Evlenme Korkusu

Hayat Acemisi

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
286
Merhaba hanımlar, benim ciddi bir evlilik korkum var. Evlenmeyi çok istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum, hem kadının evlilikte aldığı sorumluluk hem başka birisiyle aynı evde yaşamak, sanki özgürlüğünün elinden alınması ya da kadın olarak cinsel anlamda beğenilmeme korkusu hepsi bir arada. Çok yakın zamanda evlilik niyetli ciddi birisi ile görüştüm ben kararsız olduğum için o başkasıyla nişanlandı. Yaşım 32 herkes bir şekilde yoluna bakıyor. Geride kalan hep ben oluyorum. Evlilikle ilgili korkularımı yenmeme yardımcı olacak ya da düşünme tarzımı nasıl değiştireceğim konusunda yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum.
Rica ederim “ evlenme, evleneceksin de ne olacak “ gibi yorumlar yapmayın. Ben evlenmek ve kendi yuvamı kurmak istiyorum ama korkum ağır basıyor.

Merhaba hanımlar, benim ciddi bir evlilik korkum var. Evlenmeyi çok istiyorum ama bir türlü cesaret edemiyorum, hem kadının evlilikte aldığı sorumluluk hem başka birisiyle aynı evde yaşamak, sanki özgürlüğünün elinden alınması ya da kadın olarak cinsel anlamda beğenilmeme korkusu hepsi bir arada. Çok yakın zamanda evlilik niyetli ciddi birisi ile görüştüm ben kararsız olduğum için o başkasıyla nişanlandı. Yaşım 32 herkes bir şekilde yoluna bakıyor. Geride kalan hep ben oluyorum. Evlilikle ilgili korkularımı yenmeme yardımcı olacak ya da düşünme tarzımı nasıl değiştireceğim konusunda yardımcı olacak yorumlarınızı bekliyorum.
Rica ederim “ evlenme, evleneceksin de ne olacak “ gibi yorumlar yapmayın. Ben evlenmek ve kendi yuvamı kurmak istiyorum ama korkum ağır basıyor.
Bu kadar korkuyorsan hiç aşık olmamışsın demektir. Aşık olsaydın tüm korkularını yenerdin.

Herkes evlenmek zorunda değil neden bu kadar takıyorsun
Biraz da kısmet her şey

Siz evlilikten korkmuyorsunuz evleneceğiniz insanla tanışmadınız.
Sırf evlenmek için görücü usulü görüştüğünüz için emin olamıyorsunuz.
Ama evlilik sevmeden yapılacak bir şey değil. Yaşım geçiyor diye evlenmek için evlenmeyin.
Evlilikten neden korktuğunuzu da anlamadım gerçi?
Sevdiğiniz güvendiğiniz insanla beraber aynı evde yaşıyorsunuz işte. Sorumluluklar artıyor deniyor da çocuktan önce artan bir sorumluluk da yok. Yine yemek yapıyorsun, oturduğun evi temizliyorsun. Bunlar zaten normal hayatında yaptığın şeyler.

Bu kadar korkuyorsan hiç aşık olmamışsın demektir. Aşık olsaydın tüm korkularını yenerdin.

Biraz da kısmet her şey

Siz evlilikten korkmuyorsunuz evleneceğiniz insanla tanışmadınız.
Sırf evlenmek için görücü usulü görüştüğünüz için emin olamıyorsunuz.
Ama evlilik sevmeden yapılacak bir şey değil. Yaşım geçiyor diye evlenmek için evlenmeyin.
Evlilikten neden korktuğunuzu da anlamadım gerçi?
Sevdiğiniz güvendiğiniz insanla beraber aynı evde yaşıyorsunuz işte. Sorumluluklar artıyor deniyor da çocuktan önce artan bir sorumluluk da yok. Yine yemek yapıyorsun, oturduğun evi temizliyorsun. Bunlar zaten normal hayatında yaptığın şeyler.
Annemle babamın pek mutlu bir evliliği olduğu söylenemez, bu evliliğin içinde büyüdüğüm için korkuyorum sanırım.

Biraz da kısmet her şey
Kısmet kısmet tabi ona bir şey demiyorum ama elimden geleni yapıp o yola girdikten sonra işi kısmete bırakmak daha doğru.

Dümdüz evlilik odaklı, iş mülakatı yapar gibi görüşüyorsan korkularını ağır basar tabi. Arada aşk sevgi olunca korku morku kalmıyor

Önce kendini sevmekle başla. Kendi değerini başkasının gözünde arama. Doğru insanla evlenirsen bu korkuların azalır zaten.
Evlilik hayatın güzelliklerini de yüklerini de birlikte paylaşmaktır.

Dümdüz evlilik odaklı, iş mülakatı yapar gibi görüşüyorsan korkularını ağır basar tabi. Arada aşk sevgi olunca korku morku kalmıyor
Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum ben aşk olmadan bir evlilik yapmak istemiyorum ama insanlar 1.5 ay içinde tanışıp nişan yapıyor. Herhalde az çok kriterlere uygun birini bulunca zamanla severim diye düşünüyorlar.

15-20 yaş arasında yoğun bir evlilik fobim vardı çünkü hem aile hem de çevremdeki bazı örnekler bana evliliğin berbat bir şey olduğunu düşündürüyordu. Sevgilimle bu düşüncelerim biraz ortadan kalktı ama hala bi miktar bu kaygıyı duyuyorum. Çünkü hiçbir şey olmasa bile evlenince muhakkak bi’ şeyler oluyor. Yeni sorumluluklar, yeni beklentiler, yeni insanlar…
Hayatınızda sevdiğiniz bir insan olmadan bu korkuyu aşmanız bence zor.

