Evlenince maaş kartını kocaya teslim etmek

görümcene kaynanana hiç takılma.kartınıda asla kimseye verme.ama evdeki faturalara yardımcı olbilirsin bence.bende çalışıyorum evdeki tlf. su elekt. faturalarını ve çocuklarımın okul harcamalarını ben ödüyoru.evin masraflarını ve ev almak için çektiğimiz krediyi kocam ödüyor.

Ben evli değilim ,çok büyük laf etmek istemiyorum keza hayat bana en olmaz denilen şeyin gelip başının tepesine konduğu bazı deneyimler yaşattı .. Ama , velev ki evlenirsem eşim maaşımı çektiğim kartı benden isterse , kendisine o gün mahkeme celbini yollarım hiç egzajere etmiyorum inanın ...
Eşimin benden ev masrafları veya kendi özel bir masrafı için para istemesi ayrı birşey kalkıp benim kazandığım parayı '' sen onu idare edemezsin ver onu ben idare edeyim '' gibi çiğ bir hareket yapması ayrı birşey. Böyle bir talepte bulunan erkek ya kötü niyetlidir yada kafasında bazı dogmaları hala aşamamış primitive bir erkek .
Yorumum biraz fevri gelebilir ama hayat gerçekten çok acımasız hele hele bir kadının her zaman kendini en yakınına karşı bile olsa güvencede hissetmesi gerekir , kendini güvencede hissetmesi de ancak maddi güçle oluyor bu devirde .mutlaka 3 kuruş 5 kurus olsun kocasından cocugundan ve kendinden bile saklayıp haracamadığı bir parası , bir yatırımı olmalı.
Kesinlikle evli çiftlerin beraber kazandırdıkları ile oluşturdukları ile bir bütçe ve ayrı bir kişisel bütçeleri ve birikimleri olmalı...

Allahtan görümcem yok sinir harbi geçirirdim
Maaş kartını kimseye verme canım
Bir daha da görümcen dile getirirse sen karışma de olsun bitsin
Bütün herşeye de destek çıkıyorsun daha ne olsun
O senin kendine olan güvenin canım
İnsan kendisi kazandıkça ,elini cebine attıkça rahatlıyor
Sakın kartını eşine verme herkes haddini bilsin

neden mi? ben de bilmiyorum... planlı değildi ne diyeyim... ya bizi tanısanız öyle sorunlu bi çift değiliz ama arasıra sizde de olmaz mı arasıra hayıflanmalar....%100 aradığını bulmuş mu ki herkes?

Yanlış anlamayın sizi eleştirmek için yazmıyorum kesinlikle...
Kimse % 100 mutlu değildir.
Söyleyene de inanmam herkesin sorunları var evliliklerinde.
Ama boşanmayı aklından sürekli geçiren bir kadının, 2. çocuk sahip olmasını tuhaf karşıladım birden...
Belki boşanmazsın ama bu kararsızlıklarla kendini yemelerle çocuklarını ve eşini psikolojik yönden çok hırpalarsın...

Son düzenleyen: Moderatör:
öncelikle maaş kartını bana ver demek çok çirkin bir istek. ne o, o parayı kazanırken aklımız yetiyor da harcarken mi yetmiyor.
bunun dışında erkek eve bakar, bakmak zorunda, ben de çalışırım benim parama da karışamaz düşüncesi de en az yukarıda yazdığım kadar çirkin. (konu sahibini tenzih ederim, etrafımda böyle senin param benim param muhabbetine girip evliliği birbirine zindan edenler var onun için dedim. inanmazsınız ama aldığı maaşın 5 kuruşunu bile eşine göstermeyen kadınlar var, elbette böyle erkekler de olabilir)
gelelim bizim düşüncemize (çok şükür eşimle bu konuda aynı düşünüyoruz) ilk evlendiğimizde çok borcumuz vardı, malum düğünden kalan. ikimizde aynı gün maaş alıyorduk, getirir akşam tüm maaşı masaya koyar borçları ayırır evin ortalama giderlerini ayırır (ekmek,su gibi) sonra kalan parayı (gerçi ilk birkaç ay hiç para kalmazdı :) ) ikiye bölüştürür kendimize harçlık yapardık. daha sonra borçlarımızın büyük kısmı bitince kalan parayı bölüştürmeye gerek duymadık, harcamalarımız zaten hep ortaktır, kim de para varsa. aralıktan beri de çalışmıyorum bebekten dolayı. bu yüzden herşey eşimin kartına kaldı :) neyse çalışmaya başlayınca aynı şekilde devam ederiz muhtemelen....

