• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden böyleyse!

cocukken

Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2012
51
0
16
İstanbul
Sözlüyüz, annesini çok seviyorum keza ablasınıda öyle fakat şu son 1 aydır ailesiyle aramda bi soğukluk var. Normalde onlara gider kek börek yemek yapardım annesiyle annesi gel kızım derdi ablasıda öyle mesaj atardı halimi hatrımı sorardı. Ablasının doğum gününde hediye alıp yolladım sözlümle sadece teşekkür mesajı attı ve o attıgım mesaja daha cevap vermiyor. Geçenlerde mecburen gitmek zorunda kaldım annesi hoşgeldin bile demedi bana ve normalde gittiğimde sarılıp öpen insan bu. Sözlüme sordum bişey yok ya hastaydı ondan falan dedi. Anlayamıyorum. Ailesi yüzünden çok tartışıyoruz o annesiyle hiç anlaşamıyor sürekli kavga gürültü evde. Banada yansıyor bu, ya da biz tartıştığımızda o hemen ailesine yansıtıyor. Anlayamıyorum kafam allak bullak.

daha sözlüsün bu kadar haşır neşir olma bence, kimse seni sevmek zorunda değil sen de kimseyi sevmek zorunda değilsin.

daha sözlüsün bu kadar haşır neşir olma bence, kimse seni sevmek zorunda değil sen de kimseyi sevmek zorunda değilsin.

Bende işte bunu farkettikten sonra uzak duruyorum, sözlüm eve çağırıyor gitmiyorum falan. Ama bi terazi burcu olarak kimseye kin tutamıyorum. Şuan mesaj atsa yada arasa hemen açar konuşurum heralde. Teşekkür ederim yorumun için..

Sözlüyüz, annesini çok seviyorum keza ablasınıda öyle fakat şu son 1 aydır ailesiyle aramda bi soğukluk var. Normalde onlara gider kek börek yemek yapardım annesiyle annesi gel kızım derdi ablasıda öyle mesaj atardı halimi hatrımı sorardı. Ablasının doğum gününde hediye alıp yolladım sözlümle sadece teşekkür mesajı attı ve o attıgım mesaja daha cevap vermiyor. Geçenlerde mecburen gitmek zorunda kaldım annesi hoşgeldin bile demedi bana ve normalde gittiğimde sarılıp öpen insan bu. Sözlüme sordum bişey yok ya hastaydı ondan falan dedi. Anlayamıyorum. Ailesi yüzünden çok tartışıyoruz o annesiyle hiç anlaşamıyor sürekli kavga gürültü evde. Banada yansıyor bu, ya da biz tartıştığımızda o hemen ailesine yansıtıyor. Anlayamıyorum kafam allak bullak.

Anlamadım ortada kızacak bir şey yok ki.. acaba yanlarına gitmedin hediyeyi elden vermedin diye mi bozuldu.. Bazı insanlar küsmeye yer arar... :ssz:

Belki arkandan saçma sapan konuştular sözlünde seni koruduysa bozulmuş olabilirler... valla biraz düşününce her şey olabilir.. :31:

ne münasebet niye yemek falan yapıyosun buldumcuk olmuş gibi, ben eşimle 9 sene çıktım bir kere eşim ameliyat olduğunda arkadaşlarla gittik evlerine yıllar sonra ben işe girdim evlenelim dedik aileler tanıştı söz nişan falan bir arada oldu, nişandan sonra bile vıcık vıcık olmadım yani ne münasebet onlarda ağırdan satıyolar tabi kendilerini, kız dediğin az nazlı olur hayret bişey aferim diyen oluyo muydu sen yemek yaparken, evlenincede o kadın beklicek bunları, kendi evine mi yetişeceksin onun evine mi

dost acı söyler, benim de 22 yaşında erkek kardeşim var kız arkadaşı sözlüsü nişanlısı her neyse, hiç farketmez gelipte bizim evde yemek börek falan yapsa yamanmaya çalışıyo diye düşünürüm

