Evleniyorum

cocuguna ev alıp hedıye eden ebeveyn oldukca az
emınım adam kendısı evı alıp bosuna kıra odemeyın gecın oturun dıyecektır sıze
tabıkı oglunun ustune yapmazlar evı...
baska kardes var mı ? ona da haksızlık olur cunku eger kardesı de varsa
Evet 3 kardeşler

Genelde 4 yıllık iliskimde bana tamam dediği şeylerin tersini yapmadı. İki tarafıda dinleyip fikir almaya çalışıyor. Net olsun diğer tarafın söylediğine net cevap versin isterim tabii ki ama asla ona tamam diyip beni dinlemedigini görmedim. Tamam dediyse o öyle olur. Benim sıkıntım bunun böyle olup olmayacağı değil sevgilim konuşamayacagi için ben konuşacağım. Konu bu ? Yani yanar donerligi bi mesajda mi anladınız ? Sevgilimin 4 yıldır genel konuşması böyle her gün telkin ediliyorum o halde 😂
hayır hayat tecrubemden anladım
sızı telkın etmese en basta aılesı boyle bır konuyu actıgında net konusurdu sızde boyle bır endıseye kapılmazdınız sıze o guvenı verırdı
bır kere bu konuları sızın o aıleye dıle getırmeye gerek bıle olmamalı fıkrınızı bılıyor o evde sızde yasayacaksınız ve dugun sızın dugununuz

neyse yasınız genc bellı kı sıze ıyı forumlar

Yok erkek arkadaşımla 4 yıldır bu konularda sorun yaşamadık. Yani konuştuğumuz şeye tamam diyorsa o olur sorun sadece onun konuşamıyor olması yoksa konuştuğumuz şeyin eyleme geçmesinde bir problem yok

Erkek arkadaşın bize övdüğün gibiyse zaten sıkıntı yaşamazsınız. Siz böyle her mesajda onu övünce biz fitneci gibi oluyoruz 😃

Düşünecek bişe yok o çözer durumu😎

Erkek arkadaşın bize övdüğün gibiyse zaten sıkıntı yaşamazsınız. Siz böyle her mesajda onu övünce biz fitneci gibi oluyoruz 😃

Düşünecek bişe yok o çözer durumu😎
Konu şu erkek arkadaşimin söylediğim şeyi yapıp yapmamasiyla ilgili değil sorunum , sorun onun böyle şeyleri konuşamıyor olması yani konuşma kismi bana kalıyor ama böyle şeyleri ben konuşursam sonra ben kötü olurum diye fikir almak istedim kendimi net aciklayamamisim sanırım kusura bakmayın o halde 😌

hayır hayat tecrubemden anladım
sızı telkın etmese en basta aılesı boyle bır konuyu actıgında net konusurdu sızde boyle bır endıseye kapılmazdınız sıze o guvenı verırdı
bır kere bu konuları sızın o aıleye dıle getırmeye gerek bıle olmamalı fıkrınızı bılıyor o evde sızde yasayacaksınız ve dugun sızın dugununuz

neyse yasınız genc bellı kı sıze ıyı forumlar
Arkadaşım benim endiselendigim konu , evi onların alıp ortak olması değil. Erkek arkadaşım bizim konuştuğumuz gibi yapacak ondan şüphem yok benim endişem bunu ailesine o konuşamıyor. Yani konuşmayı bilmiyo böyle şeyleri ve bu bana kaldığı için ben konuşmalıyım diye düşünüyorum ama kötü olmak istemediğim için ne yapayım diye sordum yani konuyu nasıl yanar dönere ve güvensizliğe getirdiniz anlam veremedim

