evlenince erkek çocuklar neden kıymetli olur?

Evlenince kıymete mi biniyorlar yoksa amaç geline eziyet etmek mi bunu bi türlü kavrayamadım gitti....

Evlenmeden önce eşim annesinin hep soğukluğundan bahsederdi 3 yıl bana aynı şeyleri anlatır dururdu evlendikten sonra neden bu değişti anlam veremiyorum...........
Evimizi taşımadan önce hafta da 3 kez illa ki görüyorduk birbirimizi taşındıktan sonra arabamız yok ve ben hamileyim haftada 1 kez mutlaka gidiyoruz ama yetemiyoruz
Bunlar yeni evli demediler hiç,gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz aramıyorsunuz .......Her gitmemizde aynı şeyler ayrıca arada telf edip telefonda aynı tacizler
Aslında bütün sorun benim, eski gelinler tarihte kaldı deniliyor ama kalmadı hala aynı şeyler bekleniyor gelsin gitsin hizmetimi etsin temizliğimi yapsın
Dün eşimi arayıp kv eteğindeki taşları döktü bütün o sitemlerin kızım sana söylüyorum gelinim sen işit hesabı olduğunu ben biliyordum ama eşim bilmiyordu yada bilmemezlikten geliyordu ........Sen alınıyorsun derdi hep
Nişanlılık döneminde bi sıcaklık göstermeyen,aramayan sormayan kv benden 2 günde bir arayıp bi ihtiyacının olup olmadığını sormamı bekliyor.
Bayram öncesi arayıp sormamışım boynu tutulmuş hastaneye gidicekmiş annesini bırakıp gidememiş vs vs eşimde aradında gelmedik mi dedi bizim arayıp sormamız lazımmış
Ha bide 45 yaşında ki kv genç görünmesiyle övünen ben sizin eltinizim diyen kadın temizliğe gelince 26 haftalık hamileyim benden yardım bekliyor
Ramazanda kustu rahatsızlığından dolayı başlarda zorlanıyormuş,ben bütün ayı öle geçirmeme rağmen yine benden yardım bekledi
gelinler yapmaya mecbur gibi görüyorlar neden anlamıyorum
Eşimle onları aramayınca ,sormayınca, görmeyince çok huzurlu çok mutluyuz ama ne zaman gitsek laf sokuyor tadım kaçıyor arasa yine aynı napıcam bilmiyorum
Bu aile yüzünden eşime haksızlık ediyorum farkındayım ama bazen keşke evlenmeseydim diyorum eşimle çok mutlu olmama rağmen

Hiç sesimi çıkarmadım hep sustum ama nereye kadar ağla zırla kendime ediyorum hamilelikte stres hiç olmuyormuş onu farkettim ne zaman üzülsem mideme ağrılar giriyor rahatsızlanıyorum kusuyorum sabahı edemiyorum :43::43:kimsem de yok bu şehirde tıkanıp kaldım ALLAHIM BANA VE BENİM GİBİ OLANLARA SABIR VER GÜÇ VER
arayıp sorma dışındaki olaylar aynı evini gelinler temizliycekmiş eltim alıştırmış yapmaya bndende beklediler ama yapmadım yapmamda sapasağlam kadın bi zahmet yapsın yapamıyosa kasın tutsun ben hamileyken evin ne alemde temizliyim toplıyım diye hiç olmadı bi misafir gelir çayı bile veremez gelinleri bekler oraya gitceğimiz zaman evde yiyceğimizi yapıp götürüyoruz offf daraltıyolar insanı :50::50::50:

bende anlamıyorum bu durumu benim eşimde evlenmeden önce sürekli şehir dışında ve yurt dışında çalışıyordu abartısız söylüyorum 1 senenin 6/7 ayını evinden uzakta geçirdiği olurdu .7 sene bu şekilde çalıştı kv ve görümcem kendilerini idare ediyorlarda ama biz evlendikten sonra herşey değişti eşim evdeyse beni markete götür beni şurdan al ekmek al gel ve bu aramalar ben ailemdeyken oluyor nedense hep. bu kadar tesadüf olabilir mi acaba ya :20:
sizin konunuza gelirsek hiç olmazsa eşiniz yanınızda ve sizi anlayabiliyor eğer eşiniz ailesine gitmek yönünde ısrar etmiyorsa hiç dert etmeyin kulaklarınızı tıkayın duymamazlıktan gelin. temizlik konusuna gelince yapmayın ne münasebet ya hamileyken ve rahatsızken sizden iş bekliyor hiç mi vicdanı yok

Evlenince kıskanıyor anneleri demekki,
oğlumu benden kopardı davası,
ben yıllardır baktım, uğraştım, elin kızı geldi aldı, uzak tutuyor hesabı yapıyolar.

