“Evlenip kayınvalide ile yaşamak..?” Konusu ve ayrıldım

blmce

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
982
1.120
113
Değerli hanımlar merhaba. Evet bu Evlenip kayınvalide ile yaşamak...?? konuyu açmıştım ve sizler fikirlerinizi paylaştınız. Ben de fikirlerimi ifade etmiştim yanlış anlaşılmıştım. Sen zaten kararını vermişsin neden soruyorsun vs şeklinde neredeyse hemfikir olmuştunuz. Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştınız. Konuyu açtığım günden bu yana sürekli düşündüm, tarttım, ölçtüm biçtim. Ve ayrılmaya karar verdim. Nihayet bu akşam gücümü topladım ve aradım( pandemiden dolayı ayrı şehirlerdeyiz. Konuyu açtığım sıra kısa süreliğine görüşmeye gitmiştim. Pek iç açıcı geçmemişti. Sizin de fikirlerinizden yola çıkarak birkaç soru sordum ve maalesef verdiği yanıtlar uzaklaştırdı beni) İki yıldır görüşüyorduk. Çok zor oldu. Yapamayacağımı söyledim. O da saygı duydu. Bitirdik. Şu an çok karmakarışık duygular yaşıyorum. Bir yandan hafifledim, öte yandan onun şu an acı çektiğini bilmek beni üzüyor. Üzgünüm. Bundan sonra bir ilişkiye başlarken iki kat fazla düşüneceğim. Bitirmek çok zor :(

Son düzenleme:
Başka alternatifi varken, evlenme durumunuzda annesi ve kardeşi ayri ama yakın evlerde yaşayabilecekken, böyle bir teklif gelse kabul ederdiniz diye düşünüyorum, bunu bile istemeyip sizinle ayrılmayı kabul etmiş adam emin olun sandığınız gibi bir acı çekmiyordur.

Doğru kararı verdiniz bence, adınıza sevindim.

Son düzenleme:
Değerli hanımlar merhaba. Evet bu konuyu açmıştım ve sizler fikirlerinizi paylaştınız. Ben de fikirlerimi ifade etmiştim yanlış anlaşılmıştım. Sen zaten kararını vermişsin neden soruyorsun vs şeklinde neredeyse hemfikir olmuştunuz. Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştınız. Konuyu açtığım günden bu yana sürekli düşündüm, tarttım, ölçtüm biçtim. Ve ayrılmaya karar verdim. Nihayet bu akşam gücümü topladım ve aradım( pandemiden dolayı ayrı şehirlerdeyiz. Konuyu açtığım sıra kısa süreliğine görüşmeye gitmiştim. Pek iç açıcı geçmemişti. Sizin de fikirlerinizden yola çıkarak birkaç soru sordum ve maalesef verdiği yanıtlar uzaklaştırdı beni) İki yıldır görüşüyorduk. Çok zor oldu. Yapamayacağımı söyledim. O da saygı duydu. Bitirdik. Şu an çok karmakarışık duygular yaşıyorum. Bir yandan hafifledim, öte yandan onun şu an acı çektiğini bilmek beni üzüyor. Üzgünüm. Bundan sonra bir ilişkiye başlarken iki kat fazla düşüneceğim. Bitirmek çok zor :KK43:
Anasının evinden çıkamayacaksa bırak orda kalsın

Değerli hanımlar merhaba. Evet bu konuyu açmıştım ve sizler fikirlerinizi paylaştınız. Ben de fikirlerimi ifade etmiştim yanlış anlaşılmıştım. Sen zaten kararını vermişsin neden soruyorsun vs şeklinde neredeyse hemfikir olmuştunuz. Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştınız. Konuyu açtığım günden bu yana sürekli düşündüm, tarttım, ölçtüm biçtim. Ve ayrılmaya karar verdim. Nihayet bu akşam gücümü topladım ve aradım( pandemiden dolayı ayrı şehirlerdeyiz. Konuyu açtığım sıra kısa süreliğine görüşmeye gitmiştim. Pek iç açıcı geçmemişti. Sizin de fikirlerinizden yola çıkarak birkaç soru sordum ve maalesef verdiği yanıtlar uzaklaştırdı beni) İki yıldır görüşüyorduk. Çok zor oldu. Yapamayacağımı söyledim. O da saygı duydu. Bitirdik. Şu an çok karmakarışık duygular yaşıyorum. Bir yandan hafifledim, öte yandan onun şu an acı çektiğini bilmek beni üzüyor. Üzgünüm. Bundan sonra bir ilişkiye başlarken iki kat fazla düşüneceğim. Bitirmek çok zor :KK43:
Hiiiçç üzülme evlenip boşanmakta iyidir valla ben altı üstlü oturuyorum kaynamamaktalar çooook pişmanım

Her ilişki tecrübe. İleride üzülmektense şimdiden yolları ayırman iyi olmuş.
Zamanla o karmaşık duygular geçer.

