• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmeden önce arkadaşımla konuşayım mı?

Arkadaşıysa üstüne vazifedir tabiki herkesin elinin altında anroid telefonlar ,
internet ve leptop yokki .
Bence çok ince düşüncelisin maşallah size arkadaş dediğiniz böyle olur :46:
kız belki utanır kimseye soramaz arkadaşı ile daha rahat iletişim kurar pek sosyal bir kız değilse korkada bilir.
Normalde , toplumumuzda bu gece öcü gecesi olarak anlatıldığından içini rahatlatan biri olmazsa vajinusmus'a kadar bile gidebilir .
Bir ağzını yokla rahatlatmaya çalış madem bukadar kapalı bir ortamı var
nete girip araştırcağını zannetmiyorum .

size soruyorum işte ne yapayım diye...
çok utangaç ve içine kapanık biri olduğunu bildiğim için sormak istediğin bişey olursa diyeyim mi en azından diye...

ben utangaç değilim ama kimseye soramadım ve 15 senedir filan internet kullanırım çok şey de okudum.bence siz hafif hafif anlatın

kızlar merhaba..
benim yakın bi arkadaşım evlenecek.. kendisi ve ailesi muhazafakar insanlardır.. bu zamana kadar kız kimse ile çıkmadı falan.. şimdi düşünüorum da evlenmeden önce hani böyle aile büyüklerinden veya arkadaşlarından birileri sana bi şeyler anlatır ya, hani ilk gece için seni rahatlatır, korkmaman gerektiğini nasıl davranman gerektiğini anlatır ya, bu kızın ne soracak ne de anlatacak kimsesi var.. ben ve benim evli bi kuzenim var, acaba biz onunla konuşsak mı diye düşünüoruz..soru sormasına fırsat versek falan. kendisi bu konularda hiç bişey bilmez.. faydası olur mu acaba.. siz evlenirken sizinle kouşan birileri olmuş muydu, iyiki olmuş mu diosunuz gerek de yokmuş mu diyosunuz? ne yapsak bilemedik..

Bence eğer çok utangaçsa ve muhafazakar bir aileden geliyorsa bunu konuşmayı da sormayı da ayıp görüyordur ama korkuları da vardır. Siz arkadaşı olarak en azından aklında soru veya korku varsa gidermesine yardımcı olabilirsiniz. Hiç öyle 2013 falan demeyin, köyde yaşayan, ailesinden baskı gören, dayak yiyen kızlara 2013 gelmiyor, onlar hala 80lerin 90ların adetleriyle, 3 kez gördüğü adamlarla evlendiriliyorlar böyle ve ilk gecelerle ilgili bildikleri belki çocukluktan beri günlerde veya kulak misafirliğiyle duydukları korkunç diye anlattıkları, ağrılıydı, acılıydı vs. sözleriyle pekiştirdikleri karabasan hikayeleri.

Sorun arkadaşınıza, ben de korkuyordum, konuşunca rahatladım, aklımdaki soru işaretlerini attım deyin, merak ettiklerimi öğrenince daha rahat ettim deyin, ama utandırmayın da tabi dikkat edin ;)

Umarım işinize yarar

Şimdi aklıma geldi, benim de arkadaşım evlendi yakın zamanda gayet modern, şehrin göbeğinde yaşayan, üniversite okumuş da bir kişiydi biraz muhafazakardı. İlk gece yaşadığı zorlukları çok uzun bir süre atamamış, belki biraz rahat olabilseydi sorunla karşılaşmadan cinsel hayata rahat bir şekilde başlayabilirdi.

belli bir yaşa gelmiş evliliğe hazır olan bir kızın, bu konular hakkında bilgisi vardır emin olun olmasa bile ,2014 yılına giriyoruz tüm bilgiller elimizin altında internet sayesinde araştırır öğrenir, bence bu konuyu onunla konuşmanız çok gereksiz..

Son düzenleme:
Siz niye üstünüze vazife edindiniz anlamadım, öyle bir talebi oldu mu?