sonuna kadar okuyamadım hep bilindik hikaye çünkü

hayır koskoca insansınız eşinizle siz birilerinin gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz laflarını neden takıyorsunuz ki

he he deyip geçmek zor olmasa gerek,demek ki çok olgunlaşamamışsınız ki anne bi tavır yapsa soluğu onlarda almışsınız

erkek her zaman kıymete biniyor ama gelinde aklını kullanacak aynı şekilde eşte

anam diyip diyip koşmayacak

ben annemin işime gelmeyen sözlerini hiç takmam mesela,annanem gelmiyorsun gitmiyorsun veya bugun ne den gelmedin dediğinde işim vardı dıyebiliyorum siz neden diyemiyorsuznu

çok mu korkuyorsunuz size küsecekler diye küsen küser yapcak bişey yok siz onlar için hayatınızı şekillendirirseniz bu hep böyle sürüp gider sadece...

Aslında konunun erkek veya kız çocuklarıyla alakası yok.
Evlendiğinde insan ailesine daha bir düşkün oluyor,ailede aynı şekilde.
Ben lise ve üniversite hayatım boyunca çok asi bir çocuktum.Üniversitede annemi 3 günde bir arardım,ama sevgilimle(şu an kocam) sabahtan akşama kadar telefondaydık.
Ne zaman ki evlendim,ailem çok kıymetli oldu.Şimdi günde 3 kere konuşurum annemle,kocamla 1 en fazla2 kez konuşurum.
Demekki kız çocuklarıda daha bir kıymetli oluyor evlenince,herkesin aileside.:51::51:

üzme kendini canım yaaa...
bebeğini düşün sen boşver gerisini...
hepsi aynı hemen hemen herkes aynı sorunu yaşıyo...
henüz kimse anlam veremedi zaten bu sonradan kıymetlenme durumuna...

sonuna kadar okuyamadım hep bilindik hikaye çünkü

hayır koskoca insansınız eşinizle siz birilerinin gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz laflarını neden takıyorsunuz ki

he he deyip geçmek zor olmasa gerek,demek ki çok olgunlaşamamışsınız ki anne bi tavır yapsa soluğu onlarda almışsınız

erkek her zaman kıymete biniyor ama gelinde aklını kullanacak aynı şekilde eşte

anam diyip diyip koşmayacak

ben annemin işime gelmeyen sözlerini hiç takmam mesela,annanem gelmiyorsun gitmiyorsun veya bugun ne den gelmedin dediğinde işim vardı dıyebiliyorum siz neden diyemiyorsuznu

çok mu korkuyorsunuz size küsecekler diye küsen küser yapcak bişey yok siz onlar için hayatınızı şekillendirirseniz bu hep böyle sürüp gider sadece...

aynen ya ne kadar haklısın yazında, hehe de geç, niye salak gibi dert ediyorum.
çok saol ya valla moral deposu oldu bu yazın bana..

Zaten kendi işimi yapamıyorum kuyruk sokumum eğrildii ,boyun düzleşmesi bel ağrısı var ne zaman temizlik yapsam yatakta sağa sola dönemiyorum kalkıp oturamıyorum hamilelik tetikledi takılıp kalıyor belim...Ama hep problem yaratıyor onun yüzünden döktüğüm göz yaşının haddi hesabı yok artık

ne kadar vicdansizlik bunlari senin esin gormuormu? annesine diyemiyormuki esim boyle rahatsiz yapamaz flan diye eger o demiyorsa bence sen demelisin ustelik hamilesinde isin cok zor oyuzden cekinmeden soyle ayrica gozyasi dokmeye degmezler bebisinde aglar hisseder oyuzden bosver! Allah sifa versin arkadasim:-)

Son düzenleme:
ben de bu soruyu soruyorum bazen. evlenmeden önce ayda bir zar zor görüşen aile. evlendikten sonra her hafta arar sorar oldular. üstelik biz evlenirken kılları kıpırdamadı. o kadar ilgisizlerdi. erkek kız farketmez demiş arkadaşlardan biri. ben evlenmeden önce ne kadar görüşüyorsam ailemle evlendikten sonra da aynı şekilde görüşürüyorum. arkadaşlarımda da durum aynı. bence sorun genellikle erkek ailelerinde. evlenince kıymete biniyor erkek çocukları demekki.

emin olun aynı durumları yaşıyorum eskiden eşimle annesi haftada veya iki haftada bir konuşurdu evlendik iki günde bir konuşuyorlar tabi birde evde değil o işteyken... bende çok kavga ettim sonuç hiç değişmiyor ve onunla konuştuğu gün suratından okunuyor... bende yine batarya tam şarj olmuş diyorum:) değerleniyorlar mı yoksa kv geline takık olduğu için oğlundan sürekli rapor mu alıyor anlamadım:S eskiden annesinin nasıl bir kadın olduğunu neler yapabileceğini bilen adam gitti şimdi tamamen annesine aşık ona laf gelecek diye gözleri yuvalarından fırlayacak bir adama dönüştü...

