Evlenince maaş kartını kocaya teslim etmek

anlasmaya baglanmasina sevindim.
hem niye veresiniz?
siz kendiniz icin emeginizi verip calisiyorsunuz
esinize calismiyorsunuz ki.
ortak hesap acin her ay oraya her ikinizde 50 ser ytl atsaniz ortaklasa yapilmasi gerek ihtiyaclar icin ordan harcarsiniz.

Açıkcası bu sizin ilişkinize bağlı benim maaş kartım eşimde duruyor. Çünkü eşim maaşları çekip ödemeleri yapıyor para işleriyle o ilgilendiği için kartımı ona verdim. Kartımı ona vermek demek parasız kalmak demek değil. İhtiyaçlarımı eşimin kartıyla alırım. Harçlığıma gelince eşimin cebinde 100 lira varsa 50 lirasını bana verir. Sormaz bile nereye harcadın diye ben param bitti dememe kalmadan sık sık sorar paran var mı diye. Maaşınızı siz çektiğinizde ne yapıyorsunuz ödemeleri nasıl hallediyorsunuz bu önemli...

Benden çok benim eşim karşıdır erkeğin eşinin maaş kartını almasına... Kadın çalışıyor maaşını yönetmek de onun hakkıdır der, bazen dışarı tek çıktığında benim kartımdan para çekmesini isterim, eve gelince ilk işi kartı ve parayı vermek olur... Bu demek değil ki evde ayrı ayrı bütçe sahibiyiz, harcamalar belli zaten biz hiç sorun yaşamadık para konusunda şimdiye kadar...

Bazı arkadaşlarımız "para işleriyle uğraşmıyorum ne güzel eşim hallediyor, bana da harcamam için para veriyor" diyorlar, ama para idare etme, ödeme yapma vb işleri angarya gibi görmemek gerekir, onlarda hayat idame etmenin parçaları... Hayatın ne getireceği belli olmuyor, yarın birgün (sağlık, ölüm, boşanma vb sebeplerle) her şeye sıfırdan başlamak gerektiğinde yeni bir hayat kurmak, kimilerine çok zor geliyor...

Çalışan bayanın kartı kendinde kalmalı. Nereye nekadar harcanacağını her halde hanımlar daha iyi bilir. Hem bir ay çalış hem de eşinden harçlık bekle :33:

slm canim bende calisiyorum bunun konusu bizim evdede oldu,ben zaten kazandigim parayi kendi ozel zevklerime harcamiyorum ,esimden daha fazla ortak giderler için harciyorm kartim bende oldugu zaman ben kendimi guvende hissediyorum kartimi kimseye veremem hiç kimsede kusura bakmasin.ben 2 cocukla calisarak zaten cok sey feda ettigimi dusunuyorum.

Benden çok benim eşim karşıdır erkeğin eşinin maaş kartını almasına... Kadın çalışıyor maaşını yönetmek de onun hakkıdır der, bazen dışarı tek çıktığında benim kartımdan para çekmesini isterim, eve gelince ilk işi kartı ve parayı vermek olur... Bu demek değil ki evde ayrı ayrı bütçe sahibiyiz, harcamalar belli zaten biz hiç sorun yaşamadık para konusunda şimdiye kadar...

Bazı arkadaşlarımız "para işleriyle uğraşmıyorum ne güzel eşim hallediyor, bana da harcamam için para veriyor" diyorlar, ama para idare etme, ödeme yapma vb işleri angarya gibi görmemek gerekir, onlarda hayat idame etmenin parçaları... Hayatın ne getireceği belli olmuyor, yarın birgün (sağlık, ölüm, boşanma vb sebeplerle) her şeye sıfırdan başlamak gerektiğinde yeni bir hayat kurmak, kimilerine çok zor geliyor...

evet canim cok haklisin benim esimde kartimi kullanmak zorunda kaldigi zaman geciktirmeden getirir nekadar cekti nereye harcadi,soyler banada hiç sormaz ne yaptinmasini diye cunki guvenir bana evin hanimdan daha iyi kimse hesap yapamaz;

herkesin kartı kendinde durmalı bence, normal şartlar altında.dünyanın bin türlü hali var, parasız ortada kalma ihtimalini düşünmek gerek.
sonuçta günümüzde internet bankacılığı diye bişey var, paranızı hiç çekmeden bütün borçları zaten ödeyebiliyorsunuz.
ortak borçlar, ortak masraflar çıkarıldıktan sonra da çiftler birbirinin nereye ne kadar harcama yaptığını görebilmeli.
bütün paranın erkekte olması,erkeğin ailesine para aktarması gibi sonuçlara yol açabiliyor.
o yüzden kartınızı verseniz dahi internetten kontrol altında tutun eşinizi, neticede o ikinize ait olan ailenin ortak geçim kaynağı.

