evlenince erkek çocuklar neden kıymetli olur?

cimcime22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2010
237
1
46
Diğer
Evlenince kıymete mi biniyorlar yoksa amaç geline eziyet etmek mi bunu bi türlü kavrayamadım gitti....

Evlenmeden önce eşim annesinin hep soğukluğundan bahsederdi 3 yıl bana aynı şeyleri anlatır dururdu evlendikten sonra neden bu değişti anlam veremiyorum...........
Evimizi taşımadan önce hafta da 3 kez illa ki görüyorduk birbirimizi taşındıktan sonra arabamız yok ve ben hamileyim haftada 1 kez mutlaka gidiyoruz ama yetemiyoruz
Bunlar yeni evli demediler hiç,gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz aramıyorsunuz .......Her gitmemizde aynı şeyler ayrıca arada telf edip telefonda aynı tacizler
Aslında bütün sorun benim, eski gelinler tarihte kaldı deniliyor ama kalmadı hala aynı şeyler bekleniyor gelsin gitsin hizmetimi etsin temizliğimi yapsın
Dün eşimi arayıp kv eteğindeki taşları döktü bütün o sitemlerin kızım sana söylüyorum gelinim sen işit hesabı olduğunu ben biliyordum ama eşim bilmiyordu yada bilmemezlikten geliyordu ........Sen alınıyorsun derdi hep
Nişanlılık döneminde bi sıcaklık göstermeyen,aramayan sormayan kv benden 2 günde bir arayıp bi ihtiyacının olup olmadığını sormamı bekliyor.
Bayram öncesi arayıp sormamışım boynu tutulmuş hastaneye gidicekmiş annesini bırakıp gidememiş vs vs eşimde aradında gelmedik mi dedi bizim arayıp sormamız lazımmış
Ha bide 45 yaşında ki kv genç görünmesiyle övünen ben sizin eltinizim diyen kadın temizliğe gelince 26 haftalık hamileyim benden yardım bekliyor
Ramazanda kustu rahatsızlığından dolayı başlarda zorlanıyormuş,ben bütün ayı öle geçirmeme rağmen yine benden yardım bekledi
gelinler yapmaya mecbur gibi görüyorlar neden anlamıyorum
Eşimle onları aramayınca ,sormayınca, görmeyince çok huzurlu çok mutluyuz ama ne zaman gitsek laf sokuyor tadım kaçıyor arasa yine aynı napıcam bilmiyorum
Bu aile yüzünden eşime haksızlık ediyorum farkındayım ama bazen keşke evlenmeseydim diyorum eşimle çok mutlu olmama rağmen

Hiç sesimi çıkarmadım hep sustum ama nereye kadar ağla zırla kendime ediyorum hamilelikte stres hiç olmuyormuş onu farkettim ne zaman üzülsem mideme ağrılar giriyor rahatsızlanıyorum kusuyorum sabahı edemiyorum :43::43:kimsem de yok bu şehirde tıkanıp kaldım ALLAHIM BANA VE BENİM GİBİ OLANLARA SABIR VER GÜÇ VER

Aman canım sakın öyle sık sık arama sorma temizliğini de yapma çok zorlanıyorsa kadın tutuversin bir zahmet. Eğer sen şimdiden bu kadar içli dışlı olursan yarın öbür gün tepene çıkar.

niye kafana takıyorsun ben olsam "ay anne haklısın ne hayırsız gelinin var de gülerek aramaz sormaz seni de" ben hastayım falan diyince "ay annecim çok üzüldüm çok geçmiş olsun de" takma kafana zaten kimseyi memnun edemezsim şu dünyada
temizlik meselesine gelince sen hamile kadınsın söylesin dursun ne kadar ayıp ya hiç vicdan yok
eşin de sesini çıkarsın benim karım hamile desin yapamaz desin

Aman canım sakın öyle sık sık arama sorma temizliğini de yapma çok zorlanıyorsa kadın tutuversin bir zahmet. Eğer sen şimdiden bu kadar içli dışlı olursan yarın öbür gün tepene çıkar.

