evlenirken...

Eğitim önemli! Peki, neden? Bakınız iş ilanlarına gayet net görülüyor ki o bölümün üni mezunu ya da yüksek lisans mezunu, dil yeterliliği, teknik donanım, esnek çalışma saatlerine uygunluk ve bunlara da gençken sahip olmanız isteniyor. Peki öyle değilseniz? Üzgünüz aradığım kriterlere uygun değilsiniz. Mesela bakınız; kamu iş alımları kpss niye A grubuna lise mezunu girmiyor değil mi? Oysa belki o daha insan, daha vasıflı, daha adam gibi adam... Ama gelin görün ki o işe belli bir eğitim şart. Bu iş boyutuydu.
Çocuğunuz büyüyor geldi bir matematik sorusuyla baba bunun cevabı ne? Oğlum hiç bilmiyorum. Peki bu? Peki bu? Ama baba sende hiçbir şey bilmiyorsun. Öğretmenim yapamadım diye zayıf not verdi. Adam bu ne eve misafir çağırdım ne koyacağım önüne? Bi çay ver yeter çok bile. Ama hani sen misafir severdin. Misafir sever o ama uzaktan.
Ya da adam dükkan sahibi ve el zanaatı işi var dimi olabilir. Ama değişen zorlu piyasalar, öngörü yetersizliği, hesap kitap işlerini doğru yürütememe Aaa ne oldu dükkana haciz geldi. Geçmiş olsun.
Ayrıca kadının kocasının kendisinden daha çok kazanmasını istemesi çok doğal. Kadın kendi kazancıyla anca dönüyor olabilir ama çocuğu olup evladına bakmak isteyince kocası kendisinin parasına muhtaç olmadan, onu çalışmaya zorlamadan, geçindirebilsin ister. Peki aşk bunun neresinde? Hiçbir yerinde. Aşk hormonlarında etkisiyle geçici üreme arzusu. Kimilerinde bir ömür sürebiliyor tabi 😜. Aşk bittiğinde mümkünse güzel ahlaklı erkek kalsın geriye. İyi eğitimli olmasının da ne mahsuru olabilir ki. Mazoşistsen ve süreneceğin erkeği seçiyorsan o da sana kalmış tabi saygı duyuyorum. Nasıl boşanırsın ve tazminat alırsın, çocuklarına nasıl bakarsın, sığınma evine nasıl başvurulur, polis koruması nasıl istenir, kira borçları için ne iş yapmalısın elindeki eğitimle buradan itinayla anlatılır. Eğitim eşitir orta ya da orta üzeri kazanç. Ama kişinin insanlığı olayın diğer boyutu. Yani eğitim+ güzel ahlak+ aşk+para diyorum.

• Muhteşem
Reactions: 000
Ya şu üniversite mezununlarının tripleride beni benden alıyor :/
Denk değiliz falan filanlar...
Kusura bakmayında okul okumayandan üstün hiçbir özelliğiniz yok, hiçbir artınız yok.
Şu devirde üniversite okumayanı dövüyorlar zaten. Çokda matah bişey değil. Elini sallasan üniversiteliye çarpıyor.
Gelişmiş ülkelerde üniversiteler değil meslek teknik okulları yaygındır. Vasıfsız üniversiteler ve bunlardan mezun burnu havada egolu bir yığın göremezsiniz.
Ve bunu okul yüzü görmemiş bir kıskanç olarak değil üniversiteyi derece ile okul ikincisi olarak bitirmiş bir insan olarak yazıyorum.
Namusuyla kimseye muhtaç olmadan çalışan bir lise mezunundan yada hiç okumamıştan üstün hiçbir özelliğim yok. Sizinde yok.
Nobel ödüllü meşhur edebiyatçı Bernard Shaw "okul yüzünden eğitimime uzunca bir süre ara vermek zorunda kaldım" der mesela.
Yani üniversite okumak eğitim almak demek değildir. Karşınızdaki insanın üniversitesine değil eğitimine bakın.
Bu arada sayın konu sahibi eğer iki kişi arasında kaldıysanız, eğer böyle bir durum var olduğu için bu konuyu açtı iseniz sorun onlarda değil sizdedir. Kusura bakmayın da onların yerinde olsam sizinle olmak konusunda bin kere düşünürdüm. Birisini statü için istiyorsunuz ama aklınızda başkası var, ve bu büyük bir haksızlık. Diğerini ise aşkı statü ile değiştirme düşüncesindesiniz, parayı aşka tercih etme durumu yani. O adam bu düşüncede olduğunuzu bilse yüzünüze bakmaz, ki haklıdırlar. Tabi bu söylediklerim böyle bir durumdaysanız geçerli. Yoksa sadece aklınızdaki bir soru ise durum değişir.
Yıllarca kendimizi paralıyoruz iyi bir eğitim için. Yattığı yerden hiçbir emek sarfetmeyenlerden, hayatını boş boş geçirenlerden bir farkımız vardır illa ki, hiç birşey yapamazsak çocuklarımızı iyi yetiştiririz. Yanlış şeyler söylüyorsunuz hiç hoş değil. Benim kalkıp burada üni bitirmeyen herkes cahildir demem ne kadar nahoşsa sizin sözleriniz de en az o kadar yanlış.

Bence davul bile dengi dengine olmalı.. Ben bunu yapmadım şu an boşanma aşamasındayım.. Olmuyor yani, hiç bir sorun olmasa da karşıdaki aşağılık kompleksine girip hayatı zindan ediyor..
Ne kadar güzel yorum yapmışınız

İnsanları meslekleri ile veya mezuniyet dereceleri ile değerlendirmek çok saçma geliyor bana. Her insanın hayat akışı farklıdır. Bence buna göre bir seçim yapmak yanlıştır. Kişinin karakteri, bilgisi, hayata bakış açısı, aile yapısı - bunlar değerlendirilmeli.

Arkadaşım üniversite mezunu, eşi lise mezunuydu. Şimdi boşanıyorlar. Davul bile dengi dengine diye düşünüyorum.
Mesela eşimin boyu benden birkaç cm kısa. Bu durum bile beni zaman zaman rahatsız edebiliyor. Ona bir şey demesem bile içten içe huzursuz oluyorum. Eşimin ailesi ile kültür farkımız var, bu da bir olumsuzluk.
Evlilikte bu seçimler çoook önemli yani. Aşk bitiyor nasılsa, denklik önemli.

Eşimle ikimiz de üniversite mezunuyuz ama ben onun yaklaşık iki katı para kazanıyorum.evlenmeden önce de bu böyleydi şimdi de böyle çok Nadiren aldığımız maaşlar birbirine yaklaşıyor. ne ailem sorun yaptı ne ben ne eşim.bunun sorun olacağı evliliğe yol arkadaşlığı demem o ancak çıkar ilişkisi olurdu.

Back
X