Evlenince değişen eşler

Değişmez değişir diye bir beklentiye girmeyin kendinizi yakarsınız
Hatta böyleleri daha beter olur

Degisir diye umut edenler, ben onu degistiririm diye dusunup evlenenler hep bosaniyor, bosanmasa da evde kole gibi omur boyu ses cikarmadan mutsuz, pistirilmis, sinik bir sekilde hayatini geciriyor; evliligin de o oldugunu saniyor.

Su yasadiklarin daha fragman. Simdi baba evindesin. Simdi yeterince hukmedemiyordur. Baba evinden bir cik da onunla ayni eve girince daha beter oldugunu goreceksin.

Evlilik kolelilik degil. Evin reisi diye bir tabir de kalmadi artik. Kanunlardan bile cikarildi. Eskiden aile hukukunda evin reisi erkektir yaziyordu, kaldirildi. Evin reisi falan yok artik.

Adam ona buna hukmederek kendi egosunu tatmin ediyor. Muhtemelen asagilik kompleksi var, boyle bastıriyor. Ona bu yetkiyi kim vermis? Baslarim karakterine. Emir vermeyen, karisina kole gibi davranmayan, esinin hak ve ozgurluklerini kısitlamayan erkek erkek degil mi? Kocalik, karisina baba evinde gormedigi eziyeti yapmak degildir. Kocalik, kadini kolelestirmek hic degildir. Kocalik, karsisindakini hak ve ozgurluklerden mahrum birakmak degildir.

Bana saygi duymayan, fikirlerimi kabul etmeyen, hayatimla ilgili kararlari sadece o veren, attigim her adimda izin almami isteyen, dedigi olmadiginda kuserek surat asarak gerektiginde bagirarak psikolojik siddetle dedigini yaptiran bir insan sadece ruh hastasidir. Normal bir insan yapmaz bunlari.

Sevgi ozgurlestirir, kolelestirmez.

Evlendikten sonra daha kötü şekilde değişeni çok duydum ama olumlu anlamda değişeni hiç duymadım. Yol yakınken dönün yoksa bir ömür geçmez

Degisir evet daha kotuye gider sadece. Daha evlilik.yokken kaybetme korkusu, cicim aylari vs olmasi gerekirken adam hot zot konusuyor. Evlenince gecmis olsun.

İleriye dönük ilerledim bir erkek arkadaşım var ikimizde 29 yaşındayız. Evin tek erkeği ve baskın bir karakter. Anne babası ayrı kardeşlerinin sorumluluğunu üstlenmiş. Evin reisi durumuna getirmişler onu.
Gelelim bize ailesinde kurduğu etkiyi bendede kurmaya calışıyor. Benim sözüm geçer. Çocuğum ilerde şunu yapamaz müsade etmem. Sakın karşımda durma. Bu gibi doğmamış çocuğa bile don biçiyoruz ve fikir çatışması. Zıt karakteriz. Herşeyin baskıyla olmayacağını bu durumun kişiyi yalana sürüklediğini söylüyorum. Yok sabit fikirli.
Bu durum bende soru işaretleri oluşturdu. Aranızda böyle keskin konuşup sonradan eşleri değişenler varmı?
Erkek arkadaşınız dürüstmüş en azından karakterini kamufle etmemiş olduğu gibi davranıp açık konuşmuş, evlenince değişen vardır belki ama bir elin parmaklarını geçmez, evlenince değişir, çocuk olunca değişir gibi sözlere itibar etmeyin.
Belli ki adam otoriter, baskıcı ve dediğim dedik biri, siz böyle biriyle yaşayabilir misiniz onu sorgulayıp karar verin.

Ama evlenince daha kötü oluyorlar genelde. Yani iyiye değil kötüye gidiyorlar. Özellikle bu tarz davranışları olanlar.

İleriye dönük ilerledim bir erkek arkadaşım var ikimizde 29 yaşındayız. Evin tek erkeği ve baskın bir karakter. Anne babası ayrı kardeşlerinin sorumluluğunu üstlenmiş. Evin reisi durumuna getirmişler onu.
Gelelim bize ailesinde kurduğu etkiyi bendede kurmaya calışıyor. Benim sözüm geçer. Çocuğum ilerde şunu yapamaz müsade etmem. Sakın karşımda durma. Bu gibi doğmamış çocuğa bile don biçiyoruz ve fikir çatışması. Zıt karakteriz. Herşeyin baskıyla olmayacağını bu durumun kişiyi yalana sürüklediğini söylüyorum. Yok sabit fikirli.
Bu durum bende soru işaretleri oluşturdu. Aranızda böyle keskin konuşup sonradan eşleri değişenler varmı?
Yumuşak kalplj gibi gorunenler katilaşiyor boyle konuşanlar daha beter olur. Bilemedim zorlar seni bu adam

Evlilik cocuk oyuncağı değildir.

Kadına saygı duyan erkekten hayır gelır
Bunu asla unutmayın!!!

Öyle aynı eve geçince lay lay lom olmuyor.
Cicim ayı bitiyor, cicim ayından sonrakı ay geliyor ..

Hayır o kötü dediğiniz şeyleri artık karimsin diyerek daha fenasini yapar.

Sakınnnnn sakınnnnn sürekli zıtlaştığınız biriyle bi ömür geçirmeyi düşünmeyin ... Kendinizi yıprattığınızla kalırsınız , evlilik sevgililik gibi bişey değil ..

Evlilik 2 kişilik bi olaysa ,karar da 2 kişilik verilir baskın karakteri olması ,tek kendinin sözünün geçeceği anlamına gelmez ,sizi sindiriyor ...

Back
X