Zaten kendi işimi yapamıyorum kuyruk sokumum eğrildii ,boyun düzleşmesi bel ağrısı var ne zaman temizlik yapsam yatakta sağa sola dönemiyorum kalkıp oturamıyorum hamilelik tetikledi takılıp kalıyor belim...Ama hep problem yaratıyor onun yüzünden döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok artık

niye kafana takıyorsun ben olsam "ay anne haklısın ne hayırsız gelinin var de gülerek aramaz sormaz seni de" ben hastayım falan diyince "ay annecim çok üzüldüm çok geçmiş olsun de" takma kafana zaten kimseyi memnun edemezsim şu dünyada
temizlik meselesine gelince sen hamile kadınsın söylesin dursun ne kadar ayıp ya hiç vicdan yok
eşin de sesini çıkarsın benim karım hamile desin yapamaz desin

Eşim söylüyor zaten onada bağırıp çağırıyorlar onların gözünde çocuklar bir birey değil ,sözlerinden çıkmayacak kukla istiyorlar..Hep onlar haklı aksi olamaz asla ,eşimde üzülüyor arada kalıyor ben kime yeteceğimi şaşırdım diyor..Onuda soğuttular kendi oğullarıda arayp sormuyor ara diyorum yinede aramıyor benimle tartışıyor görev gbi haftada mecburen gidip geliyoruz

aslında değişen erkekler.nedense her erkek kız arkadaşına annesi hakkında dert yanıyor.annem ilgisiz şu bu.kızlarında hoşuna gidiyor evlenince uzak oluruz diye.evlendikten sonra belki de annesini özlüyor daha iyi anlıyor ve ailesine yaklaşıyor.tabii bu da kızlarımızın zoruna gidiyor.:50:

bekarken ailesinden dert yananlardan uzak durun lütfen.kimbilir sizleri de annesine dert yanıyordur:34:

aslında değişen erkekler.nedense her erkek kız arkadaşına annesi hakkında dert yanıyor.annem ilgisiz şu bu.kızlarında hoşuna gidiyor evlenince uzak oluruz diye.evlendikten sonra belki de annesini özlüyor daha iyi anlıyor ve ailesine yaklaşıyor.tabii bu da kızlarımızın zoruna gidiyor.:50:

bekarken ailesinden dert yananlardan uzak durun lütfen.kimbilir sizleri de annesine dert yanıyordur:34:

eşim hala aynı şeyi savunr en iyisi evlenmek yada ayrı ev 5 yıldır aksini hiç söylemedi evlenmeseydim ayrı evde yaşardım der 7 yıldır ailesinden ayrı yaşıyor kopmuş zaten...Ara laf sokuyorlar diyorum inatla aramıyor banane diyor

aynı benim kv. sürekli arayayım hep onunla ilgileneyim.annemi kıskanır .akrabaları bi gelin günü görmedin demiş çalışıyorum, farklı şehirdeydik diye.ben hiç takmam konuşsun dursun.ama senin eşine maşallah sen ara deyince arıyor seni savunuyor. benim bey maşallah hergün arar anasını. ne dese cvp vermez. ben buna çıldırıyorum . kv konuşsun boş ver ama eşin susması daha kötü inanki.

kadınların erkek evlatlardan beklentileri cok yogun. bana bakacak diye doguruyorlar dogarken bile onu da evlendirip yuva kuracagız diye degil genelde. kızlar yuvalarına aile olacaklar ama erkekler bize ait olacaklar diye düşünüyorlar. ben ne erkek ne de kızımı öyle dogurmayacagım doganın dogal akısına asla zıt bir tutum sergilemiycem ve beklentilerimi bu yönde geliştirmicem sadece evladım olacak o esimle askımızın meyvesi olcak bana bakmak zorunda olan bir cocuk degil.

2 erkek çocuğu annesi ve geleceğin kaynanası olarak :) sadece başlığa göre cevap vermek istiyorum..

ikiz bebeklerimi çok bekledim ben..çok çileler çektim onlara kavuşmak için..ölümlerden döndüm..onlar 3 hafta küvözde kaldılar ben o 3 haftada hergün öldüm öldüm dirildim.çalan her telefonda kalbim durdu sanki..onlar 10 gr aldı dünyanın en mutlu insanı ben oldum..onlar emmedi dünyam başıma yıkıldı..hastane köşelerinde sadece 1.dk göreyim diye yalvardım doktorlara..günlerce yemedim içmedim uyumadım..

yani benim çocuklarım daha dünyaya bile gelmeden çok kıymetlilerdi benim için..bu 5 yaşında da böyle olacak 50 yaşında da..bekarlarken de evlenince de..hatta baba olduklarında da...ben ölene kadar :)

konunuzda haklı olduğunuz çok taraf var..bazı anneler anne değil de valide sultan olmaya meraklı..gelinini kız gibi değil de dış kapının mandalı olarak görenler çok..ama bence evlenince değişen anneler değil de evlatları..

k.validesinden çok çekmiş biri olarak onu ne zaman anladım biliyor musunuz? çocuklarımı kucağıma alınca :)

ama yine de asla onun gibi bir anne ve k.valide olmak istemiyorum!

