Evlenme adayları düğün için neden kredi çekerler?

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Çalışan bir bayansa ve evlenme adayı ise neden öncesınden para bırıktırıp hazırlıgını yapmazlar ?neden hem erkek hem bayan kredıye yönelırler veya aılelere yük olurlar ?bunu hep merak etmısımdır .Kızın parasına aılesı el mı koyar yoksa kız parasını aldıgı gıbı gıyımıne kusamına gezmesıne tozmasına mı verır bir köseye atması daha mantıklı degıl mı ?Göruyorum ki çevrem de çogu bayan çalıltıgı halde kıyıda köşede hıc bır bırıkı mı olmadan evlenıyor.Aynı sekılde erkek te hiç bir hazırlıkları yok evlenmeye kalkıyorlar neden gelecek dusunulmuyor ?

Hangi parayla birikim yapsınlar ? Bu da bana çok komik geliyor.Hem tek yaşasın,hem her ihtiyacını kendisi karşılasın,hem de köşeye her ay 1000 lira atsın.Kaç kişi yeterli parayı kazanabiliyor ki ? Çıkın bir dolaşın etrafta ucuz tek bir şey yok.

Hangi parayla birikim yapsınlar ? Bu da bana çok komik geliyor.Hem tek yaşasın,hem her ihtiyacını kendisi karşılasın,hem de köşeye her ay 1000 lira atsın.Kaç kişi yeterli parayı kazanabiliyor ki ? Çıkın bir dolaşın etrafta ucuz tek bir şey yok.
Aılesıyle yasıyorsa kırası da yoksa 500 bıle atabılır kenara hıc atamaz dıye bırsey yok eskıler nasıl yemeden ıcmeden ,gıyımden kısıyorsa evlenme adaylarıda bunu yapabılır.

2500 alıyorsa en azından 1000 lirasını bankaya atabılır bu da bırıke bırıke gol olur .

Ne 1000 lirası hanımefendi ? Dalga mı geçiyorsunuz ?
Bugün bir eve çıksanız min 800 lira kira vereceksiniz benim yaşadığım yerde.Fatura vs. katmıyorum bile.300 lira biriktirse çok iyi.

Aılesıyle yasıyorsa kırası da yoksa 500 bıle atabılır kenara hıc atamaz dıye bırsey yok eskıler nasıl yemeden ıcmeden ,gıyımden kısıyorsa evlenme adaylarıda bunu yapabılır.

Ailesiyle yaşıyorsa evini sıfırdan düzecek demektir bu.Sizin dediğiniz hesapla min 8 yıl çalışmalı.

Yani ben de 0 birikimle evlenmeye karşıyım da abartmayın isterseniz,çıkın bir dolaşın,bugün sebze meyve bile aşırı pahalı.

Ne 1000 lirası hanımefendi ? Dalga mı geçiyorsunuz ?
Bugün bir eve çıksanız min 800 lira kira vereceksiniz benim yaşadığım yerde.Fatura vs. katmıyorum bile.300 lira biriktirse çok iyi.
300 tl de iyi mıktar o kadar önemlı degıl hanı dıyorlar ya hıc bırıkımın yok ben buna sasırıyorum.

Ailesiyle yaşıyorsa evini sıfırdan düzecek demektir bu.Sizin dediğiniz hesapla min 8 yıl çalışmalı.

Yani ben de 0 birikimle evlenmeye karşıyım da abartmayın isterseniz,çıkın bir dolaşın,bugün sebze meyve bile aşırı pahalı.
Kız ve erkek beraber yapacaklar tabıkı de fakat ıkı tarafta bırıkımım yok derse bu tuhaf olmaz mı kıme sorsam yok paranız dıyor e bu evlenme ısı nı hıc mı dusunmuyorlar.

Kız ve erkek beraber yapacaklar tabıkı de fakat ıkı tarafta bırıkımım yok derse bu tuhaf olmaz mı kıme sorsam yok paranız dıyor e bu evlenme ısı nı hıc mı dusunmuyorlar.

Ya evlenmek için can atan insanlar değillerse gayet mantıklı.Ne gereği var ? Onun yerine gez,dolaş,biraz yaşının tadını çıkar.
Ha evlenmeyi çok isteyen insanların evet birikim yapmaları gerekiyor biraz bence.Yine de sıkıntısını onlar çekecekler ben konunun açılış amacını anlamadım,sevgiliniz birikim falan mı yapmıyor ? :KK53:

Back
X