- Konu Sahibi zeynepranasmummy
-
canım benim Allah kolaylık versin sana da.. düşüncesiz davrandıklarının farkında değiller heralde.. altın yumurtlayan tavuk muyuz canım... ya bazen muhabbet ederken dışarda yiyelim gezelim yada bi yerde kalalım desek eşim hemen paraları sen ödersen olur diyor.............. ben de cookk üzülüyorum böyle demesi bana cok acı geliyor.... parayı ben den daha cok önemsiyor diye düşünüyorum ve üzülüyorummmmm
bu konu malesef benim de kafamı kurcalıyordu. Kartı versen bi türlü vermesen bi türlü diyordum..Bir de annem kesinlikle vermemem gerektiğini söylüyordu. Parayı eşim yönetiyor bu konuda benden çok çok becerikli:) Çünkü ben kendime karşı tutumluyumdur. Üstüme başıma almayı esgeçebilirim.evde bir şey eksikse idare edebilirim. ama eşe dosta aileme karşı da elim çok açıktır. eşim de aksine bize evimize karşı eli oldukça açıktır her şeyin iyisi olsun ister. ama dışarı karşı tutumlu.. birbirimizi dengeliyoruz işte. Para işlerimizi internetten hallediyoruz. Hesaplarımızı şifrelerimizi biliyoruz. ödemeleri alışverişi genelde eşim yapar. Benim maaşımı da biriktiriyoruz. kartım bende ama istese de vermemezlik etmem. bence çiftler birbirinden habersiz parayı harcamamalı. elbette bi özeliniz olacaktır. mesela eşim kredi kartımın ekstresine bakmaz bile. sonuçta benim abartmadığımın farkında. ama ne harcadın diye sorsa benim de sıkıntı duyacağım bir şey yok. bu konuyu fazla kurcalamadan halletmek gerek. araya para mevzusunun girmesi ilişkiyi zedeler bence.
henüz 2 aylık evliyiz.. kartım bende duruyor ama çokta bişi fark etmiyor çünki kredi çekip ev aldık ve kredi benim adıma olduğu için maaşım ve dönerim tamamen kredi için kesiliyor.. yani hesap tımtıkır kala kalıyor.. faturaları evin giderlerini eşim karşılıyor.. geçenlerde alışverişe çıktım.. eşim kartını çıkarıp bana verdi.. al ne istiyorsan al diye.. ama böyle borç harç olmasa da kartımın bende durmasını isterdim.. bakalım 4 yıl geçip kredi borcu bitince eşimin tavrı ne olacak..
Maaş günleri farklı değilse ayrı hesap yapılmasını yanlış buluyorum. Her iki taraf aynı gün maaş alıyorsa, maaş bir hesapta birikir evin genel giderleri karşılanır isteyen istediği kadar para alır veya birikim yapılır vs.
Bi evde iki tane cüzdan olmaz.
Benim param senin paran demek hoş değil.
Ortak para vardır, ortaya konur.
Kim ne ihtiyacı varsa diğerine söyler alır işini halleder...
Ev geçindirmenin kadınlıkla erkeklikle alakası yok.
var benim tanıdığımda baba üni. deki kızana para yolluyorbu para konusunda aklıma gelen birde örnek var.. ben tanımam ama eşim anlattı bana bunu.. evli bi çift iki çocukları var biri kız biri erkek.. kızın ihtiyaçlarını anne erkeğinkileri baba karşılıyor.. kirayı biri faturaları biri ödüyor.. bir ay biri alışveriş yapıyo diğer ay biri.. onun dışında kimse diğerinin parasına dokunmuyo.. bana ters geldi bu yöntem ama acaba siz ne düşünür sünüz?
ya arkadaslar ben de bu dediğiniz gibi senin- benim param lafları bile incitiyor beni ama eşim den öğrendiğim bişy var o da onun cok hesap kitap yaptığı... o böyle olund,ca ben de ona karşı cimrileşiyorum... insan bu kadar da caktırmaz neler düşündüğünü.. beni incittiğini düşünemiyo hesap kitaplarının........ cok sinir oluyorummm dün 10 gibi uyudu ben se 1 e kadar onunla boşanmayı düşündüm............. artıları eksileri.............. ne yaparım nerde kalırım cocuklarıma kim bakacak........ annemlere yakın olaym.............. herkes hata yapar dedim kendi kendime... ben boşansam ne olur ki........... epey ugrastırdı beni bu düşünceler............. farkettim ki bu adam beni her üzdeüğünde ben zihnimde onu boşamayı düşünüp rahatlıyorum... beni rahatlatıyo bi çıkış yolunun olduğunu bilmek... kim bilir belki daha iyi anlaşacagım biri cıkar ilerde karşıma diyorum... ben 26 yasındaym daha fazla yaslanmadan bitireym diyorum:)) cok mutlu oluyorum bunları derken:)) neden? elimi sallasam ellisi modunda dolaşmak hoşuma gidiyo............
yalnız arkadaşlar ben 7 aylk hamileymm ve duygusal iniş çıkışlarımın olması normal değil mi? ben inşallah hakkımda hayırlısını istiyorum... eşim yüzünden yasayamadığım cok sey var hayatımda...benim yerimde olmak isteyen cok kişinin hayalinde olan güzellikler de var...
çocuklarımız olmasa katlanamazdm heralde arasıra cekip giderdim.............. kızım 2 yasında ve ben onun da kardesinin de iyi bir cocukluk gecirmelerini istiyorum........... yorum yapanlar lütfen yapıcı yorumlar bekliyorum sizlerden kalbim hassas şu aralar..............
sana son derece katılıyorum.Bende çalışıyorum sonuçta. Konu sahibi arkadaşın ilk yazdığı yazıda şöyle bi yorum yapmış erkek değil mi evin maddi eksiklilerini gidermek zorunda değil mi vs vs valla öyle bişey söz konusu bile değil iki eş çalıştıktan sonra bir eve senin paran benim param girdimi işte ozaman huzursuzluk başlar.Ya bu bahsettiğiimz okul arkadaşımız değil bir evi paylaştığımız iyisinde kötüsünde birlikte olduğumuz insan.Bana çok ters ben her konuda eşimin arkasındayım.Maddiyatı bi kenara bırakın bence ilişkilerde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?