Evlenince maaş kartını kocaya teslim etmek

Sinir oluyorum bu duruma.Benim nişanlım kendi maaş kartını bana verdi sebebide çok savurgan olması.Elinde hiç para tutamıyor bende tutumluyumdur ama bunun dışında maaş kartı erkekte olmalı zihniyeti çok saçma geliyor bana.Sakın verme.Bir kere alıştırdın mı sonra çocuk gibi harçlık alırsın eşinden.Her aldığının hesabını vermek zorunda kalırsın.

henüz 2 aylık evliyiz.. kartım bende duruyor ama çokta bişi fark etmiyor çünki kredi çekip ev aldık ve kredi benim adıma olduğu için maaşım ve dönerim tamamen kredi için kesiliyor.. yani hesap tımtıkır kala kalıyor.. faturaları evin giderlerini eşim karşılıyor.. geçenlerde alışverişe çıktım.. eşim kartını çıkarıp bana verdi.. al ne istiyorsan al diye.. ama böyle borç harç olmasa da kartımın bende durmasını isterdim.. bakalım 4 yıl geçip kredi borcu bitince eşimin tavrı ne olacak..

Maaş günleri farklı değilse ayrı hesap yapılmasını yanlış buluyorum. Her iki taraf aynı gün maaş alıyorsa, maaş bir hesapta birikir evin genel giderleri karşılanır isteyen istediği kadar para alır veya birikim yapılır vs.

Bi evde iki tane cüzdan olmaz.

bana çok garip geldi bu "sen" "ben" muhabbeti :S
"sen ödersin" ne demek yahu?
ikiniz bir değil misiniz ki?
parayı geçtim bu anlayış farklılığını konuşmanız lazım bence
bir güvensizlik olmalı ki kazancını paylaşmama gereği duyuyor

düşünüyorum;
markette fln hep ben öderim; arabanın benzinini de ben alırım
onları kenara koysam bayaa bir birikimim olurdu :S
ama hayat müşterek değil mi?
o adam benim hayat arkadaşım değil mi?

cnm bence eşimle konuş biran önce
gndem ve mesele haline getirmeden tatlı tatlı

kartınızı vermeyin bence; kişisel özgürlüğünüz kalmıyor ne gerek var?
ama her ay bir miktar rtak bir kasada biriktrebilirsiniz
ya da ona vermek istemiyorsanız siz alın bir küçük altın ya da gram ya da cumhuriyet ya da euro neyse
hayatım ben de ara ara kenara koyuyorum şeklinde rahatlatın onu

maddi sıkıntısı var da ondan mı istiyor acaba?

bana 1 takıyı bile cok gören kayınpederim suanda insaat işine girmeye yeltenmiş kücük bir arsada 3 4 katlı apartman dikecekmiş... iş de bilmez... eşimden para istiyor karşılığında ev verecekmiş... sinir oluyorum... kızlarından şu cok bilmiş görümcemden para almış kendi sermayesini de koymuş işe başlamak için bizden de bekliyor... eşime hayır dedim ben sevmem öyle babaya borç harç sonra kavga tantana olabilir aile arasında hoş olmaz dedim ama yok babama destek olmak istiyorum falan... beş parasız kalsak yüzümüze bakmazlar onlar...

o versin bana maaş kartını daha neler

ya da şöyle bi durum da olabilir : benim maaşım dışında o kendi maaşından bana bir kart çıkarttırır, ben de onu harcarım.. gerisiyle de evin masraflarını karşılasın yeter, maaşım da bana kalır

bu devirde böyle olmak lazım.. yoksa kıymetin bilinmez.. bil in meeezzzz ... erkek milleti nankördür.. sen parasını tutarsın geçimini sağlarsın afedersin eşşek gibi çalışırsın, az bi durumunu düzeltince hepsini ben yaptım sen naptın ki der......

akıllı olun vermeyin maaşlarınızı, kendinizi garantiye alın o homosapienslere karşı :)

