• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce Aldattım, Söylemeli miyim?

söyleme.. unut gitsin.. güzelim evliliğinide bitirme.. adam hayatı boyunca sanaa güvenmez asla.. bern olsamda güvenmezdim yani.. sen mutsuzluğumu seviyorsun anlayamadım gtti.. neden söyleyeceksin ki ya bitti giitti yani neticede
bencede soyleme biz kadinlar unutmasak bile unutmus gibi bir sekilde devamediyoruz yok cocugumuz var yok gidecek yerimiz yok diye ama erkekler asla oyle degil bosuna guzel evliligini bitirme birdaha asla unutmaz sicak yemek gibi onune serer herseyde kendine bunu pay cikarir sonucda dersini almissin zararin neresinden donersen kar hesabi olmus sizinki:KK66:

söylemenin ne sana ne de kocana faydası olur .Evlendikten sonra yapmamışsın zaten .Unut gitsin .
''Hatırlamak için bir hafızamız varken unutmak için elimizde hiç bir şeyin olmaması hayatın bize attığı en büyük kazıktır ''MURATHAN MUNGAN

ne uzun nişanlılık döneminde yaptım ne de evlendikten sonra yapacağım. çok değiştim, herşeyden önce büyüdüm. ahlak kurallarım prensiplerim var. o yaşlarda doğruu yanlışı öğretecek kimsem bile yoktu.

eğer herşeyin üstüne babanız da sizi terketmişse ve bunalımdaysanız aşk ve sevgiden önce sığınacak birilerini arıyorsunuz maalesef. herşeyi çok genç tecrübe ettim. kimse büyük konuşmamalı. öyle bir hale düşersiniz ki tek düşündüğünüz hayatta kalmak olduğunda en bencil insana dönüşürsünüz.

ben ilk sevdiğine kendini ayıp diye öptürmeyen bir kızdım. bence de kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.
yanlış yapmışsınız. bunun bahanesi yok bence. herkes aynı olamaz. tepkiler farklıdır.
neyse bu sizsiniz. herkesin dnaları farklı kodlanmıştır.

Geçmişse takılı kalma.Vicdan muhasebeni yapmıssın acisini çekiyrsun.Evlenmeden önce söylesen paylaşsan dah uygun olurdu.Artık evlenmişssin kandırılmış hisseder eşin katien güvenmez sana..

Söylersen bir daha ömrün boyu güvenini kazanamazsın
Hata yapmışsın, hatanı da anlamışsın, ders almışsın
Bulandırma boşuna hayatını, dua et ve Allah'a sığın
Şunu belirtmek isterim; ağır şeyler yaşamışsın ama yaptıklarına sebep değil bunlar asla unutma
Gençliktir, hatadır amenna ama hiç bir bunalım aldatma bahanesi değil, dediğin gibi olsa tüm dünya sokağa düşerdi.

Klasik hayat böyle kader utansın vs vicdan bastırma kendini aklama sizde ne olduğunuzu biliyorsunuz burada açtığınız konu gibi eşinize zaten söylemeceksin ki onun ruhu duymasın yeter

nişanlıyken mi aldatmış? ben eşiyle tanışmadan önce yaşandı zannettim eğer öyleyse tabii ki çok kötü bir şey ne olursa olsun hayatındaki insanı aldatıyor ve konu sahibinin başına gelse affedebileceğini sanmam ki yazmak istemedim ama parasal sıkıntılarım vardı filan bunların bahane olduğunu düşünüyorum her maddi yönden sıkıntıda olanlar aldatsın o zaman böyle bir şey yok ayrıca tacize fian nasıl geldi konu anlamadım ben yaşamadım ama korkutuyor beni demiş sonra zorla oldu demiş orasını hiç anlamadım ama elbette gözünün içine baka baka aldatmak hoş değil keşke ayrılsaymış o zaman.

ben nişanlı değildim flört dönemindeydik. konuyu daha iyi anlamanız için pekçok şey yazdım.