Zaten kendi işimi yapamıyorum kuyruk sokumum eğrildii ,boyun düzleşmesi bel ağrısı var ne zaman temizlik yapsam yatakta sağa sola dönemiyorum kalkıp oturamıyorum hamilelik tetikledi takılıp kalıyor belim...Ama hep problem yaratıyor onun yüzünden döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok artık

ya bırak görmemezlikten duymamazlıktan gel kendi kendine konuşup kudursun. Bak hamileymişsin de bebeğin de stresli olmasın. Allah bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

2 erkek çocuğu annesi ve geleceğin kaynanası olarak :) sadece başlığa göre cevap vermek istiyorum..

ikiz bebeklerimi çok bekledim ben..çok çileler çektim onlara kavuşmak için..ölümlerden döndüm..onlar 3 hafta küvözde kaldılar ben o 3 haftada hergün öldüm öldüm dirildim.çalan her telefonda kalbim durdu sanki..onlar 10 gr aldı dünyanın en mutlu insanı ben oldum..onlar emmedi dünyam başıma yıkıldı..hastane köşelerinde sadece 1.dk göreyim diye yalvardım doktorlara..günlerce yemedim içmedim uyumadım..

yani benim çocuklarım daha dünyaya bile gelmeden çok kıymetlilerdi benim için..bu 5 yaşında da böyle olacak 50 yaşında da..bekarlarken de evlenince de..hatta baba olduklarında da...ben ölene kadar :)

konunuzda haklı olduğunuz çok taraf var..bazı anneler anne değil de valide sultan olmaya meraklı..gelinini kız gibi değil de dış kapının mandalı olarak görenler çok..ama bence evlenince değişen anneler değil de evlatları..

k.validesinden çok çekmiş biri olarak onu ne zaman anladım biliyor musunuz? çocuklarımı kucağıma alınca :)

ama yine de asla onun gibi bir anne ve k.valide olmak istemiyorum!

çok güzel yazmışsınız ...

Allah izin verirse benimde bir erkek çocuğum olacak ben de eşime ben böyle kayınvalide olmayacağım deyince annemde öyle derdi ben annemden de beklemiyordum ama oluyormuş bak büyük konuşma dedi bana..Ama olmayan da var biz 3 kardeşiz abim yurt dışında senede 1 gelir ayda bir arar annemi hep kızdırmaya çalışırım abim çok soğuk aramıyor sormuyor şöyle böyle diye annem onlar mutlu olsunlar da ben başka birşey istemem onun yapısı öyle soğuk der...
Bende bu anlayışı bekledim evliliğimin ilk ayından itibaren ama olmadı alıştığım hayat olmayıncaa zor geldi belki bilmiyorum
Hamileliliğim sıkıntılı geçti ve annesiniz sizden iyi kimse bilemez bundan sonra da sıkıntısını ben çekicem ama ismini koymakta bile çekiniyoruz alınıcaklar küsecekler ...

Allah izin verirse benimde bir erkek çocuğum olacak ben de eşime ben böyle kayınvalide olmayacağım deyince annemde öyle derdi ben annemden de beklemiyordum ama oluyormuş bak büyük konuşma dedi bana..Ama olmayan da var biz 3 kardeşiz abim yurt dışında senede 1 gelir ayda bir arar annemi hep kızdırmaya çalışırım abim çok soğuk aramıyor sormuyor şöyle böyle diye annem onlar mutlu olsunlar da ben başka birşey istemem onun yapısı öyle soğuk der...
Bende bu anlayışı bekledim evliliğimin ilk ayından itibaren ama olmadı alıştığım hayat olmayıncaa zor geldi belki bilmiyorum
Hamileliliğim sıkıntılı geçti ve annesiniz sizden iyi kimse bilemez bundan sonra da sıkıntısını ben çekicem ama ismini koymakta bile çekiniyoruz alınıcaklar küsecekler ...

