- 15 Şubat 2013
- 25.633
- En iyi cevaplar
- 1
- 98.365
- 798
- Konu Sahibi burcumsu12
Kilosu nasıl?annesi küçüklüğünden beri yediremezdim tek yediğii şey makarnaydı o zamanda diyor
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kilosu nasıl?annesi küçüklüğünden beri yediremezdim tek yediğii şey makarnaydı o zamanda diyor
Bende öneride bulunmuştum da çalıştığını düşünmedim öyle sorunca ,anladım tşk ederimEvet çalışıyormuş, hem kendi sevdigi hem esinin se digi yemekleri yapmaya yetisemedigi icin sadece esinin sevdiklerini yapip kilo aliyormus.
Sen o fiziğinle burda yorum yapma linçlenirsinBurcu Hanım, benim eşim de maalesef bu şekilde besleniyor. Yemeyi çok seviyor, her gün et, kızartma, tatlı bayılıyor. Bazı şeyleri değiştirmeyi denerim, içli köfte yapıyorsam haşlayayım diyorum, yok diyor. Benim kendime yaptığım az şekerli sağlıklı tatlılardan denettim yok dedi. Ben ona uyarsam çok kilo alırdım. Dolayısıyla daha yeni Airfryer aldım, kendi yemeğimi sebzemi tavuğumu etimi balığımı yağsız olarak ayrı pişiriyorum. Airfryer hemen pişiriyor, sofra kurana kadar oluyor. Yanına salata cacık çorba alıyorum. Eşim yaptığım yemekleri yiyor. Spor zaten hep yaparım, evde koşu bandım da var.
Evet bende bunu anlamadım koni sahibi köle gibi davranıyor kendime. Hem saatlerce yemek yapıyo işten gelip hemde begendiremiyoE ikiniz de çalışıyormuşsunuz, kendi yemeğini kendisi yapsın. Hem yemeği sadece siz yapıyorsunuz hem de sadece onun sevdiği şeyleri yapıyorsunuz.
Eşinizin yeme düzenini kendinize uyduracaksınız.Yok öyle anne yemeklerini beklemek. Bir süre sonra eşleri ne pişirirse onu yemeye alışıyorlar zaten. Alışamayan da kendi giriyor mutfağa. Yine arada sevdiği şeyleri yapın ama sebze yemeye de alışsın.
Kilolu zaten ama boyu da uzun olduğu için çok belli etmiyorEşiniz kilo almiyor mu ki bu sekilde beslenerek?
Bizim evde bol yağli, hamur işi vs yenmez akşamlari(gunduz de yemiyoruz gerci). Eşim de etsiz yemek istemez pek, et ve sebze olur, yanina çorba belki.
Dediginiz gibi beslenmek istese de hazirlamazdim ben.![]()
İş paylaşımımız bu şekilde. Yemek bulaşık bende, süpürge vileda ütü eşimdeEvet bende bunu anlamadım koni sahibi köle gibi davranıyor kendime. Hem saatlerce yemek yapıyo işten gelip hemde begendiremiyo
Anladim o zaman adil iş paylasimi olmuş. Ben sizin yerinizde olsam sıraya koyardım ama bı onun sevdiği yemek bı sizin sevdiğiniz. En adaletlisi böyle olurİş paylaşımımız bu şekilde. Yemek bulaşık bende süpürge, vileda , ütü eşimde
Buzluk işi aklıma gelmemişti aslında iyi fikir eşime börek vs yapıp buzluğa atarım ordan çıkarır veirrimUygun zamanlarımda derin dondurucu ve buzluğu dolduruyorum. Uğraştıran yemekleri haftasonu yapıyorum. Mesai günleri akşamdan etleri ve tavukları marine ediyorum ki işten gelince hemen fırınlayayım pratik oluyor. Buzlukta içli köfte, fellah köftesi, börek, anne köftesi vs oluyor. Zeytinyağlıları, tatlıları bir gece önceden yapıyorum. Bir de ben senelerdir yemek yapıyorum elim çok pratikleşti, bir saat içinde her şey hazır oluyor. Airfryer aldığımdan beri de kendi yemeklerimi yapmam çok kolaylaştı. Eşim de ben yemek yaparken evi süpürür yardım eder ekstra yük binmesin diye. Yatayım da suya sabuna dokunmayayım demez sağ olsun.
Porsiyonları küçültün. Ben mutlaka salata yada cacık yaparm .yağ yemeklere az koyarım .ilerde kilo cok sorun cikartiyor karsimiza saglik açısındanMerhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzumSiz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?
Boyle devam edersen, kendini hepten salmis olacagin icin farkli problemler Bas gosterebilir. Sonra buraya farkli bir baslik acarsin "kocam sogudu degisti" vs vsMerhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzumSiz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?
Kilolu zaten ama boyu da uzun olduğu için çok belli etmiyorsağlık sorunları çıkarsa görcek o zaman ama anlamıyor
Sanki benim eşimi anlatmışsınız. Benimkide hamur işini degilde et yemekleri hep ana yemekler ister. Tavuk sevmez sebze yemez bir kaç tane yediği sebze vardır.Ben çözümü şöyle buldum.etli sebze yemekleri yapıyorum o sevmedi sebzeleri içinden ayırıyor suyunu etini yiyor.Cocuklarimda aynı ne kadar çok uğraşırsam uğraşıyım sebze yemiyorlar.Dahada kötüsü çocuklar etide sevmiyorlar.sizi çok iyi anlıyorum.Ama zamanla alışıyor insan yada kabulleniyor diyelimMerhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzumSiz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?
Ben evlendikten sonra tam tamina 4 ayda 8 kilo aldim. Baktim olacak gibi degil artik geç saatte yemiyorum. Hamur isi yemiyorum. Ekmek yemiyorum. Eşime yaptıklarımi kim yese fil gibi olurMerhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzumSiz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?
Kaç yaşındasınız 40 üstü olunca metabolizma yavaşlıyor evet. Biz dengeyi soyle sağlıyoruz. Bir gün sebze bir gün et. Et de balık, bindi, kirmizi et şeklinde değişiyor. Et varsa yanında kesinlikle bol salata oluyor zatenMerhabalar. Evleneli yaklaşık iki ay oluyor ve bu süreçte yeme dengem değiştiği için 4 kilo aldım ve düzenimi tutturamazsam artarak devam edecek gibi duruyor. Evlenmeden önce hafif beslenirdim akşamları yanlızca çorba içerdim vs şimdi ise eşim hafif yemekler sebze yemekleri pek sevmiyor yemekleri ona göre ayarlamak zorunda kalıyorum. Kızartmalar, hamur işleri, etli yemekleri, bol yağlı ve bol salçalı... kendime ayrı yemek yapsam diyorum bir bana yemek bir ona yorgunlukla başa çıkamıyorum. Zaten işten geç geliyorum. Çok kafama takıyorum kilolarımı ve spor yapsam da gitmiyor gibi geliyor belli bir yaştan sonra . Çok mutsuzumSiz nasıl kuruyorsunuz evde dengeyi?