Ne olursa olsun ...sen aldatmaya meyillisin...
bunu bil,tanı kendini...
o yüzden de ...eşini her an aldatma potansiyeline sahipsin
şu an belki pişmanlık,vicdan azabından vs sebeplerden o yönün türpülendi...ama en ufak bir dert bir monotonlukta o yanin ayaklanacak
hah işte öyle bir istek hissetiğin anda boşan derim
soğut kendinden...aldatırsın aldatmazsın bilemem bundan sonrs
ama meyillin diğer kadınlara nazaran daha fazla...

konuyu anladığınızı gerçekten sanmıyorum ben monotonluk halinde aldatmadım. öyle olsa uzun monoton nişanlılık döneminde aldatırdım.

eğer herşeyin üstüne babanız da sizi terketmişse ve bunalımdaysanız aşk ve sevgiden önce sığınacak birilerini arıyorsunuz maalesef. herşeyi çok genç tecrübe ettim. kimse büyük konuşmamalı. öyle bir hale düşersiniz ki tek düşündüğünüz hayatta kalmak olduğunda en bencil insana dönüşürsünüz.

ben ilk sevdiğine kendini ayıp diye öptürmeyen bir kızdım. bence de kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.
Bu konularda sütten çıkmış ak kaşığım. Büyük konusuyorum kendimden eminim bekarım ve hayatimda kimse yok sevgilisi nişanlısı eşi olan hiçbir erkeğe asla ve asla o gözle bakmadım. Bakmam. Annem 10 yaşında hem annesiz hem babasız kalmış. Hor görülmüş yetimmis. Çok fakirlik çekmiş iftiralara uğramış. Duygusal boslugunu onun bunun hakkına girerek doldurmak yerine kendini derslerine vermiş okumuş avukat olmuş. Okurken doktor bir adam annem kimsesiz diye yanasmis annemin 5 kurusu yokken. Annem o adamla birlikte olmak yerine mufettislere kadar cikmis kiz basina esine haber vermis rezil etmis adami.Bizi insan yapan secimlerimizdir. Kötü insan olmanın bahanesi yoktur

konuyu anladığınızı gerçekten sanmıyorum ben monotonluk halinde aldatmadım. öyle olsa uzun monoton nişanlılık döneminde aldatırdım.
Bunu söylemek istediğinize göre affedeceğini düşünüyorsunuz,affetmeyip ayrılırsa bunu göze alabilecek misiniz,bunu söyledikten sonra bişeyler mutlaka değişir eski masumluk kalmaz,madem böyle bişey yaptınız,ya söylemeyip bu yükü taşıyacaksınız,ya da eşinizin vereceği her türlü tepkiye hazır olacaksınız.

Yazacaklarım ağır olabilir üzgünüm ama........bu işin kadını erkeği yok ve aldatmak kadar çirkin bir şey de yok. bu konuda çok ama çok katıyım ben. üzgünsünüz,pişmansınız,vicdan azabı çekiyorsunuz madem neden evlenmeden önce bunu söylemediniz? bir başkasını sevgilisinden ayırmaya çalışmışsınız. 2. kez aldatmışsınız ve aa bu adam beni seviyormuş 2 kişiden sonra anladım deyip adamla evlenmişsiniz. sadece şunu söylüyorum hayatınızda bunların aynısını size yaşatmış olan bir adamla evli olsaydınız ne hissedecektiniz? hatalar insanlar için hepimiz büyük veya küçük hatalar yapabiliriz ama hatalarınız başkalarının hayatına dokunuyorsa bu durumda önemli olan dürüst olmaktır veya bir şekilde telafi etmektir. ben olsam EVLİLİĞİMİN BİTMESİNİ GÖZE ALARAK BUNU SÖYLERDİM VE SADECE EŞİMİN BENİ AFFETMESİ İÇİN BEKLER, AFFETMİYORSA DA( Kİ BEN OLSAM ETMEM) BOYNUMU BÜKER VE O ADAMIN HAYATINDAN SESSİZCE ÇIKARIM...

eşim bana böyle birşey itiraf etseydi: o dönemde şehir dışında olduğumu, onun en zor anlarında hayatına çok uzak kaldığımı, duygusal yönden yardımcı olamadığımı, ayrılmak istediğinde onu anlayamadığımı nedenini anlamadan sadece devam etmekte ısrar ettiğimi düşünürdüm. benden ısrarla ayrılmak isteyen birinden, ondan ayrılmamak için ısrar ettiğimi hatırlardım.