Eşine şakayla karışık ee zaten ben kendi üstüme düşen harcamaları yapıorum ne gerek var ki de.

Taviz asla verme.En ufak bir yanılgıda bile inanki çok üzülürsün.Sen çalıştın sen kazandın senin hakkın....

Kartını asla verme ben vermem ama sizin yaptığınıza da katılmıyorum.Evde tek cüzdan olur benim param senin paran olmaz..Biz eşimle ikimiz de çalışıyoruz ve maaşlarımızı ortak hesapta topluyoruz her ay.Faturalar,kredi ödemesi ,mutfak giderleri herşey ordan karşılanıyor.Eşim sadece kendine bell bir miktar harçlık alıyor baştan ve gerisine karışmıyor yani evi çekip çevirme nereye ne ödenecek hepsini ben ayarlıyorum.Kendi ihtiyaclarımı da ortak hesaptan alıyorum yani benim maaşımı şuna eşimin maaşını buna diye bir durum yok..Yeri geliyor ekdersim yüksek oluyor onu da ekliyorum hesaba neden kendime alayım ki..bir evde iki cüzdan olmazzz büyükler hep der..Ayrıca evin tüm ihtiyacnı erkek karşılar diye birşeyi ben kabul etmiyorum lafa geldi mi eşitiz erkeklerle ya maddi olarak neden olmayalım..Bence görümcene kaynana da laf ettirme o konu senin eşinle aranda demekki eşin ve ailesi bu konuyu konuşuyorlar ki görümcen sana laf sokma cesaretini buluyor..

evlendikten sonra yurtdisina gidince haliyle hic bir seyden haberi olmuyor insanin.. mecburen isyerine onun hesap numarasini verdim.. sonra baktim olacak gibi degil.. parayi istemeden vermiyor.. bir de diyorki alisverisi sanki sen mi yapiyorsun??? yok bir de ben yapayim tek basima araba var, tasisa ölür.. neyse uzatmayim ben de gittim hesap actirdim.. söyledim maasim sana gelemeyecek artik diye.. ciddiye almadi güldü.. maas günü gelince baktim paran gelmemis dedi, ben de söyledigimi hatirlattim önce güldü sonra bozuldu.. iki gün konusmadi.. yani sen sen ol, sakin kazancini ellerine teslim etme... sonra almasi zor oluyor..

bencede kartini verme...ben mesela verdim esime...bana bi tartismada sana hakkimi helal etmiyorum dedi...bende senmisin helal etmeyen haram yiyecegime kendi parami helaliyle yerim dedim ve aldim kartimi...

valla ben canlı örnek vereyim benim annemin maaş kartı evlendiklerinden beri babamda durur (yani eskiden kart yoktu tabi de maaşı alınca verir harçlık alırmış, şimdi de emekli kartı babamda işte) babam da sağolsun yıllarca ailesine yağdırdı da yağdırdı ailesinin hiçbir şeye hayrı yok bizimkilere gerekince de hep annemin ailesi destek çıktı babam en son kardeşi için hem kredi çekti hem kendi evini sattı hem de arabasını şu anda hiçbir şeyi kalmadı annem yıllarca benim param dememişti ama sadece emekli ikramiyesine o benim param yazlık alacağız dedi Allah tan da şimdi en azından yazlıkları var hani ileride babam emekli olunca satarlar ev alırlar diye güveniyor annem çünkü lojman da olmayacak oturabilecekleri ve annemin lafıdır evlenmeden sana vasiyetim say sakın maaş kartını verme dedi