Arkadaşlar 4 yıllık ilişkimde evlilik teklifi aldım 😌😌 çok mutluyum fakat burda bı sorunum var , sevgilimin ailesi çok iyi insanlar hep beraber eğleniriz güleriz yeri gelir içeriz çok iyiler asla dislamadilar beni. Şimdi ev muhbabeti yapılıyor. Ben herşeyi sevgilimle yapıyorum , ortak yapıyoruz herşeyi. Ve bu şekilde düğünde takılan takılarla ev pesinatina gireriz diye düşündüm. Bı kuzenim böyle yaptı daha iyi oldu. Şimdi sevgilimin ailesi demiski ev alalim. Ama bu sefer ortak oluyo ve birçok insan kayınvalidesi ile sorun yaşıyo. Ben de bu yüzden ortak olmak istemiyorum asla. Herşeyi biz yapalım istiyorum. Sevgilimde bana doğru söylüyorsun evet senin dediğin doğru diyo ertesi gün babamlar ev alalim dedi diyor hahahah sonra laf yapıyorum ben ne dedim diye doğru söylüyorsun ben konuşurum öyleyse diyor. Ama iki tarafida kiramiyor kendisi o yüzden bu mesele bana kalacak bence. Yani bu konu açılırsa sevgilimin ailesini kırmadan bu durumu nasıl izah edebilirim ya da bana farklı bakış açısı verebilecek olan var mı ? Çünkü ben kaynana muhabbeti ve sorunu yaşamak istemiyorum şuan nasıl mutluysak ilerdede oyle olalım araya maddiyat girmesin. Onların ailesi ayrı benim kuracağım aile ayrıdır. Ben ortak bı mülk istemiyorum. Bunu onlara söz ve nişandan önce söylemeliyiz diye düşünüyorum. Erkek arkadaşım da bu konularda bana tamam senin dediğin daha mantıklı sonuçta biz başka aile kurucaz diyor ama bunu sadece kendi dusunuyor ailesinin haberi yok sonra o gün gelince biz böyle yapicaz derse insanlarında böyle birşeyden haberi olmadığı için beni suclamalarindan korkuyorum. Ay ne bileyim burda okuduklarim.gibi sorunlar yaşamak istemiyorum. Ekleme ----
Senin takılarınla ortak alınacaksa evi eşinle senin üzerine yapsınlar, madem ortak o zaman anne/baba üzerine olmasın. Takıların peşinat olacaksa zaten aklı olan herkes kendisi de alır evini ortağa ne gerek var. İyi araştır bu evi ortak alma işlerinde genellikle damadın yüklü miktar borcu olduğunda oğlanın üzerine birşey yaptırmıyor ailesi, 2. seçenek olarakta el kızı boşanır da mallar bölünür diye. Hangi nedenle olduğunu araştır.

Senin takılarınla ortak alınacaksa evi eşinle senin üzerine yapsınlar, madem ortak o zaman anne/baba üzerine olmasın. Takıların peşinat olacaksa zaten aklı olan herkes kendisi de alır evini ortağa ne gerek var. İyi araştır bu evi ortak alma işlerinde genellikle damadın yüklü miktar borcu olduğunda üzerine birşey yaptırıyor ailesi, 2. seçenek olarakta el kızı boşanır da mallar bölünür diye. Hangi nedenle olduğunu araştır.
Doğru diyorsun

Oyl
ne münasebet yaa. öyle hadsiz insanlar degillerdir bence. oyle olsa anlardınız simdiye kadar. ama boyle bir ihtimal varsa istememekte cok haklısınız. sonra bir ömür minnet beklerler sizden
Oyle insanlar değiller ama gene de bu konular olmasın diye istemiyorum hicbirseyi ortak

Arkadaşım benim endiselendigim konu , evi onların alıp ortak olması değil. Erkek arkadaşım bizim konuştuğumuz gibi yapacak ondan şüphem yok benim endişem bunu ailesine o konuşamıyor. Yani konuşmayı bilmiyo böyle şeyleri ve bu bana kaldığı için ben konuşmalıyım diye düşünüyorum ama kötü olmak istemediğim için ne yapayım diye sordum yani konuyu nasıl yanar dönere ve güvensizliğe getirdiniz anlam veremedim
daha acıklayıcı yazayım madem...
2. sayfada sevgılınız nıye bır oyle bır boyle yanar doner konusuyor demıs bır arkadas
sızde ona bende oyle dusunuyorum demıssınız
konu zaten sıze evet haklısın deyıp aılesıyle bunu konusamaması ???

bu yanar donerlıktır haberınız olsun ...

evın ıcınde konusulanları sıze tam aktarmıyor ,sıze haber verıyor, ''aılem boyle dusunuyor'' dıye...
sız ısteklerınızı soyleyınce de tamam askım haklısın askım dıyor... sonunda dayanamayıp sız mudahale etmek zorunda kalacaksınız ve aıleyle aranızda dugun oncesı gergınlık olacak... kac yasında kadınım evlı barklı cocukluyum heralde bu yasıma kadar bende bırseyler ogrenmısımdır degıl mı?

