• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenince yengelerimi daha iyi anladım

tontonhhoyt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
181
1
46
İstanbul
evlenmeden önce yengemlerle çok güzel anlaşırdım ama bazen anlayamazdım.herşey güzelken bazı ani çıkışlar yaparlardı ailelerine gidince 1 hafta bize gelince 2 gün kalırlardı niye acaba derdim şimdi anlıyorum bize gelince uzanıp dinlenme ihtimali yok veya canım bu yemeği istemiyo diyemez hastayım uzanıyım diyemez ama baba evlerimiz öylemi şimdi onları çok iyi anlıyorum

Son düzenleme:
anlamınız çok güzel, benimde bekar kaynım ve görümcem var.. malesef evli kardeşlerini anlayamıyorlar gibi geliyor, onlarında evlenmeleri lazım ki anlasınlar.. görümcem bu hafta sonu kahvaltı yaparken diğer eltim gelmemişti niye başbaşa mı yapacaklar dedi bende niye yapamazlar mı dedim..her hafta sonu ikigün boyunca ordayız. yapsınlar canım diyor.. bunun gibi bir sürü şey işte, insan yaşamayınca bazen anlayamıyor....
bizimde gelinimiz yok bende o yüzden kayınvalidemi anlayamıyorum belki olabilir diğmi...

Son düzenleme:
halbuki terisde olabilmeli bence. insan kayinbabasinin evindede rahat olabilmeli tamam gecsin karsisina uzansin demiyorum ama hastaysa bi odaya cekilip dinlenebilmeli bence...

Benımde bekar gorumcem var benımde ona tek dedıgım bu evlenınce anlayacak bızı.
Her ne kadar rahat etsende kendı aılen gıbı olmuyo herseyı anlayamıyorlar malesef.

Evet öyle olur:)Ama bazıları bunu evlense bile anlamazlıktan gelir:)

Kendini esinin ailesi' nin evinde rahat hisseden sayılı kisiler tanıyorum. Biri cok yakından tanıdıgımız bir bayan akrabamız. Kayınpederi' nin omuzuna yatar, koluna girer araları cok iyi kayınvalidesiyle de öyledir öglene kadar uyur kayınvalidesi gık demez evi süpürür, toplar oturur bekler kahvaltıyı da hazırlar, yemegi de yapar kalk yap gelin demezmis hic bir zaman. Kim kaybetmis biz bulalım böyle kayınvalideyi dimi?:27:
Kendi ailesin'den sevgi, sefkat görmemis kendisi de söyler bunu kücük yasta evlenmis 14,15 yıllık ta evli. Ne diyelim masalah. :nazar::nazar:

Kendini esinin ailesi' nin evinde rahat hisseden sayılı kisiler tanıyorum. Biri cok yakından tanıdıgımız bir bayan akrabamız. Kayınpederi' nin omuzuna yatar, koluna girer araları cok iyi kayınvalidesiyle de öyledir öglene kadar uyur kayınvalidesi gık demez evi süpürür, toplar oturur bekler kahvaltıyı da hazırlar, yemegi de yapar kalk yap gelin demezmis hic bir zaman. Kim kaybetmis biz bulalım böyle kayınvalideyi dimi?:27:
Kendi ailesin'den sevgi, sefkat görmemis kendisi de söyler bunu kücük yasta evlenmis 14,15 yıllık ta evli. Ne diyelim masalah. :nazar::nazar:

yazın eşimin memleketine gittiğimizde
o gün yol yorgulluğu vardı üzerimizde eşimle sabah 10 a kadar uyumuşuz
birazdaha uyurdum ama klktım şimdi laf eder uyuduğuma diye
baktım sofra hazır bende hemen eşimi kaldırdım kahvaltımızı ettik
bir kaç gün sonra kulağıma laflar geldi
kaynanam elaleme gelinin önüne sofra hazırlıyorum
kalkıp kendi hazırlamıyor diye laf etmiş
hey allahım
benimkide bi iş yapsa 40 gün nazlanır söylenir

okadarını beklemem canım ya ne iyi kayınvalideymiş bende dua ediyorum yatıp kalkıp vazgeçmez veya bi aksilik olmazsa kayınvalidem evimi yerleştirmeye temizlemeye gelicek haziranda ben çalışıyorum temmuzda düğünüm var allah razı olsun ben gelirim değince dünyalar benim oldu nasıl yetişcek hiç dinlenemiycem düğün öncesi diye üzülüyodum 1 haftada biter şimdi bu iyiliğide ölsem unutmam annem yapamam dedi kadın trabzondan gelicek