emin olun aynı durumları yaşıyorum eskiden eşimle annesi haftada veya iki haftada bir konuşurdu evlendik iki günde bir konuşuyorlar tabi birde evde değil o işteyken... bende çok kavga ettim sonuç hiç değişmiyor ve onunla konuştuğu gün suratından okunuyor... bende yine batarya tam şarj olmuş diyorum:) değerleniyorlar mı yoksa kv geline takık olduğu için oğlundan sürekli rapor mu alıyor anlamadım:S eskiden annesinin nasıl bir kadın olduğunu neler yapabileceğini bilen adam gitti şimdi tamamen annesine aşık ona laf gelecek diye gözleri yuvalarından fırlayacak bir adama dönüştü...

ben bir şey demiyorum artık bana bulaşmasınlar yeter:) umursadıkça yapışıyorlar birbirlerine.

Sanırım erkek annelerinin çoğu oğlunu başka bir kadınla paylaşamıyor ve gelinin oğlunu elinden alacağını düşünüyorlar.

Arkadaşın da dediği gibi, kız çocukları aile olması için, erkek çocukları büyüyüp aileye bakması için ( evlensede onlar için farketmiyo)
bizim durumumuz da öyle... 3 gün gitmesek surat asarlar, bayram yaklaşınca, misafir çağırılınca, haydi temizliğe diye beklerler...
ben yapım gereği sakin bi insanım... aman yapıveriyim nolcak diyen bi tipim... am her insan aynı değil tabi... belki de bu yüzden aramızda pek sorun çıkmıyor...
özelikle madi konuda eşime çok yükleniyorlar... bi iş yapacağı zaman, bi inşaata başlayacağı zaman, kayınbabam oraya yapma diyor, o parayı alma, daha çok iste, borcumuz var, para ver... vs vs... yani şöyle bi zihniyetleri var... ben baktım büyütttüm okuttum... şimdi sıra onda... o da bize bakacak, para verecek, ihtiyaçlarımızı karşılayacak... bu saydıklarım onlar için tşk ederiz oğlum, zahmet oldu, kesene bereket, Alah razı olsun durumu değil... tabiki verecek, bakmak zorunda, bu günler için büyüttüm zihniyeti...
bazen eşime, seni süperman olarak görüyorum diyorum... yorulmayan, bıkmayan, şikayet etmeyen, kazanan, veren, küsmeyen... sadece gülümsemekle yetiniyo... ben onun için üzülüyorum yoruluyo yetişemiyo diye, annesi babası bi Alah razı olsun demekten bile aciz... çünkü o mecbur, yapmak zorunda... neden tşk edip, dua etsinler ki... :((

Arkadaşın da dediği gibi, kız çocukları aile olması için, erkek çocukları büyüyüp aileye bakması için yetiştiriliyor Ne kadar doğru bi cümle asla unutmam bunu bundan sonra bizimkiler evini bil yuvanı bil eşinin ailesi sen onlarla kötü olursan biz oraya bir daha gelemeyiz deyip duruyor.Annem kv hakkında bişey desem hayır iyi kadın şöyle böyle hep beni sakinleştiriyor...Ama kv annem ona hizmet ettirmediği için laf ediyor annem yanlış bi kelime kullanmış kv bunu bile sorun yapmış kendinden küçük kv hizmet ettirmemek için sen otur misafirsin demiş ona alınmış...Oğlunun evinde nasıl misafir olabilir ne münasebet gelinin annesi bana misafir dedi .annem duysa bir daha asla gelmez evime zaten arada 900 km var

Evlenince kıymete mi biniyorlar yoksa amaç geline eziyet etmek mi bunu bi türlü kavrayamadım gitti....