ayrıca konusmayı bılmeyen bırıyle nasıl mutlu olacagınızı nasıl sorun yasamadıgınızı da anlayamadım bakın sız soyluyorsunuz konusmayı bılmıyor dıye ve aynı bu sebepten suan bu sorunu yasıyorsunuz zaten ?
bu kadar basıt konuda fıkrını dıle getıremeyen bırı... daha bu kadar yolun basında boyle stres yasıyorsunuz ...cozumleyemıyorsunuz ...evlılıgı sız evlenınce hersey bıtıyor mu sanıyorsunuz ? hayır yenı baslıyor

bır omur sevgılınızı ıtekleyeceksınız ...aılesıyle arada bır sıze bır onlara savrulup duracak ...dengeyı kuramayacak catısacaksınız, tartısmalarınızın sebeplerını sımdıden gorebılıyorum
bızler hepımız hayat tecrubelerımızden yola cıkarak yazıyoruz sevgılınıze laf soyletmek ıstemıyorsunuz anlıyorum ama goremıyorsunuz bazı seylerı

sızın takılarla o ev alınacaksa sızın de ustunuze olmalı ev ona bakarsak bu hıc konusuluyor mu ? hıc boyle dusuncelerı var mı ? yok degıl mı ?

sızın yapabılecegınız bırsey yok cunku sıze fıkrınızı soran yok o aılede :KK43: erkek arkadasınızın aılesı evlılıgınızı yonetecek gecmıs olsun.

Son düzenleme:

Erkek arkadaşınız sizin konuştuğunuz gibi yapacaksa sorun ne? Madem istediğiniz gibi olacakmış o zaman ortada problem kalmıyor ki??? Sizin dediğiniz olacaksa konuşması gereken de o.

Hem bizim dediğimiz gibi olacak diyorsunuz, hem de erkek arkadaşım konuşamıyor diyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi olacağını biliyorsanız, erkek arkadaşım konuşamıyor diye sormanızın mantığını anlayamadım. Sonuçta olacağından eminseniz, kendisi söyler konuşur. Soru sormaya bile gerek kalmaz bu durumda. Konuşamıyor diyorsanız demek ki olacağından da emin değilsiniz.

İlginç.

Hanımlar konuyu öyle okurken bir soru geldi aklıma belki biraz bağımsız olacak ama merak ettim :KK15:
Nişanlılık döneminde ev alındı mesela diyelim adamın üstüne oldu, evlenmeden hemen önce alındığı için bir ayrılık durumunda kadın hak idda edebiliyor mu.?
konu sahibi arkadaşım kusura bakmayın öylesine aklıma Geldi sormak istedim. Sizin durumunuza gelecek olursak, suan da bu tavırda olmanız doğru simdiden duruşunuzu bilsinler, ben sizden netlik görebiliyorum ama erkek arkadaşınız aman kimseyi kırmayım diye devam ederse siz ilerde çok arada kalırsınız gibi umarım halledersiniz 🌸

daha acıklayıcı yazayım madem...
2. sayfada sevgılınız nıye bır oyle bır boyle yanar doner konusuyor demıs bır arkadas
sızde ona bende oyle dusunuyorum demıssınız
konu zaten sıze evet haklısın deyıp aılesıyle bunu konusamaması ???

bu yanar donerlıktır haberınız olsun ...

evın ıcınde konusulanları sıze tam aktarmıyor ,sıze haber verıyor, ''aılem boyle dusunuyor'' dıye...
sız ısteklerınızı soyleyınce de tamam askım haklısın askım dıyor... sonunda dayanamayıp sız mudahale etmek zorunda kalacaksınız ve aıleyle aranızda dugun oncesı gergınlık olacak... kac yasında kadınım evlı barklı cocukluyum heralde bu yasıma kadar bende bırseyler ogrenmısımdır degıl mı?

ayrıca konusmayı bılmeyen bırıyle nasıl mutlu olacagınızı nasıl sorun yasamadıgınızı da anlayamadım bakın sız soyluyorsunuz konusmayı bılmıyor dıye ve aynı bu sebepten suan bu sorunu yasıyorsunuz zaten ?
bu kadar basıt konuda fıkrını dıle getıremeyen bırı... daha bu kadar yolun basında boyle stres yasıyorsunuz ...cozumleyemıyorsunuz ...evlılıgı sız evlenınce hersey bıtıyor mu sanıyorsunuz ? hayır yenı baslıyor

bır omur sevgılınızı ıtekleyeceksınız ...aılesıyle arada bır sıze bır onlara savrulup duracak ...dengeyı kuramayacak catısacaksınız, tartısmalarınızın sebeplerını sımdıden gorebılıyorum
bızler hepımız hayat tecrubelerımızden yola cıkarak yazıyoruz sevgılınıze laf soyletmek ıstemıyorsunuz anlıyorum ama goremıyorsunuz bazı seylerı

sızın takılarla o ev alınacaksa sızın de ustunuze olmalı ev ona bakarsak bu hıc konusuluyor mu ? hıc boyle dusuncelerı var mı ? yok degıl mı ?

