Evlenme baskısı

Sincereley93190221

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2022
484
786
33
34
Merhabalar , benim uzun süreli bir iliskim vardı ayrılalı 3 ay oluyor yasim 28 calisiyorum ailemle birlikte yasiyorum ailem gayet anlayisli bir aile fakat arkadas cevrem büyüklerimiz sürekli bir bayanin bu yasta evli olmasi gerektigine israr ediyorlar ben ise gercekten asik olup uygun kisiyi bulup evlenmek istiyorum ki 6 senelik bir iliski icin 3 ayda toparlanip baska birine sans vermemi bekliyorlar ben kendi parami kazanan kendi ayaklari uzerinde durak bir bayanim fakat bu tür davranislar beni cok uzüyor sanki degersizmisimde evlenince degerli olucakmisim gibi bakiyor insanlar.
Benim gibi ayni durumda olan kisiler varmi acaba.

Prim vermeyin, evlenip ne yapam sizin gibi, ben Özgür bir kızım diyin. Siz prim vermeyince susarlar. Kendi hayatınız hakkında kimseye laf ettirmeyin. Sanki evlenince başınıza bişi gelince yanınızda olacaklar. Evlenince sanki baskı olmayacak ? Cocuk baskısı yapacaklar sonra da kardeş yapma baskısı. İnsanların ağzını torba gibi büzün hadlerini bilsinler

Öncelikle dadlı günler hanımedendi bayan kadını…
Çevre baskısı her zaman olacaktır, ailenizden baskı görmemeniz bir artıyken çevrenin gazına gelmeyin.
Sizin de çevrenizde hepimizin çevresinde olduğu gibi bir sürü boşanmış insan vardır. Doğru düzgün tanımadan evlenmiş olmak için evlenilip boşanılan bu insanları görüp feyz alacaklarına hadleri olmayan meselelere kafa yormasınlar. Uzun süreli ilişkiniz yeni bitmiş, hızlıca da toparlanabilirsiniz hiç belli olmaz ama emin olmadan elalem için bir adım atmayın.

Bunlara kafayı takma lütfen çalışıyorsun kendi ayaklarının üzerinde duruyorsun daha ne olsun evlilik işi kısmet işi kim istemez bir yareni olsun ama bu devirde adam mı var diyorum ben bana böyle diyenlere bulun getirin evlenelim adam gibi adam varsa çevrenizde de onlara

İnsanlara göre şekillendirirseniz hayatınızı mutsuz olursunuz. Boş verin insanları çünkü bu toplum baskısı hayatımızın her noktasında var maalesef. Mesela bu tarz baskılar yüzünden evlenip dayak yiyen insanlar sırf "boşanmış kadın" olmamak için ayrılamıyor o heriflerden ve hayatları böyle böyle mahvoluyor. Bırakın konuşsunlar siz atacağınız adımlara kendiniz karar verin. Ben 35 yaşındayım bana da çok söyleyen oldu evlen evlen bir yuvan olsun falan diye ama hiç umursamadım bu baskılarla evlenen bütün tanıdıklarım da mutsuz oldu şimdi bana sen akıllıymışsın iyi ki evlenmedin diyorlar

Aynen öyle benimde böyle bir cabam yok ama fikirlerimiz cok ayri bazi insanlarla nasil böyle dusünurler karsisindaki insani kirmak bu kadar basitmi diye düsünüyorum ama onlarin umrunda bile degil.Cok tesekkür ederim herkese

Aynen öyle benimde böyle bir cabam yok ama fikirlerimiz cok ayri bazi insanlarla nasil böyle dusünurler karsisindaki insani kirmak bu kadar basitmi diye düsünüyorum ama onlarin umrunda bile degil.Cok tesekkür ederim herkese
Merak etmeyin çoğu baskıyla evlenmiş mutsuz evlilikleri olan insanlardır sizin de aynısını yaşamanızda sakınca görmüyorlardır çünkü bildikleri hayat bu. Toplumda maalesef saçma sapan "kız kurusu" diye bir kavram var sanki herkes bu dünyaya evlenip çiftleşmek için geliyor Doğru insanı bulduğunuzda umarım çok mutlu bir evliliğiniz ve aileniz olur ve çocuğunuzu bu tarz insanlardan uzak büyütürsünüz

İnsallah sizde aynı sekilde böyle insanlar uzak olur hayatimizdan

O konuşanlara kulaklarını tıka. Hatta tıkaçları ben göndericem yaz adresini! Zaten insanlar hep konuşur heppp.. evlen derler evlenirsin çocuk yap derler yaparsın bi tane daha yap derle ehhh işte derlerde derler. Sen hayatını kendine göre kur konuşanlara göre değil..

evlenince tüm mesuliyeti evlenin baskısı yapanlar alıyorsa evlenin. en ufak bir sorunda sizi ararım siz ilgilenirsiniz artık deyin.
mutfak masraflarınızı faturalarınızı ödesinler, kayınvalide kayınpeder ziyaretlerini de onlar yapsın :)

6 senelik ilişkiniz neden bitmişti belki tekrar toparlar evlilik yokuna girersiniz. Yoksada hemen yeni biri. Olması çok zor gezin tozun çalışan biriymişsiniz seyahatlere çıkın takmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…