• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenirken yanlış karar mı veriyorum hissi!!

maddiyat önemli tabiki. hele ki ailenin evinde maddi açıdan rahat bir hayatın varsa senden daha aşağıda bir insanla yapamazsın. ama eğer eşitse durumlarınız o zaman bir problem olmaz. ve bence her zaman erkeğin kadından her açıdan bir adım önde olması lazım. ama tabi aşksızda olmuyo parasızda:) parası var diyede kıro görgüsüz bir adamla mı evlenicez yani:KK53:

Evet duygusal olarak bakıldığında ( ki bu kadınlara has daha çok ) söyledikleriniz doğru. Ama ne yazık ki gerçekler bu. Hicbir erkek gözüne hitap etmeyen kadınla olmuyor önce dış görünüşüne bakıyor sonra da (zeka ahlak kültür aile) diğer özelliklerine. Zengin yakışıklı karakterli kariyerli bi adam düşünün ( ki konu sahibinin istediği şeyler olduğu için söylüyorum bunu benimkiler de böyleydi) dış görünüşünü beğenmediği bi kadına fırsat versin. Bu çok ütopik. Ve ayrıca bu görüşe sığ diyorsunuz fakat konu sahibi bi kadın olarak bile sadece karakteri olsun demiyor, diğer özellikleri de arıyor.Ben gerçekleri yazdım ha keşke öyle olmasaydı ama gel gelelim ruhlar aleminde yaşamıyoruz.
Haklısınız ne yazık ki gerçekler bu. Bu gerçekler bu insanları mutlu etse buna da razıyım. Gördüğüm birçok insan mutsuz. Çünkü insan nesne değildir. Ruhu da doysun ister. Bir kadın olarak muhattap olduğum adamın duygusal zekası vasatsa diğer herşeyi benim için çöp hükmündedir.

Haklısınız ne yazık ki gerçekler bu. Bu gerçekler bu insanları mutlu etse buna da razıyım. Gördüğüm birçok insan mutsuz. Çünkü insan nesne değildir. Ruhu da doysun ister. Bir kadın olarak muhattap olduğum adamın duygusal zekası vasatsa diğer herşeyi benim için çöp hükmündedir.
Evet duygusal zekası yüksek kariyerli ve yakışıklı bi adamı elde etmek için ne yazık ki bana önce güzelligim yardım etti onu diyorum sonrasında zekam olmasaydı şüphesiz ki evlenmezdi. Duygusallik boyutu da zamanla oluştu 2 yıllık evliyiz ve şuan biliyorum ki bi kaza geçirsem yüzüm dagilsa beni bırakmaz çünkü yaşanmisligimiz var artık bağımız var yaşlandigimizda da öyle olacak. Tüm bunlara kapı açan şeyden bahsediyorum ya ben anlatamıyorum ya da gerçekler acı geliyor.

Acabalarınızın olması çok normal. Ama bu kadar maddiyatçılık ve karşı taraftan beklenti normal değil. Bu yaşına kadar neden arabası olmadığının cevabı çok açık, sizin niye yoksa onunda o yüzden yoktur. İşte bu yüzden aslında olması gereken kişi odur. Tabii elektrik almıyorsanız o ayrı ama bunun dışında dengin dengi bulması en büyük mucizedir.

Ben de pek ince eledim sik dokudum, 33 te evlendim ama tamamen karsilikli duygusal etkilesime, aska, bana verdigi degere ve kisilik ozelliklerine baktim.
Zenginligi baz alip evlensen ve bi sene sonra iflas etse bu mantikla bosanman lazim ki onun adi evlilik olmuyor gozumde

Sizin aileniz çok çok zengin olur sizin de kendinize ait eviniz ve arabanız olur iyi bi geliriniz olur işte o zaman maddiyata önem vermenizi anlarım.
Çünkü denk olmazsa adam ezik hissedebilir kendini.
Ama sizde de yok ev araba falan sanırım ee o zaman neden karşıdan bunu bekliyorsunuz ki ?
Karakteri kişiliği konusunda iyi düşünmek kılı kırk yarmak önemli evet ama sırf arabası evi yok diye de insan harcanmaz.
Çalışır beraber alırsınız neticede.

Anne babaya kızamam ...her ana baba evladını iyi bir hayat sürsün ister kendisinde olup olmamasına bakmaz... ama siz siz olun kendi tercihinizi kendiniz yapın ... onay beklemeyin benim kararım diyip kesin atın kim olursa olsun hayatınızda çokta söz hakkı olmasın

Eşimi ilk gordugumde,bu dedim

Bende ayni,sen ,gibiydim,acaba,hissedermişim,acaba,bumu,bilirmiyim,derdim,

Eşimi 30,da,tanıdım ,5sene,ince,eledim ,sık,dokudum,5.senede ,evlendim,şimdi,bebek,bekliyoruz,

Kafamda,acabaları ,o,5,senede,attım,zaten,

Basak,misinsende?

