Evlenmeden beraber yaşamak?

peki Nasıl açıklamıştınız kararınızı?

biz öğrenciyken aynı apartmanda karşılıklı dairelerde oturuyorduk eşimle, okul bitti onun ev arkadaşı askere gitti benimki memleketine döndü, biz de evlerden birini kapatıp birlikte yaşamaya karar verdik zaten 2 ev varken de birlikte kalıyorduk, neyse aileme ev arkadaşımın gittiğini tek başıma kalmak istemediğimi, ayrı ayrı kira ödemenin sevgilimi de beni de zorladığını, bi de zaten evlenmeye karar verdiğimizi söyledim.
ailelerimiz tamam ama bir söz kesilsin adı konsun dediler, aileler içinde bir yüzük takıldı, yaklaşık 1.5 yıl birlikte yaşadık sonra zaten evlendik.

Yanlış mı anladım yoksa siz evlenmeden cinsellik yaşayanlara şerefsiz mi dediniz? Umarım yanlış anlamışımdır. Bu ne densizlik yahu.
hayır.
erkek yapınca elinin kiri diyenlere, karısını eve kapatıp aldatanlara, dindar görünüp eşini boynuzlayanlara vs diye uzar gider liste.

din böyle emrediyor deyince hepimizi evliya peygamber falan mı sanıyorsunuz?
herkes kadar hatalı insanlarız. yanlış olduğunu bile bile nice yanlış yapıyoruz ama yanlışı savunmuyoruz, inanç gereği.
yanlış olduğunu bile bile destek de veremeyiz değil mi?
tabi herkesin inancı, yaşayışı kendine.

Konu ask olunca din mi akla geliyor? Din sadece yatmayi mi yasak kilmis? Aska, florte, opusmeye gelince nedense kimsenin aklina din gelmiyor da boyle bir konuda herkes alim gibi hemen ahkam kesiyor. Bu ikilikten, dini isimize geldigi gibi yorumlamaktan başka bir sey degil.

İyi de neden o zaman kendi yaptığınız hataları yapan insanlara saldırmıyorsunuz?

İşine gelen kuralı uygula işine geleni uygulama bir de milleti yargıla . Fazla samimiyetsiz.
yanlışı savunmak başkadır, gel etme eyleme demek başkadır.

Konu ask olunca din mi akla geliyor? Din sadece yatmayi mi yasak kilmis? Aska, florte, opusmeye gelince nedense kimsenin aklina din gelmiyor da boyle bir konuda herkes alim gibi hemen ahkam kesiyor. Bu ikilikten, dini isimize geldigi gibi yorumlamaktan başka bir sey degil.
kesinlikle.
sorsan müslüman ama yaşantısı dine uzak.
öyleleri yüzünden yanlış anlaşılıyoruz ya.

İkide bir bana sataşıp durduğuna göre bi sıkıntın var, anlat diyemicem zira sana ayırdığım sürenin sonuna geldik... Konu sahibine dicegimi dedim zaten..
İkidebir mi? Hiç dikkat etmedim. Dedim ya siz çok seçkin insanlarsınız, bana vakit ayırmayın tabi. Yalnız okumaktan hoşlanmaması gereken birisi olarak onca zamanınızı nasıl geçireceksiniz bilemiyorum.

Ben yaşadım
Sonra 1 yıl sonra evlendim.
Gayet normal ne var bunda?
Güveniliyorsa,temizlik yemek giderler konusunda anlaşırsanız hem daha iyi tanırsınız

Ben sizin kadar ağır konuşmazdım. Çünkü bunun hesabını soracak bir makam varsa, o makam bizi de yargılayacaksa linç etmek bize düşmez. Günah da sevap da Allah'la kul arasında, bize ne?
aldatmanın bahanesi olmaz ya da kendisi bekarken her haltı yiyen erkek, bakire kız ararsa ben ona başka tabirle hitap edemem.

Olay o degil
Iste olayin o olmadigini anlatamadigimiz icin konu dine geliyor
Mesela ben tesetturlu degilim ama tesetturumu cikarmali miyim diye soran birine de,sen hangisini istersen onu yap hayat senin hayatin demem

aldatmanın bahanesi olmaz ya da kendisi bekarken her haltı yiyen erkek, bakire kız ararsa ben ona başka tabirle hitap edemem.
Aldatma olarak ve demin yazdığınız gerekçelerle değil, ben o kelimeyi evlilik öncesi cinsellik yaşayanlara yazdığınızı düşündüm

Herkese merhaba. Bir senedir çok güzel giden bir ilişkim var ve bir süredir beraber yaşama konusunu tartışıyoruz. Erkek arkadaşım çalışıyor, ailesinden ayrı kalıyor ben de üniversite öğrencisiyim ve part time işte çalıştığım için çok fazla görüşmeye zamanımız kalmıyor zaten ben İstanbul'un bir ucundayım o öbür ucunda. Bu yüzden onun yanına taşınmamı istiyor hem daha çok vakit geçirebilelim hem de evi okuluma daha yakın daha az yorulurum diye. Ben de sıcak bakıyorum aslında ama sorunumuz şu ki klasik Türk ailesine sahibim ve böyle bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Sizce ne yapabilir, Nasıl ikna edebilirim? Daha önce birlikte yaşamış olanınız var mı bana ne önerirsiniz? Çok zor durumda kaldım gerçekten

~Yargılayın diye yazmadım sadece yardım istedim lütfen biraz daha anlayışlı olur musunuz?