Son düzenleyen: Moderatör:
sizinkide değişik bir durum:)birçok şeyi aşmışsınız ne güzel:)
bence sizin içiniz rahatsa ,harcamaları eşinizin yönetmesi en güzeli..
maaşallah diyorum size:)eşiniz sizi büyük bir işten kurtarmış oluyor ayrıca

ama çoğumuzun eşi böyle değil tabi..benimkiyle markete gittiğimizde,hadi bakalım sen yap alışverişi diyorum şaka yollu ..anaaaaa!!adam etikete bakmadan ne buluyorsa koyuyor sepete...tabi benim gözler açılınca oda anlıyor ters bişey olduğunu:)artık kişisel ürünler dışında ev harcamalarınıda seve seve bana vermiş durumda eşim:)büyük bir yük tabi bizim gibi çalışan bayanlar için ama olsun ekonomi yapmak için illa devreye girmem gerekiyor

ne güzel helal olsun size
sonuçta ne alıyorsanız ikiniz kullanacksınız
lüksse ortak lüks, tatilse ortak tatil, arabaysa ortak araba
hem büyük yatırımlar için korkmaya hiç gerek yok
evlendikten sonra ne alıyorsanız ortak

onun dışında biri paçoz gezerken diğeri vakko giymez herhalde
zaten benzer harcamalar yapıyor çiftler

ha arkadaşımdan duymuştum; eşinin aradaşımdan çok kıyafeti ve ayakkabısı varmış
belli markalar dışında giyemiyormuş :)

valla canım öye oluncada kadınların yaptığı harcamalar göze batıyo işte, zaten şuyun vardı zaten buyun vardı, ne bileyim kadın ufak bişe alır bunun lafı olur ama erkek zaten cep telefonu olduğu halde gider 500 liralık cep telefonu alır,
bu yöntemde güzel ama iki tarafta uyumlu olduktuktan sonra...

açıkcası bence para yönetiminde hem kadının hem erkeğin iyi olduğu nadir, parayı kim iyi yönetiyosa o yön vermeli
bence bu konuda kadınlar daha iyi, çünkü erkekler yumuşak yüzlü olduğu için bu konuda kullanılmaya açıklar, hem kk da hem çevremde çok görüyorum, arkadaşlara borç verilip, arkadaşlar adına kredi çekilip geri alınamadığını

Ben de bazı arkadaşlar gibi düşünüyorum,
senin paran benim param,ben bunu ödedim,sen bunu olmamalı...
Bizde durum şöyledir:maaş günü para çekilir ortak hesaba aktarılır,borçlar ödenir,herkes nihtiyacı olan parayı alır,kredi kartımda var istediğimi alırım,ama kartı eşim alır çünkü bütün o banka işleriyle kendisi ilgilenir,ben ne böyle hesap kitap yapmayı severim nede onlarla uğraşacak vaktim olur,eşim bütün ödemeleri,geliri gideri hesaplar yazar ona göre harcamaları oluşturur,bana karışmaz ama şunu der bazan:bu ay fazla ödememiz var kredi kartını dikkatli kullan,bende bundan gücenmem.ihtiyacım kadar nakidide kartımda bırakır kartımı verir,olur biter.

Erkekler bir araya geldiklerinde sanırın birbirlerine akıl veriyorlar şunun gibi kadını en iyi ezme ve kendine bağlama yöntemi maaş kartını ele geçirmek gibi

Benim param senin paran demek hoş değil.
Ortak para vardır, ortaya konur.
Kim ne ihtiyacı varsa diğerine söyler alır işini halleder...
Ev geçindirmenin kadınlıkla erkeklikle alakası yok.

sana son derece katılıyorum.Bende çalışıyorum sonuçta. Konu sahibi arkadaşın ilk yazdığı yazıda şöyle bi yorum yapmış erkek değil mi evin maddi eksiklilerini gidermek zorunda değil mi vs vs valla öyle bişey söz konusu bile değil iki eş çalıştıktan sonra bir eve senin paran benim param girdimi işte ozaman huzursuzluk başlar.Ya bu bahsettiğiimz okul arkadaşımız değil bir evi paylaştığımız iyisinde kötüsünde birlikte olduğumuz insan.Bana çok ters ben her konuda eşimin arkasındayım.Maddiyatı bi kenara bırakın bence ilişkilerde.

bu para konusunda aklıma gelen birde örnek var.. ben tanımam ama eşim anlattı bana bunu.. evli bi çift iki çocukları var biri kız biri erkek.. kızın ihtiyaçlarını anne erkeğinkileri baba karşılıyor.. kirayı biri faturaları biri ödüyor.. bir ay biri alışveriş yapıyo diğer ay biri.. onun dışında kimse diğerinin parasına dokunmuyo.. bana ters geldi bu yöntem ama acaba siz ne düşünür sünüz?

