Evlenme teklifi aldım ama her şey çok kötü gidiyor

elifak0106

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2018
442
513
103
Konumu gözleri kanasa dahi okuyabilen herkese şimdiden teşekkürü borç bilirim.

2,5 yıldır devam eden bir ilişkim var. Onu seviyorum, onunla bir ömür geçirmek isterim ama bu gördüğüm problemleri nasıl aşarım bilmiyorum. Aşırı düzensiz, plansız bir yaşamı var. Babasıyla birlikte çalışıyorlar, hangi gün hangi saatte nerede olacağı belli olmuyor, ailelerinin hatta geniş ailelerin getir götür gibi her türlü işini üstlendiğini fark ediyorum ve gerçekten bana zaman ayırmıyor.

Evlenme teklifi ettiği akşam her şey güzel ilerledi ancak sonrasında biz hiçbir rota çizmedik kendimize. Neyi nasıl yaparız bu süreç nasıl ilerler hiç konuşmadık ve görüşmedik de. Ben onun ailesiyle tanışmadım, ailesi mutaassıp bir aile olduğu için çekindiğini düşünüyorum, en azından bu zamana kadar bir çaya kahveye çıkarıp bizi yüz yüze getirebilirdi diye düşünüyorum. Sürekli “hallederiz, olur” tavırları beni rahatsız ediyor.

Size sormak istediğim şu, sizce ben de kendimi geri çekip her şeyi akışına bırakıp üzerine düşmemeli miyim, ( böyle yaptığım zamanlar hiçbir şeye hevesim ya da isteğim kalmıyor), yoksa bu problemleri bir bir söyleyip ufak çaplı iki kişilik kıyamet mi çıkarmalıyım? Zira biz hiçbir problemi deli gibi tartışmadan çözemiyoruz ve ben gerçekten çok yoruldum. Daha ikimizin iletişimi yokken onca kişimin araya girdiğini ve her kafadan bir ses çıktığını düşününce bile midem bulanıyor.

Bu ilişkiyi kurtarmak ve düzgün gitmesini istiyorum, yıkıcı olmak yerine yapıcı olmak istiyorum ama ben de kitleniyorum artık

O sizin ailenizle tanisti mi peki. Peki ailesinin sizden haberi var mi
Ailesi bilmeden evlilik teklifi ettiyse sonradan ikna edemezse cok sıkıntılar yasarsiniz.
Aileci bir erkekse herkese herseye kosuyosa evlenince duzelir diye de umitlenmeyin. Daha beter oluyolar.
Bir sure akisina birakin bakalim. Niyeti varsa ciddiyse konular ailelere de tasinir.

Teklifi nasıl etti özel bir hazırlık yapmış mıydı?

Tavsan dağa küsmüş dagın haberi yok misalj olmasın. Sen derdini anlatmadan adam muneccim mi bunlari bilsin.
Kendi ifade etmelisin. Senin icin sikıntıli olan durumlari sevgiline bildir.

Hayır benim çekirdek ailemle tanışmadı çevremde tanıdığı insanlar var elbette.
Ailesinin bana evlenme teklifi ettiğinden haberi yok. Ve evet gözlemlediğim kadarıyla fazlasıyla aileci bir erkek

Tavsan dağa küsmüş dagın haberi yok misalj olmasın. Sen derdini anlatmadan adam muneccim mi bunlari bilsin.
Kendi ifade etmelisin. Senin icin sikıntıli olan durumlari sevgiline bildir.

Konuşmak istediğim zaman yanımda bulamadığımda o olmadığında da benim canım istemiyor moralim çoktan bozulmuş oluyor

Bence oturup güzelce tartışmadan konuşup bir plan yapmanız gerek. Bir yol çizelim bu böyle olmaz demelisin.

Oturup konuşacak zamanı bile bulamıyorum ki, problem ya da bir plan olsa 1-2 cümle etsem baktım istediğim ışığı alamıyorum benim de heveslerim yerini hayal kırıklığına bırakıyor

Hayır benim çekirdek ailemle tanışmadı çevremde tanıdığı insanlar var elbette.
Ailesinin bana evlenme teklifi ettiğinden haberi yok. Ve evet gözlemlediğim kadarıyla fazlasıyla aileci bir erkek
- 1 puanlik hareket ailesinin niye haberi yok. Sizin kafanizda da cok fazla sorular var. İyice emin olun öyle evlenin. Aileci erkek cekilmez.

Deli gibi tartistiginiz meseleler nelerdir?
Pek ayni frekansta degil gibisiniz sanki.
Yani yazdiklariniz tek tek dusunulunce bence problem degil ama bir butun goremedim.

Deli gibi tartistiginiz meseleler nelerdir?
Pek ayni frekansta degil gibisiniz sanki.
Yani yazdiklariniz tek tek dusunulunce bence problem degil ama bir butun goremedim.

Genel olarak ilgisizliği ve çevresine kendini kaptırıp bizi unutması, plan program yapmaması, ailesine aşırı derecede düşkün olması ve ailesinden çekinmesi, beni yalnız bırakması vs

Evlenme teklif etti kabul ettiniz

Bu aşamada yaza evlilik beklenir

Sonuçta söz nişan ıvır zıvırı uzatmaya gerek yok

Bir gün oturun ve konuğun bu yönde bir planı var mıymış yok hallederiz derse de bir tarih verin ve o Zamana kadar hallet deyin mesela istemeyi vs

Sonra da oturup bekleyin ve gözlemleyin

Genel olarak ilgisizliği ve çevresine kendini kaptırıp bizi unutması, plan program yapmaması, ailesine aşırı derecede düşkün olması ve ailesinden çekinmesi, beni yalnız bırakması vs

Kusura bakmayin ama daha simdiden ilgisiz olan adamla evlenip ne yapacaksinizz.
Yani ilgili ciftler bile evlilik sonrasi ilgi azalmasi yasarken siz ne bekliyorsunuz.

Hani prensea aendromuna girmeyin elbette ama, evlendigin adam da seni yanliz birakacaksa olmasin daha iyi degil mi.

Netlik seviyoruz biz dimi :)
Hic bana gore degil belirsiz tarihler, bakarizlar, kismetler falan :)

Daha iletişimimiz yokken diyorsunuz, problemleri deli gibi tartışmadan çözemiyoruz diyorsunuz, neden evlenmeyi düşünüyorsunuz ki? Yani insan evlenmeye karar vermeden önce bu sorunları çözmeli. İleride düzeltiriz diye düşünmeyin,öyle olmuyor. Yani ailesiyle tanıştırmaması filan, ikinci plandaki sorunlar bence. Öncelikle iletişim sorunlarınızı çözmeniz gerekmez mi? Eğer bahsettiğiniz "hallederiz, olur" halleri, genel bir savsaklama haliyse, buna dikkat edin, kararlarınızda acele etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…