bu dongu degismiyor desenize:1::1::1:

sizi çok iyi anlıorum..kendi k.validemi anlatmayayım korkarsınız :)

tek tavsiyem sizin ve bebeğinizin sağlığı için görmeyin duymayın lütfen..umursamamak en güzel cevaptır..ayrıca isim hakkı anne-babaya aittir..bu konuda sakın taviz vermeyin.çilesini çeken biz isek ismini de koyacak olan biziz.

sizi çok iyi anlıorum..kendi k.validemi anlatmayayım korkarsınız :)

tek tavsiyem sizin ve bebeğinizin sağlığı için görmeyin duymayın lütfen..umursamamak en güzel cevaptır..ayrıca isim hakkı anne-babaya aittir..bu konuda sakın taviz vermeyin.çilesini çeken biz isek ismini de koyacak olan biziz.

Bende öyle düşünüyorum ama şimdiden takıldık kaldık..
kayınvalidem bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için aramadı sonrada bize trip attı neden arayıp söylemiyorsunuz diye biz arayıp müjde verecekmişiz ama benim başka çocuğum yok ki neyin müjdesini vereyim hangisi olursa olsun ilk bunda böyle sorun çıkardı isimde ne yapacak gerçekten bilmiyorum çok tedirginim........inş bebeğimin ismini koyabiliriz

Eğer sorun gelip gitmenize kızmasıysa, sürekli laflarıyla rencide etmesiyse bunu kafanıza takmayarak, ''aman'' deyip geçerek başlayabilirsiniz.
Madem eşinizinde baskısı yok bu gelip gitme konusunda, sizde eşinize ailesi yüzünden baskı yapmayın.
Değmez huzurunuzu bozmaya.

Bende öyle düşünüyorum ama şimdiden takıldık kaldık..
kayınvalidem bebeğimin cinsiyetini öğrenmek için aramadı sonrada bize trip attı neden arayıp söylemiyorsunuz diye biz arayıp müjde verecekmişiz ama benim başka çocuğum yok ki neyin müjdesini vereyim hangisi olursa olsun ilk bunda böyle sorun çıkardı isimde ne yapacak gerçekten bilmiyorum çok tedirginim........inş bebeğimin ismini koyabiliriz

Arayıp sevincinizi paylaşmanızı istemiş aslında sadece. Cinsiyetini öğrenince arayıp kendi ailenize v.s söylemediniz mi ya da arkadaşlarınıza ?

Eğer sorun gelip gitmenize kızmasıysa, sürekli laflarıyla rencide etmesiyse bunu kafanıza takmayarak, ''aman'' deyip geçerek başlayabilirsiniz.
Madem eşinizinde baskısı yok bu gelip gitme konusunda, sizde eşinize ailesi yüzünden baskı yapmayın.
Değmez huzurunuzu bozmaya.

eşimde hep aynısını söyler ama bazen haketmediğimi düşünüyorum hep suçluymuşum hatalıymışım gibi hissettiriyorlar...Hamilelikte stres baya zorluyor inş bir gün takmamayı bende öğrenicem

eşim benim tek huzurum onuda yıpratıyorum böyle olunca bebek doğunca ona yoğunlaşırım inşallah

eşimde hep aynısını söyler ama bazen haketmediğimi düşünüyorum hep suçluymuşum hatalıymışım gibi hissettiriyorlar...Hamilelikte stres baya zorluyor inş bir gün takmamayı bende öğrenicem

eşim benim tek huzurum onuda yıpratıyorum böyle olunca bebek doğunca ona yoğunlaşırım inşallah

Bebebk doğunca bebeğe yoğunlaşamazsınız ki.
Daha fazla yorulduğunuz ve kendinize zaman ayıramadığınız için boş kaldığınız zamanlarda daha fazla eşinize sararsınız eğer her söylenileni kafanıza takarsanız.

Bence bir kadının eşi eğer kendi ailesi konusunda eşine baskı yapmıyorsa, haksızlıkta bulunmuyorsa o kadının ailesiyle derdi olmamalı.
Onlar istediği kadar haksızlık yapsın görmemek gerekiyor.
Çekirdek ailenize sahip çıkmanın tek yolu kulağınızı ve gözünüzü kapatmanız ve dış etkenlerden dolayı eşinizi yıpratmamanız. Çünkü zamanlar çöüzmü olmaycak şekilde bağlar kopabiliyor.

Back
X