- Konu Sahibi cottonsugar
-
olması gereken şudur tatlım, tabi bu yöreden yöreye değişir ama artık töresi adeti kalmadı bence iki tarafta yapabileceğini yapıyor sonuçta bi yuvakuruyosun onun borcu senin olacak senin borcun onun yani erkek yapcak kadın yapcak die bişe bana çok saçma geliyor... Herkes imkanları doğrultusunda yapar,,,
ama genelde olan kız tarafı kına gecesi, mutfak ve yatak odası na ait herşeyi yapıyo
ev, mobilya ve beyaz eşyalar düğün salonu erkek tarafına aitttir.
çok canını sıkma bunlar iki tarafın anlaşmasına bağlı bişe o ne dedi bu ne dedi diye değilde ihtiyaçların ne ne kadar paranız var ona göre hareket et Allah yardımcın oluyo merak etme ben Nisan da nişanlandım şimdi çeyizim hemen hemen hazır yani bi şekilde halloluyor zaten herşey..
Annene veya kaynana veya bi ikinci herhangi bi kişinin lafına göre hareket etme kapıyı kapattığında herkes dışarda kalıcak sen eşinle bi ömür geçireceksin o yüzden önemli olan sen ve eşin böle düşünürsen kendinizi sıkmadan tatlılıkla aşarsınız emin ol...
olması gereken şudur tatlım, tabi bu yöreden yöreye değişir ama artık töresi adeti kalmadı bence iki tarafta yapabileceğini yapıyor sonuçta bi yuvakuruyosun onun borcu senin olacak senin borcun onun yani erkek yapcak kadın yapcak die bişe bana çok saçma geliyor... Herkes imkanları doğrultusunda yapar,,,
ama genelde olan kız tarafı kına gecesi, mutfak ve yatak odası na ait herşeyi yapıyo
ev, mobilya ve beyaz eşyalar düğün salonu erkek tarafına aitttir.
çok canını sıkma bunlar iki tarafın anlaşmasına bağlı bişe o ne dedi bu ne dedi diye değilde ihtiyaçların ne ne kadar paranız var ona göre hareket et Allah yardımcın oluyo merak etme ben Nisan da nişanlandım şimdi çeyizim hemen hemen hazır yani bi şekilde halloluyor zaten herşey..
Annene veya kaynana veya bi ikinci herhangi bi kişinin lafına göre hareket etme kapıyı kapattığında herkes dışarda kalıcak sen eşinle bi ömür geçireceksin o yüzden önemli olan sen ve eşin böle düşünürsen kendinizi sıkmadan tatlılıkla aşarsınız emin ol...
ay diğer konudada senle yazışyıyorum:)
ya orası öylede sonra bizi saymıyorsun oluyor daha sözlenmeden yaa
o zaman bırakıcaksın onlar yapıcak daha güzel
arkadaşlar yeni evlenecek gelin ve damat evlenirken hangi eşyaları almalıdır çeyiz diyelim?
Sizler nasıl yaptınız benimle paylaşırmısınız????????
.
tektastan vazgectiniz mi??
.
Bizde daha sözlenmedik beyaz eşyayı aldı.taksiti
bitecek gelecek ay.bizde şöyle düşünüyoruz.evimizin
tüm mobilya tabak vs.eşyalarını alıp ikimiz ödeyelim
ben 700 alıyorum o 1050 maaş.ikimiz 13 bin civarı borçla
taksit olarak aylık 1200 odemek istiyoruz.dün
anneme söyledim bana diyo ki sen kendi alacağını al
o da kendininkileri.ya üzüldüm.o tek başına yapacak
herşeyi durum ortada zorlamanın anlamı ne yani.
Birlikte 1 sene de ödeyip çıkcaz işin içinden.içimi döktüm
biraz kusura bakmayın.
ye ben hep diyorum keske alabilse onun büyüsü o an ama alamıyorsa bişey diyemiyorum ya nediyim susuyorum daha konusunu bile acmadm 1 kereydi o ama annemler işte napcam bilmiyorummm
yok onu dıyen annem.
o taraf bisey yapamaz ya
sevgilimde nasıl yapcak bi fikir bulun ya demin yine konustuk cıkamıyoruz ısın ıcınden offffffff
düğün esya takıı ohooooo yalan olduk ya
canım benim nişanlım tektaşla evlenme teklif etti hem de çok güsel sürprizler eşliğinde.ama tektaşa verdiği parayla inan evin birçok eksiğini alırdık.bazen bakıyorumda parmağımda bir eşya ya da buzdolabı falan taşıyorum gibi geliyor,içim gidiyor almasa mıydı falan diye gerçi buzdolabımız alındı amaalamıyorsa çok zorlama sevgilini,tabi büyüsü farklı ama sonra pişmanlıkta olmasın...
cnm bizde ben
tüm beyaz eiyalarını ve tv hariş elektronik ürünlerin tümünü alıcam
erkek arkadaşım ise evin mobilyalarını alıcak ayrıca halı vbe perdeler ev tutulduktan sonra ortak alınıcak
ben yatak odasını kızın almasını pek doğru bulmuyorum o yüzden beyaz eşyaların tümünü almayı seçtim
tek başına hiç kimse yapamaz canım ya aileler destek olacak yada ikiniz bişeyler yapıcaksınız yoksa çok sıkışırsınız.. Aileler oturcak karar vericek destek şart canım ikinizin maaşı yetmiyomu peki ? ben nişanlımla öyle yaptım takı setimize kadar kendimiz aldık mesela nişanda bileziklerimizi de kendimiz almıştık düğünde yine aynı bilezikleri takıcak anne baba onlar masraf etmesin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?