üzülme bunlara insanlar çok değişik ben kayınvalidemi nişanlıyken ne kadar iyi bir kadın diyordum ayy aman Allah'ım bu kadar oyuncu olduğunu tahmin edemezdm oscar alır oynasa o kadar yani insanları tanımak zor en güzeli mesafeli olmak.saygını koru yine sev ama nadir görüş her çağırdığında gitme.

fazla muhabbetin yan etkileri bunlar...
şimdiden bu kadar içli dışlı olmasayın keşke...
onlar sana nasıl davranıyosa sende öyle karşılık ver...

Bende işte bunu farkettikten sonra uzak duruyorum, sözlüm eve çağırıyor gitmiyorum falan. Ama bi terazi burcu olarak kimseye kin tutamıyorum. Şuan mesaj atsa yada arasa hemen açar konuşurum heralde. Teşekkür ederim yorumun için..

ben de severim kayınvalidemi zaten uzaktalar benden ama gitmek hoş değil, alışınca o senin görevin oluyo üstüne kalıyo. ben kayınvalidemi aramayı hiçbi zaman görev olarak görmedim, görmem. belli tarih sıklığıyla aramam. ne zaman özlediğimi hissedersem ne zaman konuşmak istersem o zaman ararım. burda olmuş olsalardı da sık sık gitmezdim. mesafe her zaman iyidir.

daha sözlüsünüz nie evine gidip yemekler börekler yapıosunuz ki baştan böle alıştırıosunuz kvleri sonra paçayı hiç kurtaramıyosunuz kvlerden 4yıllık evliyim ne evini temizledim doğru düzgün ne yemek yaptım bırak sözlüyken nişanlıyken yapıyim ihtiyacı olursa Allah korusun elden ayaktan düşerse büyük bi zevkle seve seve yaparım

bence bölesi daha iyi olmuş arada mesafe her zaman iyidir

Anlamadım ortada kızacak bir şey yok ki.. acaba yanlarına gitmedin hediyeyi elden vermedin diye mi bozuldu.. Bazı insanlar küsmeye yer arar... :ssz:

Belki arkandan saçma sapan konuştular sözlünde seni koruduysa bozulmuş olabilirler... valla biraz düşününce her şey olabilir.. :31:

Haklısınız mesela sözlüme göre ben öyle bi insanım küsmek için yer arıyormuşum! Empati kuramıyorlar işte benim annem ona böyle yapsa yanından bile geçmez senelerce kin tutar eminim bundan.
Ve doğum günü gecesi biz hediyeyi beraber aldık ben evime o evine gitti sonra babası demiş niye kızı getirmedin diye. Kayınbabada sorun yokta o ikili bişey dememiş işte. Tırsıyorum şimdiden önümde sorun olmasınlar böyle vık vık konusarak.

ne münasebet niye yemek falan yapıyosun buldumcuk olmuş gibi, ben eşimle 9 sene çıktım bir kere eşim ameliyat olduğunda arkadaşlarla gittik evlerine yıllar sonra ben işe girdim evlenelim dedik aileler tanıştı söz nişan falan bir arada oldu, nişandan sonra bile vıcık vıcık olmadım yani ne münasebet onlarda ağırdan satıyolar tabi kendilerini, kız dediğin az nazlı olur hayret bişey aferim diyen oluyo muydu sen yemek yaparken, evlenincede o kadın beklicek bunları, kendi evine mi yetişeceksin onun evine mi

Ya söz yokkende gidiyordum ben bunlara bizde okuldan tanışıyoruz hani ders çalışmaya sürekli gidiyorduk bu kadın sürekli kekler poğacalar yapıp biz calısırken getiriyordu sürekli sözlümede diyormus o zaman bu kızı kaçırma bu kızla evlen falan gibisinden gibi bişeyler ama sözlüm onun sözüne bakmaz yani aşık olduğu için benimle şuanda cünkü annesiyle hep kavgalı yani günün 20saati kavga edebilicek kapasiteye sahip resmen. Ki yapıyolarda kadını ağlatmaktan bağırtmaktan zevk alıyo sözlüm her kavga doktorda bitiyor.

