evlenmeden önce anlasamama korkusu - ne yapayim ?

MyNaYiNo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2010
2.682
19
66
- Yurtdışı
kizlar benim nisanlim uzaktan akrabamiz oluyor ama 10 senedir hic görüsmüslügümüz yoktu taa ki gecen seneye kadar..

bu sene nisan yaptik ailesiyle tanistim (tanistim diyorum cünkü en son gördügümde 9 yasinda ufak kiz cocuguyudum)..

eltim büyük kaynim kücük kaynim kayinbabam kayinannem amcalari yengeleri ve birde ufak bir kuzeni ile görüstüm..

fazla degil bir iki sefer sadece..

saygi cercevesinde hos sohbetlerimiz oldu..

ama henüz belli bir samimiyeti kurabilmis degilim..

kaynana elti hikayelerini o kadar cok duydum ki kayinannemle eltimle anlasamayacagim diye ödüm kopuyor..

ki bu hic normal bisey degil bu konulari nisanlimlada paylasiyorum oda her defasinda hele bir gel göreceksin o zaman..

seni gelin degil evin kizi olarak görecekler diyor..

hem yabancida degiliz bir birimize yinede ben cok korkuyorum gelin olarak kötü muamele görecegim diye..

birde nisanlimin benim yaslarimda kiz kuzenleri var görümcem yok ama kuzenleri görümcelik yaparmi diye de komplekslere giriyorum kizlar..

herseyn en kötüsünü düsünyorum anlayacaginiz..

ne yapayim bu kötü düsüncelerden nasil kurtulayim??

ha diyeceksiniz ki kötü bisey mi olduda böyle düsüncelere kapiliyorsun..

hayir tam aksine olumsuz hic bir sey yok ortada ve sanirim benim asil gözümü korkutanda bu..

kuzenleriyle henüz yüz yüze konusmadim oda var tabi..

ekimde türkiyeye gidicem ceyiz alis verisim icin cok heyecanliyim cok korkuyorum..

ya henüz kötü bişey olmadıysa boşuna kafana takıyosun ufak şeyler bunlar hem kuzenlerin sana görümcelik yapacağı gibi bi lüxsü olduğunu hiç düşünmüyorum sen iyi şeyler düşün umarım herşey güsel olur :34:

tesekkürler bofs..

gülsah hangi sekilde ki evliliker sana yanlis geliyor?

beni zorla evlendirdiklerini mi yazdim??

13 yasinda kocaya gidyorum mu yazdim??

kuma olarak mi gidiyorum yazdim??

uzaktan akraba olusumuza takildiysan eger

1. bizim orada akrabalik evlilikleri oluyor

2. ücüncü kusak oluyoruz

3. arada üveylik var..

gerci böylesine sacma bir yoruma hic cevap vermemek lazim ya NEYSE

Korkularının üstüne gitme,evlenmeden önce çoğu bayan bir çok şeyden korkuyor.Eşinin ailesi de bunların arasında.Ama sen olumlu düşün.En büyük tavsiyem eşinden başka kim olursa olsun arada mesafe hep olsun ki her hangi bişeyde ya acaba şunu desem kırılır mı diye düşünmeden rahatsız olduğun şeyi söyleyebilesin.ŞİMDİDEN MUTLULUKLAR:)

Korkularının üstüne gitme,evlenmeden önce çoğu bayan bir çok şeyden korkuyor.Eşinin ailesi de bunların arasında.Ama sen olumlu düşün.En büyük tavsiyem eşinden başka kim olursa olsun arada mesafe hep olsun ki her hangi bişeyde ya acaba şunu desem kırılır mı diye düşünmeden rahatsız olduğun şeyi söyleyebilesin.ŞİMDİDEN MUTLULUKLAR:)

Cok tesekkür ederim. Umarim dogru orantida bi iliski kurabilirim herkesle.
Zaten karakterim geregi hemen herkesle laubali olamam.
Ama 'buda buz gibiymis yahu'da dedirtmemem gerekiyor.

