• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken yanlış karar mı veriyorum hissi!!

Biz kadın erkek eşit derken siz buna inanmıyorsunuz anlaşılan erkek daha fazlasına sahip olmalı diye kafanızda sabitlemişsiniz. bu kafayla siz de zor evlenirsiniz.

insanların şartları eşit olmuyor. kimisi zorluklar içinde yaşar kimisi ailesine bakmak zorundadır kimisi başka sıkıntılar yaşamıştır eee ama o erkek yapmalı diye sabitlemeyin lütfen.

yani erkek diye her şeyin en iyisini yapmalı diye bişey yok.

sonra bu zihniyet erkekler diyor ki kesin birinin metresi oldu ondan bu ev araba vs diye.
Gönül kayarsa göz birşeyi görmez.
Onca yazıda anlatmak istediğim tek şey buydu.
Son yazdığınız ise ağır olmuş...
Yapmayın rica ederim yapmayın.
Mantığım devredeyken elbette buzamana kadar döktüğüm alın terinin aynısını ve daha fazlasını yapabilmiş bir adamı isterim.
AMA MANTIĞIM DEVREDEYKEN...
Sevgiler :)

Sende de mantık devrede, mantığını alıp gidecek biri çıkmamış ki karşına tabi arabadan evden elersin.,
Bahane üretiyor beynin. Ucuz bahaneler hemde
Çok iyi anlıyorum çünkü benzer şeyleri ben de yaşıyorum.
30 yaşındayım çalışıyorum maddiyat konusuna gelince zor ama iyi bir işim var, evim de var ve artık bir arabam da var.
Ben kız halimle bukadar çalışıp didinip bunları yapabildiysem hem de şeref namus kavramlarını başımın üzerinde taşıyarak,
Bir erkek nasıl yapamaz diyip, duruyorum bir noktada. Uzun zamandır da o noktadayım hareket ettirebilen olmadı.
Güçlü adamlar görmek istedim hep, çünkü ben güçlüyüm mizaç olarakta karakter olarakta
Neden hala aynı nokta, çünkü gönül kaymıyorsa kalbin pır pır atmıyorsa böyle saçma sapan bahanelerle adamlara şansta vermiyor insan.
Ahhh anlıyorum, ne diyeyim nasıl yardımcı olayım
Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi diyip susayım.
Yolun açık olsun

Para pul değil senin anlatmaya çalıştığın biliyorumm, ben diğer yorum yapan kızçelerimiz gibi senin maddiyatçı olduğunu da asla düşünmüyorum.

Kalbin pır pır etmiyor bu da saçma sapan bahaneleri ardında getiriyor
Bukadar net :KK66:
Yolun açık olsun
Evet aynen beni anladığını düşünüyorum.aşık olamadığım için dediğin gibi bu bahanelere sığınıyorum galiba.olamıyorum da herkes olmak zorunda da değil belki de hiç çıkmayacak herkes evlenmiyor sonuçta ..yani umutsuzluk değil bu gerçekçilik .insan bi etrafına bakıyor kimse kalmamış .telefon rehberini Baştan sona tarıyorsun da şu haftasonu şunla bi yere gideyim ..yok.evli çocuklu arkadaşlarım .nadir zaman dilimlerinde anca buluşabiliyoruz.kısıtlı zamanlarda..işte bunlar yalnızlığı daha da acı yaşatıyor ..evi arabası olmasın diyorum ama ısınamıyorum .şu an işim yok.özgüvenim yok.bazen gönül kayıyor da tmm galiba bu diyorum ama içimdeki ses Yok değil diyor.ısınamıyorum..

acabalar maddiyat için değil ama maneviyat için olabilir anca.. çünkü para kazanılabilir birşey ama sevgi ve saygının daimi olacağını kimse garanti edemez ! Bu yüzden evi arabası olsunu boşverip kişilik analizine girişmek daha doğru ha tabii ki durumu iyi olsun da aç kalacak haliniz yok zaten ;)

İşte bu dediğinde de bazen yanlış karar vermiş olabiliyorsun..Tabi bunu sonradan farkediyorsun..Evleneceğin insan konusunda titiz olunmalı,aşk zaten olmalı ama biraz şans işi olduğuna inanıyorum ben.Umarım gönlünden geçen olur :)

Ben gezmeyi çok sevmem kocam da evlenmeden önce böyleydi bu da benim gibi evi seviyo dedim, iyi baba profilini gördüm ve çalışmak istiyodu işten kaçıyım diyen biri değildi benim için bu ve benzeri bi kaç kritere uygundu evlendik, iyi ki de evlenmişiz. Kocam şirket aracıyla geliyo akşam trafiğe takılsa sinirlenir bi an önce evime gidiyim diye kendini paralar sırf bu özelliği son model arabalara değer bence.

