Evlenince maaş kartını kocaya teslim etmek

zeynepranasmummy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2009
152
0
296
Adana
arkadaşlar ben evlendikten 1 sene sonra çalışmaya başladım ve 3 senedir calısıyorum kartımı da kimseye vermedim... bir ara görümcem laf sokmaya calısıyordu bu konuda yok efendm hemsire bi arkadası esine kartını veriyomuş da adam ona 100 tl harçlık veriyomuş da... saçmalayıp duruyor, eşimin aklına sokmaya calışıyo sanırım.. dün akşam eşimle konuşurken bu konu geldi dedi ki ben merak ediyorum acaba evlilikte eş çalışıyosa aileye katkısı ne olmalı yada kartını eşine vermeli mi falan... güya beyin fırtınası yapıyor güya benim ne düşündüğümü öğrenmeye calısıyormuş....

ben se cok kırıldım üzüldüm yine... arkadaslar ben öyle elini cebine atmayan biri de değilim yani, çocugumun bakıcı parasını ben veriyorum, kıyaftlerini vesaire ihtiyaclarını alıyorum yeni dogacak bebegin bütün hazırlıklarını yaptm 2 mlyara yaklasık para harcadm kac aydr bu konuda.. kendi giderlerimi de kıyafetlerimi de ödüyorum.. onun yaptğı mutfak masrafı ve arabanın tamiri vs. arasıra ben de benzin ödüyorum mutfak alışverişi yapyorum daha napayım?hem eşlerimiz her türlü maddi giderden sorumlu değil mi?

hem ilk evlendğmzde beni kpss ye hazırlanmam için çok destekledi ama zaman zaman da sırf calışayım diye(!) rencide edercesine asağıladı sen ünv. mezunu değilsin heralde falan kafan calışmıyo gibisinden.. sonra eğer maasını alırsan kendin istediğin gibi harcarsın demişti şimdi ne olduysa ara sıra hafiften gündeme getiriyo...

ay bu konu en son görümceni ilgilendirir herhalde, ona neymiş ayol
bence arkadaşlarından bahsedince, beni ilgilendirmez başkalarının bütçe yönetimi de, belki jeton düşer
kimi verir kartını kimi vermez, ortada bi zorlama ya da psikolojik baskı yoksa bi önemi yok
ama sen vermek istemdiğin halde eşinden psikolojik baskı görüyosan kesinlikle kartını vermemeli ve bu konuyu konuşmalısın
açıkcası burda eşine kartını verenlerin halini çok okuyoruz
tabii kartını verip bi şikayeti olmayanlarda var
tam tersi eşinin kartını alanlarda var
öenmli olan karı-kocanın anlaşarak, gönül kırıklığı olmadan hareket etmesi

Son düzenleme:
Maaş kartlarının kimde duracağı kararını üçüncü kişi veremez.
Eşiniz de bundan etkilenirse hata eder.
Benim param senin paran ya da ben bunu ödüyorum sen bunu gibi hesaplar kriz yaratır evde.

biz öyle evlenirken beraber borca girmiş olsaydık yada su an bi eve yazılıp onu ödüyor olsak bşy demicem benim param vs cok da paragöz değilim ama kartımı tüm özgürlüğümü hakkımı ona veremem arkadaslar... hem de bu ara ailesine borc falan vereceği bi sırada... napayım sizce?yani kart vermek falan değil de, eşime nasıl bi üslup kullanayım?

bi de şöyle bşy var ben de forumda yazan bi başka arkadaş gibi eşimle evlenirken 22 yasındaydm ve ezildim farkına varmadan bi çok isteğim yerine glmedi ailelere karşı mücadele verirken maddi olarak benim isteklerim yarım yamalak kaldı bişy demedim. ama şimdi içimde kaldığını anladımm..katıldığım her düğün de özelliklede görümcelerin) kendi düğünümü ve olayların seyrini düşünüp üzülüyorum.. bana kayınvalidem taktığı eski bileziğini bile layık görmedi geri aldı... ne aptalmışım diyorum ne diye cıngar cıkarmadım o zamanlar gözüm gönlüm daha tokmuş herhalde

sakın sakın sakın vermeyin...bir kere taviz verirseniz önüne geçemezsiniz...ne demekmiş yaa üni mezunu değil misin kafan çalışmıyo mu!!!!! efelenmeyi biliyosa kendi parasyla ev geçindirmeyi de öğrensin!

