Evlenip yurtdışına taşınmak

Benim kiz kardesimden bile kucuksun o yuzden bu konuda cok objektif davranamayacagim sanirim :) Ben evlenip yurtdisina cikmadim ama doktora icin yurtdisina cikip esimle tanisip evlendim, hala yurtdisindayiz (esim Turk degil). 27 yasindaydim ama ben 18 yasinda ailemden ayrilip universite icin sehirdisina cikmistim ve burasi benim yasadigim 3.ulke (hatta her ulke farkli kitada oldugu icin 3.kita). O yuzden ailem benden ben de ailemden ayri kalmaya alismistik. Burada en onemli soru hangi ulke? Yerel dilini ne? Hangi statude gideceksiniz (kalifeye eleman mi?)? Mesleginiz var mi, mesleginizi orada gerceklestirebilecek misiniz (diplomanizin denkligi var mi?)? Turkce disinda baska bir dil biliyor musunuz? vs. degerlendirmeniz gereken o kadar cok konu var ki...

O kadar haklısınız ki... Bende 20 yaşımda evlenip Fransa’ya geldim hiç kimse bana bu şekilde sorular yöneltmedi ben de nedense hiç düşünmedim her şey kolay olacak sandım belkide.. Ailemden uzak kalmaya bazı sebeplerden dolayı alışkın olduğumu düşündüm sanırım ama alışkanlıkla alakası yokmuş güzel ve özel anları kaçırıyorsun bir topluluk oluyor mesela parti olur Doğum günleri dügünler piknikler hepsinin resimlerine bakıp iç çekiyorum. Doğru düzgün dil öğrenemedim daha dogrusu o isteği zamanla kaybettim öğrenmek istemiyorum :/ herhangi bir mesleğimde yok evde oturuyorum ve resmen zaman öldürüyorum ne mutsuzum nede mutlu yarım hissediyorum. O yüzden sizin sorduğunuz soruların cevapları çok önemli 👍🏻

Zor bı karar çok seviyor olsanız gözünüz görmez direkt atlardiniz ben hiç korkmadım mesela ailemden çok uzaktayım bunu kabul ettim🙏

Zor bı karar çok seviyor olsanız gözünüz görmez direkt atlardiniz ben hiç korkmadım mesela ailemden çok uzaktayım bunu kabul ettim🙏
Çok doğru insan fazlasıyla sevince orada neler yaşayacağım diye düşünmeden koşarak gidiyor ama bir süre sonra sıkıntılar çıkıyor işte meslek önemli yapabileceğin bir meslek olmalı ve orta seviyede bile olsa dili konuşmanız lazım diye düşünüyorum bu ikisi olsaydı daha iyi hissederdim

Çok doğru insan fazlasıyla sevince orada neler yaşayacağım diye düşünmeden koşarak gidiyor ama bir süre sonra sıkıntılar çıkıyor işte meslek önemli yapabileceğin bir meslek olmalı ve orta seviyede bile olsa dili konuşmanız lazım diye düşünüyorum bu ikisi olsaydı daha iyi hissederdim
Sizde mi konu sahibiyle aynı durumdasiniz

O henüz yolun başında yani şuan seçme şansı var ben geleli 4 sene bitiyor işte hala devam :)

aslında alışılır sorun degil belkide ama iş ve dil konusu önemli sosyalleşme ve adapte olma adına
Yani cslismak isteyen için çok mühim tabiki

Ama dil herşey için çok lazım ...muhakkak öğrenmeli .başarır inşallah ama sevmiyor gibide ...sevmeden 21 inde evlenmesine gerekte yok bence

Yani cslismak isteyen için çok mühim tabiki

Ama dil herşey için çok lazım ...muhakkak öğrenmeli .başarır inşallah ama sevmiyor gibide ...sevmeden 21 inde evlenmesine gerekte yok bence

Ben de tam anlamıyla sevdiğini düşünmüyorum ön yargılı değilim ama sevdiğinde düşünemiyorsun onu biliyorum:olamaz:

Back
X