Nisanlıyken aldatmışsınız, hemde iki kişiyle, hemde bitanesine birlikte olduğu insandan ayrılması için baskı yapmışsınız. Ayrılsaydı nişanlınızla evlenmeyecektiniz o halde.
Tüm yaşananları, burada bize anlattığınız gibi eşinize anlatırsanız, esiniz azıcık gururluysa sizi kapının önüne koyar. 2 ayrı kişiyle aldatılmış, sevilmemiş bir adam pozisyonunda çünkü.
Göze alabiliyorsanız anlatın.
Yok seviyorum vs diyorsanız ki inanmıyorum şahsen sevdiğinize, anlatmayın.
Evlenmeden önce anlatmanız gerekirdi, eşinizde bunları bilerek sizinle evlenirdi yada evlenmezdi, ama artık bu hakkınıda elinden almışsınız.
Ne denirki bilemedim. Ama affedilir, yenilir yutulur cinsten değil yaptıklarınız bunu bilir bunu söylerim.

nişanlı değildim flört dönemiydi. ya gerçekten kimse okumuyor mu yazıları :(

Bu konularda sütten çıkmış ak kaşığım. Büyük konusuyorum kendimden eminim bekarım ve hayatimda kimse yok sevgilisi nişanlısı eşi olan hiçbir erkeğe asla ve asla o gözle bakmadım. Bakmam. Annem 10 yaşında hem annesiz hem babasız kalmış. Hor görülmüş yetimmis. Çok fakirlik çekmiş iftiralara uğramış. Duygusal boslugunu onun bunun hakkına girerek doldurmak yerine kendini derslerine vermiş okumuş avukat olmuş. Okurken doktor bir adam annem kimsesiz diye yanasmis annemin 5 kurusu yokken. Annem o adamla birlikte olmak yerine mufettislere kadar cikmis kiz basina esine haber vermis rezil etmis adami.Bizi insan yapan secimlerimizdir. Kötü insan olmanın bahanesi yoktur

annenizden bir farkım yok bana gelen tekliflere verdiğim cevaplardan... öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki o... yapıyormuşum gibi annenizle alakası da yok konunun. herkesin tecrübesi farklı hayatta, inşallah benim yaşadıklarımı tecrübe etmezsiniz.

nişanlı değildim flört dönemiydi. ya gerçekten kimse okumuyor mu yazıları :KK43:
Ne farkeder ki. Aldatmadınız mı sonuçta?
Hafifletiyormu yaptığınızi flört doneminde olmanız, yada değiştiriryormu?
Okudum, okuduğumuda anladım gayet.
Alenen bir değil tam iki kişiyle aldatmışsınız adamı.Birinin hayatında baska biri varmış onuda aldatmışsınız ekstra. Ayrıl bile demiş, baskı yapmıssınız.
Siz şimdi bunca şeyin içinden buna mı takıldınız?
Ne diyim şimdi, ha flört donemindeyseniz olur, sorun yok mu diyim? Sonuç ayni kapiya çıkmış, evlenmişsiniz iki kere aldattığınız adamla, değişen birşey yok bana göre.

empati yapalım. sevdiğinin biri var çıkıyorsunuz. aşıksınız. ama nişanlı değilsiniz konu sahibi.
ve erkek arkadaşınız sizi aldayıyor 2 kere.
o dese size nişanlı değildimki senle. flört ediyorduk.

ee tamam o zaman bu olabilir dermiydiniz. ha derdim derseniz değerleri biraz daha gözden geçirmekte yarar var. aldattınız hatalar yaptınız. bunun bahanesi yok. sadece yanlışınınız anlamanız güzel. ama lütfen bahane üretmeyin

empati yapalım. sevdiğinin biri var çıkıyorsunuz. aşıksınız. ama nişanlı değilsiniz konu sahibi.
ve erkek arkadaşınız sizi aldayıyor 2 kere.
o dese size nişanlı değildimki senle. flört ediyorduk.

ee tamam o zaman bu olabilir dermiydiniz. ha derdim derseniz değerleri biraz daha gözden geçirmekte yarar var. aldattınız hatalar yaptınız. bunun bahanesi yok. sadece yanlışınınız anlamanız güzel. ama lütfen bahane üretmeyin
Boşver.. konu sahibi hala aldatmasını meşrulaştırmaya çalışıyor.. kendince aldattım ama o zaman neler yaşadım kimse bilemez diye savunmaya geçiyor. ne yaşamış olursam olayım böyle bir şeyi yapmamalıydım diyecek yerde yaptım ama neden yaptım bir sorun? Türk filmi repliğine döndürdü konuyu.

