Evlenmeden beraber yaşamak?

neden evlenmiyorsun diyenlere evlilik kurumunun ciddiyetini hatirlatmak isterimm.. bence birlikte yasamak birbirini yakindan tanimanin en guzel yolu..

Ben şunu anlamıyorum.
Haa birlikte yaşayıp karı koca gibi yaşayıp ayrılmışsin ha nikah kıyip olmadığını görüp bosanmissın.

Kayıp aynı kayıp. .

Fark nedir söyler misiniz?

Ben söyleyeyim nikah kadının haklarını gözetir artı olarak..

Evlilik öncesi birlikte yaşamı yok yere sevimli göstermenin anlamı yok bence..

Zamanla alakalı bir şey söylemedim yalnız benim için zorlu bir süreç maddiyat da gerekli açıkçası belki iki üç sene sonra olabilir ailem de düğüne kendini hazırlar birden diyemem ki ben evleniyorum diye ama bu kararı sadece benim vermem doğru olmaz zaten

Ortada aşk varsa eğer bir bekar evi mevcut anladigim kadariyla. Eşyanın lüksü sonradan oluversin ne olacak derim ben..
Hiç değilse sevdiğim her daim yanımda desteğim olur.
Aileme karşı vicdanım gönlüm rahat olur.

Bunlar tercih meselesi elbette.

Pişmanlık yasamayacaginiz kararlar almanızı dilerim..

Ikna edebileceginizi zannetmiyorum.

Ha gayret uyeler... Biraz daha zorlayin da konu kapansin.

Bunlar hep bahane..
Onun doğru insan olduğundan eminsen eğer onun da niyeti ciddiyse çözüm çok basit.

Ben tanışma 1 hafta sonrası nişan 1 ay sonrası nikah yapanlar tanıyorum..
Zorlasan ben de o kategoriye girerim , tanışma ve 5ay sonra nikah :KK55: ama tanışmada kalmışız tanıma bölümünü evlendikten sonraya bırakmışız, gençlere önermiyorum ben, tanısınlar birbirlerini evlilik kaçmıyor acele etmesinler ben gibi:oops:

Herkese merhaba. Bir senedir çok güzel giden bir ilişkim var ve bir süredir beraber yaşama konusunu tartışıyoruz. Erkek arkadaşım çalışıyor, ailesinden ayrı kalıyor ben de üniversite öğrencisiyim ve part time işte çalıştığım için çok fazla görüşmeye zamanımız kalmıyor zaten ben İstanbul'un bir ucundayım o öbür ucunda. Bu yüzden onun yanına taşınmamı istiyor hem daha çok vakit geçirebilelim hem de evi okuluma daha yakın daha az yorulurum diye. Ben de sıcak bakıyorum aslında ama sorunumuz şu ki klasik Türk ailesine sahibim ve böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Sizce ne yapabilir, Nasıl ikna edebilirim? Daha önce birlikte yaşamış olanınız var mı bana ne önerirsiniz? Çok zor durumda kaldım gerçekten
Anlamiyorum nasil bu kadar guvenebiliyosunuz evlenmeden ayni evde yasamak kesinlikle cok yanlis ailende ikna olmayarak en dogrusunu yapar hic kimse ailen kadar iyiligini dusunemez

Ben şunu anlamıyorum.
Haa birlikte yaşayıp karı koca gibi yaşayıp ayrılmışsin ha nikah kıyip olmadığını görüp bosanmissın.

Kayıp aynı kayıp. .

evlilik cok daha ciddi bir karardir. yorumumda soyledigim gibi birbirini daha yakindan tanimanin guzel bir yoludur. ask daha canli kalir.. insanin uzerinde bir sure gereksiz yukler olmadan hayatin ve iliskinin tadini cikarabilir. bittigine gercekten inandigin anda alir basini gidersin.. burada bosanmak icin can atip cesaret edemeyen konular acmaz insan sonra... evlilik tabii ki haklari korur ben belli bir sure icin konusuyorum.. sevimsiz gostermeye de gerek yok bence..

neden peki dini görüşünüze uymuyor diye mi?
Neee alaka aklim var yani akilli dusununce .neden yanlis olan birseyi yapayim.ve ayrica o insanin yarin birgun hayatindan cikmayacagi ne malum kendinizi surekli kullandirmak hosunuza gidiyorsa size normal gelebilir bu.. ve bunun dini goruslede bir alakasi yoktur hep ayni terane.

Ben şunu anlamıyorum.

Kayıp aynı kayıp. .