Ben kimseyle konuşmadım konuşturtmadım, yıl 2013 hangi devirdeyiz?

ayyy elmayra yorumunu gorunce aklima geldi 2 tane halam geldi benim kina gecem bitti odadayiz halamin biri dediki kizzz siz hic yakinlasma oldumu aranizda bende yok niye olsun kala kala 1 aksam kaldi yakinlasmanin kralini yasayacagiz diger halam anlatiyor hic acima olmiyacak digeri ortaya atildi naahhhhh olmiyacak onun icinmi ben bayginlik gecirdim dedi digeri heeee eminim oyledir dedi digeri sen dogusdan nazlisiin bunlar birbirine girdi gerdek gecesi kavgasi kisilikden tut karakter kavgasina donustu bakdim sac bas giristiler bende korkdum cikdim odadan ses kesildi odaya girdim bunlar birbirlerinden ozur diliyor ayyy halamlar dedim vallahi evlilikden sogutursunuz adami bu ne sinir ofke dedim heeee dedi halamin biri bizene kiz milletin gerdek merdege biz ne karisiyoruz yegense yegen adam yola cikmis gerdekmi urkutcek onu:30:

sen kendisiyle görüş bence, yıl 2013 de olsa bilmeyen çok insan var. bi kaç tane de kötü hikaye anlatıldıysa kız kendini kastıkça kasar yazık.

kızlar hepinize tşk ederim.. farklı bakış açılarından yorum almak faydalı oldu..
dün bişey için beni aramıştı, bende telde söyledim hani bak her konuda sormak istediğin bişey olursa konuşmak istersen sakın çekinme ben senin arkadaşınım biliosun dedim..
bi duygulandı öyle deyince :(
yarın bize gelsene,ev çok gergin ben çok gerginim,gün yaklaştıkca elim ayağım titremeye başladı falan dedi.iyiki varsın dedi... yani..
gidicem bugün bakalım.. en azından söyledim içimde kalmadı
her zaman her koşulda yanında olduğumu bilsin..
tşk ederim hepinize...

kızlar severek değil görücü usulu evlenior.. ve şöyle söyleyeyim bu zamana kadar 2 kere arkadaşın evine geldiler ailesi ile ve asla yanlız başlarına kalmadılar hani ne bileyim odada falan.... odaya konuşmaya geldiklerinde yanlarında mutlaka arkadaşımın erkek kardeşleri de oldu.. ben konuşulmasını istemedim.. kuzenim dedi de gerek yok dedim.. şimdi arkadaşın ne diyeceğini kestiremiorum.. o zaman ben bi şaka yollu kızz düğünden bana gelde sana bi şeyler öğreteyim falan deyim :D bakalım ne dicek
2 kere evine geldi adam ve ailelerle beraberdiler ,yalnız kalmadılar.
esas yanlıışlık bu. ve konuşmanız gereken bu. böyle evlilik olmaz.

Son düzenleme:
Arkadaşıysa üstüne vazifedir tabiki herkesin elinin altında anroid telefonlar ,
internet ve leptop yokki .
Bence çok ince düşüncelisin maşallah size arkadaş dediğiniz böyle olur :46:
kız belki utanır kimseye soramaz arkadaşı ile daha rahat iletişim kurar pek sosyal bir kız değilse korkada bilir.
Normalde , toplumumuzda bu gece öcü gecesi olarak anlatıldığından içini rahatlatan biri olmazsa vajinusmus'a kadar bile gidebilir .
Bir ağzını yokla rahatlatmaya çalış madem bukadar kapalı bir ortamı var
nete girip araştırcağını zannetmiyorum .

tşk ederim.. dediğiniz gibi düşünüorum bende.. söyledim ve sanki benim bunu sormamı bekliomuş gibi duygulandı kızcağız..
3 tane erkek kardeş, şiddet yanlısı bi baba ve dünyadan habersiz bi annenin yanında konuşabilecek kimsesi yoktu.
severek de değil azcık içim ısındı diyo mantığıma da uydu dio evlenio işte.. bende yıl 2013 diyenleri anlayamıorum..
herkes bizim sahip olduğumuz imkanlara sahip değil.. köyde dünyanın işi gücü bu kızın sırtına binmiş vaziyette... herkesin evinde net, elinde akıllı teli yok ki..