Ailene ters se bu durum gizli sakli yaparsan ileride sorun cikabilir diye dusunuyorum, ayrica klasik turk ailesinden geliyorsan senin icinde sorun olabilir ileride ayrilirsan yani. Yok ben ailemle ayni degerleri paylasmiyorum diyorsandz o zaman takil kafana gore derim .
Kisaca kendinle hayat gorusunle bagdasan uyusan sekilde yasa, hem kalsik turk ailesine sahip olup hem sevgiliyle ayni evde yasamak biraz uyumsuz olmus cunku.

İkidebir mi? Hiç dikkat etmedim. Dedim ya siz çok seçkin insanlarsınız, bana vakit ayırmayın tabi. Yalnız okumaktan hoşlanmaması gereken birisi olarak onca zamanınızı nasıl geçireceksiniz bilemiyorum.
Sana göre okumaktan hoşlanmaması gereken biriyim hmmm... Aslında doğru senin okuduklarını okumuyorum, benim okuduklarımı da sen zaten bilmezsin... Hadi eyvallah

yanlışı savunmak başkadır, gel etme eyleme demek başkadır.

İyi de sen önce bir kendine bak. İnandığın dine göre olan hatalarına bak. Aynaya bak de ki gel etme eyleme güzelim de sonra baskalarına geç.

Dini de bir kılıfa uydurmuşsunuz. İşini geleni uygula.
Sonra da milleti dine göre yaşamıyor diye sorgula.

Aldatma olarak ve demin yazdığınız gerekçelerle değil, ben o kelimeyi evlilik öncesi cinsellik yaşayanlara yazdığınızı düşündüm
hayır. dediğim gibi herkesin yaşantısı kendini bağlar.
ancak kimi kendi yaşam tarzına göre yol gösterir, kimi inandığı değere göre öneride bulunur.

İyi de sen önce bir kendine bak. İnandığın dine göre olan hatalarına bak. Aynaya bak de ki gel etme eyleme güzelim de sonra baskalarına geç.

Dini de bir kılıfa uydurmuşsunuz. İşini geleni uygula.
Sonra da milleti dine göre yaşamıyor diye sorgula.
burada sorgulama dinden çok klasik aile yapısına ve toplumsal örflere göre oluyor.

Okulunu bitir, ise gir ondan sonra canin nerede yasamak isterse yasarsin zaten konu sahibi. Hem biraz daha zaman gecmis olur iliskinde hala ayni adami mi istiyorsun kararin netlesir. Ben unide ogrenciyken birsuru arkadasla gezdim ve su an iyi ki de hic biriyle evli degilim

Eğer para ile cinsel ilişkiye giriyorsan hayat kadını olursun bu bir
İkincisi islam dinine göre sevgili olmak da haram.
Kendi kendinize çelişiyorsunuz.
İslamda sevgililik haram diyenler din ile kültürü birbiriyle karıştıranlardır.
Olayın din boyutunu karıştıran arkadaşlar, erkek evlenmeden önce sayısız ilişki yaşayıp bunun sayısını "skor" olarak nitelediklerinde neden bu kadar yüksek tepki vermiyorlar, şaşkınlıkla izliyorum doğrusu. Erkeğin elinin kiri de bir kadına mı haram?
Ben tepki gösteriyorum. Zina haramdır, haramın da kadını erkeği olmaz. Yukarıda yazdığım yorum sizin için de geçerli, din ve kültürü birbirine karıştırınca böyle oluyor. Sonra da içinde yaşadığımız iki yüzlü kültürü din sananlar dinden nefret ediyor.

Size cennete girmenin formülünü yazıyorum

Öncelikle giyim . Süslüman giyim tarzı var. Onu uygula. Tesettür ile alakan olmasın ama o baş da şal olacak.

Sevgilin tabi ki olabilir yeter ki yatma.
El ele tutuş sarıl alnından öptür. Hatta normal öpüşebilirsin de ciddiyseniz.

Ağzından inşallah maşallah eksik olmayacak. Ama dedikodu tabi ki yapabilirsin.

Lüks hayat tabi ki olacak. Huqqaya mutlaka git. İsraf haram mı diyorlar bu israf değil ki

Nisanlandın mı hemen kıy dini nikahı.
Dini nikah şartları oluşmuyor diyenler mi var onlar ne bilir canım. Kuru iftira.

Ee son olarak senin ıslamiyet anlayışına uymuyan biri mi var. Hemen nefret et ondan hakaret et. Yargıla saygı duyma sakın.

Bunları uygula tebrikler artik siz de bir modern müslümansınız.

Son olarak kızın olursa Hira oğlun olursa Eymen koymayı unutma .

Back
X