“Evlenip kayınvalide ile yaşamak..?” Konusu ve ayrıldım

Ya nasıl kafamdan geçenleri okudunuz tebrikler. Son zamanlarda ben de böyle düşünüyordum. Bu evliliğin benim mevcut konforuma bir katkısı olmayacak. O ise hayatına kaldığı yerden devam edecek. Yalnızca annesi ile alakalı değil genel anlamda hayatı değişmeyecekti. İstediğim saatte arkadaşlarımla görüşürüm, odama kapanırım, çocuk olursa çok ilgilenemem annem bakar zaten şeklinde cümleler kurmaya başlayınca ben tamam dedim. Burda bitsin.
Niye yüzüne yüzüne birşeyler söylemedin ki? Ne zannediyor kendini paşa hazretleri, o her istediğini yapacak, çocuk olursa onunla bile ilgilenmeyecek ama sen onun annesiyle aynı evde yaşayacaksın. Haspama bak.

Ya nasıl kafamdan geçenleri okudunuz tebrikler. Son zamanlarda ben de böyle düşünüyordum. Bu evliliğin benim mevcut konforuma bir katkısı olmayacak. O ise hayatına kaldığı yerden devam edecek. Yalnızca annesi ile alakalı değil genel anlamda hayatı değişmeyecekti. İstediğim saatte arkadaşlarımla görüşürüm, odama kapanırım, çocuk olursa çok ilgilenemem annem bakar zaten şeklinde cümleler kurmaya başlayınca ben tamam dedim. Burda bitsin.
Ay resmen enayi arıyormuş. Üzülür ama enayi bulamadığı için.

Sizin adınıza çok sevindim. Zorunluluk olmadığı sürece böyle bir hayatı düşmanıma bile dilemem.

Eski konunuzda neden gereksiz fedakarlık yaptığınızı anlayamamıştım. Zaten 1 evlilik yaşadınız, bundan sonra yaşam şartlarınız geriye değil ileriye çekecek kararlar vermelisiniz, evlenip çile çekmektense bekar olup hayatın tadını çıkarmak daha iyi değil mi? umarım sizin iyi niyetinizi suistimal etmeyecek iyi bir adamla tanışırsınız ve çok mutlu olursunuz.

Ay resmen enayi arıyormuş. Üzülür ama enayi bulamadığı için.
Ama ben bu aradıgı kisiyi bulacağına asırı inanıyorum.
Yasım gectı kocam olsun cocuk dogurayım maas kartımda onda durabilir kafasında binlerce insan var gormedık mı, gorduk.

Tebrik ederim bu cesareti gosterdiginiz icin. Sevindim adiniza. Onceki konunuzda hic ayrilacak gibi değildiniz cunku herkese bi savunma hamleniz vardi. Bundan sonra, hic bir ikileme sokmayan ferah kapilar acilir umarim hayatinizda 💜

Hee bir de bu ayrilik konusmasinin tam olarak neresinden uzuldugu anlamini cikardiniz 🧐 Size baska secenek sunmayan "ben boyleyim kizim isine gelirse" minvalinde tavir takinan adama 2 yil fazla bile harcamissiniz opsun basina koysun.

Bu arada ama siz bir başkasının evine yerleştiğiniz için arkadaşlarınız gelemeyecek. Gelse bile evde başkaları da olacak rahat sohbet edemeyeceksiniz. Doğum yapsanız anneniz gelip kalamayacak torun sevmeye. Sonuçta dünürün evi ne kadar kalabilir. Sizin hayat şartlarınız düşecekti
Buraya konu açtıktan sonra( sizin yorumlarınızdan sonra) şunu sordum ( lisye giden yeğenim var ailesinin koşulları uygun olmadığı için, gönüllü olarak ben yanıma almıştım. Birlikte kalıyorduk, yalnız yaşıyorum hem bana arkadaş oldu) yeğenim de bizimle kalsa nasıl olur? Bilemem o yalnızca benim evim değil yalnız karar veremem dedi. Ben zaten yeğenimi yanıma almazdım evlenince ki ailesi de kabul etmezdi. Cevabımı almış oldum.

Onceki konunu simdi okudum,esasen kayinvalide konusunda takintili olmayan aksine son derece iyi dusunen bir insansin.Es adayinin en azindan su ilimli hallerinin hatrina orta yol bulmasi gerekirdi.Illa ayni evde yasamak zorunda degilsiniz halbuki,annesine yakin,hatta ayni apartman da bile belki olabilirdi...Annesiyle yasama istegine degilde ,orta yol bulmaya calismamasi sorun.Uzulme bence cunku haketmiyor.

