“Evlenip kayınvalide ile yaşamak..?” Konusu ve ayrıldım

Başka bir konuda ki yorumuna denk gelmiştim, pandemi sürecinde ailenin yanında kaldığından ve kalabalıktan dert yanıyordun orada yazacaktım kendi ailenle bile belli bir aşamadan sonra yaşamak zor geliyorken kayınvalide ve görünceyle nasıl yaşayacaksın diye neyse ki doğru yolu bulmuşsun :KK66:
Yazsaydın keşke. Ordan da vursaydın 😂 zaten çekine çekine yazmıştım. Kesin biri yüzüme şak diye vuracak diye içimden geçmişti😃

Seni kutluyorum bu kararından dolayı şu memlekette hep kadınlar fedakarlık rolünü üstleniyor kadınlarımız herşeyden vazgeçiyor önce soyisminden sonra ailesinden erkek hiç birşeyinden vazgeçmiyor
Anası , babası hep yanında evi, semti , arkadaşları hiç bir vazgeçişi yok birde sen kendini annesinin kurallarına göre ayarlıyacaktın , bir tek sana ayrılan yatak odası olacaktı ,boşver sonra üzüleceğini ömür boyu şimdi üzülüp sonra unutup yeni aşka ve daha iyi şartlarla yeni bir evliliğe hazır olmuş olursun , o anasının dizinin dibinden ayrılmasın başka kurban bulsun , o kurban sen olma En Büyük KKEn Büyük KK

Yazsaydın keşke. Ordan da vursaydın 😂 zaten çekine çekine yazmıştım. Kesin biri yüzüme şak diye vuracak diye içimden geçmişti😃
Yazacaktım aslında yapmadığım şey değil ama o an insaflı zamanıma denk gelmiş demek ki, vazgeçtim 😂😂

Değerli hanımlar merhaba. Evet bu Evlenip kayınvalide ile yaşamak...?? konuyu açmıştım ve sizler fikirlerinizi paylaştınız. Ben de fikirlerimi ifade etmiştim yanlış anlaşılmıştım. Sen zaten kararını vermişsin neden soruyorsun vs şeklinde neredeyse hemfikir olmuştunuz. Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştınız. Konuyu açtığım günden bu yana sürekli düşündüm, tarttım, ölçtüm biçtim. Ve ayrılmaya karar verdim. Nihayet bu akşam gücümü topladım ve aradım( pandemiden dolayı ayrı şehirlerdeyiz. Konuyu açtığım sıra kısa süreliğine görüşmeye gitmiştim. Pek iç açıcı geçmemişti. Sizin de fikirlerinizden yola çıkarak birkaç soru sordum ve maalesef verdiği yanıtlar uzaklaştırdı beni) İki yıldır görüşüyorduk. Çok zor oldu. Yapamayacağımı söyledim. O da saygı duydu. Bitirdik. Şu an çok karmakarışık duygular yaşıyorum. Bir yandan hafifledim, öte yandan onun şu an acı çektiğini bilmek beni üzüyor. Üzgünüm. Bundan sonra bir ilişkiye başlarken iki kat fazla düşüneceğim. Bitirmek çok zor :KK43:
Ne sordunuz ne cevap aldiniz cok merak ettim açıkçası

Üzülmeniz çok doğal. Ama onun için üzülmeyin. O tamamen kendi konforundan başka şey düşünmüyormuş. Karşı taraf ne hisseder, rahat eder mi diye düşünmüyor şartlarını sunup hayat kalitesini arttırıyor.
Anneciği yamacında, karısı yanında, maaşlar artıyor. Oh. Bu arada ama eşinin annesi misafirliğe mesela nasıl gelecek? Yada evde yabancı bir aile büyüğüyle bu kadın ne kadar mutlu olacak? Umrunda değil. Sadece kendini düşünüyor. Bu sevgi değil. Bencillik.
Benim arkadaşım da boşandı. Çocuk yoktu. Yeniden evlendi geçen senelerde. Üstelik tek çocuk bir beyle. Adam annem yaşlı 70 yaşında demedi, arkadaşımla yeni bir ev tuttu, dayadı döşedi, bekarlık evinde de annesi kalıyor. Yazları memlekette kışları da oğlunun bekar evinde. Arada saat geç oldu kal diyorlar elbette ama o kadar. Ha ileride hastalık olur çözüm bulunur. Ama arkadaşıma asla baskı yapmadı, yormadı. İncitmedi.
Sizin de karşınıza sizi gerçekten seven, değer veren biri çıkacaktır. O zaman sizde iyi ki red ettim o bencil adamı diyeceksiniz

Ne sordunuz ne cevap aldiniz cok merak ettim açıkçası
Sormadım. Yapamıyorum mutlu hissetmiyorum kendimi seninleyken dedim. Açıkçası annesi ile ilgili konuşmadım. Zaten son on gündür soğuktum. Kararını vermişsin zaten yapacak bir şey yok dedi. Temiz temiz 10 dakikada kapandı.

Kayınvalideyle vs oturmak bunlar eskidenmiş.Günümüzde gerçekten o işler sanıldığı gibi yürümüyor.Ben şahsen kayımvalidemle oturmak istemem yeni evliyim evimde rahat olmak isterim.İki taraf için de sağlık olsun.

Sormadım. Yapamıyorum mutlu hissetmiyorum kendimi seninleyken dedim. Açıkçası annesi ile ilgili konuşmadım. Zaten son on gündür soğuktum. Kararını vermişsin zaten yapacak bir şey yok dedi. Temiz temiz 10 dakikada kapandı.
He he. Bırakınız yahu, neden terkedildiğini gaaayet iyi biliyor o.