ben zaten eşimin ailesi benim maaşımın hesabını yaptığından bırak kartı bir kuruş vermedim şimdi gerçi acaba yapmasa mıydım diyorum ama eşimle beraber çektiğimiz için eşim bana bir şey dediğinden değil

senin başına gelen de benimki gibi ailesi senin kazandığın paraya güvenip ev yaptırma derdinde bence eşinle güzel güzel konuş aşkım böyle dedin ama elbette senin paran benim param olmaz bak ben de neler yapıyorum paramı zaten saklamıyorum ki kırıyorsun beni ne gerek var böyle şeylere de azıcık da hamilesin ajitasyon yap hamile hamile çalışıyorum ki sana destek olayım gocunmam ben öyle şeylerden ama ay sonu maaş yatınca çocuklar gibi seviniyorum çok görme bana falan de bilirsin kocanın huyunu az bişi duygu sömürüsü çek utansın kardeşinin gazına gelmekten çünkü eşinin ailesinin derdi para gelsin de nereden gelirse gelsin anlaşılan

ya arkadaşlar bence bu karşıdaki insanın huyuna suyuna bağlı mesela konu açan arkadaşımız güvenmiyosa kesinlikle vermemeli bide böylee huyları varmış bence kesinlikle verme ama şöyle bişi var senin param benim param ben şunu aldım sen bunu al çok yanlış bence bunlar evliliği yıpratır evlilikte herşey ortaktır

sizinkide değişik bir durum:)birçok şeyi aşmışsınız ne güzel:)
bence sizin içiniz rahatsa ,harcamaları eşinizin yönetmesi en güzeli..
maaşallah diyorum size:)eşiniz sizi büyük bir işten kurtarmış oluyor ayrıca;)

ama çoğumuzun eşi böyle değil tabi..benimkiyle markete gittiğimizde,hadi bakalım sen yap alışverişi diyorum şaka yollu ..anaaaaa!!adam etikete bakmadan ne buluyorsa koyuyor sepete...tabi benim gözler açılınca oda anlıyor ters bişey olduğunu:)artık kişisel ürünler dışında ev harcamalarınıda seve seve bana vermiş durumda eşim:)büyük bir yük tabi bizim gibi çalışan bayanlar için ama olsun ekonomi yapmak için illa devreye girmem gerekiyor:P

eşimin anlamadığı pek bir şey yoktur:)) sebze meyvenin iyisinden de anlar, kumaşın kalitelisinden de.. Allah için zevklidir de. ailece öyleler valla. kaliteyi ucuza alırlar, iyi pazarlık yaparlar :) ama sevmediğim bir huyu var, dışarıda çok para harcamayı sevmez. ben de sosyal aktiviteye düşkünüm. işte açıyorum onu biraz:)) ama yine de isteklerime hayır demez, tamam sen araştır bi bak der, ben önerilerimi sunarım mutlaka birine evet der:)

ailemin bi konuda desteğe ihtiyacı olabilir önümüzdeki sene, acaba ne der diye düşünüyorum.. sağlık vs sözkonusu olduğunda kesinlikle ilk koşacak olan eşimdir ama keyfi gelebilecek konulardaki tavrını bilemiyorum. bakalım yaşayıp göreceğiz.. umarım "ben çalışıyorum benim paramdan destek olucam sen karışamazsın" demek zorunda kalmam...

ramazan ayının ilk günü olması Allahın izniyle işimi kolaylaştırdı eşimle sakin sakin konuştuk, babasının işi için pişmanım dedi ama yinede desteklicek sanırım:(( bana sormadan kimseye borç verme dedim tamam dedi.. ohh en azından anlastık gibi.. istediği beraber harcamalar yapmak mesela aracımızın kaskosu bilmem nesi herşeyi.. tamam dedim bundan sonra herkes nereye harcadığını bilsin ve danışsın.. bundan sonra inşallah daha iyi oluruz... şimdiye kadar fazla tasarruf yada eşimi dizginleme derdim yoktu ama bundan sonra onu sahiplendiğimi göstermeliyim:)) sağolun kk üyeleri...

