- Konu Sahibi cottonsugar
-
mutfak kıza ait diye biliyorum ıvır zıvır vs..
ama bence o alır bu alır olmamalı, biz sozlumle oturup konusmustuk, istersen herseyi ben alayım dugun tarihini one cekelim dedi ama ben kabul etmedim
kendi emegimle calısıtgım parayla kurmak istiyiroum bekle biraz dedim kabul etti, sonra ne alcaksın ki o kdr beklicez dedi
bende bilmiyorum bende calısayım bi para kazanayım sonra onumuze bakarız eksiklerimizi yazarız kimde varsa o alır dedim ama ikimizde alıcaz ikimizinde corbada tuzu buluncak o onu alıcak bu onu alıcak olmıcak sadece dedim
şimdi ben calısmıyorum mesela suara gorup begendigimiz bisey olursa sozlum alıyo bunu sen alcaktın falan diye de gocunmaz asla
bende calısmaya basladıgımda gorup begendigim bişey oldumu almamız gereken bisey oldumu cıkarıp parayı alıcam bole su onu alır bu onu alır bastan pazarlık yapmak gibi geliyo bana akısına bırakmak en guzeli
ailen ne dedi??
ben bilmem:) ama geldim:) :)
bnce km ne alabiliyorsa onu alsın.beraber alınsın..
mantıklı olan bu. bn böyle yapcam
askımın 7-8 bin esyaları tutsa, dügün 3-4 tutsa bide takı varki hiçbirini yapamıcak gibi ya poffffffff
en az 15binin olması lazım yaaaaaaaa
Biz ne alırsak evimiz için yarı yarıya ödüyoruz. Mutfak için ankastre seti aldık 3.600 4 taksitle aldık kredi kartına 1 ay o ödüyor 1 ay ben. Evin içini komple yeniliyoruz. mutfak ve banyodan başladık. mutfak ve banyo için 6 bin TL'ye anlaştık. Senet yaptık 2 Milyar peşin istedi adam. Onu da yarı yarıya verdik. 5 taksit yaptık. Ankastrenin taksidinin sırası bende ise mutfak ve banyo taksitini o ödüyor. öyle anlaştık. Ailelerimizde biz ne yapıcaz bişeyleride biz alalım dediler eksiklerimizi liste yaptık. çamaşır bulaşık buzdolabı tv felan diye kura çektirdik. :76: Anneme çamaşır makinesi çıktı ablama bulaşık Kayınvalidem Buzdolabını alıcak. Kayınpederim TV alıcak. Geri kalan işlere de zamanı gelince aynı yarı yarıya yöntemi ile devam edicez inş.
süpermiş yaaadeğişik ve cozum odaklı bi yontem olmusss
bizde evde cok yeri değiştircez... mutfak, yerler, banyo, bide salon ve mutfak kapısı değişecek ama suan icinde kiracımız oturuyor dugune 1 ay kala falan cıkarlar ancak yetişirmi bilemiorum
siz nekadar zaman kala basladınız bole yaptırmaya :44:
siz ne guzel baya erken baslamıssınız
bizde asagı yukarı hesap cıkarıp paralarını ayarlayalım madem dedigin gibi karar verildikten sonra halolur
bende sectim biçok seyi kafamda belli zaten bulup yaptırmak kalıyor geriye
mutluluklar sizede simdiden
Valla cevabı çok değişken bir soru sormuşsunuz.
Çünkü her yörenin geleneği farklı, ailelerini maddi durumları farklı, bu geleneklere uyma konusunda muhafazakarşık derecesi farklı.
Benim fikrimi sorarsan, makul olmak lazım. Sırf gelenek diye insanları çok zorlayacak yüklerin altına girmemeli.
Biz nasıl yaptık? İki aileyi de aldık karşımıza. "Biz sizden birer düğün istiyoruz (iki aile iki farklı şehirde, o nedenle iki düğün oldu mecburen); evimizin herşeyini biz kendimiz yapacağız." dedik. Ailelere o şekilde yüklenmeyince çok güzel düğünlerimiz oldu. Eşyalarımız ve evin tadilatı için borçlandık. Ama tabi biz öyle iyi niyetli olunca ailelerde biz istemesek de ellerinden geleni yaptılar. Sandık çeyizim ve mutfak çeyizim zaten vardı, annem onları verdi tabi. KAyınvalidem de halılarımızı almak istedi, aldı. Gelinlik için de destek oldular. Altına gelince biz hiç altın lafı geçirmediğimiz ve sorduklarında "ne istiyorsanız onu yapın" dediğimiz için kayınvalidem elinden geleni taktı. Ki şartlarını da zorlayarak yaptı takıyı biliyorum. Ama istemeyeince daha çok geliyor karşındakinin içinden, tabi iyi niyet varsa.
Sizin durumunuza gelince. Çocuk zaten ev borcu ödüyor. Aileler yapabildiği kadar yardım etsin. KAlanı da zamanla olsun. Daha ne yapsın bu çocuk?
valla ben bilmiyorum yaşıyıp görcem annem birgün iiyi konusuyor birgün kötü bana göre anlayaamadım bakalım birkaç aya belli olur sanırım..:Ssssss:26:
Hayırlısı neyse o olsun. Allah gönlünüze göre versin. Ama sıkmayın canınızı, bütün dert bu olsun. Bir şekilde evlenilir. Siz sadece birbirinizi kırmamaya dikkat eidn bu süreçte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?