Evlenmeden beraber yaşamak?

bırlıkte yasanmasına karsı degılım fakat
o guzel duygunun bozulacagına ınanırım

sahsen ben bırlıkte yasadıgım kısıyle evlenmezdım :KK70: zaten bırlıkte yasıyosun evlenmeye ne gerek var derdım
ama evlılık farklı bırsey cok anlamlı ...
aılenı ıkna edebılecegını sanmıyorum :)

Cinsel hayatından memnun olmayan milyonlarca türk kadını var ama yine de bu düşünceye ikna edilebileceklerine inanmıyorum. Bazı şeyleri aşabilmek için gelecek nesli yetiştiren annelerin zihin yapısı gelişmeli öncelikle ama nerdee.
yaklasik 30 sene bosa giden cinsel hayat.. bir suru manyagi evlendikten sonra tanimak zorunda kalan kadinlar.. deger mi?

Cok sukur ki sizin o " klasik aile " dediginiz aileye sahibim .

Ve cocugumuda kendim gibi klasik bir ailede yetistiricem .
Yarin oburgun
Pisman olmasin diye .

Yargi degil
Tamamen kendi yasantim ve gelecegim uzerine verilmis bi cevap bu

Umarim pisman olmazsiniz .

Kalin tabi.yargilamak bizim haddimiz degil allahin takdiri.Artik bunu umursayan bi nesil yok.gorumcemin hali perisan.sevgilisyle gitmedigi tatil kalmadigi otel ,ailesine soylemedigi yalan kalmadi.bu ugra abisini ( esimi) kaybetti.ozgur ozgur takilsin bakalim...

Tatlim bu konu o kadar kisisel kii.. Yani karar vermissen vermisindir, herkesin deneyimi farkli olur cünkü bambaska insanlariz.
Herkes kendi düsüncesini söyler. Ben cok birlikte yasayan gördüm ögrencilik zamaninda, arkadasim da keza birlikte yasadi.
Ayrilan da oldu sonradan evlenen de.
Kisisel fikrime gelirse de ben yapmazdim. Cünkü benim inancima göre bunu yapamazdim. Ha yapanlara da tü kaka demem. Benim sahsi fikrim. Erkenden evlendim. Iyiki de evlenmisim dedim hep. Beraber yasamak icin evlendim ben evlenmek icin degil yani. Sevdigimden ancak bu sekilde ayri kalmiyorum.

Cok sukur ki sizin o " klasik aile " dediginiz aileye sahibim .

Ve cocugumuda kendim gibi klasik bir ailede yetistiricem .
Yarin oburgun
Pisman olmasin diye .

Yargi degil
Tamamen kendi yasantim ve gelecegim uzerine verilmis bi cevap bu

Umarim pisman olmazsiniz .
Hayatım sen zaten 15 yaşında evlenmişsin, daha ne kadar erken beraber yaşayacaktın ki?
O yaşta da nikahın yoktu, e bildiğin beraber yaşamışsın işte.
Neden bu tür yargılamalar yapıp, sonra ayyy asla yargılamıyorum diyorsunuz ki?
Ne kadar ayıp.

Hoş bir durum gibi görünüyor uzaktan bakınca, hele ki bazı yaşlarda. Karşı değilim, kınamıyorum, fikre öcü gibi de bakmıyorum elalemin de canı cehenneme.. Ama bence çabuk tüketir bazı şeyleri.. İşte bu kısım soru işareti..
Aile kısmını şuan hayal bile edemiyorum, bunu babama söyleyebilme cesareti bile bulamazdım ben kendimde.. :) Ancak olursada gizli olur.. Bu da hoş olmaz aileye karşı annene babana ayıp olur çok..