Merhaba, ben aile içi şiddet (bana uygulanmadı ama), taciz, korku ile büyüdüm. üstüne parasızlık geçim sıkıntısı (zaten hep vardı arttı) halimi tahmin edin. biriyle tanıştım onu çok sevdim ama hep beni anlamıyor olmasından dert yandım. içimdeki sırlar, duygusal paylaşımda bulunamama beni boğuyordu. onun muhteşemdi hayatı bense külkedisi. kıskanıyor ve bu duruma öfke duyuyordum. 22-23 yaşıma geldiğimde ondan ayrılmaya karar verdim hep tartışıyordum. gençtim, çok ağır şeyler yaşamıştım, yaşıyordum, bunalımdaydım. yalnızlıktan yakınıyordum. sevgilimleyken 1 yıl içinde 2 kişiyle yakın temasım oldu. birisi beni kandırdı - sevgilisinden ayrılması ve beraber olmak için baskı yapıyordum - nişanlı çıktı. bir diğeri arkadaş ortamındandı duygusal olarak beni anladığını düşünüyordum, bir iki buluşup sohbet ettik. bir gün bir şişe almak için evine girdiğimde biraz saldırganca beni öptü, zorladı. bu tam şerefsizlikti.

Ben yaşanan hiçbir şeyi haketmedim, hayat bana acımasız oldu ben neden istediğim birini öpemeyeyim ki diye düşündüm aldatma yaşanırken. Ama kimseyle beni taciz eden adamdan daha fazla ileriye gitmedim. birden dank etti, aslında bana zarar vermeyen tek kişiyle beraberdim ve aşk, paylaşım yaşadığımı sandığım insanlar beni kullanmıştı.

o erkek arkadaşımla nişanlandım, onu ölene kadar sevmeye yemin ettim, sadık kalmaya... evlendim. gözlerinin içine bakamıyorum. anlatsam ona ızdırap vereceğim, anlatmasam kendim yanıyorum. cahillik, yalnızlk, saflık, bıkkınlık, depresyon doluydum o zamanlar. eşimle aram öyle muhteşem ki yeni evliyiz ve söylesem mi yolun başındaykn diyorum ama o da beni deliler gibi seviyor ben de. utanıyorum...

bunları yazarken elim titriyor yorumlarıızdan sonra konuyu sildirebilirim. teşekkür ederim.

Allah'ın bir ismi "Gaffar"dır, günahları bağışlar, bir ismi de "Settar"dır, günahları, çirkinlikleri örter. Allah'ın örttüğünü, kulun açması bu açıdan doğru olmaz. Bunun için başa gelen çirkin olaylar olduğu geçmişte kalmalı, bugüne taşınmamalı. Çünkü yapılan günahları, yanlışları anlatmak bir çeşit yarayı deşmektir, geçmişi kurcalamaktır, durup dururken kendinizi ele vermektir. İşlenmiş olan günahları bir başkasına anlatmama konusunda Peygamberimizin ciddi bir uyarısı vardır. Buyururlar ki: "İşlediği günahları açığa vuranlar dışında, ümmetimin tamamı affedilmiştir. Bir adamın gece kötü bir iş yapıp, Allah onu örttüğü halde, sabahleyin kalkıp: "Ey falan! Ben dün gece şöyle şöyle yaptım" demesi açık günahlardandır. Oysa o kişi, Rabbi kendisinin kötülüğünü örttüğü halde geceyi geçirmişti. Fakat o, Allah'ın örttüğünü açarak sabahlıyor." *** -

Söyleme. Mahfedersin durup dururken herşeyi. Aksiyon aramaya gerek yok.

Düsünceleriniz cok güzel takdir ediyorum fakat asla asla demeyin. Büyük konusuyorsunuz, insanin asla yapmam dedigi sey basina gelmeden ölmezmis. Takdiri Ilahi...

Back
X