arkadaşlar ben evlendikten 1 sene sonra çalışmaya başladım ve 3 senedir calısıyorum kartımı da kimseye vermedim... bir ara görümcem laf sokmaya calısıyordu bu konuda yok efendm hemsire bi arkadası esine kartını veriyomuş da adam ona 100 tl harçlık veriyomuş da... saçmalayıp duruyor, eşimin aklına sokmaya calışıyo sanırım.. dün akşam eşimle konuşurken bu konu geldi dedi ki ben merak ediyorum acaba evlilikte eş çalışıyosa aileye katkısı ne olmalı yada kartını eşine vermeli mi falan... güya beyin fırtınası yapıyor güya benim ne düşündüğümü öğrenmeye calısıyormuş....

ben se cok kırıldım üzüldüm yine... arkadaslar ben öyle elini cebine atmayan biri de değilim yani, çocugumun bakıcı parasını ben veriyorum, kıyaftlerini vesaire ihtiyaclarını alıyorum yeni dogacak bebegin bütün hazırlıklarını yaptm 2 mlyara yaklasık para harcadm kac aydr bu konuda.. kendi giderlerimi de kıyafetlerimi de ödüyorum.. onun yaptğı mutfak masrafı ve arabanın tamiri vs. arasıra ben de benzin ödüyorum mutfak alışverişi yapyorum daha napayım?hem eşlerimiz her türlü maddi giderden sorumlu değil mi?

hem ilk evlendğmzde beni kpss ye hazırlanmam için çok destekledi ama zaman zaman da sırf calışayım diye(!) rencide edercesine asağıladı sen ünv. mezunu değilsin heralde falan kafan calışmıyo gibisinden.. sonra eğer maasını alırsan kendin istediğin gibi harcarsın demişti şimdi ne olduysa ara sıra hafiften gündeme getiriyo...:63:

canım bende evlenip 4,5 yıl sonra atandım aslada vermem ne demeko bana her yaptığının hesabını bile vermezken kaynanam atanmadan önce diyordu ben maas kartımı kocama verdim felan atanmadan daha duyuruyordukı hala kartı esinde beni baglamaz bu konuda baskı bile yemem bazen sorar naptın ne aldın valla kimseyi bağlamaz der cıkarım bende cocugun kresini cep elektrik faturası ödüyorum zaten yemegi dısarda yiyoruz öğlen is yerinde.kızıma kendime giysi birazda mutfak masrafı.eger parasız kalırsamda ondan alıyorum:21:

maaş kartını tabiki verme canım..zaten maddi olarak yapacağını yapıyosun evinize..bu görümcelerde aile avukatı gibi heryerden çıkmasa olmaz zaten..ağzının payını ver. :23:

ramazan ayının ilk günü olması Allahın izniyle işimi kolaylaştırdı eşimle sakin sakin konuştuk, babasının işi için pişmanım dedi ama yinede desteklicek sanırım:(( bana sormadan kimseye borç verme dedim tamam dedi.. ohh en azından anlastık gibi.. istediği beraber harcamalar yapmak mesela aracımızın kaskosu bilmem nesi herşeyi.. tamam dedim bundan sonra herkes nereye harcadığını bilsin ve danışsın.. bundan sonra inşallah daha iyi oluruz... şimdiye kadar fazla tasarruf yada eşimi dizginleme derdim yoktu ama bundan sonra onu sahiplendiğimi göstermeliyim:)) sağolun kk üyeleri...

sevindim canım.. :34:

Hiç tavsiye etmem. ben de 3 yılboyunca maaşımı eşime verdim sonra bunaldım deyip gittiğinde koca bi sıfırdı elimde kalan...

Back
X