Gönül kayarsa göz birşeyi görmez.
Onca yazıda anlatmak istediğim tek şey buydu.
Son yazdığınız ise ağır olmuş...
Yapmayın rica ederim yapmayın.
Mantığım devredeyken elbette buzamana kadar döktüğüm alın terinin aynısını ve daha fazlasını yapabilmiş bir adamı isterim.
AMA MANTIĞIM DEVREDEYKEN...
Sevgiler :)

ağır ama benim de yaşadığım bir şey bu ülkede gençsen ve varlıklıysan erkekler çalışarak kazandığına inanmıyor bunda biraz bazı kadınların tepeden bakan tavrı da etkili.

benim dediğim sizin döktüğünüz ter sadece sizin cebinize etkili olmuştur ama herkes o kadar şanslı değil belki sizden daha fazla ter döken ama babası erken vefat ettiği için o kazancı ailesiyle paylaşmak zorunda kalan bir erkek vardır karşında.

bu gibi şartları ön görün dedim yoksa yan gelip yatan tipleri kimse istemez :)

ağır ama benim de yaşadığım bir şey bu ülkede gençsen ve varlıklıysan erkekler çalışarak kazandığına inanmıyor bunda biraz bazı kadınların tepeden bakan tavrı da etkili.

benim dediğim sizin döktüğünüz ter sadece sizin cebinize etkili olmuştur ama herkes o kadar şanslı değil belki sizden daha fazla ter döken ama babası erken vefat ettiği için o kazancı ailesiyle paylaşmak zorunda kalan bir erkek vardır karşında.

bu gibi şartları ön görün dedim yoksa yan gelip yatan tipleri kimse istemez :)
Tekrardan aynı şeyi söylüyorum anlatamadım heralde :)
Kalbim tamam derse isterse çöpçü olsun.
Ben yazılan gerekçelerin basit gerekçeler sudan bahaneler olduğunu da belirtiyorum ayrıca ilk yazımda, kendimi de katarak hemde. Kendimi de yargılayarak öz eleştiri yaparak
Kafamda sabitlediğim hiçbirşey yok ayrıca, yada erkeğin en iyisini yapması gerek diye bir diretmem de yok.
Bunca pisliğin ahlaksızlığın kötülüğün kol gezdiği bir dünyada ben bunca emek verdim birşeylere sahip oldum, siz ne yaşadınız inanın bilemiyorum zira asla belirttiğiniz gibi yaftalar yemiş birisine ratslamadım.
Tavrınızı koyarsanız kimse asla ve asla birşey diyemez aksine takdir görürsünüz....
Biraz daha dikkat etseydiniz o yazdığınız kelime için
Umarım anlatabildim.
Aslında en başından netti yazdıklarım :)

Tek birşeydi anlatmak istediğim, yeterki kalp evet desin gerisi hiç ama hiç önemli değil.

sanırım bu yaşla ilgili aynı kaygıları zaman zaman bende yaşıyorum, daha genç yaşlarda olsam bazı şeyleri elde etmek için daha çok zamanım ve enerjim olurdu diye düşünüyorum.

Benzer bi durumu bende yasadım ... Adam bildiğin sonradan görme burnu havada fln... Asık oldum .. Biraz maddi bakımdan fark vardı aramızda hani ben de cok durumu kötü değlm .. Mesela ben 500 binlk evde oturuyorum o 1.5 trilyonluk... Gücüne mi asık oldum dıyorum ..sonra fakir olsaydı keske tümvarlıgını kaybetsn yine severm dıyorum ...mesela diyorum bişi olsa sakat kalsa yine ömür boyu yanında olurdum diyorum ...Olmuyo işte böle ilişkiler ...olmadı da zaten...herseyin hayırlısı koşulsuz sevmek ve sevilmek dileğiyle...