erkeklerin hoşlarına gitmiyor tabi eşlerinin ekonomik özgürlüklerine sahip olması..
sen zaten yine size harcama yapıyorsun sadece onun maaşını kullanmıyorsun
yaşanan olaylar gösteriyor ki o kart sahibinde kalmalı

önce bu konuyu eşinizle konuşun sonrada görümcenizin ağzının payını verin dış kapının dış mandalı acaba görümceniz evliyse veriyor mudur o kartı kocasına yada evlenecekse verecek mi merak ediyorum
sinir olurum böyle muhalefet insanlara

tabii ki vermek istemiyorsan kesinlikle vermemelisin, eşin sana bu konuda açık istekte bulunmuyorsa bence bu konuyu açma, gerilimden başka bişey yaratmaz, ama açık istekte bulunursa o zaman bunu neden istediği hakkında sorular sorup verdiği cevapları çürüterek konuşabilirsin. Sonuçta yüzde yüz senin haklı olduğun bi konu. Para lazımsa kart istenmez, para istenir.
ve görümcen böyle söylemlerde bulunursa dedğim gibi bi şekilde cevabını ver

Son düzenleme:
Benim param senin paran demek hoş değil.
Ortak para vardır, ortaya konur.
Kim ne ihtiyacı varsa diğerine söyler alır işini halleder...
Ev geçindirmenin kadınlıkla erkeklikle alakası yok.

Çevremde duyduğum kadarıyla erkek ya çakal yada aslan kadının parasına tenezül etmeyende de var edende bu birazda erkeğe bağla sürekli kavga çıkartıyorsa para verirsin ama kartını değil tabi

ben de maalesef anında cevap verme üslubu yok yani bilmiyorum duymamış gibi hiç cevap vermiyorum ve 4 sene geçti gitti... Allah tan görümceler de kayınvalideler de uzakta oturuyorlar.......... ben onlara yaranmaya da ugrasamıyacagım ..evlerine gidince de hiçbşeye pek karısmam ne laflarına ne işlerine... cocuguma bakarım hem hamileym ona ragmen gecen kahvaltıya yardım etmeden oturdum diye görümcem hemen ' bu zamanda gelinlere kaynanalar bakıyo' diye laf attı ben de hiiç oralı olmadım... evleri zaten kalabalık düğün arefesi.. sabahın 6 7 sinde kalkıyolar car car konuşmalardan uyuyamadım 8 de kalktm..... evde kalmış kız sendromları var bu kızda... allah onun da gönlüne göre versin ve kendisi gibi fena birine denk gelsin inş:)) bütün isteğim bu onun için.. mutsuz olsun istemem ama uğraşacak işi olsun yani..evde benle laf dalasına giremiyolar ben sustuğum için bunun alternatifi kızlar birbirini yiyor hatta düğün günü büyük görümceyle küçüğü saçbaşa girdiler sanırım.. yani gelin olacak kızın yüzünde bir tırnak izi oluşmuştu o kadar söyliim...

cnm arasıra hafiften gündeme getiriyorsa çok problem etme bence;
neler duydum eşini zorla çalıştıranlar maaşına zorla el koyanlar fln

problem etmeye başlamanın sebebi ne oldu biraz açsan?
eskiden gündeme getirmiyor da şimdi getiriyorsa bir ihtiyacı fln olmuş olabilir mi acaba?
sana söyleyemiyordur belki?

ben maaşımı alır almaz bir kısmını eşimin kullanmadığı bir hesabı var ona yolluyorum onun maaşıyla da ödemelerimizi yapıyoruz
hiç sorgulamadım açıkcası neden benimkini biriktiriyoruz diye
ortak alandan keyfi harcamadığını biliyorum çünkü
çok sıkıştırıp yalan söylemeye de teşvik etmemek lazım

kazancınızı nasıl harcayacağınızı ne kadar birikime ayıracağınızı birlikte kararlaştırmalısınız bence
evet erkekler evinin rızkını sağlamak zorunda dinen de böyle ama rahatı da sıkıntıyı da beraber göreceksiniz senin paran benim param demeyin bence

