• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince neden kilo alınır?

Kişiye göre değişiyor sanırım,bende evlendikten sonra kilo verdim,yememe rağmen...
Ama bir arkadaşım 45 kilo ile evlendi,ki asla kimse onun kilo alacağını düşünmezdi,bir kaç ayda öyle kilo aldı ki,şuan 54 müş..... :hulya: Kimi, alıyor,kimi veriyor işte..

yemeği yapan kadın
yemeği yiyen erkek
kilo alan yine kadın
ama haksızlık bu öyle değil mi ? :):1rolleyes:

evleneli 5 ay oldu.5 ayda 4 kilo almışım.nedense evlendikten sonra bir rahatlık oluyor.bütün çevremdekilerle hep böyle oldu.ve bende de:( ama buna bir demeliyim artıkk

bende 1bucuk senede 7kg aldım... tabi evlenmeden önce okuyan + calışan biriydim sabah 5bucuk aksam6 evdeydım ,evlenince eve kapandım 'ye ic yat durumundayım' o yuzdende kılo almam normal :)

tam beni tarif etmis.hayatim boyunca 50 nin ustune cikmamistim taa ki evlenene kadar.esimin tatli aliskanligi bana bulasti.ayrica binbir emek yaptigim yemeklerin cope gitmesine uzuluyodum.aman buda dokulmesin diyerek yiyodum.hamile kaldim tam obez oldum.suan 75 kiloyum mafoldumben simdi de sutum azalmasin diye yiyorum bolcaabilmiyorumkismile

aynen ya bende yaklasık 4 sene olucak 10 kg aldım ohaoldumsmile
kadınlık hormonlarıylada alakalı bence

evlenince kilo alınmıyo bence ama evlilik öncesi stres ve koşuşuturmadan kilo veriliyo, evlenince hayatın normale dönünce o verdiklerini alıyosun, adı da evlendi kilo aldı oluyo haliyle:hulya:
ama erkekler evlenince kesin kilo alıyo ya:hulya:

Slm arkadaŞlar bende evlenınce baya kılo aldım .... Nedenı eŞım ıŞden gec gelıyor ıster ıstemez onla beraber bende beklıyorum saat oluyor 19.30-20.00 felan ÜstÜne abur cubur ye oohhhhhhhhhhh ne gÜzel Şımdıde kılo aldım dıye yanıyorum kıŞın hep alırdım ama bu kadar degıl :))
eŞımde kılo aldı ama o ıı bÖyle ztn maca gıdıyor orda enerjı kayıpedıyor .....
Nasıl vercem dıye dÜŞÜnÜyorum Şımdıse sızler gıbı

Son düzenleme:
bende evlendikden sonra 20 kilo aldım.bunun 8 kilosu hamilelikden diğerleri oburlukdan.şimdi de diyet yapıcam diye uğraşıyorum.

evlilik insanın hayatına bir düzen getiriyor haliyle. ben aslında evlenince değil hamileliğimde çok kilo aldım. üstüne birde şeker hastalığına yakalandım.şimdi kilolardan nasıl kurtulurum diye uğraş içindeyim. birazda yaşla alakalı. insanın yaşı ilerledikçe daha çabuk kilo almaya başlıyor. 17-18 yaşlarında 1 ekmeği bir oturuşta yerdim ama 36 bedendi kıyafetlerim. şimdi 1 dilim bile yemezken 44 beden giyiyorum tabi yaşımda 32....

bende evlenmeden önce 59 kiloydum evlendim 5 ay sonra 64 oldum 5 kilo aldım. evlendikten sonra iki ay evde oturdum ve kocişle beraber yedimde yedim. hiç dikkat etmedim. ayy şimdi de o akşamları çerezleri tatlları yiyor içecekleri içiyor bende bakıyorum.

