evlenirken...

Ya şu üniversite mezununlarının tripleride beni benden alıyor :/
Denk değiliz falan filanlar...
Kusura bakmayında okul okumayandan üstün hiçbir özelliğiniz yok, hiçbir artınız yok.
Şu devirde üniversite okumayanı dövüyorlar zaten. Çokda matah bişey değil. Elini sallasan üniversiteliye çarpıyor.
Gelişmiş ülkelerde üniversiteler değil meslek teknik okulları yaygındır. Vasıfsız üniversiteler ve bunlardan mezun burnu havada egolu bir yığın göremezsiniz.
Ve bunu okul yüzü görmemiş bir kıskanç olarak değil üniversiteyi derece ile okul ikincisi olarak bitirmiş bir insan olarak yazıyorum.
Namusuyla kimseye muhtaç olmadan çalışan bir lise mezunundan yada hiç okumamıştan üstün hiçbir özelliğim yok. Sizinde yok.
Nobel ödüllü meşhur edebiyatçı Bernard Shaw "okul yüzünden eğitimime uzunca bir süre ara vermek zorunda kaldım" der mesela.
Yani üniversite okumak eğitim almak demek değildir. Karşınızdaki insanın üniversitesine değil eğitimine bakın.
Bu arada sayın konu sahibi eğer iki kişi arasında kaldıysanız, eğer böyle bir durum var olduğu için bu konuyu açtı iseniz sorun onlarda değil sizdedir. Kusura bakmayın da onların yerinde olsam sizinle olmak konusunda bin kere düşünürdüm. Birisini statü için istiyorsunuz ama aklınızda başkası var, ve bu büyük bir haksızlık. Diğerini ise aşkı statü ile değiştirme düşüncesindesiniz, parayı aşka tercih etme durumu yani. O adam bu düşüncede olduğunuzu bilse yüzünüze bakmaz, ki haklıdırlar. Tabi bu söylediklerim böyle bir durumdaysanız geçerli. Yoksa sadece aklınızdaki bir soru ise durum değişir.

Ya şu üniversite mezununlarının tripleride beni benden alıyor :/
Denk değiliz falan filanlar...
Kusura bakmayında okul okumayandan üstün hiçbir özelliğiniz yok, hiçbir artınız yok.
Şu devirde üniversite okumayanı dövüyorlar zaten. Çokda matah bişey değil. Elini sallasan üniversiteliye çarpıyor.
Gelişmiş ülkelerde üniversiteler değil meslek teknik okulları yaygındır. Vasıfsız üniversiteler ve bunlardan mezun burnu havada egolu bir yığın göremezsiniz.
Ve bunu okul yüzü görmemiş bir kıskanç olarak değil üniversiteyi derece ile okul ikincisi olarak bitirmiş bir insan olarak yazıyorum.
Namusuyla kimseye muhtaç olmadan çalışan bir lise mezunundan yada hiç okumamıştan üstün hiçbir özelliğim yok. Sizinde yok.
Nobel ödüllü meşhur edebiyatçı Bernard Shaw "okul yüzünden eğitimime uzunca bir süre ara vermek zorunda kaldım" der mesela.
Yani üniversite okumak eğitim almak demek değildir. Karşınızdaki insanın üniversitesine değil eğitimine bakın.
Bu arada sayın konu sahibi eğer iki kişi arasında kaldıysanız, eğer böyle bir durum var olduğu için bu konuyu açtı iseniz sorun onlarda değil sizdedir. Kusura bakmayın da onların yerinde olsam sizinle olmak konusunda bin kere düşünürdüm. Birisini statü için istiyorsunuz ama aklınızda başkası var, ve bu büyük bir haksızlık. Diğerini ise aşkı statü ile değiştirme düşüncesindesiniz, parayı aşka tercih etme durumu yani. O adam bu düşüncede olduğunuzu bilse yüzünüze bakmaz, ki haklıdırlar. Tabi bu söylediklerim böyle bir durumdaysanız geçerli. Yoksa sadece aklınızdaki bir soru ise durum değişir.

Hoh?

Daha sonra hasta oldugunuzda universite mezunu doktora gidiyorsunuz ya, bunlari gidin o doktora soyleyin. O adamin bunca yil aldigi egitim 0 madem, niye adami gormek icin sabah 8de sira oluyorsunuz mesela??

Çokda matah bişey değil.

Universite diplomam var, Allah'ima bin sukurler olsun ki kendi anadilimi yazip konusabiliyorum :olamaz: Sizin diplomaniz olmasa da olurmus, herkesi o kefeye koymayin derim.

Mesajinizdan bastan asagi kompleks akiyor yazik. Gitmeseydiniz yuksekokula o zaman, basiniza silah mi dayadilar?

Denklik çok çok önemli.Bizim erkekler kompleksli , o yüzden.Yoksa sorun olmaz.Gerçi nadir de olsa bunun tam tersi durumlarla da karşılaştım ve gül gibi geçinip gidiyorlardı o çiftler.Erkeğin kompleksli olmaması lazım.Bir de en az evi geçindirecek kadar para kazanabilmesi.

Denklik çok çok önemli.Bizim erkekler kompleksli , o yüzden.Yoksa sorun olmaz.Gerçi nadir de olsa bunun tam tersi durumlarla da karşılaştım ve gül gibi geçinip gidiyorlardı o çiftler.Erkeğin kompleksli olmaması lazım.Bir de en az evi geçindirecek kadar para kazanabilmesi.