üzülme bunlara insanlar çok değişik ben kayınvalidemi nişanlıyken ne kadar iyi bir kadın diyordum ayy aman Allah'ım bu kadar oyuncu olduğunu tahmin edemezdm oscar alır oynasa o kadar yani insanları tanımak zor en güzeli mesafeli olmak.saygını koru yine sev ama nadir görüş her çağırdığında gitme.

Bu yorum cidden beni mutlu etti. Aynen dediğini yapıcam. Kendi annemde öyle dedi gördüğü gibi demişti bana kaynanan biraz sinsi demişti. Bende aman annee sacmalama cok seviyorum tarzı bişey demiştim. Şimdi anlıyorumki yüzüme gülüp sözlüme arkamdan konuşuyormuş. Allahtan benden asla bişey saklamıyor herşeyi tane tane anlatan bi sözlüm var. Birazda ondan uzak duruyorum duyduğum bir kaç şeylerde var çünkü.

fazla muhabbetin yan etkileri bunlar...
şimdiden bu kadar içli dışlı olmasayın keşke...
onlar sana nasıl davranıyosa sende öyle karşılık ver...

Çokta içli dışlı değilim yahu her gün onlarda değilim mesela 3 haftada bir yada ayda bir kez giderim 1 saat oturur kalkarım. O da sözlümle evde işimiz olur ondan gideriz. İş derken hani kıyafet kombinlerim ona falan o yani özel bi yere gitceksek ben kombinlerim giydirirm öyle yanii...

ben de severim kayınvalidemi zaten uzaktalar benden ama gitmek hoş değil, alışınca o senin görevin oluyo üstüne kalıyo. ben kayınvalidemi aramayı hiçbi zaman görev olarak görmedim, görmem. belli tarih sıklığıyla aramam. ne zaman özlediğimi hissedersem ne zaman konuşmak istersem o zaman ararım. burda olmuş olsalardı da sık sık gitmezdim. mesafe her zaman iyidir.

Mesela annemi görüyorum şuanda ben kayınvalidesini aramayı görev edinmiş resmen. 1hafta konuşmassa dönüp babama diyo bak hiç aramadık yine dellenicek bi sürü laf söylücek arada konuşalım diyor yani. Ben böyle olmadım mesela ben sözden öncede bayramda kandilde neyim arardım ki öyle kendi yengem gibide annecimmm babacııım yapmacıklarına hiç girmiyorum. Yengemden nefret etmiştim artık ben yapmacık olduğundan ben hala teyze diyorum amca diyorum bu evlensemde değişmez heralde cünkü sözlümde öyle diyor herneyse tesekkürler herkese yorumları için :) Kaptım bilgileri ben :)

Haklısınız mesela sözlüme göre ben öyle bi insanım küsmek için yer arıyormuşum! Empati kuramıyorlar işte benim annem ona böyle yapsa yanından bile geçmez senelerce kin tutar eminim bundan.
Ve doğum günü gecesi biz hediyeyi beraber aldık ben evime o evine gitti sonra babası demiş niye kızı getirmedin diye. Kayınbabada sorun yokta o ikili bişey dememiş işte. Tırsıyorum şimdiden önümde sorun olmasınlar böyle vık vık konusarak.