Hayatım, gördüğün gibi sadece gelenekçi Türk aileleri değil, kendi hayat biçiminden başka hayat biçimine saygı duymayan kadınlar da çok..
Konun kapanır.
Ben yazayım sana, ben de eşim mesleğe yeni başladığı yıllarda üniversitedeydim ve senin gibi bir mağazada part time olarak çalışıyordum.
O izmirin bir ucunda, benim kampüs de bir ucundaydı.
Beraber yaşadım, hayatımda verdiğim en mantıklı karardı.
Yaşamadan adamı almazdım.
Kendimi garantilemeye ihtiyacım yoktu, nikah gibi bir zımbırtıyla. O zaman bile kendi ayaklarımın üstüne durabilen bir kadındım

Yurt dışı planım olmasaydı da evlenmezdim. Sorumluluğu alabileceksen, beraber yaşayabilirsin. Ancak daha sonra, çok pişmanım bakire değilim diye konu açacaksan lütfen hiç girişme.

Seni yargılayanlara da takılma, he de geç.
Herkes aynı hayatı yaşamıyor, onlar da öğrenecekler.
O zibirti dediginiz nikah allahin emri bu 1.
Zimbirti dedigin nikah olmasa hic bir hak hukuktan faydalanamayacaksin bu iki
Nikah dedigin zimbirti olmasaydi cocugunun soyadi olmayacakti bu 3.
Keske yapmasaydiniz o zimbirtiyi madem.

Esiniz iyi cikmis olabilir.yargilamak kimsenin haddi degil.ama sizin en dogru karariniz baskasinin hayatini karartabilir.boyle bir konuda bu kadar kesin olmayin derim

Hayatım sen zaten 15 yaşında evlenmişsin, daha ne kadar erken beraber yaşayacaktın ki?
Ne kadar ayıp.
7 yillik bir evliligim var nihayetinde .

Dediginiz gibi birilerinin rizasi disinda hukum suren bir hayat degil .

Ve farkindaysan takildigim konu " KLASIK AILE " deyimi hanfendinin .

Yani sizlik bir konu yok yorumumda .
Tamemen kendime dair atıfım

Ailen zaten kabul etmez, söylesen ne olur ki
Gizli gizli taşınıcam diyorsan amenna bir şey diyemeyiz
Sorarsan bir de seni fena sıkı takibe alırlar gibime geldi

Evlenmeden önce beraber yaşamak benim hayat gorusume uymuyor.
Kızımında okusun diye gonderdiğim şehirde erkek arkadaşıyla yasamasına asla izin vermezdim.Ve bunu gizlice yapmaya kalksa yıkılır darmadagın olurdum.

Sizde gizli bir işe kalkmayın.Soyleyin en azından

hadi ben topa tutulmayi goze aliyorum.. sonucta benim fikrim.evlenmeden cinsel iliski olmali bence. nerden bilicen adam iktidarli mi iktidarsiz mi,sapik mi normal mi.. ama her onune gelenle de evlenmeye kalkmamali tabii insan...iyice taniyip.guvendigin ciddi dusundugun insandan bahsediyorum
Bam yiyecegim ama yuh yahu yuhh...muslumanim deme o zaman.haram gunah arkadasim.kimseyi bu sekilde yonlendirmeye hakkin yok.evlenene kadar 30 kisiyle ciksak hepsiyle yatalim o zaman.o.....u dan fark ne pardon???

Ne kadar ayıp.
Oyle kendi tercihim diyerekte daraltmayacagim konuyu bu yorumumda .

Sizin bildiginiz gibi bir ailem olmadigi icin oyle seker kiz candy gibi bir ortamda buyumedim ben .

Vereceginiz ornek benim hayatima mudahale etmesin lutfen .

Gidin hanfendinin konusu uzerinden yapin yorumunuzu bilmedihiniz hayatlara ve yapilmis evlilklere sokmayin o burnunuzu .

O zibirti dediginiz nikah allahin emri bu 1.
Zimbirti dedigin nikah olmasa hic bir hak hukuktan faydalanamayacaksin bu iki
Nikah dedigin zimbirti olmasaydi cocugunun soyadi olmayacakti bu 3.
Keske yapmasaydiniz o zimbirtiyi madem.

Esiniz iyi cikmis olabilir.yargilamak kimsenin haddi degil.ama sizin en dogru karariniz baskasinin hayatini karartabilir.boyle bir konuda bu kadar kesin olmayin derim
Ben bir avukatım, hukuku iyi biliyorum.
3. Cümleye kadar söylediklerinizin tamamı yanlış. Elbette ki çocuğumun soyadı olacaktı, hangi devirde yaşıyorsunuz siz?