Ve sen bu adamın senin arkandan üzüldüğünü düşünüp birde ona dertleniyorsun🤦

Üstelik kadınların yaptıkları fedakarlığı çok normal sanıp farkına dahi varmıyorlar ,
Değerini asla anlamıyorlar, kadınlarımızın ne kadar mutsuz olduklarını yeter ki onların keyfi yerinde olsun parası cebinde dursun anasın yanında olsun

Üzülmeniz çok doğal. Ama onun için üzülmeyin. O tamamen kendi konforundan başka şey düşünmüyormuş. Karşı taraf ne hisseder, rahat eder mi diye düşünmüyor şartlarını sunup hayat kalitesini arttırıyor.
Anneciği yamacında, karısı yanında, maaşlar artıyor. Oh. Bu arada ama eşinin annesi misafirliğe mesela nasıl gelecek? Yada evde yabancı bir aile büyüğüyle bu kadın ne kadar mutlu olacak? Umrunda değil. Sadece kendini düşünüyor. Bu sevgi değil. Bencillik.
Benim arkadaşım da boşandı. Çocuk yoktu. Yeniden evlendi geçen senelerde. Üstelik tek çocuk bir beyle. Adam annem yaşlı 70 yaşında demedi, arkadaşımla yeni bir ev tuttu, dayadı döşedi, bekarlık evinde de annesi kalıyor. Yazları memlekette kışları da oğlunun bekar evinde. Arada saat geç oldu kal diyorlar elbette ama o kadar. Ha ileride hastalık olur çözüm bulunur. Ama arkadaşıma asla baskı yapmadı, yormadı. İncitmedi.
Sizin de karşınıza sizi gerçekten seven, değer veren biri çıkacaktır. O zaman sizde iyi ki red ettim o bencil adamı diyeceksiniz
Ya nasıl kafamdan geçenleri okudunuz tebrikler. Son zamanlarda ben de böyle düşünüyordum. Bu evliliğin benim mevcut konforuma bir katkısı olmayacak. O ise hayatına kaldığı yerden devam edecek. Yalnızca annesi ile alakalı değil genel anlamda hayatı değişmeyecekti. İstediğim saatte arkadaşlarımla görüşürüm, odama kapanırım, çocuk olursa çok ilgilenemem annem bakar zaten şeklinde cümleler kurmaya başlayınca ben tamam dedim. Burda bitsin.

Üstelik kadınların yaptıkları fedakarlığı çok normal sanıp farkına dahi varmıyorlar ,
Değerini asla anlamıyorlar, kadınlarımızın ne kadar mutsuz olduklarını yeter ki onların keyfi yerinde olsun parası cebinde dursun anasın yanında olsun
Kesinlikle öyle

Valla cok iyi yapmıssın güzelim etrafımda aynı evde yasayan var ve ne yazık ki söz hakkı yok. Herkes bastan kabul etti diye kadını kötü görüyor. Bana kalsa kv ile değil aynı semt aynı gezegende dahi yasamam. Kendisiyle sorunlarım oldu onun yüzünden kocamla kanlı bıcaklı olduk ve kendini kenara cekip masum ilan etti. Ki aynı ev yani insan kendini bu kadar değersiz görmemeli diye düşünüyorum. Onlar bi yatak odası ile kandıracagı baska kurban arasınlar. En güzelini yaptın bir gün aglar sın ikinci gün gülersin ve iyiki böyle bi karar aldım dersin. O adam henüz anne rahminden cıkmamıs böyle kabul etmesinden belli. Ben de bir anneyim ama böyle kaynana olmaktansa öleyim ya valla cekilmiyor erkek anneleri

Ya nasıl kafamdan geçenleri okudunuz tebrikler. Son zamanlarda ben de böyle düşünüyordum. Bu evliliğin benim mevcut konforuma bir katkısı olmayacak. O ise hayatına kaldığı yerden devam edecek. Yalnızca annesi ile alakalı değil genel anlamda hayatı değişmeyecekti. İstediğim saatte arkadaşlarımla görüşürüm, odama kapanırım, çocuk olursa çok ilgilenemem annem bakar zaten şeklinde cümleler kurmaya başlayınca ben tamam dedim. Burda bitsin.
Bu arada ama siz bir başkasının evine yerleştiğiniz için arkadaşlarınız gelemeyecek. Gelse bile evde başkaları da olacak rahat sohbet edemeyeceksiniz. Doğum yapsanız anneniz gelip kalamayacak torun sevmeye. Sonuçta dünürün evi ne kadar kalabilir. Sizin hayat şartlarınız düşecekti

Seni kutluyorum bu kararından dolayı şu memlekette hep kadınlar fedakarlık rolünü üstleniyor kadınlarımız herşeyden vazgeçiyor önce soyisminden sonra ailesinden erkek hiç birşeyinden vazgeçmiyor
Anası , babası hep yanında evi, semti , arkadaşları hiç bir vazgeçişi yok birde sen kendini annesinin kurallarına göre ayarlıyacaktın , bir tek sana ayrılan yatak odası olacaktı ,boşver sonra üzüleceğini ömür boyu şimdi üzülüp sonra unutup yeni aşka ve daha iyi şartlarla yeni bir evliliğe hazır olmuş olursun , o anasının dizinin dibinden ayrılmasın başka kurban bulsun , o kurban sen olma En Büyük KKEn Büyük KK
Teşekkür ederim güç veren yorumlarınız için. İlk konumda nasıl gece uyuyamamış sabahlamışsam, ( çok düşünmüştüm) bu konumda gönül rahatlığıyla uyuyacağım. İyi ki varsınız🙏🏻

Back
X