Valla erkek her yerde erkek.
İspanyol sevgilim vardı lise mezunu, sen de hapise gidiyor gibisin, ezik insanlar master yapar falan gömüp duruyordu :KK70:
Son sevgilim, İngiliz, üniversite (lisans) mezunu pilottu zengindi de o da siz zaten boş şeyle uğraşıyorsunuz, bilimde her şey 10 yıla değişecek, siz boş boş oturuyorsunuz çalışmıyorsunuz vs diyordu
:KK45:
Adamlarda bir diploma ezilmesi var
Hiç ama hiç tavsiye etmiyorum
Her dakika sizi ezmeye çalışıyorlar
Düşman mıyız sevgili mi belli değil...

Son düzenleme:
Hoh?

Daha sonra hasta oldugunuzda universite mezunu doktora gidiyorsunuz ya, bunlari gidin o doktora soyleyin. O adamin bunca yil aldigi egitim 0 madem, niye adami gormek icin sabah 8de sira oluyorsunuz mesela??

Çokda matah bişey değil.

Universite diplomam var, Allah'ima bin sukurler olsun ki kendi anadilimi yazip konusabiliyorum :olamaz: Sizin diplomaniz olmasa da olurmus, herkesi o kefeye koymayin derim.

Mesajinizdan bastan asagi kompleks akiyor yazik. Gitmeseydiniz yuksekokula o zaman, basiniza silah mi dayadilar?
Sizi çok severim sevgili Miss...
Sözlerimi bu derece yanlış anlamanızada gerçekten üzüldüm. Yani yanlış anlamak için çaba sarfetseniz ancak bu kadar yanlış anlaşılabilirdim.
Ben kesinlikle okumuş insanların saygıdeğer olmadığını söylemedim. Tam tersi okumayan insanlarında okuyanlar kadar saygıdeğer olduğunu ve bu şekilde bir seçime tabii tutulmanın yanlış olduğunu savundum.
Üniversite mezunu bir bireyin okumamış ama kendini eğitmiş, boş olmayan bir bireyden üstün hiçbir yanı yoktur. Benim söylediğim bu.
"Eşeğe altın semer de vursan eşek yine eşektir." Benim lafım bu sözün tasvir ettiği üniversite okumuşlara.
Bunların yerine entelektüel olarak kendini geliştirmiş çöpçü evladır.
Gerçekten bu derece yanlış anlamanıza üzüldüm yani.

Valla ben meslege baktım üniversite okumus mu okumamis mi cok umrumda olmaz,sadece kendi işinin işçici ayni zamanda patronu olması tercihimdi. Eşim kendi işini yapiyor. Tabi aşıkta oldum o ayrı bir mesele.

mesleğine, mezuniyet seviyesine göremi evleniyorsunuz, yoksa aşık olmak yeterlimi diyorsunuz...
Aşık olarak evlendim. Ama tabiki eğitim durumu işi gücü de bir etken. Kendi standardımın altına düşürecek biriyle evlenmezdim. Aşk tek başına olunca karın doyurmuyor maalesef.

• Beğen
Reactions: 000
bu kompleksi birazda kadınmı hissttiriyor acaba, farkında olmadan yani...
Banada öyle geliyor kadın her zaman erkekten maddi olarak bir tik olduğunu düşünüyor hanı maas alırsa onun daha fazla alması lazımmış gibi ben öyle düşünmüyorum şahsen

mesleğine, mezuniyet seviyesine göremi evleniyorsunuz, yoksa aşık olmak yeterlimi diyorsunuz...
Bu etmenler kişiden kişiye tabi ki değişir.
Kendim için aşık olmak yeterli değil asla.
Erkeğin en az bir lisans eğitimi görmesini isterim çünkü daha önce bir lise mezunu adayım vardı.Bir iki kere buluştuk.Ve konuşacak hiçbir konu bulamadım.Ne okuduğum kitapları okumuştu, ne benim hayat görüşümü anlıyordu.Velhasıl bende onun hayat görüşünü tam anlayamamıştım.Ben kompleks yapmam diye söyleyip yüksek öğretim çok gereksiz diye konuşuyordu.Yani savunma mekanizmasından inkarı kullanıyordu.Olmayacaktı çok zengin de olsa olmazdı.Çünkü ben karşımdaki kişiyle paylaşım yapabilmeliyim sırf maddiyat beni tatmin etmez.
Yani eğitim denkliği olmalı.Ama maddiyatta erkek bir tık daha iyi olsa iyi olur.Çünkü çoğu erkek maddi olarak kendini geçen kadınları ezmeye çalışıyor. Aksini şu ana kadar maalesef göremedim.
Yani ben az da olsa bu üç durumdan hepsinden olmalı diyorum.

Acaba üç durumda benim için ben sende olur muyum diyor mu emin değilim ama..:KK70::halay:

Evlilik tek bir şey üzerine kurulamaz, denklik de aşk da önemli bence.
Mesela ben, bana denk olmayan birine aşık olmadım hiç. Öğrenim seviyesi, aile yapısı, hayata bakışı, dini inancı vs gibi şeyler bana denk olmalı. Mantığıma uymayan adama aşık olamam.
Ama bu süreç "eveeet lisans mezunuymuş, ailesi de şöyleymiş, hadi aşık olayım" şeklinde yaşanmıyor tabii ki.
Aşk benim için ilk çekimin ardından konuştukça, tanıdıkça gelişen bir duygu. Kimileri buna sevgi diyebilir ama aslında çoğu dilde aşk ve sevgi bizdeki gibi iki ayrı şekilde ifade edilmez.

Bence her şey tam olmalı. Aşk da mantık da...
Denklik olmalı ama kültürel arka planımızdan çok da kopamıyoruz.
O yüzden ağır arabesk müzik eşliğinde kendini doğrayan adamları "ayyy çok romantiiieek" diye tanımlayan üniversite mezunu hanım kızlar var.

Back
X