini düzeltip askılı şeyler giymiyorlarmı lütfen bi akıl verin
 
Babam ile annem için olmadı bu durum ama eskiler hep söylüyor normalleştirmiyorum ben onda gördüğüm hiç bi davranışı kendi ailemde görmedim
Sizin eskiler söylüyor olabilir. Ben kendi ailemde duymadım. Zaten mantıken nesilden nesile aktarılan bir yanlış bu. Siz de gayet normal görerek anlatıyorsunuz,dedeniz hep sevmiş ama hep dövmüş,neymiş efendim gönlünü almayı bilmiş(!)
Ne münasebet? Bunu bu kadar rahat nasıl söyleyebiliyorsunuz hayret ettim. Normal bir insan “dedem utanmazın tekiymiş,babaannemi dövermiş sonra da hiç bir şey olmamış gibi gönül alırmış” minvalinde konuşmalıydı.
 
Üşenmese evlenip dayağı yiyecek ama ona bile üşeniyor ki ahahahah. Kendine faydası yok daha, mıymıymıy geziniyor ortalıkta . Yazık.
 
Üşenmese evlenip dayağı yiyecek ama ona bile üşeniyor ki ahahahah. Kendine faydası yok daha, mıymıymıy geziniyor ortalıkta . Yazık.
Valla evlense, kararlı olsa ona bile saygı duyacağım Katip. Ama hem adamdan baskısı yüzünden ayrılıyor hem de daha adamın fikirlerini, yaptıklarını savunuyor.
Benim kuzu gibi sevgilime de teşhirci dedi. Ayy kuzum bunu bile duysa İrmik'e güler geçer ya. İrmik de hayatında ilk kez sakin, anlayışlı bir erkek görmüş olur.
 
Acı olan bir kadının başka kadınların giyimini af buyurun kendi tabiriyle dışarı servis edilmek gibi görmesi, yarın öbür gün evlenecek kız veya erkek çocukları olacak, çocuklarını bu akılla büyütecek ve biz bu yüzyılda bazı eski insanların insanlık dışı düşünceleri nasıl olur da hala devam eder diye düşüneceğiz, hep diyorum valla bazen erkeklere kızamıyorum çünkü kadına değer vermeyi öğretmeden büyütülen erkek çocuklarının, ezilerek ayıpla günahla büyütülen kız çocuklarının sorumlusu kadınlardır.

Kadın değişmezse hiçbir şey değişmiyor ne yazık ki.
 
Seninki dışarıya servis ediyor seni
El ayak takım sür dekolte giy diye

Bu defa da müstakbel kayınpederin mi ele geçirdi hesabını? Servis etmek onun lafıydı, sen niye ayrıldın ki bu adamın oğlundan? Aynı kafada birbirinize layık insanlarmışsınız.
Bence hemen barışıp evlenmelisin. Hem yaşlanınca dövmeyi bırakacak sonuçta.
Yalnız bu defa uyar, kafana vurmasın artık.
 

Mune bu arkadas kesin olarak kadin mi? Bir kadinin sunlari yazacagina ben ihtimal vermiyorum. Eski konularini da biliyorum ve dunden beri evirip cevirip ne olacak sanki askili giymeyince diyor. Bu boyle birinden kurtulmus birinin yazacagi seyler degil. Is dayagi normallestirmeye kadar geldi.
 
Evet kesinlikle kadın: https://www.kadinlarkulubu.com/uyeler/irmikhelvasi.1079971/#profile-post-413864

Ben ihtimal veriyorum zira bazı kadınlar maalesef birey olduklarının farkında değil, kadın korunmaya muhtaç namusuna ahlakına sahip çıkamayacak kadar aciz, ehlileştirilmesi gereken bir canlı sanıyorlar ne yazık ki.

Kadın ve erkek olmaktan önce insan olduğumuzu, her insanın temel ve hak özgürlükleri olduğunu anlamıyorlar.
 