Kendine garanti almak için evlenen kadın, aldatılır arkadaş. Ben bunu bilir bunu söylerim. Aile mahkemesi duruşma salonu tecrübeyle sabit.

Din konusuna hiç değinip konusunu kapattırmayacağım kızın. Alıntıladığım metnin son cümlesini tekrar okuyun.
Herkes sizle aynı hayatı yaşamıyor, öğreneceksiniz saygı duymayı.

Ben dini nikaha zımbırtı demedim ki ayrıca, aklıma bile gelmedi dini nikah.

Bam yiyecegim ama yuh yahu yuhh...muslumanim deme o zaman.haram gunah arkadasim.kimseyi bu sekilde yonlendirmeye hakkin yok.evlenene kadar 30 kisiyle ciksak hepsiyle yatalim o zaman.o.....u dan fark ne pardon???
Evlilik öncesi ilişki yaşayan kadına o...u dersen banı yersin tabi ki. Kibliyorum.

Çok güzel giden bir ilişki madem sevgilin çalışıyor da neden evlilik düşünmüyorsunuz?
Evliyken okuyabilirsin.

En azından ailenin rızası dışında bir şey yapmamiş olursun..
Daha okulunu bitirmemis, hayata atilmamis, kendi ayakları üzerinde durmayi öğrenmemiş gencecik kıza evlen demek... Benim genç kızım bana gelse dese ki "anne ben evlenicem, ne de olsa sevgilim çalışıyor" ben sevgilisiyle birlikte yasamasindan daha çok uzulurum kahrimdan ölürüm hatta. Ayrıca tabi ki evliyken okunur azmeden her şeyi yapar fakat kolay mı allahaskina o sorumlulugun altındayken okul okumak, evlilik çok kolay bi şeymış gibi anlatıp insanları yanlış yonlendirmeyelim.

Size gelince konu sahibi bence insanlar sevgilileriyle birlikte yaşayabilir fakat ailenin görüşü bunun tersiyse o yaştan sonra fikirlerini değiştirmen cok zor. Gizli saklı bi şey yapmanı da önermem. Ama sen yine de bi şansını dene çok sakin bi biçimde once annenle konuş, isteğinin nedenlerini ayrintili anlat

İkna kısmı zorlayıcı ve yorucu . Ben "ikna" kelimesinin kendisinden nefret ederim zaten :)
Aileni ikna etmeye çalışmak demek , hem onların rızası olsun istiyorum hem istediğim şekilde yaşamak istiyorum demektir ki ... bu ikna ile pek olmaz .

Söylersin , gerekçelerini bildirirsin , onlara da uygun gelir ya da gelmez .

Benim bi ikna sürecim olmadı . Nişanlıyken evlilik için tuttuğumuz evde düğümüzden 4-5 ay önce kalmaya başladı şimdi ki eşim o zaman ki nişanlım:) ben farklı bir şehirdeydim . Öyle ev dekarasyonu , mobilya cart curt derken sürekli giderken o şehre bi baktım orda yaşıyorum . Düğüne son bir hafta kala baba evine gelmiştim ama hakkımı yiyemem .:süslü:
Ha düğünden sonra 3-4 aydır yaşadığım eve gelinlikle gelince komşu teyzeler , önce kaçtık bir kaç ay sonra da aileleri ikna edip evlendik sanmış , nişan fotoğraflarımı görünce şaşırmışlardı:skandal:

Neyse ya niye bunları anlattım bilmiyorum , yorucu bir ikna turu olacaksa pek bulaşma derim ben .

Son zamanlarda bide bu moda oldu.
Hanımlar bizim derdimiz olması ve o dertle ilgili konu açmamiz yorum yapma yetimizi elimizden alıyor mu?

Neden kişileri konulariyla vurup durıyosunuz.
Yaptıgınız saygısızlıga bakmayıp birde baskalarinin hayatina saygı gösterin diyosunz ya hahaha çok komiksiniz!

Back
X