Empati kuramazlar canım..senin ailenin hiç kıymeti yoktur,onların ailesi ingiliz soylusudur... :ssz:
genel yorumlara katılıyorum bu börek çörek konusunda... bir daha yapma..kimseye...kimseyle yüzgöz olmaya gelmez.. benim kv dünya tatlısıdır ama evlerinde iş yaptığım çoookk nadirdir. hiç bir şeyi ellemem.. eşimde izin vermezdi zaten.. yaptığımda da çok kıymetli olurdu..günlerce dance burayı sildi derlerdi :) onlar böyle övdüler diye daha fazlasını yapmazdım ;)

Burada iş sözlünde bitiyor.. O denge kuracak,yapabilirse..yapamazsa bu iş zor :31:

Bazı konular önceden açıkça konuşulmalı.. Beklentiler,istekler,aileler... açıkça al karşına kavga etmeden anlat.. ailesiyle senin aranda denge kurmak,objektif yaklaşmak onun işi anlasın..sorumluluktan kaçmasın. :ssz:

kendini zorla aratan insanları da anlamam. hem gelini sevme hem aramıyo dile mırın kırın et böyle tipler de var.

kaynanalık safi ego tatmini ya.

sana şimdiden hak vermiyo ki adam, evlenince ne yapacaksın, bence yeni yemekler öğren her ay için hediye parası biriktir bari verdikçe isteyecekler bende olsam ben de isterim beklerim

Empati kuramazlar canım..senin ailenin hiç kıymeti yoktur,onların ailesi ingiliz soylusudur... :ssz:
genel yorumlara katılıyorum bu börek çörek konusunda... bir daha yapma..kimseye...kimseyle yüzgöz olmaya gelmez.. benim kv dünya tatlısıdır ama evlerinde iş yaptığım çoookk nadirdir. hiç bir şeyi ellemem.. eşimde izin vermezdi zaten.. yaptığımda da çok kıymetli olurdu..günlerce dance burayı sildi derlerdi :) onlar böyle övdüler diye daha fazlasını yapmazdım ;)

Burada iş sözlünde bitiyor.. O denge kuracak,yapabilirse..yapamazsa bu iş zor :31:

Bazı konular önceden açıkça konuşulmalı.. Beklentiler,istekler,aileler... açıkça al karşına kavga etmeden anlat.. ailesiyle senin aranda denge kurmak,objektif yaklaşmak onun işi anlasın..sorumluluktan kaçmasın. :ssz:

Yo tövbe bismillah yapmam bir daha o günde sözlüm istediği için gitmiştim hafta sonu mevlüt vardı, yardım etmek amaçlı ama herşeyi ben yaptım döndüm geri allahtan teşekkür etti.. Sonrada sözlüme işte bu kız benim gelinim neyim demiş ama ne fayda. Ve o gün bi haraketine kırıldığım için mevlütede gitmedim biraz ağırdan almıştım o gün rahatsızım diyip gitmemiştim. Ona mı kırıldılar acaba ya?

Benim sözlümde iş yok ya ben yönlendirirsem anca adama anneler gününde diyorumki kendi annenin anneler günün kutlamayı unutma, o derece umursamaz birisi tek umursadığı şey gerçekten benim bu gözle görülebilen bişey herkeste söylüyor bunu. Belkide bunun kıskançlığı vardır kayınvalidede?

kendini zorla aratan insanları da anlamam. hem gelini sevme hem aramıyo dile mırın kırın et böyle tipler de var.

kaynanalık safi ego tatmini ya.

Öncelikle şu safi kelimesine hastayım :)

Gerçekten zorla arıyorlar ikiside cünkü babannemde bi yarış var resmen bak bu aradı bu aramadı kendi kızı 2 ay aramasa aramadı olmuyo ama daha dün aramış oluyo :)) Sanki biz bilmiyomuşuz gibi.. Babamda diyo ne arıcan ya bırak babamda anasından bıkmış ama annemde nasıl bi sabır varsa artık :D

sana şimdiden hak vermiyo ki adam, evlenince ne yapacaksın, bence yeni yemekler öğren her ay için hediye parası biriktir bari verdikçe isteyecekler bende olsam ben de isterim beklerim

Ya yok o kadar da değil yahu, evlenince onlar gitmiş köylerine dönmüş olacaklar bayramdan bayrama gideriz ben kocayı hallederim sıkıntı yokk :)))

Back
X