Evlenince azalan arkadaşlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evliyim de evliyim. Söylemiş miydim evliyim ben. Ben evliyim.
Zamanında nasıl özenmişse...ben anlıyorum ama eskiden benim de yüzüme bakan yoktu.2 tane önlisans bölümü okudum ikisinde de 1 tane bile sevgilim olmasi.milleti nasılsın kıskanıyorum, nasıl psikolojim bozuldu anlatamam.travma yaşadım resmen.ondan sonra sevişmeye başlayınca benim de önüme gelene ben sevişiyorum demek istiyordum.😁 normale dönmek birkaç seneyi alıyor.

Evli arkadasiyla konusan insan arkadasinin evliligini niye nispet gibi algilasin ki?

Profesyonel bekarim. En yakin arkadasim bekar. Kizlar grubumuzun ikisi evli hatta biri biz arkadasken evlendi, digeri nişan surecinde. Tek bekar ben kaldim. E simdi yuzuk, dugun vs muhabbetlerini nispet mi algilamaliyim?

Ya da siz bekarken evli arkadaslarinizin size nispet yaptigini mi dusunuyordunuz? Siz oyle algiladiysaniz bekar arkadaslarinizin da oyle dusunecegini sanmaniz normal ama duzgun arkadasliklarda oyle bir dert olmaz. Ya da yeni evli hevesiyle belki cok fazla evlilik veya koca mubabbeti yaptiginizi düşünüyorsunuzdur ama arkadaslarinizin bir rahatsizligi yoksa onlar adina karar vermeyin derim.

Onun dışında yeni edineceginiz evli arkadaslariniz boşansa arkadasliginizi mi bitireceksiniz? Medeni durumu buyuk bir kriter yaparsaniz arkadas aradığınızı gereksiz daraltirsiniz. Tam kafanıza gore birini bulsaniz ama bekar diye arkadaslik etmezseniz yazik olur mesela.

Üç beş asker eşi konusu okursanız çoğunluğunun hangi kafaları yaşadığını anlarsınız. Kocasının rütbesini kendi rütbesi sanıp ona göre lojmandaki asker eşlerinden arkadaş seçen var ha o kafa ha bu kafa.
Benim eşim de Türk ordusunun şerefli bir subayı. Ama ben onun rütbesiyle anca eşi olarak gurur duyarım. Çünkü kendi benliğimle, eğitimimle, karakterimle ben olarak varım bu dünyada. Çevremdeki çoğu insan da böyle. Bahsettiğiniz gibi olanlar mutlaka vardır ama bu karakter özelliğine sahip olan bir kişi eşi başka meslek grubunda olsa da yapar bunu. Bu genellemeler nerden çıkıyor bilmiyorum ama okumak gerçekten üzüyor.

Benim eşim de Türk ordusunun şerefli bir subayı. Ama ben onun rütbesiyle anca eşi olarak gurur duyarım. Çünkü kendi benliğimle, eğitimimle, karakterimle ben olarak varım bu dünyada. Çevremdeki çoğu insan da böyle. Bahsettiğiniz gibi olanlar mutlaka vardır ama bu karakter özelliğine sahip olan bir kişi eşi başka meslek grubunda olsa da yapar bunu. Bu genellemeler nerden çıkıyor bilmiyorum ama okumak gerçekten üzüyor.
Kişisel algılamayın. Sizin üslubunuzdan belli zaten kişiliğiniz ama burada çok gördük bu kafada üyeler. Konu sahibini de onları anımsatıyor gerçekten. Genelde de uzman çavuş yareni oluyorlar. Ona atıf yapmış arkadaş. 😁

ya mesela doktorlar da zorunlu hizmet yapıyor günleri sayılı, tayinleri belli (hele hele şu son dönemlerde benim her sene TUSa girip 2 senede bir başka uzmanlığa başlayan bir sürü doktor tanıdığım var, mesela, cerrahi branşları bırakan filan çok var)

neyse ,kimsenin eşi bu sene "tayinciyiz" demiyor
ya da sözleşmeli öğretmenler, gümrük memurları, benim kardeşim alaksız başka bir meslekte onların da tüm ülke bölge bölge her bölgenin süresi belli. tayin zamanları belli. kimseden eşinin tayini üzerinden eşinin rütbesi üzerinden duymuyoruz bu kadar laf.

asker (özellikle astsubay) polis eşleri ve hele hele lojman ortamları çok değişik bu konuda. bir genelleme çıkıyorsa var yani illa bir sebebi konuyu çok uzatır ama cidden oratada belli bir prototip de olmasa bu kadar herkes biliyor olamaz o prototipi.

Medeni durumu buyuk bir kriter yaparsaniz arkadas aradığınızı gereksiz daraltirsiniz. Tam kafanıza gore birini bulsaniz ama bekar diye arkadaslik etmezseniz yazik olur mesela.
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalıştım ama fazla yükseldi niyeyse.

Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalıştım ama fazla yükseldi niyeyse.
yeni arkadaş olacağı kişilerden bonservis ve evlilikte iyi hal kağıdı filan da istesin
bir boşanma avukatına tahhütname hazırlatsın en az 15 sene boşanmıycaklarına dair

nereden bileceksin ki kim ne kada evli kalacak? hep risk.

arkadaş oldular
boşandı, ya da karşı taraf boşandı....
aaaa bak, gitti o kadar emek.

boşanmış arkadaş ara dur ondan sonra.

Margaret Hale Margaret Hale cok güzel açıklamış aynen o sebepten dedim yeni nesil buldumcuk olan bi grup var o kısmı kastettim 💞

ooophelia_2164107.gif

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X