bende çalışıyorum.780 lira maaş alıyorumve eşim şuan benden aylık 500 lira istiyo.350 lira ev kirası veriyorum.oğluma hem annem hem kayınvalidem bakıyo.az yada çok her ikisinede yardım ediyorum. veeeeee üstüne üstlük eşim benden aylık 500 lira para istiyo.ben ne yapıyım şimdi? geçen gün yine söyledi.bende dur dedim.ben bi koşu tuvalete gidip para kusuyum.veririm sana dedim.önceden haftada 1 2 dışarı çıkarken şimdi ayda 1 defa kavga dövüş çıkıyoruz.burnumdan getiriyo.yemek paralarını ben ödüyorum.harcamaları ben yapıyorum ama afra tafra eşimden geliyo

bu konu malesef benim de kafamı kurcalıyordu. Kartı versen bi türlü vermesen bi türlü diyordum..Bir de annem kesinlikle vermemem gerektiğini söylüyordu. Parayı eşim yönetiyor bu konuda benden çok çok becerikli:) Çünkü ben kendime karşı tutumluyumdur. Üstüme başıma almayı esgeçebilirim.evde bir şey eksikse idare edebilirim. ama eşe dosta aileme karşı da elim çok açıktır. eşim de aksine bize evimize karşı eli oldukça açıktır her şeyin iyisi olsun ister. ama dışarı karşı tutumlu.. birbirimizi dengeliyoruz işte. Para işlerimizi internetten hallediyoruz. Hesaplarımızı şifrelerimizi biliyoruz. ödemeleri alışverişi genelde eşim yapar. Benim maaşımı da biriktiriyoruz. kartım bende ama istese de vermemezlik etmem. bence çiftler birbirinden habersiz parayı harcamamalı. elbette bi özeliniz olacaktır. mesela eşim kredi kartımın ekstresine bakmaz bile. sonuçta benim abartmadığımın farkında. ama ne harcadın diye sorsa benim de sıkıntı duyacağım bir şey yok. bu konuyu fazla kurcalamadan halletmek gerek. araya para mevzusunun girmesi ilişkiyi zedeler bence.

maşallahhh :90:

Öncelikle hayır, iki kişi de çalışıyorsa hertürlü maddi giderden erkek sorumlu değildir...
Ama demek değildir ki kartın eşinde duracak da o sana harçlık verecek...
Bu çok aşağılayıcı bir durum...
Eşinden harçlık alacak olsan çalışmazdın zaten...
Bu konuya görümcenin karışmas da ayrı bir saçmalık doğrusu...

canım benim Allah kolaylık versin sana da.. düşüncesiz davrandıklarının farkında değiller heralde.. altın yumurtlayan tavuk muyuz canım... ya bazen muhabbet ederken dışarda yiyelim gezelim yada bi yerde kalalım desek eşim hemen paraları sen ödersen olur diyor.............. ben de cookk üzülüyorum böyle demesi bana cok acı geliyor.... parayı ben den daha cok önemsiyor diye düşünüyorum ve üzülüyorummmmm

bizde,birimizin paraya ihtiyacı olduğunda diğerimiz zaten devreye girer..

yeri gelir bende eşime kartımı veririm,onunkinide alabilirim

hiç bir önemli yok yeterki adı konmasın:)

eğer her ay ödeyeceğiniz yüksek tutarda bir borcunuz olsa(araba/ev gibi)

herhalde maaş kartınıda verseniz pek bir sorun olmayacaktır:)
benden tavsiye,ömür boyu borçmu ödeyeceğiz demeyin..borca girin..ancak bu şekilde birşeyler sahibi oluruz ve huzurumuzda kaçmamış olur..

bazen diyorum borçlarımız bitse maaşlarımız bize kalsa naparız diye..valla asıl ozaman problemler başlar gibime geliyor..
bizimki sağa sola yardım eder durur herhalde..yooo..borçsuz olmaz
biz bu gidişle 2.hatta 3.evide alıcaz Allahın izniyle:)

ben de internet hesabımdan para harcıyorum yani kartımı versem de bşy değişmezzzz arasıra ödemeli kargolar alıyorum bu ilçede dışarı cıkacak para harcıcak yer yok ki... ben eşimden harclık alamam hem de maasım varken...............................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…