Evlenince başgösteren kilo problemi

burcumsu12

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2021
4.274
7.688
108
30
Merhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzum 🤦‍♀️ Siz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?

Burcu Hanım, benim eşim de maalesef bu şekilde besleniyor. Yemeyi çok seviyor, her gün et, kızartma, tatlı bayılıyor. Bazı şeyleri değiştirmeyi denerim, içli köfte yapıyorsam haşlayayım diyorum, yok diyor. Benim kendime yaptığım az şekerli sağlıklı tatlılardan denettim yok dedi. Ben ona uyarsam çok kilo alırdım. Dolayısıyla daha yeni Airfryer aldım, kendi yemeğimi sebzemi tavuğumu etimi balığımı yağsız olarak ayrı pişiriyorum. Airfryer hemen pişiriyor, sofra kurana kadar oluyor. Yanına salata cacık çorba alıyorum. Eşim yaptığım yemekleri yiyor. Spor zaten hep yaparım, evde koşu bandım da var.

Merhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzum 🤦‍♀️ Siz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?
Bende evliliğimin ilk ayında 10kg aldım. Yemekte çok problem yoktu ama gece film izlerken aburcubur olayına çok kaptırmıştık kendimizi .. Bide zaten korona çıktı,uzun süre evden çıkmayıp,yiyip içip yattık.Sonra baktım yolum yol değil😅dans ederek verdim 10 kgyi. Demem o ki kendine dur demezsen daha çok alırsın.Akşam illa eşlik edeyim diye eşinle yiyeceksen de porsiyonunu küçült.

Z
Eşinin sevmesi de sorun, her sevdiği şeyi yaparsan yandın :)) Onun da sağlığı açısından zor. Hazır yeni evlenmişsiniz beraber sağlıklı beslenelim diyerek bi düzen oturtun bence.
Yemiyorki sebzeden tiksiniyor resmen bamya, fasulye vs görse içi almıyor

Neden sürekli sadece onun sevdiği yemekleri yapasiniz ki? Üstelik çalışıyorsunuz da. Onun kilo sorunu olmadı mı tek kilo alan siz misiniz?

Menüyü ikinizin damak ve tercih ettiklerinize göre güncelleyin bence.
Güncelleyemiyoeum ki asla bnm yediğim şeyleri yiyemiyor dünyada saddce sebze yemeği kalsa aç kalmayı tercih eder 😅 zorlayınca da sevmediği şeylere saygı duymadığımı söylüyor

Burcu Hanım, benim eşim de maalesef bu şekilde besleniyor. Yemeyi çok seviyor, her gün et, kızartma, tatlı bayılıyor. Bazı şeyleri değiştirmeyi denerim, içli köfte yapıyorsam haşlayayım diyorum, yok diyor. Benim kendime yaptığım az şekerli sağlıklı tatlılardan denettim yok dedi. Ben ona uyarsam çok kilo alırdım. Dolayısıyla daha yeni Airfryer aldım, kendi yemeğimi sebzemi tavuğumu etimi balığımı yağsız olarak ayrı pişiriyorum. Airfryer hemen pişiriyor, sofra kurana kadar oluyor. Yanına salata cacık çorba alıyorum. Eşim yaptığım yemekleri yiyor. Spor zaten hep yaparım, evde koşu bandım da var.
Süpersiniz pratiklik açısından güzel bir fikir 🙏🏻 Ben de alacağım

Siz ortayı bulun bence,haftada bir gün hamurişi diğer günler çorba ,salata,ızgara tarzı daha mantıklı gibi🤔Eşiniz de sağlıklı beslenmiş olur hemde👏👏

Madem etli ,salçalı seviyor siz de sebze yemeklerini etli şekilde yapın . ( Kizartmayin kesinlikle ) Etli taze fasulye , etli sarımsaklı patlıcan yemeği gbi . Hamurisini de haftada bir gün yapın . Onu da ıspanak ,pırasa gbi şeylerle lezzetlendirin . Hazır mevsimi de geliyor . İlk aklıma gelenler bunlar. Bir tepsi börek yaptiniz mesela yanına kocaman salata yapın ki ben böreği sade yiyemem . Eşiniz böreği yesin siz salata yersiniz .

Hem eşinizin yediği tarzda tatlı kızartma vs yapıp hem de kendinize airfryerda mı pişiriyorsunuz ? Çok zaman almıyor mu🙈

Eşinizin yeme düzenini kendinize uyduracaksınız. 😄 Yok öyle anne yemeklerini beklemek. Bir süre sonra eşleri ne pişirirse onu yemeye alışıyorlar zaten. Alışamayan da kendi giriyor mutfağa. Yine arada sevdiği şeyleri yapın ama sebze yemeye de alışsın.

Back
X