Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canim ben sana cevap yazmiyorum.Birlikte yasama fikrine son derece saygiliyim ama birlikte yasayan insanlar bosandiklarinda dul olma durumlarina mi takilacaklar sizce? Pek olasi gelmedi.
ben neden kendimi kullandırtmış oluyorum ki ben onu kullanmış olamaz mıyım? kim kadar veriyor erkeğin üstün olduğuna. herkesin kendi hayatı var sonu hiç belli olmaz hayat bu evlenenler ne haltlar karıştırıyor bilmiyorsunuz sankiNeee alaka aklim var yani akilli dusununce .neden yanlis olan birseyi yapayim.ve ayrica o insanin yarin birgun hayatindan cikmayacagi ne malum kendinizi surekli kullandirmak hosunuza gidiyorsa size normal gelebilir bu.. ve bunun dini goruslede bir alakasi yoktur hep ayni terane.
Evet Türk aileleri genellikle sıcak bakmıyor bu tip olaylara. Aslında bence faydalı. Evlenip de büyük bir yola girmeden önce en azından karşındaki insanı deneme şansın oluyor. Evlendikten üç gün sonra vay efendim kocam iktidarsız çıktı, bana yanaşmıyor yoksa gay mi gibi şikayetlerin olmayacak en azından. Şimdi buraya bir sürü insan ahlak, namus vırt zırt bir sürü bir şey yazacak ama ben ahlak ve namusun cinsellikte, bekarette aranmayacağına inanan insanlardanım. Dolayısıyla ben dahil kimsenin seni yargılamaya hakkı yok.Herkese merhaba. Bir senedir çok güzel giden bir ilişkim var ve bir süredir beraber yaşama konusunu tartışıyoruz. Erkek arkadaşım çalışıyor, ailesinden ayrı kalıyor ben de üniversite öğrencisiyim ve part time işte çalıştığım için çok fazla görüşmeye zamanımız kalmıyor zaten ben İstanbul'un bir ucundayım o öbür ucunda. Bu yüzden onun yanına taşınmamı istiyor hem daha çok vakit geçirebilelim hem de evi okuluma daha yakın daha az yorulurum diye. Ben de sıcak bakıyorum aslında ama sorunumuz şu ki klasik Türk ailesine sahibim ve böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Sizce ne yapabilir, Nasıl ikna edebilirim? Daha önce birlikte yaşamış olanınız var mı bana ne önerirsiniz? Çok zor durumda kaldım gerçekten
~Yargılayın diye yazmadım sadece yardım istedim lütfen biraz daha anlayışlı olur musunuz?
anlıyorum sizi teşekkürler ama elimde hiçbir şey olmadan ne kaybedeceğim ki eşyalarımı alıp geldiğim gibi eşyalarımı alıp gideceğim evlenince ne konuda hak sahibi olacağım onun eşyalarını da mı alıp gitme Hakkı'na sahip olacağım sankiBirlikte yaşam söz konusu nasıl kimse bilmiyor.
Canım bence konuşmak isteyen elalem bu da birlikte karı koca hayatı yaşadı yaşadı sonra ayrıldı diye konuşur.
Elalem ne der diye değil bize gelecek zarar yarar durumunu gözeterek karar verilmesinden yanayım ben..
Herkesin kendi tercihi, kararlarının sonucuna kişi kendi katlanıyor.
Ben sadece nikahın kadın hakları için geçerliliğini savunuyorum.
Fikir sordu belirttim..
Konu sahibine her şekilde mutluluklar dilerim..
aynn katılıyorum. birbirini tanımak için belki en iyi yoldur (!) ama birbirini tanıdıktan sonra tüm yaşanacakları tüketmiş ve evliliğe bile varamadan düşman olmuş çiftlerden örnekler oldukça fazla değil mi. ee tanıdıkta noldu o haldeAlıp başını gitmek iki taraf için de kolay yalnız.
Ben ona inanmıyorum.
Karı Koca gibi yasam varsa ortada ciddi bir bağ zaten oluşmuştur nikah gerekmiyor o bağ için.
Kafasına koyan nikahli kocasından çekip gitmeyi de bilir.
Kendinde o gücü bulamayan da alt tarafı bir sevgilinin bile kölesiymişcesine kopamaz..
Bir insanı tanımak için iyi bir yol olabilir.
