Evlenme öncesı yapılan adetler

14 yaşına girmiş bi oglum var kıyıda köşede hiç bişeyim yok fakirligin gözü kör olsun:mad: :KK42:

Bizim burda ıkı don ,sutyen tepsısı ıcın komsular bırbırıne gırıyor.bırde dugun cerezı ıcın kızın cerezını yemeden olmaz dıyen kadınlar var annemı nasıl da baskılıyorlar sen de yapacaksın ogluna sende ıstıyeceksın kızına dıyorlar.bırde duratını ekşiten komsu var dugun gunu kazanla yemek pişirmessen utanmayscsn mı dıyorlar ne ılkellık ya pişirmeyız pişirmeyız arkadas senın adetın benı baglamaz .bunlar afyonluymus biride balikesirli kinarlarmis boyle seyleri.gercekten afyon ve balikesirin adetleri bukadar agirmi.

daha yeni balıkesirlilerle dünür olduk :KK53:
kardeşim istemediği için bohça alışverişi yapılmadı, evi kız kardeşim ve evi dizdiler, düğünü de kendileri yaptılar, aileler düğüne katılıp altın taktı sadece, öyle tencereler kazanlar görmedik :KK70:
isteme esnasında babama ne istersiniz adetleriniz nasıl diye sordular, babam da bizim adetlere girerseniz çıkamazsınız, hiç çocukları strese sokmayalım, herkes içinden geleni yapsın dedi. onlar da katıldılar bu fikre (kızkardeşim baştan söylemiş zaten bohçaydı şuydu buydu istemiyorum diye)

Evet tepsi nisanda gider bizim komsu 21tepsi yapmis ne sacmaliklar koydu kimbilir burada yapmayani da kiniyorlar cenaza evi diyerek yok kazan kazan da dugun gunu yemekler pisecekmis sehir merkezindeyiz sasiyorum.

21 tepsi mi :rolleyes:
Valla ilk defa duydum meyve tepsisi çerez tepsisi

Katılıyorum, geçen bir sitede gelinler konuşuyo, 4 erkek 3 kız kardeşi varmış erkek tarafina bayramda kardeşlerimë eş ve çocuklarına bir de bana bayramlık alacaksınız demiş adam saçmalama dükkanı mı alacaz demiş vay bir kıyafet yüzünden bu denir mi diyo hatun nisan atacakmıs, ay at zaten, cingen gibi o ne öyle, ben utanırım bunları demeye yarın adam k.çınızda don yoktu biz aldık dese haklı yani, 7 kardes 7 onların eşleri birer de çocuk olsa 21 kişi be el insaf ha birde kendisi 22

1 aylık evliyim,adet gelenek vs istemedik biz istemeyince Büyüklerde peki dedi bohçası bilmem ne olmadı kina tepsi mi annem yaptı ( becerikli hatun) ceyizcide en az 50 tl idi 10 tl ye mal oldu misal şimdi ne o onu almış sorunumuz var ne bişey hatta ve hatta sadice nikah yaptık biz düğün olmadı. Nikah Salonu yakindi araba suslettirmedim.gereksiz bence içinde gelin olan arabanın ne aracı olduğu zaten belli bence

Katılıyorum, geçen bir sitede gelinler konuşuyo, 4 erkek 3 kız kardeşi varmış erkek tarafina bayramda kardeşlerimë eş ve çocuklarına bir de bana bayramlık alacaksınız demiş adam saçmalama dükkanı mı alacaz demiş vay bir kıyafet yüzünden bu denir mi diyo hatun nisan atacakmıs, ay at zaten, cingen gibi o ne öyle, ben utanırım bunları demeye yarın adam k.çınızda don yoktu biz aldık dese haklı yani, 7 kardes 7 onların eşleri birer de çocuk olsa 21 kişi be el insaf ha birde kendisi 22
işte bu yüzden sükürler olsun ki trakyalılar pek farklı yöreden kız almaz böyle sorunlarlada karsılasmaz cünkü herkez bilir ne yapıcagını

Olayı bu kadar maddeye indirgeyenler evlilikten manevi bir tat beklemesin zaten valla çok uçuk şeyler var

eee ben yapcamya cocuk annesi demek erkek cocugun oldu sünnet yaptım daha o altınları bidaha ellemicem yap bilezik koy kenara dursun gelin gelince gidersin kuyumcuya istedigi modeli beyensin
erkek annesi her zaman hazırlıklı olcak ya kız kacsa bu sefer mutfagıda sen düzcen mesela beyaz esyasındna tabak canagına kadar kı

simdi sen onada aaa dicen ama
bizde erkek annesi bile bi tencere seti komple alıyo hani su karacada 3000 tl olan tam takımlar varya yani her halukarka erkek ailesi önceden düsünüp pata biriktircek

mesela oglum olsa ise basladı her ay 500 alırım maasına göre tabi bi yarım altın alırım mesela dursun kenarda kız pırlanta ister isterde ister dügün zamanı

Anamm benden anne olmaz ben evlendiremem bu gidişle oğlanları :KK70:

işte bu yüzden sükürler olsun ki trakyalılar pek farklı yöreden kız almaz böyle sorunlarlada karsılasmaz cünkü herkez bilir ne yapıcagını

Aman deme deme aklım çıkıyo erkek kardeşim o taraflı bir kız bulacak diye, trakya halkını çok severim pozitif aydın insanlardır ama anlattığın gibiyse altı dan kalkamayız biz başımızda babamız da yok rezil oluruz

Anamm benden anne olmaz ben evlendiremem bu gidişle oğlanları :KK70:
mesela gecen gün kuzenim evlendi ve yakın akrabalar altın geliyo her zamanki gibi altınlarının cougunlugu tarıhı 94 yılından amma güldük dedin kardes hicmi bozdurmadın ya diye benden cok var yani bizde oglanın sünnetinden kalma altınlar :))

kel alaka bisey söyledin eş baska cocugunun gelecegini düsünmek baska anne dedigin fedakar olucak bence
Bir annenin fedakarlığı bileziklerle, arsalarla ölçülmez. Siz o garip karsiladiginiz, pess dediğiniz borçlarla evlenen insanların annelerinin onlar için ne fedakarlıklar yaptıklarını, nasıl okutup nasıl buyuttuklerini bilemezsiniz. Kimseyi böyle küçük görmeye hakkınız yok. Şaşkınlık içinde okuyorum yazdıklarınizi.

Siz Trakyalı mısınız ? Benim erkek arkadaşım da Trakyalı ama ailesi hiç de gelinime onu alayım bunu alayım derdinde değil. Hatta burda başlık açmıştım babası çok cimri falan diye. Düğünde 1 bilezik taksa şükredicem.

Limoncu28 oğlum ise başlasa her ay alırım elinden 500 demişsin ama o zaman düğünü erkek kendisi yapmış oluyo sen değil ki

Back
X