ben olsam sen yaptın ben yaptım olmazdı ortak para olurdu
ama tabi bekarken bunları söylemek benim için kolayy oluyor sanırım

maaş günü maaşı çekip bir kısmını verirsin ama asla kartı verme

ne gerek varmış kartı vermeye. o şimdiye kadar size kart verdi mi?

bazı erkeklerin kartı da eşlerinde duruyor. illa ki bayan çalışınca kart gündeme geliyor.

bir ay boyunca çalışıp ne kazandığımı bile bilmeden sevgili evimizin direği parayı çeksin öyle miii :9:

maaş günü maaşı çekip bir kısmını verirsin ama asla kartı verme

ne gerek varmış kartı vermeye. o şimdiye kadar size kart verdi mi?

bazı erkeklerin kartı da eşlerinde duruyor. illa ki bayan çalışınca kart gündeme geliyor.

bir ay boyunca çalışıp ne kazandığımı bile bilmeden sevgili evimizin direği parayı çeksin öyle miii :9:

gercekten katiliyorum.. bazi erkeklerin kazandiklari da kadinlarin elinde... erkek selse kadin göldür. yani kadinin elinde olmasi daha mantikli cünkü yeri gelince erkek paranin hesabini sorar hem de cok güzel sorar ama kadin sormaya kalkti mi onun adi güvenmemekten baslar ve sen kadinsin karismaya kadar gider... maalesef :50::50::50::50:

evliliğimizin ilk yıllarında herkes kendi parasını çeker eve getirir ve ödemeler yapıldıktan sonra geri kalan ya paylaşılır ya yatırım yapılırdı. geneldede okul kredileri ev kurma borçları vs. olduğu için bişey kalmazdı. sonra bebk olunca eşime bir iki kere sen çek diye kartımı verdim. baktım hayatımda hiç bi değişiklik olmuyor herzamanki gibi geziyorum yiyorum içiyorum harcıyorum isteme gerği duymadım. asla neden aldın ne yaptın demez çünki. öylece onda kaldı zaten şuan benim maaşım ihtiyaç kredisine ancak yetiyor. bütün faturalar eşimin hesabında otomatik ödemede. kredi kartlarıda aynı şekilde. bir miktar kalan nakitin fazlası bende olur azı kendine alır (öğrencilik yıllarından parasız gezmenin beni gerginleştirdiğini asabileştiğimi iyi bilir. genelde param belli bi limitin altına düşünce bende sinirler tavan yapar huzur bırakmam yani). şimdide zaten evdeyim iki bebekle dışarı yanlız çıkmıyorum ama cüzdanımda param bulunur. çıkıncada herşeyi eşim halleder. nereye ne harcanır bilirim. zaten kredi kartı extreleri herşeyi çaşaf gibi önümüze seriyor :) arada da ailelere gönül almalık yardım edilir bundada bi sakınca yok bence eşitlik olduktan sonra. burdaki en önemli nokta kişilerin karakteri yoksa kart kimde ne önemi var?

ayrıca hesap soran bi tip olsaydı büyük konuşmuş olmayayım ama haddini bildirirdim. aradada söylerim yinede aklında bulunsun erkek milletinin diye "bu sefayı benim sayemde sürüyorsun tadını çıkar. ye benim sağlığımda diye" tabi şaka yollu..

bişey daha aklıma geldi. uygunluklada alakalı eşim daha rahat çekip hallediyor o yüzden kartlar onda. ama önceden bende uygun oluyordum ve maaşları ben çekiyordum. bütün kartların şifrelerini bilirim oda benimkilerin. sonuçta güven meselesi bi yerde ikimizde elalemle yemiyoruzya beraber yiyip içiyoruz. zaten ikide çocuk olunca ne alırsan o gidiyor. ama benim felsefem şu kocam bir harcarsa ben iki harcarım aman bu ay tutayım olsun ne gerek var almayayım demem. ERKEĞİN İKİ TABAĞI VARSA BİRİNİ KIRACAKSIN derdi büyükannem. bende uyguluyorum :)

kendi paranı kazanmak ve bunu istediğin biçimde harcamak senin özgürlüğündür.eğer sen maaş kartını eşine verirsen kendini kısıtlamış olucaksın.karşındaki iyi niyetlide olablir ama insanın kendi kazandığı parasına kendi sahip çıkması başkadır.canım lütfen kartını eşine verme!