Fark elalem faktörünün devredışı kalması, boşanacağın Zaman dıdıdsının dıdısına kadar duyuluyor konuşuluyorsun ama sevgilinden ayrıldığın Zaman kimsenin haberi olmuyor üstünde durmuyorlar, evlenmeden birlikte yaşamayı doğru bulmuyorum ama bunu yapamadıkları için evlenmelerini hiç doğru bulmam.
En güzeli yakınına taşınıp birbirlerini tanıyana kadar ciddi kararlar vermemeleri

beni anladığınız için teşekkür ederim :oops::oops:
rica ederim.. biz de esimle birlikte yasadik.. hem de birkac yil. birbirimiz cok iyi tanidik.. artik.neye ne tepki verecegimizi biliyorduk huyumuzu suyumuzu aldik.. insanlar evlenince esim cok degisti diye dusunuyorlar ama kafede oturup.sohbet etmekle taniyamadigin icin oyle geliyor.. ha bir de biri demisti evlenip bosan ne farko var diye.. evlenip.bosandiginda dul oluyorsun.. ama birlikte yazayip ayrildiginda ayrilmis oluyorsun sadece... bence onemli bir kistas

evlilik cok daha ciddi bir karardir. yorumumda soyledigim gibi birbirini daha yakindan tanimanin guzel bir yoludur. ask daha canli kalir.. insanin uzerinde bir sure gereksiz yukler olmadan hayatin ve iliskinin tadini cikarabilir. bittigine gercekten inandigin anda alir basini gidersin.. burada bosanmak icin can atip cesaret edemeyen konular acmaz insan sonra... evlilik tabii ki haklari korur ben belli bir sure icin konusuyorum.. sevimsiz gostermeye de gerek yok bence..

Alıp başını gitmek iki taraf için de kolay yalnız.

Ben ona inanmıyorum.

Karı Koca gibi yasam varsa ortada ciddi bir bağ zaten oluşmuştur nikah gerekmiyor o bağ için.

Kafasına koyan nikahli kocasından çekip gitmeyi de bilir.

Kendinde o gücü bulamayan da alt tarafı bir sevgilinin bile kölesiymişcesine kopamaz..

Bir insanı tanımak için iyi bir yol olabilir.

Bana göre bir artışı yok çünkü ayrılık durumu bosanmaktan daha kolay değil ayni duygusal surec yasanır ama tersine aldatma gibi çirkin haksizliklarin karşısında kadının alabileceği hiç bir şey olmaz nikah yoksa..
Oturur ve derdine ağlar sadece..

rica ederim.. biz de esimle birlikte yasadik.. hem de birkac yil. birbirimiz cok iyi tanidik.. artik.neye ne tepki verecegimizi biliyorduk huyumuzu suyumuzu aldik.. insanlar evlenince esim cok degisti diye dusunuyorlar ama kafede oturup.sohbet etmekle taniyamadigin icin oyle geliyor.. ha bir de biri demisti evlenip bosan ne farko var diye.. evlenip.bosandiginda dul oluyorsun.. ama birlikte yazayip ayrildiginda ayrilmis oluyorsun sadece... bence onemli bir kistas

Birlikte yasama fikrine son derece saygiliyim ama birlikte yasayan insanlar bosandiklarinda dul olma durumlarina mi takilacaklar sizce? Pek olasi gelmedi.

ucu açık bir konu ve de 2 msjlı bir üyelik. neyse görürüz zaten
yeni üyeler mesaj atamaz diyi bir kural yok ve evet sırf bunu sormak için açtım hesabımı. Herhangi bir yanlışım varsa hesabımı kapatabilirler sorun değil

Fark elalem faktörünün devredışı kalması, boşanacağın Zaman dıdıdsının dıdısına kadar duyuluyor konuşuluyorsun ama sevgilinden ayrıldığın Zaman kimsenin haberi olmuyor üstünde durmuyorlar, evlenmeden birlikte yaşamayı doğru bulmuyorum ama bunu yapamadıkları için evlenmelerini hiç doğru bulmam.
En güzeli yakınına taşınıp birbirlerini tanıyana kadar ciddi kararlar vermemeleri

Birlikte yaşam söz konusu nasıl kimse bilmiyor.

Canım bence konuşmak isteyen elalem bu da birlikte karı koca hayatı yaşadı yaşadı sonra ayrıldı diye konuşur.

Elalem ne der diye değil bize gelecek zarar yarar durumunu gözeterek karar verilmesinden yanayım ben..

Herkesin kendi tercihi, kararlarının sonucuna kişi kendi katlanıyor.
Ben sadece nikahın kadın hakları için geçerliliğini savunuyorum.
Fikir sordu belirttim..

Konu sahibine her şekilde mutluluklar dilerim..

Back
X