Ne münasebet vemeyın kartınızı gorumcenızıde takmayın acaba maasınızda gorumcenızın mı gozu var caktırmadan abısınden yeme planlarımı yapıyor?2senelık evlıyım calısmıyorum ılk 2 3 ay hıc bıseye karısmadım bıde baktım maası cekınce 1 2 haftaya paralar suyunu cekınce ver bakayım sen su maas kartını sen ıdare bılmıyosun dedim kartını almadım ama esım maasını cekıp dırek bana getırıyor benım cuzdana koyuyor ınanmazsının kendı yanına 1tl falan alıyor alısverıs yapcaksak ıs donusu ben ınıyorum beraber alıyoruz .Erkek mılletıne hıc bır konuda yuzvermemek lazım

var benim tanıdığımda baba üni. deki kızana para yolluyor
masraflarını karşılıyor annede kendi kazancıyla lisedeki kızın masraflarını üstleniyor ama şunuda yazayım bu ailede pek mutlu görmedim kadına kalsa adamı boşayacak bıkmış sürekli adamı açığını kapamada bazı yanlış işlerinden dolayı

bu konuda paylaşım yapmak çok zor olmasa gerek, kirayı biri üstlenir, bi tüketici kredisi varsa biri üstlenir, rutin giderler paylaşılır, birikim hesabıda dahil
ama kalan para eşlerin kendisine kalmalı

kart vermeye bende karsıyım ama eşler arasında bunun gibi para muhabbetleri olmamalı. biz mesela önce kim parasıını alıyorsa fatıralar ödenir gerekli harcamalar yapılır ve lafı edilmez. geri kalan paramızıda ona göre paylaşırız. hiç bu zamana kadar sorun yasamadık. kredi kartınıda ortak kullanırız. o yüzden demem o ki bu gibi şeyleri evlilikte cok dile getirmemek laım cnm. eş arasında para muhabbeti olmaz.

ya arkadaslar ben de bu dediğiniz gibi senin- benim param lafları bile incitiyor beni ama eşim den öğrendiğim bişy var o da onun cok hesap kitap yaptığı... o böyle olund,ca ben de ona karşı cimrileşiyorum... insan bu kadar da caktırmaz neler düşündüğünü.. beni incittiğini düşünemiyo hesap kitaplarının........ cok sinir oluyorummm dün 10 gibi uyudu ben se 1 e kadar onunla boşanmayı düşündüm............. artıları eksileri.............. ne yaparım nerde kalırım cocuklarıma kim bakacak........ annemlere yakın olaym.............. herkes hata yapar dedim kendi kendime... ben boşansam ne olur ki........... epey ugrastırdı beni bu düşünceler............. farkettim ki bu adam beni her üzdeüğünde ben zihnimde onu boşamayı düşünüp rahatlıyorum... beni rahatlatıyo bi çıkış yolunun olduğunu bilmek... kim bilir belki daha iyi anlaşacagım biri cıkar ilerde karşıma diyorum... ben 26 yasındaym daha fazla yaslanmadan bitireym diyorum:)) cok mutlu oluyorum bunları derken:)) neden? elimi sallasam ellisi modunda dolaşmak hoşuma gidiyo............
yalnız arkadaşlar ben 7 aylk hamileymm ve duygusal iniş çıkışlarımın olması normal değil mi? ben inşallah hakkımda hayırlısını istiyorum... eşim yüzünden yasayamadığım cok sey var hayatımda...benim yerimde olmak isteyen cok kişinin hayalinde olan güzellikler de var...
çocuklarımız olmasa katlanamazdm heralde arasıra cekip giderdim.............. kızım 2 yasında ve ben onun da kardesinin de iyi bir cocukluk gecirmelerini istiyorum........... yorum yapanlar lütfen yapıcı yorumlar bekliyorum sizlerden kalbim hassas şu aralar..............

Mutsuzsan 2. çocuğu neden doğuruyorsun peki?
:44:

arkadasım burada şov yapmayın yeter bi derdimiz var bunalmışız belli ki neden böyle konuşup kırıyorsunuz beni......... empati yapmayı deneyin ne olur........................... bi kardeşiniz gibi konuşun benimle üsteler gibi değil... lütfeennn......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…