Ama ben bu aradıgı kisiyi bulacağına asırı inanıyorum.
Yasım gectı kocam olsun cocuk dogurayım maas kartımda onda durabilir kafasında binlerce insan var gormedık mı, gorduk.
Yapma. :olamaz: Ben onların erkek olduğuna inanmak istiyorum, algı falan yaptıklarına inanmak istiyorum. :olamaz:

Onceki konunu simdi okudum,esasen kayinvalide konusunda takintili olmayan aksine son derece iyi dusunen bir insansin.Es adayinin en azindan su ilimli hallerinin hatrina orta yol bulmasi gerekirdi.Illa ayni evde yasamak zorunda degilsiniz halbuki,annesine yakin,hatta ayni apartman da bile belki olabilirdi...Annesiyle yasama istegine degilde ,orta yol bulmaya calismamasi sorun.Uzulme bence cunku haketmiyor.
Hiçbir konuda orta yolu bulmaya çalışmadı. Ben böyleyim kabul edersen kafası.

Değerli hanımlar merhaba. Evet bu Evlenip kayınvalide ile yaşamak...?? konuyu açmıştım ve sizler fikirlerinizi paylaştınız. Ben de fikirlerimi ifade etmiştim yanlış anlaşılmıştım. Sen zaten kararını vermişsin neden soruyorsun vs şeklinde neredeyse hemfikir olmuştunuz. Teşekkür ederim tecrübelerinizi paylaştınız. Konuyu açtığım günden bu yana sürekli düşündüm, tarttım, ölçtüm biçtim. Ve ayrılmaya karar verdim. Nihayet bu akşam gücümü topladım ve aradım( pandemiden dolayı ayrı şehirlerdeyiz. Konuyu açtığım sıra kısa süreliğine görüşmeye gitmiştim. Pek iç açıcı geçmemişti. Sizin de fikirlerinizden yola çıkarak birkaç soru sordum ve maalesef verdiği yanıtlar uzaklaştırdı beni) İki yıldır görüşüyorduk. Çok zor oldu. Yapamayacağımı söyledim. O da saygı duydu. Bitirdik. Şu an çok karmakarışık duygular yaşıyorum. Bir yandan hafifledim, öte yandan onun şu an acı çektiğini bilmek beni üzüyor. Üzgünüm. Bundan sonra bir ilişkiye başlarken iki kat fazla düşüneceğim. Bitirmek çok zor :KK43:
Ben 4 ay anca dayanabildim anca sinir stres sahibi oldum kendi isteğimle oturmadim mecburi 😔😔

Valla cok iyi yapmıssın güzelim etrafımda aynı evde yasayan var ve ne yazık ki söz hakkı yok. Herkes bastan kabul etti diye kadını kötü görüyor. Bana kalsa kv ile değil aynı semt aynı gezegende dahi yasamam. Kendisiyle sorunlarım oldu onun yüzünden kocamla kanlı bıcaklı olduk ve kendini kenara cekip masum ilan etti. Ki aynı ev yani insan kendini bu kadar değersiz görmemeli diye düşünüyorum. Onlar bi yatak odası ile kandıracagı baska kurban arasınlar. En güzelini yaptın bir gün aglar sın ikinci gün gülersin ve iyiki böyle bi karar aldım dersin. O adam henüz anne rahminden cıkmamıs böyle kabul etmesinden belli. Ben de bir anneyim ama böyle kaynana olmaktansa öleyim ya valla cekilmiyor erkek anneleri
Bana kalsa kv ile değil aynı semt aynı gezegende dahi yasamam.
adghjjhkgkc alemsin. Allah bağışlasın çocuğunu sana🙏🏻🙏🏻

Tebrik ederim bu cesareti gosterdiginiz icin. Sevindim adiniza. Onceki konunuzda hic ayrilacak gibi değildiniz cunku herkese bi savunma hamleniz vardi. Bundan sonra, hic bir ikileme sokmayan ferah kapilar acilir umarim hayatinizda 💜

Hee bir de bu ayrilik konusmasinin tam olarak neresinden uzuldugu anlamini cikardiniz 🧐 Size baska secenek sunmayan "ben boyleyim kizim isine gelirse" minvalinde tavir takinan adama 2 yil fazla bile harcamissiniz opsun basina koysun.
Amin. Teşekkür ederim. Önceki konuda bornoza çok takmıştım. Ay yine açtım eyvah😂😂

Hiçbir konuda orta yolu bulmaya çalışmadı. Ben böyleyim kabul edersen kafası.
Yeteri derece sevmeyen insan kaybetmeyi kolay goze alir.Deger verdigin insanla konusurken bile sozcukleri ozenle secersin,incitmek istemezsin. "Isine gelirse" dusuncesi onemsenmeyen insan icin gecerlidir.Kisacasi, Prensip yada karakter meselesi degil, deger vermeyisten bu halleri...

Back
X