Evet arkadaşlar az da olsa evlenince kilo alınıyor. Ben 55kg idim şimdi 58 im. 6-7 ay sonra hamile kalmayı planlıyorum o zamana kadar 53e falan düşsem diye düşünerek dün rejime başladım. Eşimden de bu konuda bana yardımcı olmasını rica ettim. Yani en azından abur cubur yemesin yanımda ama yok sanki ben öyle bir ricada bulunmamışım gibi kaymaklar tatlılar falan delirtti beni! tabi benim de dün başladığım rejim akşamına başarısızlıkla sonuçlandı :gitme: Ama bugün tüm irademle tekrar başladım ve söz verdi yiyecekse de gizli gizli atıştıracak aklinialirimsmile

ben aksine evlenince kilo vermiştim ama doğumdan sonra bende aldım yani doğum kısmına hak veriyorum ama bekarkende çok yiyordum evlenincede ne değiştiki.evlenince birde temizlik yemek yap kocanla ilgilen derken insan daha çok zayıflıyo gibi geliyo banada

bende evlenırken 45 kiloydum
1,5 yıllık evliyım şuan 51 kiloyum
25 yaşındayım bu yaşıma kadar hiç 50 kilo bile olmamıştım neden alınır bilmıyorum
ama bu halımı sevıyorum vermıyım de almıyım de daha:)

Ben evleneli 6 ay olacak 50 kilo evlendim şu anda 57 kiloyum tartıya çıkıp kilomu görünce akannehir

kızlar evlenince yemek kültürü yemek alışkanlıkla ister istemez değişiyor vede doğal olarak kilo alıyoruz kimimiz evlenince kilo alıyor kimimiz hamilelikte alıyor kimisi ise hiç almıyor bu bence metebolizmayla vede hormonlarla alakalı bence hani derler ya evlenince hormonlar farklı salgı veriyormuş (bunlar benim evlenince neden kilo aldığımı araştırdığımda bana doktorumun söylediği şey)
yani bu kilo alımı aslında evlilikle yada bekarlıkla alkalı değilde metebolizmanın çalışımıyla alakalı birşey bide insanların özellikle bayanların metebolizması farklı çalışıyor 20li yaşlarda daha bir hızlı çalışıyor metebolizmamız kilomuz biraz daha az oluyor 25-26 yaşındaykende aldığımız kiloları biraz daha yavaş vermeye başlıyoruz
eee mesela bir bayan 19-20 yaşında evlendiyse doğal olarak o zaman metebolizma hızlı çalışıyor vede alınan gıdalar daha hızlı yakılıyor az kilo alıyorsun ama hamile kaldıysa kilo alımı ister istemez başlıyor sonra onu vermeye çalışıyor insan ama o zaman biraz daha hızlı kilo veriyor sonradan tekrar kilo alırsada biraz zorlanıyor
yani arkadaşlar bu evlenince kilo alımı genel anlamda oluyor bence vallahi ben almıştım bakın şimdikte vermek için yırtınıyorum (evet başarıyorum ama yaş 29 oldu artık eskisi gibi hızlı bir şekilde vermiyorum )
en güzeli evlenincede aynı bekarlığımızdaki gibi yediklerimize dikkat etmeli,yiz (benden geçtide evlenecek arkadaşlar için diyorum)
ne kadar az kilo o kadar sağlıklı yaşam bence
kilo oldumu bebek yapmak bile zorlaşıyor aktiviteler azalıyor merdiven çıkmak insanı yoruyor hatta alışveriş bile insanı yoruyor
yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bekarken nasıl yiyorsak evlenincede aynı şekilde yemeğe devam edecez yoksa benim gibi aldığınız kiloları vermek için çabalarsınız
bide ben ne yesemde kilo almam diyen insanlara ben her zaman özenmişimdir bunuda demeden geçemiycem örnek benim eşim 1 ekmek yer yine aynı ben onun yediğinin 3te 1 ini yesem benim merdivenlerden inmeme gerk kalmaz bana bir tekme atar ben aşağıda olur yani ama bu bünye meselesi kızlar

Eşimde aldı bende aldım..
Kabus gibi,durduramadığımız bir dürtüyle yiyoruz.
Allah sonumuzu hayretsin..

Ben evlendikten sonra kilo almadım iki ay, sonraaa hamile kaldım. Ve 22 kilo aldım. Şimdi 16 aylık oğlum ve emzirmeye devam etmeme rağmen son 7 kiloyu veremiyorum. Tabi eşim sağolsun her akşam hadi çay yap, ee çayı kuru kuru mu içcez yanına da tatlı yiyelim diyince klolar kalıyor işte. Hep onun suçu. Yoksa ben hiiiiç hamurişi, kek, çikolata sevmemmm :))))

Back
X