Evleniyorum

nogamisa

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2019
277
161
23
30
Arkadaşlar 4 yıllık ilişkimde evlilik teklifi aldım 😌😌 çok mutluyum fakat burda bı sorunum var , sevgilimin ailesi çok iyi insanlar hep beraber eğleniriz güleriz yeri gelir içeriz çok iyiler asla dislamadilar beni. Şimdi ev muhbabeti yapılıyor. Ben herşeyi sevgilimle yapıyorum , ortak yapıyoruz herşeyi. Ve bu şekilde düğünde takılan takılarla ev pesinatina gireriz diye düşündüm. Bı kuzenim böyle yaptı daha iyi oldu. Şimdi sevgilimin ailesi demiski ev alalim. Ama bu sefer ortak oluyo ve birçok insan kayınvalidesi ile sorun yaşıyo. Ben de bu yüzden ortak olmak istemiyorum asla. Herşeyi biz yapalım istiyorum. Sevgilimde bana doğru söylüyorsun evet senin dediğin doğru diyo ertesi gün babamlar ev alalim dedi diyor hahahah sonra laf yapıyorum ben ne dedim diye doğru söylüyorsun ben konuşurum öyleyse diyor. Ama iki tarafida kiramiyor kendisi o yüzden bu mesele bana kalacak bence. Yani bu konu açılırsa sevgilimin ailesini kırmadan bu durumu nasıl izah edebilirim ya da bana farklı bakış açısı verebilecek olan var mı ? Çünkü ben kaynana muhabbeti ve sorunu yaşamak istemiyorum şuan nasıl mutluysak ilerdede oyle olalım araya maddiyat girmesin. Onların ailesi ayrı benim kuracağım aile ayrıdır. Ben ortak bı mülk istemiyorum. Bunu onlara söz ve nişandan önce söylemeliyiz diye düşünüyorum. Erkek arkadaşım da bu konularda bana tamam senin dediğin daha mantıklı sonuçta biz başka aile kurucaz diyor ama bunu sadece kendi dusunuyor ailesinin haberi yok sonra o gün gelince biz böyle yapicaz derse insanlarında böyle birşeyden haberi olmadığı için beni suclamalarindan korkuyorum. Ay ne bileyim burda okuduklarim.gibi sorunlar yaşamak istemiyorum. Ekleme ----

Son düzenleme:
Aman sakin sakin ortak işe girmeyin.sonra az ödedin çok ödedin olur.ufak tartışmada benim evim olur.sen şu kadar kredi öde biz bu kadar denir sonra tek kişiye yıkılır.boşverin.
Evet ben de boyle düşünüyorum o yüzden kırmadan söylemek istiyorum.

ortak bir meclisde ortak bir açıklama ile çözebilirsiniz.. takılarını vermemeni söyleyebilirim onlar senin takın.
Zaten herşeyi konu sahibi ve nişanlısı yapacaksa ne para ne takı verme. Baştan konuş.onlar borca girip parayı alacaklarsa ne anlamı var borca girmenin.konu sahibi istediği girsin o zaman borca

Zaten herşeyi konu sahibi ve nişanlısı yapacaksa ne para ne takı verme. Baştan konuş.onlar borca girip parayı alacaklarsa ne anlamı var borca girmenin.konu sahibi istediği girsin o zaman borca
Herşeyi biz yapıyoruz , ev eşyaları vs herşeyi erkek arkadaşım ile yapicaz sadece düğünü aileler yapsın dedik

Evi kim alacak

Yani aile peşinat verecek erkek arkadaş evi alacak ve siz kredi mi ödeyeceksiniz

Burada ortak nerede

Aile varsa elinde para versin peşinat olsun kalanına da kredi

Altınlar da ileride sıkışılır işsiz kalınır vs güvence olur

zaten kimsede düğünde altın takacak bir ekonomi yok ülkede maalesef

Ev almamıza yardım etmeyi düşünmüşsünüz, teşekkür ederiz, bu düşünceniz bizi çok mutlu etti. Ama biz kendi çabamızla bir şeylere sahip olmak istiyoruz. Kendi rahatımız için sizi masrafa da sokmak istemeyiz. Tekrar teşekkür ederiz ama kabul edemeyiz...

Bu kadar.
Doğru diyorsun ama ısrar ederlerse sinirlenirim ben çünkü sırf kimse karışmasın diye herşeyi bı an önce yapıp bitirmek istiyoruz. Altın aldım birikim yaptık çeyizi aldık şimdi aile sorunu çıkarsa sinirlere kalırım 😂😂

Evi kim alacak

Yani aile peşinat verecek erkek arkadaş evi alacak ve siz kredi mi ödeyeceksiniz

Burada ortak nerede

Aile varsa elinde para versin peşinat olsun kalanına da kredi

Altınlar da ileride sıkışılır işsiz kalınır vs güvence olur

zaten kimsede düğünde altın takacak bir ekonomi yok ülkede maalesef
Ev alalim demişler ben şimdi ilerde yok ben aldım yok benim evim.ben şu kadsr verdim diye maddi muhabbete girmek istemiyorum hiç sevmiyorum o yüzden herşeyi kendimiz yapalım istiyorum

Ev alirlar kendi uzerlerine. Sonra takilara el koyarlar. Her ay krediyi siz odersiniz ama ev onlarin ustune olur. Hicbir hak idda edemezsiniz. Vs vs. Simdi yok oyle degil deseler bile oyle bir degisiyor ki insanlar. En guzeli kendi kendine yetmek.
Aynen öyle ben de ne kadar iyi olurlarsa olsunlar maddiyat girince sorun olacak diye korktuğum için herşeyi kendimiz yapıyoruz.

Zaten herşeyi erkek arkadaşımla ben yapicaz almazlar takıyı da herhalde 😂
herseyi beraber yapalım
Az olsun ama bizim olsun diye söyle
İkinizde çalışıyorsanız zaten çok rahat yaparsınız.
Bence de hiç ihtiyaç duymayın
Sonra tepeye biniyorlar.
Takılarını da asla verme

herseyi beraber yapalım
Az olsun ama bizim olsun diye söyle
İkinizde çalışıyorsanız zaten çok rahat yaparsınız.
Bence de hiç ihtiyaç duymayın
Sonra tepeye biniyorlar.
Takılarını da asla verme
Doğru diyorsunuz. Ben de bunun için çabalıyorum ama ilişkide yöneten kısım benim erkek milleti de bı şeyden anlamiyor 😂😂

Doğru diyorsun ama ısrar ederlerse sinirlenirim ben çünkü sırf kimse karışmasın diye herşeyi bı an önce yapıp bitirmek istiyoruz. Altın aldım birikim yaptık çeyizi aldık şimdi aile sorunu çıkarsa sinirlere kalırım 😂😂
Böyle en ufak şeyde sinirlenirsen nasıl sağlıklı bir evlilik yürüteceksin peki?

Back
X