Ah ah olumlu düsünmeyi bi becerebilsem..

bence okadar icinde büyütme hani insan kafasinda kurar kurar herseyi normal birseyi bile aaa bunlar bana böyle böyle dedi diye baska yerlere cekersin bence gayet rahat ol ki düsündüklerini anliyorum sanirim sadece akraba olayinda degilde her evlilikte kizlarda bu tür korkular olurrr sen rahat ol cicim nisanlinla senin aran iyi olsun gerisi bos :64:

tesekkürler bofs..

gülsah hangi sekilde ki evliliker sana yanlis geliyor?

beni zorla evlendirdiklerini mi yazdim??

13 yasinda kocaya gidyorum mu yazdim??

kuma olarak mi gidiyorum yazdim??

uzaktan akraba olusumuza takildiysan eger

1. bizim orada akrabalik evlilikleri oluyor

2. ücüncü kusak oluyoruz

3. arada üveylik var..

gerci böylesine sacma bir yoruma hic cevap vermemek lazim ya NEYSE

canım bu tepkin çok aşırı olmuş..
evt arkadaş yorumunun açıklamasını yapmamaış belki ondan kaynaklandı..ama tepkindende herşeyi aştım kesin kararlıyım istiyorum evlenmeyi anlamını çıkardım...
açıkçası 3.kuşak ya da başka türlü bende akrana evliliklerini pek hazzetmem..sanki olumsuz bişey yaşanırsa yıkımı daha çok olur gibi..
birde akraba olmasan ya da başkası olsa ille bu korkuların olacak..
en baştan samimi soğuk bir ilişki tutturmalısın kendine..içli dışlı olma hemen...hayırlı olsun...

uzaktanda olsa ortada bi akrabalık olunca dahada dikkat ederler bence seni üzmemek için.korkma iyi düşün güzel şeyler olsun.mutluluklar diliyorum:71:

sagolun kizlar..

uzaktanda olsa ortada bi akrabalık olunca dahada dikkat ederler bence seni üzmemek için.korkma iyi düşün güzel şeyler olsun.mutluluklar diliyorum:71:

tesekkür ederim pinar..

insaAllah bu korkularimi yenerim..

ceyiz alis verisine gidince yeni ailemi daha iyi tanima sansini kazanicam..

gönlünü ferah tut. ben de çok duymuştum eltiler şöyle kaynanalar böyle diye. 3 eltim var aynı apartmandayız. inan el üstünde tutuyorlar beni. sen iyi olduktan sonra onlar da iyi olur sana tabi kötü niyetli insanlar değillerse. umarım iyi insanlardır. şimdiden sıkıntı yapmamalısın. en güzel zamanların tadını çıkar.

cok tesekkür ederim dedigim gibi hic bir aksi durum yok tamamen kendi kuruntularim duyduklarimdan cok etkileniyorum bu konuda malesef birde ailemden de uzak olucam ya onunda etkisi var sanirim insaallah hep böyle iyi ve güzel devam eder ..

Canım at Bi kenara önyargılarını.. hem unutma sen izin vermediğin sürece kimse seni üzüp incitemez.. kötü kaynana da gördüm kötü görümce de.. hatta kötünün kötüsü Bi kayınBaBa.. ama yaşadiğim hiç Bişey için onları suçlamıyorum çünkü onlara Bu tavizi Ben verdim ! sana Biri kötü davranıyosa dön kendine kız, neden izin verdim diye.. at önyargılarını, kendine çekme olumsuzlukları.. Belki herşey süper olacak, çoook iyi anlaşacaksın herkesle.. sadece kendin ol ve her zaman tavrın net olsun, kendini ezdirme, kendine saygı duymalarını sağla.. sen kendine saygı duyar kendini önemsersen kimse seni incitemez unutma ! ama önyargı yok, iyi niyet Besle olumlu düşün.. yoksa kendine olumsuzlukları çekersin canım.. mutluluklar..

Back
X