Ben bile isteye kendinizi yakacağınızı düşünenlerdendim, şaşırdım, şaşırdığıma sevindim. Ben kayınvalideme yakınım ve gerçekten geçinmeye gönlü olan bi kadın yine de keşke uzak olsam diyorum 😕 Olmuyor cidden. Sizin ikinci evliliğiniz bi de çok ince düşünmelisiniz

Allah gönlünüze göre versin.

En iyisini yapmışsın

Boyle erkekler kadini cok yoruyor.Kayinvalideyle ayni evde yasayipta ruh sagligini koruyabilen hic kadin tanimadim.Varsa da zaten bu platforma yolu dusmez mutluysa:) Ozellikle sorarim boyle seyleri yasayanlarin agzindan duymak icin.ayni evde yasamayi birakin baska baska nedenlerden yuzlerce cift bosaniyor.Yurtdisinda da yasaniyor boyle mother in law problemleri cok duydum.Adam anasini aliyor kalmaya evin kadini perisan:):) Yazik valla billa yeminlen yazik herkese:) o anne diyemiyor mu ben evimden cikmam,oglum senin de evliligini doyasiya yasamaya hakkin var lutfen makul dusun diye.Hayir cunku aradaki bag sagliksiz .Annelerin icinden anneligini al bombos bisi kaliyorsa o anne birey olamamis sadece anneligi ile varetmis kendini.Yazik.kendine yazik,ogluna yazik,elin kizina yazik.eli ayagi tutan bir birey( sifati ne olursa olsun) kendi sınırlarını bilmeli.
Bosver ,kalp agrisi sahibi olucaktin.Bak ben kaynana ile ayni evde yasamiyorum dusun ona ragmen bosanma esigindeyim.Ayni evi kabul etmen ,ruh hastaligi sahibi olma sozlesmesi imzalamak gibi birsey.O adam daha simdiden seni degil annesini secti.Sakin uzulme.Bu vicdansizlik degil inan.Bazen vicdansiz miyim ya ben diye cok sorguladim kendimi.dedim ki ya ben kendi annemi dusunmuyorum bu kadar neden?

Arkanıza dönüp bakmayın.
Varsın şimdi ağlayın ama bir ömür ne olacak şu mu yanlış bu mu yanlış ay evimde rahat değilim yine misafir geldi gibi küçük görünen huzursuzluklar zaman içinde fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklara dönecek şeyler için ağlamayın.
Geçecek gidecek. Elbet kolay olmayacak.
Ama o kendi kararından size olan sevgisinden daha bağlı demek ki.
Siz vefasız ve kötü bir insan değilsiniz. Daha huzurlu mutlu yaşamak adına bir şey söylediniz ve kabul etmedi. Bundan sonrası yolu açık olsun. Size de mutluluk getirecek birisi nasip olsun.

Konuyu hatirlayamadim ama en dogrusunu yapmissiniz.illaki uzulunur ama ilerde yasayacaginiz uzuntunun yaninda bu hic birsey.zannetmiyorum ki surdan bir kisi ciksin desin kaynanamla oturuyorum cok mutluyum diye.
insanin kendi evinde esiyle cocuguyla birlikte yasamasi kadar huzur veren bir sey yok.
hayatinizin en dogru kararini vermissiniz yani.

Üzüldüğünü sanmam.
Üzülecek olsa orta yol arardı. Aynı apartman aynı mahalle derdi.
Kendinize doğru bir yol çizmişsiniz, çok doğru yapmışsınız. Üzüldü etti diye de kendinizi kandırmayın. Seven insan kaybetmemek için yol arar, çözüm bulmaya çalışır.
Hanı hep 'basına gelse' diyorlar ya, sımdı bu basıma gelse... Eyvah ayrılıyoruz, bıgun baskasına sevecek evlenecek, bensiz gulecek, yasadıgım hıcbıseyı ona anlatamayacağım, ozledıgımde olmayacak der nefesim falan daralır su dusuncelerden...
Ve ortayol ararım cunku bana 'senı artık sevmiyorum' dememıs.
Ortak evde yokum demıs? Caresı bulunacak bir sey bu... Seviyorsak eger?

Anında saygı duyarım demıs cocuk.. Bıtmıs.

Kalkıp bunun ıcın cok uzulecek oyuzden uzuluyorum demek kendını kandırmanın kacıncı basamagı acaba.

Üzüldüğünü sanmam.
Üzülecek olsa orta yol arardı. Aynı apartman aynı mahalle derdi.
Kendinize doğru bir yol çizmişsiniz, çok doğru yapmışsınız. Üzüldü etti diye de kendinizi kandırmayın. Seven insan kaybetmemek için yol arar, çözüm bulmaya çalışır.
Hep aynisini derim seven insan cozum yolu arar.Seven insan,gonlu olan insan bok bile yer afedersiniz.Boyle kivirmaz hemen .

Back
X