Normalde ev için ne gerekiyorsa beraber alırız, senin paran benim param yok elbet,bu arada soğukluğa sebep olur. Yanımda param yoksa maaşının tamamını verecek kadar da eli açıktır eşimin, yalnız şu aralar ev aldık ve evin kredisini ödüyoruz, 6 sene boyunca da ayda 3000 liraya yakın eve ödeme yapacağız. Durum öyle olunca ayın 15inde veriyorum maaş kartımı eşime, ödemeleri yapıyor. Maaşımı çektikten sonra içinde hiç para olmasa da kartımı geri alıyorum.

Ama böyle bir ödememiz olmasa vermem şahsen, gerekirse parayı çekip ona parayı veririm, kart bende kalır :)

Politk davran ,öncelikle sakin o kesinlikle tahriklere kapılma :51:

yaptığın harcamalardan bahset ,zaten masaşımdan para mı kalmıyor diye dertlen

ah ah de eski kadınlar ne rahatmış de ,evde oturup sadece çocuklar ve evle ilgileniyormuş

herşeyi kocaları karşılıyormuş de

sen daha çok ağla ;)

Politk davran ,öncelikle sakin o kesinlikle tahriklere kapılma :51:

yaptığın harcamalardan bahset ,zaten masaşımdan para mı kalmıyor diye dertlen

ah ah de eski kadınlar ne rahatmış de ,evde oturup sadece çocuklar ve evle ilgileniyormuş

herşeyi kocaları karşılıyormuş de

sen daha çok ağla ;)

nasıl bir yara bendeki yaklasık 1 sene önce yaptım o hatayı hıc para gördugum yok acaba öyle aglasam işe yararmıki .
varya şu sürüngen milleti önce calıssın ıstemez calısıncada senden önce parayı harcama planları yapar

arkadaşlar ben evlendikten 1 sene sonra çalışmaya başladım ve 3 senedir calısıyorum kartımı da kimseye vermedim... bir ara görümcem laf sokmaya calısıyordu bu konuda yok efendm hemsire bi arkadası esine kartını veriyomuş da adam ona 100 tl harçlık veriyomuş da... saçmalayıp duruyor, eşimin aklına sokmaya calışıyo sanırım.. dün akşam eşimle konuşurken bu konu geldi dedi ki ben merak ediyorum acaba evlilikte eş çalışıyosa aileye katkısı ne olmalı yada kartını eşine vermeli mi falan... güya beyin fırtınası yapıyor güya benim ne düşündüğümü öğrenmeye calısıyormuş....

ben se cok kırıldım üzüldüm yine... arkadaslar ben öyle elini cebine atmayan biri de değilim yani, çocugumun bakıcı parasını ben veriyorum, kıyaftlerini vesaire ihtiyaclarını alıyorum yeni dogacak bebegin bütün hazırlıklarını yaptm 2 mlyara yaklasık para harcadm kac aydr bu konuda.. kendi giderlerimi de kıyafetlerimi de ödüyorum.. onun yaptğı mutfak masrafı ve arabanın tamiri vs. arasıra ben de benzin ödüyorum mutfak alışverişi yapyorum daha napayım?hem eşlerimiz her türlü maddi giderden sorumlu değil mi?

hem ilk evlendğmzde beni kpss ye hazırlanmam için çok destekledi ama zaman zaman da sırf calışayım diye(!) rencide edercesine asağıladı sen ünv. mezunu değilsin heralde falan kafan calışmıyo gibisinden.. sonra eğer maasını alırsan kendin istediğin gibi harcarsın demişti şimdi ne olduysa ara sıra hafiften gündeme getiriyo...:63:

bu sorunun cevabı hayatını ailesine adayıp beş kuruşsuz kapıya konan arkadaşların konularında canım

Back
X