İşte herkesi kendileri gibi aklını fikrini kullanmayan, güdülme ile yaşayan, erkeğin korumasına yönlendirmesine ihtiyacı olan varlıklar sandıkları için akılları bu kadar basıyor, aklı hafsalası almıyor bir kadının özgür iradesi olduğunu, bir kadının kendini gayet koruyabileceğini, erkeğin gölgesi olmadan yaşayabileceğini. Patatesin soğanın kilosu olmuş 10 lira, bu kadın yıllarca alıştı tabi birinin sponsor olmasına, altına arabayı çekti çünkü adam sayesinde tatili , giyimi , yemeği bedavaya getirdi. Kendi masrafı hallolunca ailesini de geçindirdi, adı ben 5 yıldır çalıştım ailemi geçindirdim arabamı aldım oldu . Alıştı yani rahata, şimdi kim azla kanaat edecek? Hiç bana sevgi aşk fedakarlık martavalı atmasın ben yemem. Şu an bence tek çekincesi kendi çevresine bu adamı açıklayamayacak olması, herkes bu kız böyle iken tesettüre girince, tatile gitmeyince ne için bu adamla olduğunu anlayacak, laf edecek, çevresinden çekiniyor. Neydin ne oldun diyecek , alaya alacak elalem anlıyor musun abla?
 
Maalesef var böyle kadınlar, hem de çok. Kadın ama kadın olduğunun farkında değil, eril dille konuşuyor. Küçüklükten itibaren beyni yıkanmış içinde yaşadığı ataerkil toplum tarafından. Eğitim de almadıysa, o çevreden uzaklaşacak imkânı yoksa, zekası da belli bir seviyedeyse ne yazık ki bir noktadan sonra bu düşünce sisteminden çıkmaları pek mümkün olmuyor.
 
Aslında o kadar berbat bir yapıdan gelmiyor, ailesi çevresi normal insanlar, ninesi yaşamış en son böyle şeyleri, kendisine dur diyen müdahale eden olmamış rahat yaşamış. Yani kendi istiyor o kafaya girmeyi, çünkü hayat çok zor biliyon mu, kıytırık bir ütü masası 600 TL olmuş be. Hüff.
 
Söz konusu kişiyi tanımıyorum, sadece o yorumuna bakarak genel bir tanımlama yaptım. Ataerkil ve baskıcı bir aileden gelmiyorsa o zaman kesin zekâsında ya da akıl sağlığında bir problem var
 
Bir askılı için mi direk siliyorsunuz bunca seneyi
Mesele bir askılı olmadığı için siliyorum. Askılı ile başlayıp kısıtlayacağı çok şeyi olacağı için, kıskanç biri ile ömrünü çüreteceğin için, sapıklığın kıyafette değil kafada olduğunu bilmeyen birine laf anlatamayacağımı bildiğim için, beni olduğum gibi kabul etmek yerine değiştirmeye çalıştığı için siliyorum evet :)
 
Sponsorluk yani mesele. Şimdi anlaşılır oldu bir kadının nasıl olup da bütün bunları normallestirebilecegi.
 
Sevgili Mune, böyle bir söz hakkım olmadığını biliyorum ancak bu konuyu kapatmanız mümkün mü acaba? Şahsen ben bu konuyu bu sitede var olan en düşük ve maalesef insanların pis düşüncelerin en rahat gösterdikleri yerlerden biri olduğunu düşünüyorum. Üstünden aylar geçti ama arka sayfalarda tecavüz ile alakalı korkunç yorumlar hâlâ duruyor.

Bu siteye yakışan bir topik değil bu gerçekten. Hem konu sahibi de gitmiş...
 
Siz boşanmayı düşünmediniz mi
Guzel soru :) düşündüm evet hala da düşünüyorum, benim hikaye daha farklı ve benim psikolojim de çok farklı, ben yandım bu ateşte bari bu şekilde olanlar , benim psikolojiye düşmeden yol yakınken dönsün, çünkü bir kişi ne ise o dur ve asla değişmez
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…