evlenirken gelin ve damat hangi eşyaları çeyiz almalı???

ya orası öylede sonra bizi saymıyorsun oluyor daha sözlenmeden yaa

olay budur işte:)

arkadaşlar yeni evlenecek gelin ve damat evlenirken hangi eşyaları almalıdır çeyiz diyelim?
Sizler nasıl yaptınız benimle paylaşırmısınız????????

eskılere göre mutfak ve yatak odasının tum esyaları kız tarafına ..dıger seyker erkek tarafı alırdı .ama sımdı oyle degıl kız da erkekte calısıyo sonucta bırlıkte halledılır mantıgı var kii ölede oluyo..bende nısanlıyım lıste yaptık her ay butcemıze gore alıcagımız seylerı alıyoruz ..kız tarafı olarak benım 8 parca kaldı :) ama erkek tarafının işi zor oluyo genelde...onceden hersey tam olsun dıyodum evlenmeden once ama sımdı öle dusunmuyorum agız tadıyla evınıme gecelımde gerısı kolay halledılır ..bu zamanlarda 2 tarafta bırbırını kırabılıyo cunku.

Bizde daha sözlenmedik beyaz eşyayı aldı.taksiti
bitecek gelecek ay.bizde şöyle düşünüyoruz.evimizin
tüm mobilya tabak vs.eşyalarını alıp ikimiz ödeyelim
ben 700 alıyorum o 1050 maaş.ikimiz 13 bin civarı borçla
taksit olarak aylık 1200 odemek istiyoruz.dün
anneme söyledim bana diyo ki sen kendi alacağını al
o da kendininkileri.ya üzüldüm.o tek başına yapacak
herşeyi durum ortada zorlamanın anlamı ne yani.
Birlikte 1 sene de ödeyip çıkcaz işin içinden.içimi döktüm
biraz kusura bakmayın.

dökelim arkadasım öyle ki dolduruyorlar bizii
düğün falan kim yapcak?

ye ben hep diyorum keske alabilse onun büyüsü o an ama alamıyorsa bişey diyemiyorum ya nediyim susuyorum daha konusunu bile acmadm 1 kereydi o ama annemler işte napcam bilmiyorummm

hayat müsterek hersey ortak yapilir yani

sen bunlari alcan ben bunlar degil

bu ay bunu alalim birdahakine sunu aliriz vs vs

senin ailenle onun ailesi arasindaki iletisim sizin üzerinizden geciyor yani siz dinginlestirekceksiniz her iki tarafida

.

canım benim nişanlım tektaşla evlenme teklif etti hem de çok güsel sürprizler eşliğinde.ama tektaşa verdiği parayla inan evin birçok eksiğini alırdık.bazen bakıyorumda parmağımda bir eşya ya da buzdolabı falan taşıyorum gibi geliyor,içim gidiyor almasa mıydı falan diye gerçi buzdolabımız alındı ama alamıyorsa çok zorlama sevgilini,tabi büyüsü farklı ama sonra pişmanlıkta olmasın...

yatak odasını kız alır bunu erkek alır gibisinden birsey yapmayı dusunmuyoruz bizde. herseyi ortak almak istiyoruz yatak odası alıcaksak taksitlerinide beraber ödicez kısacası herseyi ikimiz yapmak istiyoruz evlencegim adamı sömüremem herseyi o alsın bende hazıra konayım diyemem sonucta onunda sıkıntısını yine birlikte cekicez
Allah evlenicek olanlara kolaylık versin arkadaslar

yok onu dıyen annem.
o taraf bisey yapamaz ya
sevgilimde nasıl yapcak bi fikir bulun ya demin yine konustuk cıkamıyoruz ısın ıcınden offffffff
düğün esya takıı ohooooo yalan olduk ya

tek başına hiç kimse yapamaz canım ya aileler destek olacak yada ikiniz bişeyler yapıcaksınız yoksa çok sıkışırsınız.. Aileler oturcak karar vericek destek şart canım ikinizin maaşı yetmiyomu peki ? ben nişanlımla öyle yaptım takı setimize kadar kendimiz aldık mesela nişanda bileziklerimizi de kendimiz almıştık düğünde yine aynı bilezikleri takıcak anne baba onlar masraf etmesin diye

yatak odası,mutfak ıvırzıvırları tümü kız tarafına ait.ve çamaşır bulaşıkta.ama beyaz eşyayı erkek tarafı alıor bazen.bence bunlara takılmayın aileler destek olmıcaksa ztn borç ikinizin sen ben mi olucak...

cnm bizde ben

tüm beyaz eiyalarını ve tv hariş elektronik ürünlerin tümünü alıcam

erkek arkadaşım ise evin mobilyalarını alıcak ayrıca halı vbe perdeler ev tutulduktan sonra ortak alınıcak

ben yatak odasını kızın almasını pek doğru bulmuyorum o yüzden beyaz eşyaların tümünü almayı seçtim

benim hep hayalimdi güsel bir süprizle tektas pırlanta ufakta olsa ama alamıcak
neyse hayrlısyla bakalım nolcak sağlk huzur önemli

neden doğru bulmuyorsun arkadasım yatak odasını almayı ki??

ya o1100 alıyor 800 taksit ödüyor ve yol yemek
bşi kalmıyor nasıl yapcak kafayı yicemmmmmmmmmmm(((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…