Ben evlendigimde ogretmendim esimde lise mezunu tezgahtardi. Baktim bundan iyi baba olur sevip kollar calisir ekmegini tastan cikarir bizi ac acik birakmaz dedim evlendim. Simdi iyiki diyorum. Verdigim en iyi karardi benim icin. Simdi evimizde oldu arabamizda olur yillari devirdik sevgimizde saygimizda hep yerinde cok sukur... benim ailemde istemedi esimin isi ve egitimden dolayi simdi en sevdikelri damatlaridir. Bisey olsa damada iyi bak o adam cok iyi derler..

Eşimi ilk gordugumde,bu dedim

Bende ayni,sen ,gibiydim,acaba,hissedermişim,acaba,bumu,bilirmiyim,derdim,

Eşimi 30,da,tanıdım ,5sene,ince,eledim ,sık,dokudum,5.senede ,evlendim,şimdi,bebek,bekliyoruz,

Kafamda,acabaları ,o,5,senede,attım,zaten,

Basak,misinsende?
EVET Başak burcu:(

Evlenirken hicbirseyimiz yoktu evet arabası bile yoktu!!! Ev esyalarim bile tam değildi.

Ama guvendigim bir insan vardı. Hicbirseyimiz tam olmasa da kanaatimiz tamdı. Allah eksikliklerimizi de tamam etti. Çünkü O'na guvenimiz de tamdı.

Birşey isterken dilerken mutlaka kelimelerinize dikkat edin:) inanırmısınız bilmem ama evrenin bunu kabul edip size gönderme ihtimali var. :)
Mesela ben şöyle dua ediyodum ' allahım bana işi gücü yerinde geliri iyi memur(hatta direk mesleği) beni çok ama cok seven, çok yakışıklı olmayan, benim memleketimden bir eş nasip et ' diyordum. Apaynısı geldi karşıma aklımdaki. Ama eksik istemişim. Mesela karakteriyle alakalı hicbirşey dilememiştim. hatta birara bi kitap okumuştum evrenden istediğiniz şeyleri bir kapıda yazın sonra o şey gerçek olana kadar saklayın dileğiniz kabul olacaktır falan yazıyodu bende yaptım bunu:KK48: ve kağıtta yazanların aynısı geldi. Bende neden mütevazi yazdım bilmyiroum.
İnsan yakışıklı ister güzel karakterli ister(burda güzel karakter sana nasıl geliyorsa ayrıntılı düşünüp istenmeli) daha zengin ister bitmeyen evlilik ister. Falan filan..
çok alakalı değil biliyorum konuya ama ben inanıyorum işte böyle şeylere napayım:)yazayım dedim

E ama kısır döngü bu. İşte bekar olmanin sebebi de bu. Senin gibi bircok arkadasim da bu sekilde dusunerek evlenmek istemelerine ragmen kimseyi begenmiyor. 4*4lüğü mükemmeli arayan evvela aynaya bakmali. Şu hayatta kim kusursuz olabilir?

Hiçkimse ;)

Ne kadar küçültücü. Böyle bir evlilikte derinlik olur mu? Yaşlanınca ne olucak? Dış görünüşümüzü biz belirlemiyoruz. Kültürlü olmayı kriter olarak yine anlarım. Kişi kendisini yetişirmek için canla başla mücadele etmiştir. Ortada bir emek vardır.Tamam kabul. Ama dış görünüş merkezli yapılan evlilikler ne hikmetse bana hiç sempatik gelmiyor. Erkeklerin ve libidolarının canı cehenneme...
Artik erkeklerin salt vücuda, kadinlarin sadece paraya baktigi bir dunyadayiz.
İşte tam da bu yuzden eşimle beraberim çok şükür.
Cocuklugumdan beri icimde olan duygu hep şuydu, evlenecegim kişi önce beni ben yapan kisiligimi sevsin. İnsanlar yarini hic dusunmuyor. Hastalik, sıkıntı vs sanki hep başkalari icin bu dunyada gibi yasiyorlar. Sonucu da bugun gordugumuz tablo işte.
'Ben fedakarlik yapamam, yasadigim sehri degistirmem, bilmem nerde otururum, kira veremem, arabasiz olamaz, maasi su kadardan az olamaz' derken aslinda herkes 'aradigini' buluyor. Ben bu zihniyetteki evliliklerde para-dış gorunus alis verisi yapilmasindan oteye gecildigine inanmiyorum.
Her seyin oldugu gibi en onemli kurumun, yuvalarin da içi boşaldı...

Back
X