Evlenmeden beraber yaşamak?

Sana göre okumaktan hoşlanmaması gereken biriyim hmmm... Aslında doğru senin okuduklarını okumuyorum, benim okuduklarımı da sen zaten bilmezsin... Hadi eyvallah
Teşekkür ederim tatlım. Sanada iyi akşamlar.

Sen bu kadar dindarsan neden tesettürlü değilsin neden erkekler ile aynı ortamda çalışıyorsun?
Sen kendin inandığın dinin gereklerini yapmıyorsun ki ne hakla inanmayanı eleştiriyorsun?
Yahu ne alaka ya bu kadar cahilliğe şaşıyorum pes. Yani müslüman bir kadın erkeklerden izole bir hayat mı yaşamalı?

burada sorgulama dinden çok klasik aile yapısına ve toplumsal örflere göre oluyor.

Az önce öyle demiyordunuz.
Ayrıca klasik aile yapısına ve toplumsal örflere göre hareket edecek olursak gelinler kv hizmet etsin, bazı yörelerde kanlı çarşaf adetine devam edilsin vs.
Bu liste uzar gider.
Kime göre neye göre klasik aile. Her ailenin klasiklik kriteri birbirinden farklı.

Size cennete girmenin formülünü yazıyorum

Öncelikle giyim . Süslüman giyim tarzı var. Onu uygula. Tesettür ile alakan olmasın ama o baş da şal olacak.

Sevgilin tabi ki olabilir yeter ki yatma.
El ele tutuş sarıl alnından öptür. Hatta normal öpüşebilirsin de ciddiyseniz.

Ağzından inşallah maşallah eksik olmayacak. Ama dedikodu tabi ki yapabilirsin.

Lüks hayat tabi ki olacak. Huqqaya mutlaka git. İsraf haram mı diyorlar bu israf değil ki

Nisanlandın mı hemen kıy dini nikahı.
Dini nikah şartları oluşmuyor diyenler mi var onlar ne bilir canım. Kuru iftira.

Ee son olarak senin ıslamiyet anlayışına uymuyan biri mi var. Hemen nefret et ondan hakaret et. Yargıla saygı duyma sakın.

Bunları uygula tebrikler artik siz de bir modern müslümansınız.

Son olarak kızın olursa Hira oğlun olursa Eymen koymayı unutma .
Adeta bir aynştayn. Çok like alırsın bu mesajınla sen.

Cahillik kadar tehlikeli bişey yok yemin ederim. Hele hele manipülatif cahillikse.

Yahu ne alaka ya bu kadar cahilliğe şaşıyorum pes. Yani müslüman bir kadın erkeklerden izole bir hayat mı yaşamalı?

Eğer islam dinini biliyorsan evet.
Şeriatın olduğu ulkeleri araştırmanı tavsiye ederim.
Kadınlar erkeklerin bulunmadığı ortamlarda çalışır

Ayrıca tesettüre cevap bile verememişsin?

Size cennete girmenin formülünü yazıyorum

Öncelikle giyim . Süslüman giyim tarzı var. Onu uygula. Tesettür ile alakan olmasın ama o baş da şal olacak.

Sevgilin tabi ki olabilir yeter ki yatma.
El ele tutuş sarıl alnından öptür. Hatta normal öpüşebilirsin de ciddiyseniz.

Ağzından inşallah maşallah eksik olmayacak. Ama dedikodu tabi ki yapabilirsin.

Lüks hayat tabi ki olacak. Huqqaya mutlaka git. İsraf haram mı diyorlar bu israf değil ki

Nisanlandın mı hemen kıy dini nikahı.
Dini nikah şartları oluşmuyor diyenler mi var onlar ne bilir canım. Kuru iftira.

Ee son olarak senin ıslamiyet anlayışına uymuyan biri mi var. Hemen nefret et ondan hakaret et. Yargıla saygı duyma sakın.

Bunları uygula tebrikler artik siz de bir modern müslümansınız.

Son olarak kızın olursa Hira oğlun olursa Eymen koymayı unutma .
Yani? Sonuç olarak ne çıkarmalıyız kardeşim? Müslüman olmayalım mı bir kaç kıçı kırık yüzünden?

Az önce öyle demiyordunuz.
Ayrıca klasik aile yapısına ve toplumsal örflere göre hareket edecek olursak gelinler kv hizmet etsin, bazı yörelerde kanlı çarşaf adetine devam edilsin vs.
Bu liste uzar gider.
Kime göre neye göre klasik aile. Her ailenin klasiklik kriteri birbirinden farklı.
çünkü farklı mesajlara farklı cevaplar verdim. takibini iyi yapamamışsınız.

İslam hukuku derslerini öğrenmeni ve şeriat ülkelerindeki hayat şartlarını araştırmanı tavsiye ederim.
O zaman bir nebze sen cahilliğinden kurtulursun.
Çünkü inandığın dinin şartlarını bile bilmiyorsun.