2 kere evine geldi adam ve ailelerle beraberdiler ,yalnız kalmadılar.
esas yanlıışlık bu. ve konuşmanız gereken bu. böyle evlilik olmaz.

cnm ben ne diyebilirim ki..
yani şöyle bişey bu zamana kadar gelenlere istemediklerine olmaz dedi..
ilk kez buna içim ısındı dedi.. aşk değil evet.. yani ama bu kızında dışarıda görüşüp konuşup evlenme gibi bi ihtimali yok böyle bi baba olduğu sürece... ve onların yanlız kalamamalarının sebebi, bi erkek ve bi kadın yanlarında başka kimse olmadan tek başlarına kalamaz namahrem olur düşüncesi.. ben koskoca adamın kadının bu düşünce yapısını değiştiremeyeceğime göre..

o sizden daha bilgilidir
hangi devirdeyiz
kuaförde sex muhabetti yapan muhafazakar(!) kizlar geldi aklima
neyse

kuaför mü :) evet 2013 deyiz ama herkes sizin kadar şanslı değil...madalyonun bi de görünmeyen yüzü var.. ne kadar gözlerinizi kapatsanız da bu gerçek...
neyse ben söyleyeceğimi söyledim ona...

Son düzenleme:
cnm ben ne diyebilirim ki..
yani şöyle bişey bu zamana kadar gelenlere istemediklerine olmaz dedi..
ilk kez buna içim ısındı dedi.. aşk değil evet.. yani ama bu kızında dışarıda görüşüp konuşup evlenme gibi bi ihtimali yok böyle bi baba olduğu sürece... ve onların yanlız kalamamalarının sebebi, bi erkek ve bi kadın yanlarında başka kimse olmadan tek başlarına kalamaz namahrem olur düşüncesi.. ben koskoca adamın kadının bu düşünce yapısını değiştiremeyeceğime göre..
yazık. kızcağıza üzüldüm. Allah yardımcısı olsun

Son düzenleme:
olayın bizzat içindeki kişi bunu düşünmeli bence.sen kalkıp dersen "sanane" demesi an meselesi.

kaldı ki artık öyle kara cahil insanlar yok; hem kadını hem erkeği.isteğin her şey bir "tık" kadar yakınında.

yanlış çok ama malesef herkes bizim kadar şanslı değil, öyle bi ailenin içinde yetişmiş olmak lazım o kızı anlamak için.. benim çevremde de var dilerim mutlu olurlar..

arkadaşınıza durumu çıtlattığınız iyi olmuş..

evet yıl 2013 olabilir ama o milenyum yılını yaşayamayan insan çok fazla.androit telefonu olmayabilir ,bilgisayarı olmayabilir. vs vs.

Muhafazakar bir aile ve görücü usülü bir evlilikte yakınları ve ailesinin evlenecek kişiye nasıl yaklaşacağı az çok tahmin edilebilir birşey .

arkadaşınıza durumu çıtlattığınız iyi olmuş..

evet yıl 2013 olabilir ama o milenyum yılını yaşayamayan insan çok fazla.androit telefonu olmayabilir ,bilgisayarı olmayabilir. vs vs.

Muhafazakar bir aile ve görücü usülü bir evlilikte yakınları ve ailesinin evlenecek kişiye nasıl yaklaşacağı az çok tahmin edilebilir birşey .

aynen öyle cnm ya

Ne kadar itici bir üslupla yazanlar var şok oldum! İstatistiklere göre dünyanın yarısı hiç telefonla konuşmadı hatırlatırım. Malesefki insanlar hep uçta. Ya sizin gibi çook modern(?) ya da böyle baskı altında oluyor kızlar. Özellikle bu Türkiyenin acı gerçeği, daha beteri için bkz. doğu (çocuk gelin-damatlar, kan yok diye ölen kızlar vs. uzuyor.) Yani Türkiyenin batısı doğusundan daha iyi ama azınlık batı. Hatta batıda bile böyle düşünceler var. Siz şanslı tarafsınız ki bilgiye ulasabiliyorsunuz.

O kadar baskı altında napsın kız? Telefonu bile kim bilir kaç modeldir.
Konu sahibi sizi tebrik ediyorum, lütfen bizi bilgilendirin arkadaşınızın durumunu görsün herşeyi bilen kişiler.

Back
X