Tekrardan aynı şeyi söylüyorum anlatamadım heralde :)
Kalbim tamam derse isterse çöpçü olsun.
Ben yazılan gerekçelerin basit gerekçeler sudan bahaneler olduğunu da belirtiyorum ayrıca ilk yazımda, kendimi de katarak hemde. Kendimi de yargılayarak öz eleştiri yaparak
Kafamda sabitlediğim hiçbirşey yok ayrıca, yada erkeğin en iyisini yapması gerek diye bir diretmem de yok.
Bunca pisliğin ahlaksızlığın kötülüğün kol gezdiği bir dünyada ben bunca emek verdim birşeylere sahip oldum, siz ne yaşadınız inanın bilemiyorum zira asla belirttiğiniz gibi yaftalar yemiş birisine ratslamadım.
Tavrınızı koyarsanız kimse asla ve asla birşey diyemez aksine takdir görürsünüz....
Biraz daha dikkat etseydiniz o yazdığınız kelime için
Umarım anlatabildim.
Aslında en başından netti yazdıklarım :)

Tek birşeydi anlatmak istediğim, yeterki kalp evet desin gerisi hiç ama hiç önemli değil.

yapmayın burası Türkiye istediğiniz kadar dik durun elbette densizler çıkıyor. yani sadece size bağlı değil bu maalesef.

benim dediğim ya hiç o kalp atmazsa ne olacak?? :))

Sevince gozun maddiyati gormuyor arkadas..

Sevmeyip sadece mantik evliligi ise maddiyatida dusunmesi normal..

Sen ask evliligimi mantik evliligimi yapcan ona gore sec hayatini cnm..
Ben tecrube olarak ilk olani sectim sevdim evlendim hic biseyi yoktu esimin.. suan arabamiz var yakinda evimizde olur insallah.. Evlilik kolay degil omrunuz gececek o kisiyle yani isteklerin maddiyatsa maddiyatli biriyle evlen ama isteklerin sevmek sevilmekse aski sevebilcen birini sec..

yapmayın burası Türkiye istediğiniz kadar dik durun elbette densizler çıkıyor. yani sadece size bağlı değil bu maalesef.

benim dediğim ya hiç o kalp atmazsa ne olacak?? :))

Densizlerin dillerini koparıp ellerine vermeyi de bilirim sorun yok :)
Herkes evlenmek zorunda değil olacağı bu
Eninde sonunda insanlar yalnız kalacaklar zaten.
Madem sevemiyorum emeğimi yerim, hayatıma yatırım yaparım, beynime yatırım yaparım gezerim görmediğim yerleri keşfederim...
Daha birsürü şey sayabilirim
Uzar :)
Dert değil atmayıversin napalım

İsteğiniz biraz garip değil mi?

Sizin arabanız var mı siz de sonuçta 30 yaşına gelmişsiniz? Yoksa karşınızdakinden de beklemeniz lüzumsuz.

Evlilik maddi açıdan refaha kavuşmak için seçilmemeli. Beraber çalışır evi de arabayı da alabilirsiniz neden hazır olmasını bekliyorsunuz ki?

Maddiyat dışında elbette evleneceğin kişiyi seçmek kolay değil ama ilişkinin gidişatından sana verdiği deger ve saygıdan ve senin ona karşı hislerinden bir ömür geçer mi bir çıkarımda bulunulabilir. Kısmet işi bunlar kimiyle 5 yıl görüşür evlenemezsin kimiyle 5 ayda nikah masasına geçersin..

Bana söylenmiyorlar ama etrafı anlatıp duruyorlar ..gizli baskı.

Bana zengin bul demiyorlar gizliden şöyle diyorlar bak şunu bulmuş şöyle zengin şunu bulmuş böyle evi arabası çok iyi keşke senin de öyle olsa..falan falan ..
Bi güzel ev görse ay keşke burası senin evin olsa ..karakterinden çok adamın parası pulu olsun ..
ama artık sen 30 yasına gelmişsin . artık çoçuk yaştada değilsiniz . ve bunları da açık açık aslında bu sekilde olmaması gerektiğini de yazmıssınız demekki farkındasınız . bence ailenize ama şöyle soyluyorlar baskı felan deme algısının sizin yasınız da bi kadın için kalkması gerekir kanısındayım . onların dediği degil de senin ne düşündüğün . neyi nasıl olmasını istediğin önemli yoksa ailem şöyle böyle demeye devam edersen . işin zor diyim..