Evlenmeden önce eşim annesinin hep soğukluğundan bahsederdi 3 yıl bana aynı şeyleri anlatır dururdu evlendikten sonra neden bu değişti anlam veremiyorum...........
Evimizi taşımadan önce hafta da 3 kez illa ki görüyorduk birbirimizi taşındıktan sonra arabamız yok ve ben hamileyim haftada 1 kez mutlaka gidiyoruz ama yetemiyoruz
Bunlar yeni evli demediler hiç,gelmiyorsunuz gitmiyorsunuz aramıyorsunuz .......Her gitmemizde aynı şeyler ayrıca arada telf edip telefonda aynı tacizler
Aslında bütün sorun benim, eski gelinler tarihte kaldı deniliyor ama kalmadı hala aynı şeyler bekleniyor gelsin gitsin hizmetimi etsin temizliğimi yapsın
Dün eşimi arayıp kv eteğindeki taşları döktü bütün o sitemlerin kızım sana söylüyorum gelinim sen işit hesabı olduğunu ben biliyordum ama eşim bilmiyordu yada bilmemezlikten geliyordu ........Sen alınıyorsun derdi hep
Nişanlılık döneminde bi sıcaklık göstermeyen,aramayan sormayan kv benden 2 günde bir arayıp bi ihtiyacının olup olmadığını sormamı bekliyor.
Bayram öncesi arayıp sormamışım boynu tutulmuş hastaneye gidicekmiş annesini bırakıp gidememiş vs vs eşimde aradında gelmedik mi dedi bizim arayıp sormamız lazımmış
Ha bide 45 yaşında ki kv genç görünmesiyle övünen ben sizin eltinizim diyen kadın temizliğe gelince 26 haftalık hamileyim benden yardım bekliyor
Ramazanda kustu rahatsızlığından dolayı başlarda zorlanıyormuş,ben bütün ayı öle geçirmeme rağmen yine benden yardım bekledi
gelinler yapmaya mecbur gibi görüyorlar neden anlamıyorum
Eşimle onları aramayınca ,sormayınca, görmeyince çok huzurlu çok mutluyuz ama ne zaman gitsek laf sokuyor tadım kaçıyor arasa yine aynı napıcam bilmiyorum
Bu aile yüzünden eşime haksızlık ediyorum farkındayım ama bazen keşke evlenmeseydim diyorum eşimle çok mutlu olmama rağmen

Hiç sesimi çıkarmadım hep sustum ama nereye kadar ağla zırla kendime ediyorum hamilelikte stres hiç olmuyormuş onu farkettim ne zaman üzülsem mideme ağrılar giriyor rahatsızlanıyorum kusuyorum sabahı edemiyorum :43::43:kimsem de yok bu şehirde tıkanıp kaldım ALLAHIM BANA VE BENİM GİBİ OLANLARA SABIR VER GÜÇ VER
butun bunların sebebı ne bılıyo musun basta rahat vermeyıp senın gozunu acmayacakkı ılerıde hastalıkta yaslılıkta kendılerıne baktıracak ınsanlar etrafında hazır bulunsun dıye

Arkadaşın da dediği gibi, kız çocukları aile olması için, erkek çocukları büyüyüp aileye bakması için yetiştiriliyor Ne kadar doğru bi cümle asla unutmam bunu bundan sonra bizimkiler evini bil yuvanı bil eşinin ailesi sen onlarla kötü olursan biz oraya bir daha gelemeyiz deyip duruyor.Annem kv hakkında bişey desem hayır iyi kadın şöyle böyle hep beni sakinleştiriyor...Ama kv annem ona hizmet ettirmediği için laf ediyor annem yanlış bi kelime kullanmış kv bunu bile sorun yapmış kendinden küçük kv hizmet ettirmemek için sen otur misafirsin demiş ona alınmış...Oğlunun evinde nasıl misafir olabilir ne münasebet gelinin annesi bana misafir dedi .annem duysa bir daha asla gelmez evime zaten arada 900 km var

aynen aynen cnm:18:

ya kızlar azcık vurdum duymaz olun herkesi bu kadar ciddiye almayın

hele hele gıcık bir kayınvalideniz varsa hiç takmayın tamam annecim peki annecim deyip bildiğinizi uygulayın sonrada şartlar böyle gerektiriyordu senın dediğin daha iyi ama işte böyle oldu deyıp geçin kenara

zor mu yahu hiç değil...

hele hele gıcık bir kayınvalideniz varsa hiç takmayın tamam annecim peki annecim deyip bildiğinizi uygulayın sonrada şartlar böyle gerektiriyordu senın dediğin daha iyi ama işte böyle oldu deyıp geçin kenara

zor mu yahu hiç değil...

haklısın ya takıncaaa daha kötü oluyo :1:

zor mu yahu hiç değil...

haklısın ya takıncaaa daha kötü oluyo :1:

Sanırım erkek annelerinin çoğu oğlunu başka bir kadınla paylaşamıyor ve gelinin oğlunu elinden alacağını düşünüyorlar.

aynı fikirdeyim arkadaşım bende :) benim kaynanam da öyle çekememezlik yapmaz ama oğullarınıda öve öve bitiremez.dün ordaydım mesela.nişandan düğünümden açıldı konu.herşey çok güzel geçti diyor.bana bide ne dese beğenirsiniz siz yatın kalkın Allah'a dua edin benim oğlumu size verdi. AAAAAaaa dedim bende ben neyim valla siz yatın kalkın şükredin benşim gibi bi gelininiz olmuş dedim.e tabi orası da öyle dedi sustu :):):)

Back
X