Bana göre bir artışı yok çünkü ayrılık durumu bosanmaktan daha kolay değil ayni duygusal surec yasanır ama tersine aldatma gibi çirkin haksizliklarin karşısında kadının alabileceği hiç bir şey olmaz nikah yoksa..
Oturur ve derdine ağlar sadece..
vallahi nokta.Hayatım, gördüğün gibi sadece gelenekçi Türk aileleri değil, kendi hayat biçiminden başka hayat biçimine saygı duymayan kadınlar da çok..
Konun kapanır.
Ben yazayım sana, ben de eşim mesleğe yeni başladığı yıllarda üniversitedeydim ve senin gibi bir mağazada part time olarak çalışıyordum.
O izmirin bir ucunda, benim kampüs de bir ucundaydı.
Beraber yaşadım, hayatımda verdiğim en mantıklı karardı.
Yaşamadan adamı almazdım.
Kendimi garantilemeye ihtiyacım yoktu, nikah gibi bir zımbırtıyla. O zaman bile kendi ayaklarımın üstüne durabilen bir kadındım
Yurt dışı planım olmasaydı da evlenmezdim. Sorumluluğu alabileceksen, beraber yaşayabilirsin. Ancak daha sonra, çok pişmanım bakire değilim diye konu açacaksan lütfen hiç girişme.
Seni yargılayanlara da takılma, he de geç.
Herkes aynı hayatı yaşamıyor, onlar da öğrenecekler.
hadi ben topa tutulmayi goze aliyorum.. sonucta benim fikrim.evlenmeden cinsel iliski olmali bence. nerden bilicen adam iktidarli mi iktidarsiz mi,sapik mi normal mi.. ama her onune gelenle de evlenmeye kalkmamali tabii insan...iyice taniyip.guvendigin ciddi dusundugun insandan bahsediyorum
Madem iyi gidiyor evleninHerkese merhaba. Bir senedir çok güzel giden bir ilişkim var ve bir süredir beraber yaşama konusunu tartışıyoruz. Erkek arkadaşım çalışıyor, ailesinden ayrı kalıyor ben de üniversite öğrencisiyim ve part time işte çalıştığım için çok fazla görüşmeye zamanımız kalmıyor zaten ben İstanbul'un bir ucundayım o öbür ucunda. Bu yüzden onun yanına taşınmamı istiyor hem daha çok vakit geçirebilelim hem de evi okuluma daha yakın daha az yorulurum diye. Ben de sıcak bakıyorum aslında ama sorunumuz şu ki klasik Türk ailesine sahibim ve böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Sizce ne yapabilir, Nasıl ikna edebilirim? Daha önce birlikte yaşamış olanınız var mı bana ne önerirsiniz? Çok zor durumda kaldım gerçekten
~Yargılayın diye yazmadım sadece yardım istedim lütfen biraz daha anlayışlı olur musunuz?
anlıyorum sizi teşekkürler ama elimde hiçbir şey olmadan ne kaybedeceğim ki eşyalarımı alıp geldiğim gibi eşyalarımı alıp gideceğim evlenince ne konuda hak sahibi olacağım onun eşyalarını da mı alıp gitme Hakkı'na sahip olacağım sanki
Hiç kimse yardımcı olmaya çalışmıyor herkes bir yargılama peşinde. Kendilerine doğru gelen herkese doğru olmak zorundaymış gibi. Haklısın keşke özgür olabilseydik. İkna etmeye çalışacağım teşekkürler güzel yorumunuz içinEvet Türk aileleri genellikle sıcak bakmıyor bu tip olaylara. Aslında bence faydalı. Evlenip de büyük bir yola girmeden önce en azından karşındaki insanı deneme şansın oluyor. Evlendikten üç gün sonra vay efendim kocam iktidarsız çıktı, bana yanaşmıyor yoksa gay mi gibi şikayetlerin olmayacak en azından. Şimdi buraya bir sürü insan ahlak, namus vırt zırt bir sürü bir şey yazacak ama ben ahlak ve namusun cinsellikte, bekarette aranmayacağına inanan insanlardanım. Dolayısıyla ben dahil kimsenin seni yargılamaya hakkı yok.
Ailene gelince, dediğim gibi çok sıcak bakacaklarını sanmıyorum ama güzel bir dille anlatırsan ve biraz ileri görüşlü bir ailen varsa bir ihtimal şansın olabilir. Keşke insanların kendi tercihlerini kimseye hesap vermek zorunda kalmadan yaşayacağı özgür bir ülke olsaydık.