Maddiyet evet önemli ama sizin de maddiyatınız vs ne ise karsdan da o kadar beklemek gerek bence .. Soruna gelınce bende ayrıldgm erkek arkadasmla ılgılı ara ara o hıssı yasıodm demek dogru kısı degılmıs benım ıcın . Smdı hayatımda bırı var ve bu kısı evet evlenecegım ınsan dedm hissediyo zatebn ınsan bıraz da onu

Evlendiğiniz adam için acabalar oluyor mu evlenirken ?ben çok inçe eleyip sık dokuyan biriyim.hayatım boyumca kimse için işte bu diyemedim.cok iyi olsa bile bu defa maddiyatını sorun ettim.neden arabası YOk bu yaşına kadar falan dedim misal.evet belki yanlıştı.ama elimde değil.bu huyumdan nefret ediyorum.etrafla kıyaslama oluyor tabi.şu evlendiğinde böyleydi.bu evlendiğinde şuyu vardı.bana bu huyu aşılayan ailem özellikle annem saolsun .her seyde bu ları söyleyerek beynimi doldurdu bunlarla.bu beğenmemezlikle yaşı 30 a dayadım.gecmişe dönüp bakıyorum hatalarımı görüyorum ama yine biri çıksa aynısını yapmaktan da cekinmiyorum.
Sizlerde de var mı böyle huy.evlendiğinizde hiç acabasız mı evleniyor insanlar? Evet kesinlikle bu !diyebildiniz mi.
Biz bekarlar bu durumda zorlanıyoruz galiba.
Mesela etrafta şöyle derler;aman kim dört dörtlük ki .herseyini inceleme.Aman orasını takma;aman sonra düzelir..falan filan...onlara hak verir hale geldim zamanla ..galiba doğru.kaldı ki ben çok mu doğruyum her şeyimle.karşıdaki beni ne yapsın .
Offf kafam çok karışık.burcumun özelliği de olabilir.acayip inçe eliyorum.daha iyisi daha iyisi diye beklemek saçma galiba..bekarlar siz neler düşünüyorsunuz .evliler sizin tecrübeleriniz neler??
Her noktayi aramak yerine bi erkekte olmazsa olmazsarinizi ve asla olmamasi gerekenlerinizi yani kriterlerinizi iyi belirlemeniz lazim en onemli sey bu evlilikte.ve kriterlerinizde bi erkekte %70 ve uzeri tutarsa bu cok iyidir yuzdeyuzunu asla bulamazsiniz cunku...vszgecemiyceginiz kriterlerinize gore evlilik yaprsaniz hic pisman olmazsiniz en azindan ben oyleyim hergun iyiki diyorum ki nisanliyken cok gelgitlerim olmustu bende acaba dogru kisimi fln diye tereddutteydim ama bu tamamen evlilik korkusundan..kriterlerimin cogu ututunca simdi cok sukur digru evlilik yapmisim diyorum

Peki güzel misin? Ciddi anlamda güzel ama. Ben de senin gibiydim. 30 umda evlendim kriterlerim yüksekti benim de evim arabam yoktu istediklerim oldu tek sebebi güzel ve kültürlü olmam eşim böyle söylüyor. Güzellik de yoksa o adamlar niye sana gelsin ki.
Ne kadar küçültücü. Böyle bir evlilikte derinlik olur mu? Yaşlanınca ne olucak? Dış görünüşümüzü biz belirlemiyoruz. Kültürlü olmayı kriter olarak yine anlarım. Kişi kendisini yetişirmek için canla başla mücadele etmiştir. Ortada bir emek vardır.Tamam kabul. Ama dış görünüş merkezli yapılan evlilikler ne hikmetse bana hiç sempatik gelmiyor. Erkeklerin ve libidolarının canı cehenneme...

Ne kadar küçültücü. Böyle bir evlilikte derinlik olur mu? Yaşlanınca ne olucak? Dış görünüşümüzü biz belirlemiyoruz. Kültürlü olmayı kriter olarak yine anlarım. Kişi kendisini yetişirmek için canla başla mücadele etmiştir. Ortada bir emek vardır.Tamam kabul. Ama dış görünüş merkezli yapılan evlilikler ne hikmetse bana hiç sempatik gelmiyor. Erkeklerin ve libidolarının canı cehenneme...
Evet duygusal olarak bakıldığında ( ki bu kadınlara has daha çok ) söyledikleriniz doğru. Ama ne yazık ki gerçekler bu. Hicbir erkek gözüne hitap etmeyen kadınla olmuyor önce dış görünüşüne bakıyor sonra da (zeka ahlak kültür aile) diğer özelliklerine. Zengin yakışıklı karakterli kariyerli bi adam düşünün ( ki konu sahibinin istediği şeyler olduğu için söylüyorum bunu benimkiler de böyleydi) dış görünüşünü beğenmediği bi kadına fırsat versin. Bu çok ütopik. Ve ayrıca bu görüşe sığ diyorsunuz fakat konu sahibi bi kadın olarak bile sadece karakteri olsun demiyor, diğer özellikleri de arıyor.Ben gerçekleri yazdım ha keşke öyle olmasaydı ama gel gelelim ruhlar aleminde yaşamıyoruz.

Back
X