Konu içeriği nedeniyle "İlişkiler,duygular ve hayatın içinden" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Çok şükür bende böyleyim, kayınpederimin koluna girerim, sohbet ederim, dertleşirim, kocam askerdeyken dizine yatıp ağlamışlığım, omuzunda uyumuşluğum vardır. Allah onu başımızdan eksik etmesin.

yazın eşimin memleketine gittiğimizde
o gün yol yorgulluğu vardı üzerimizde eşimle sabah 10 a kadar uyumuşuz
birazdaha uyurdum ama klktım şimdi laf eder uyuduğuma diye
baktım sofra hazır bende hemen eşimi kaldırdım kahvaltımızı ettik
bir kaç gün sonra kulağıma laflar geldi
kaynanam elaleme gelinin önüne sofra hazırlıyorum
kalkıp kendi hazırlamıyor diye laf etmiş
hey allahım
benimkide bi iş yapsa 40 gün nazlanır söylenir

Ki siz bide yol yorgunusunuz normalde bu bahsettigim bayan gider kayınvalidesi' nin yanına 3 ay kalır. Kendi annesi aynı köyde ama ona misafir gibi gidiyo kendi annesin de kalmak istese annesi kayınvalidesi' nin evine postalıyormus duydugum da sok oldum baska bir kardesi var gerci bir sürü kardesi var ama o kardesi kalıyormus annesin de her yaz..
Kayınvalidesiyle ana kız gibiler resmen. Hani siz uyusanız anneniz birsey demez yapar, eder ne olacak yani. Kayınvalidesi de öyle biriymis. Oda kendi ailesinden eksik ama.

gerçekten öyle ama evlenince anlıyor insan..
şimdi rahatım ama ilerde eşime soracağım çoğu şeyi,,babalarımızdan bile daha gaddar olabiliyorlar çünkü babalarımız bizi her koşulda seviyorlar bırakmıyorlar..
ama evlilikte hatalar affedilmiyor....
şunu çok isterim ve babamında nasihatıdır bu bana eşinin ailesiyle çok iyi ol,birşey olunca önce onları ara sonra bizi...
çok yakın olmak iyi olmak isterim tabiki ben bunları yaparken ilerde eşim olacak insanında benim aileme tutumu çok önemli.....

''hayatta tek öğrendiğim şey değer verene vereceksin''

gerçekten öyle ama evlenince anlıyor insan..
şimdi rahatım ama ilerde eşime soracağım çoğu şeyi,,babalarımızdan bile daha gaddar olabiliyorlar çünkü babalarımız bizi her koşulda seviyorlar bırakmıyorlar..
ama evlilikte hatalar affedilmiyor....
şunu çok isterim ve babamında nasihatıdır bu bana eşinin ailesiyle çok iyi ol,birşey olunca önce onları ara sonra bizi...
çok yakın olmak iyi olmak isterim tabiki ben bunları yaparken ilerde eşim olacak insanında benim aileme tutumu çok önemli.....

''hayatta tek öğrendiğim şey değer verene vereceksin''

öyle olamıyo ama onlar ne yaparsa yapsın sen yine konuşuyosun bişey yok gii davranıyosun yada ben öyleyim iyi olacağım ya salağım işte

aynen..hemde onları çok iyi anladım çok uzup kırdığımda olmustu ama evlenınce haksız oldugumu anladım ancak...şimdi bende bi yengeyim ve inanıyorum bı gun bırılerıde benı ıyı anlıcak ...

Back
X