Evlenmeden beraber yasamaya karsi degilim ama belli ki siz daha kucuksunuz. Ayrica Turkiye de yasiyorsunuz. Ustelik ailenizde bu duruma karsiymis. Neden sartlari bu kadar zorluyorsunuz ki? Cok iyi gidiyorsa, evi isi gucu varsa, evlenin.

valla lise ve üni kız arkadaşlarımın ailelerini ve kendi ailemi hesaba katarak düşündüm, klasik Türk ailesinde iZin alınamayacağı kanaatindeyim, hangi yolu denersen dene,
Ailen klasiklikten biraz uzaksa konuşmayı deneyebilirsin,
Ama keskin geçişler yerine önce sınav Zaman'ı okula yakın diye kalmak, sonra haftasonu gece arkadaşlarla takılma planı sonrası eve dönemeyip kalmak gibi bahanelerle bu fikre alıştırabilirsin.
Yine de tüm eşyalarını toplayıp gitmek bence iyi olmaz, hem destek alamazsın ailenden, hem de aile ile geçirilen Zaman da ayrı güzeldir

İslamda sevgililik haram diyenler din ile kültürü birbiriyle karıştıranlardır.

Ben tepki gösteriyorum. Zina haramdır, haramın da kadını erkeği olmaz. Yukarıda yazdığım yorum sizin için de geçerli, din ve kültürü birbirine karıştırınca böyle oluyor. Sonra da içinde yaşadığımız iki yüzlü kültürü din sananlar dinden nefret ediyor.
Kültürle dini karıştıran ben değilim, din konusunu sakız yapıp kadınların üstüne yapıştıranlar karıştırıyor. Ben dediğim gibi bir sürü insan gördüm, karısı kapalı, koca ne başını açmasına ne erkeklerin bulunduğu ortamda bulunmasına izin verir ama kendisi dışarda her haltı yer, sorsan çok dindardır çünkü karısı kapalı. Karısı da kocasının yediği naneleri bilir sesini çıkarmaz, ona göre kocası geri döndüğü sürece sorun yoktur ama buradakilerin bir kısmı gibi başka bir kadın söz konusu olunca mangalda kül bırakmaz, dinden haramdan söz eder. Bu ikiyüzlülüğe ve ayrımcılığa benim tepkim.

:)
Basit bir örnekle aciklayacagim.
Birlikte yaşayan nikahsız çift düşünelim. Uzun yıllar birlikte yaşadılar. Sonra bir gün aldattı adam ve ben başkasını seviyorum artık dedi ve gitti.
Kadın o ilişkiye çok emek verdi ve bu ihaneti haketmedi belki.
Iste o zaman bu adamın gidişini sadece izler yapabileceği hiç bir şey yok..

Ama nikah olduğunu düşünelim.
O durumda kadın emeklerinin karşılığını istese alma hakkına sahip olur. Elbette manevi gidenler için yapacak bir şey iki durumda da yok. Ama ihanetin bedelini maddi de olsa ödetebilir en azından..

Yapabileceği tek şey gidişi izlemek olmuyor. Zaten ortada nikah ve bunun sorumlulugu olduğu için erkek milleti de öyle elini kolunu sallayarak gidemiyor..
Yaptığının bedelini ödüyor en azından..
Birlikte yasamadan evlenen bir cift dusunelim... Evleniyorlar davul zurna dugun. Sonra anlasamiyorlar ya da cinsel olarak uyusmuyorlar. Esyalari alip cekip gitmek yerine bosanma davasiydi, tazminatti, bunlari cekmemek icin zoraki surdurulen evliliklerdi derken kac kadinin hayati mahvoluyor. Kac kadin tek kisiyle birlikte oluyor ve olene kadar vajinal orgazm yakalayamiyor. Orgazma kadar kac insan esiyle "o an" dedigimiz anlari yasayabiliyor?
Birlikte yasarsaniz degil, tanimadan etmeden evlenirseniz, evliliginizi sansa birakirsaniz cok sey kaybedersiniz.

Kültürle dini karıştıran ben değilim, din konusunu sakız yapıp kadınların üstüne yapıştıranlar karıştırıyor. Ben dediğim gibi bir sürü insan gördüm, karısı kapalı, koca ne başını açmasına ne erkeklerin bulunduğu ortamda bulunmasına izin verir ama kendisi dışarda her haltı yer, sorsan çok dindardır çünkü karısı kapalı. Karısı da kocasının yediği naneleri bilir sesini çıkarmaz, ona göre kocası geri döndüğü sürece sorun yoktur ama buradakilerin bir kısmı gibi başka bir kadın söz konusu olunca mangalda kül bırakmaz, dinden haramdan söz eder. Bu ikiyüzlülüğe ve ayrımcılığa benim tepkim.
Evet haklısınız ve de aynı şeylere tepki gösteriyoruz. Fakat size ilk cevabını yazdığım mesajınızda yine de bir genelleme içindeydiniz o nedenle söyledim onları.

Back
X