Ben de evlilikten çok korkardım. Sonra çok aşık oldum ondan başkasını istemedim. Evlilik büyük sorumluluk ama her şey halloluyor sen hayırlısını kolaylıkla iste ve kendini akışa bırak. En kötü ne olabilirki evlilik zor ama çok güzel inan. Şu an 14 günlük bebeğimle yazıyorum bunları annelik bambaşka ve hiç bir şey korktuğun gibi olmayacak. Ha korktuğun şeylerde olacak ama sevgi hep galip gelecek.

Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum ben aşk olmadan bir evlilik yapmak istemiyorum ama insanlar 1.5 ay içinde tanışıp nişan yapıyor. Herhalde az çok kriterlere uygun birini bulunca zamanla severim diye düşünüyorlar.
Aktivite yapıyor musun sosyal hayatın nasıl

Çok kişiyle tanışman lazım evde oturarak da olmaz ya da sadece işe gidip gelerek

1-2 yıl zaman ver kendine aşık olacağın birisi çıkar karşına. 35’te hala çıkmadıysa tekrar düşünürsün

Ben de evlilikten çok korkardım. Sonra çok aşık oldum ondan başkasını istemedim. Evlilik büyük sorumluluk ama her şey halloluyor sen hayırlısını kolaylıkla iste ve kendini akışa bırak. En kötü ne olabilirki evlilik zor ama çok güzel inan. Şu an 14 günlük bebeğimle yazıyorum bunları annelik bambaşka ve hiç bir şey korktuğun gibi olmayacak. Ha korktuğun şeylerde olacak ama sevgi hep galip gelecek.
Ooo maşallah Allah bağışlasın 🧿❤️

Belki de evliliğin kendisinden değil de o sorumluluklardan, özgürlüğünüzün kısıtlanacağı düşüncesinden dolayı korkuyorsunuzdur. Evlilik doğru kişiyle olursa hayat konforu artabilir. Toksik biriyle olursa bekâr hayatını özletir, yalnız olduğunuz günleri özleyecek hâle gelirsiniz. O yüzden kötü biriyle olmaktansa yalnız olmak daha iyidir. İyi günde ,kötü günde, hastalıkta, sağlıkta her an birbirine destek olup anlaşabilecek birini bulmak büyük bir şans gerçekten. Yıllar önce boşanmış birisi olarak ben de korkuyorum evlilikten.

Bekâr kadınların çoğunda evliliğe dair korku, kaygı vardır bence. Bu siteyi kullandığımdan beri özellikle aldatılma korkum arttı. Sadık erkek kaldı mı diye düşünür oldum. Yazdıklarım çok karamsar oldu sanırım. Ailesinden ayrı evde yaşayan, maddi geliri olan, evlilik olsa da olur olmasa da olur diye düşünen kadınlar için seçim yapmak daha kolay bence.

Bana da çevremden,akrabalardan birilerini önerenler oldu. Bu kararı evlilik baskısı olmadan, kendi düzenini kurup maddi güvenceyi sağlayınca almak daha mantıklı olur. Sırf evlenmek için evlenmek, sonu hüsran bir yolculuk demek. Görücü usulü tanışma fikrine uzak değilim ama kendim görüp tanışsam daha güzel olur diye düşünüyorum.

Gerçekten birini sevince ortada engeller kalmıyor, bu kaygılar da uçup gidiyor. Onun yanında güvende ve huzurlu hissediyorsun. İçin içine sığmıyor midende kelebekler uçuşuyor aşıkken. Sağlıklı bir evliliğin içinde hem mantık hem de sevgi olmalı. Hayattan, evlilikten beklentilerinizin ne olduğunu biliyorsanız seçim yapmanız kolaylaşır. Umarım gönlünüze göre biriyle karşılaşırsınız. Hakkınızda hayırlısı olsun. 💜

Daha birkaç kez gördüğüz insanlara "bununla evlenilir mi?" gözüyle bakarsanız tabii ki korkarsınız çünkü o insanlarla henüz bir gönül bağınız yok. Birkaç kez kahve içmekle olacak iş değil. Zamanla size o güveni ve aidiyet hissini verebilen kişiyle korkularınız azalacaktır.

Cinsel konular bence ülke kadınlarının kanayan yarası ama pek konuşulmuyor.

Ben de sizin gibi korkardım.

Ta ki eşim karşıma çıkana kadar..

Eşimle sevgili olunca bırak korkmayı az daha ben evlenme teklifi edecektim.

Yani sizin yaşam planınızda olmayan kişiler şu an karşınıza çıktığı için kabul etmemeniz lazım ya hani?, işte o da dünya diliyle işte korku gibi görünür, beğenmeme gibi görünür. Sonra gelir o plandaki meçhul adam ve bir bakmışsınız evlenmişsiniz ve iki çocuğunuz olmuş.

Cidden söylüyorum rahat olun.

Çok yakın zamanda evlilik niyetli ciddi birisi ile görüştüm ben kararsız olduğum için o başkasıyla nişanlandı.
e ha sen ha ayse ha fatma, sirf evlenmis olmak icin evlenen biriyle sirf evlenmis olmsk icin evlenecen de ne olacak? basin goge ermeyecek ya
endiselerinde haklisin, hele ki bu ulkede evlilik oyle kadina yarayan birsey degil, gereksiz tonla sorumlulugun olacak. kaldi ki hani aşik olsan - hayata senle ayni yerden bakan adam bulsan yine neyse, sirf evlenmek icin evleneceksin. ne kadar mutlu olabilirsin ki?

Back
X