sızın yapabılecegınız bırsey yok cunku sıze fıkrınızı soran yok o aılede :KK43: erkek arkadasınızın aılesı evlılıgınızı yonetecek gecmıs olsun.
Bakin emin olun büyüklerin fikirleri benim için önemli ama konu şu , erkek arkadaşım ve ailesiyle ilgili konularda genelde hep benim dediğim oldu en kısa örneği çay toplanacak denildiğinde ben hayır dediysem gidilmedi ve ailesi bana soruyor fikrimi alır bu konuda sormadılar sorarlarsa kırmadan nasıl söyleyim diye soruyorum. Emin olun erkek arkadaşımla aile konusunda hiç sorun yaşamadık. Konuşmayı bilmiyor dedigimbu konu hakkında konuşamıyor yani olayı kavrayamiyor sanırım. Ama ben hiçbir zaman yönetilen taraf olmadım , ya da yöneten yönetilen diye birşey söz konusu olmadı iki taraf konuşur ve mantıklı olan yapılır öyle değil mi ? Sorunum erkek arkadaşımla değil ailesiyle de değil sorunum bu konuları kırmadan konuşabilmek. Anlıyor musunuz beni ?

Nasil bir ortaklik yani? Alip birlikte oturalim mi diyorlar? Pesinati siz koyun biz odeyelim mi diyorlar?
Benim oturdugum ev kayinvalidemin. Hic bi sorun yasamadik. Neyden cekiniyorsunuz tam olarak?

Suanki ekonomide kredi odemeye cok ozenmeyin. Birakin alsinlar aliyorlarsa. Krediye vereceginiz parayla her ay tatile gidin doya doya yasayin.
Biz ayda bir yurtdisina gidiyorduk pandemi oncesi.

Nasil bir ortaklik yani? Alip birlikte oturalim mi diyorlar? Pesinati siz koyun biz odeyelim mi diyorlar?
Benim oturdugum ev kayinvalidemin. Hic bi sorun yasamadik. Neyden cekiniyorsunuz tam olarak?

Suanki ekonomide kredi odemeye cok ozenmeyin. Birakin alsinlar aliyorlarsa. Krediye vereceginiz parayla her ay tatile gidin doya doya yasayin.
Biz ayda bir yurtdisina gidiyorduk pandemi oncesi.
Ne güzel sevindim adınıza ama herkes sizin gibi olmadığı için sorun olsun istemiyorum

Erkek arkadaşınız ailesine net olamıyor ve siz konuşmak zorunda kalacaksınız bu mudur? E bu durumda da siz hep kötü , oğullarını yöneten gelin olarak görüleceksiniz, sizi sevmeyecekler. Sevgilinizin bu konuları konuşması gerekli siz hep öne çıkıp söylerseniz olmaz, sevgiliniz ne şiş yansın ne kebap modunda. Olmaz net ve kararlı duruşunu göstermeli. Evlilik bu onlarca konuda ailelerle halledilmesi gereken meseleler olacak, sevgiliniz sorumluluk almayı öğrenmeli

Bakin emin olun büyüklerin fikirleri benim için önemli ama konu şu , erkek arkadaşım ve ailesiyle ilgili konularda genelde hep benim dediğim oldu en kısa örneği çay toplanacak denildiğinde ben hayır dediysem gidilmedi ve ailesi bana soruyor fikrimi alır bu konuda sormadılar sorarlarsa kırmadan nasıl söyleyim diye soruyorum. Emin olun erkek arkadaşımla aile konusunda hiç sorun yaşamadık. Konuşmayı bilmiyor dedigimbu konu hakkında konuşamıyor yani olayı kavrayamiyor sanırım. Ama ben hiçbir zaman yönetilen taraf olmadım , ya da yöneten yönetilen diye birşey söz konusu olmadı iki taraf konuşur ve mantıklı olan yapılır öyle değil mi ? Sorunum erkek arkadaşımla değil ailesiyle de değil sorunum bu konuları kırmadan konuşabilmek. Anlıyor musunuz beni ?
eger sıze sorarlarsa sanmıyorum ama
sorduklarında kendımız emek verıp hayat mucadelesının ıcıne gırmek ıstıyoruz dusundugunuz ıcın cok sagolun dersınız
buna kımse kırılmaz zaten

Back
X