• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLENMEDEN ÖNCE BİR ERKEĞİ DOĞRU TANIMAK İÇİN NELER YAPMALIYIM..

Sevdalumsun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2015
492
138
103
Arkadaslar biliyorsunuz hayatımda birisi var. Burada da çok tecrübeli kisiler var evlenmiş çocuk sahibi olmuş arkadaşlar. .
Evlilik ciddi bir kurum bunu biliyorum.siz tecrübeli olanlara soruyorum. Bir erkeğin evliliğe hazır olduğunu gerçekten evlenme niyetinde olduğunu. . .evliliği surdurecek kapasitede oldugunu..Yani kısaca erkeği nasıl taniriz bunun için neler yapmaliyiz...
Hani bazı şeyler vardır hah dersiniz tam evlenilecek erkek. Bu önemli noktalar nelerdir.
Mesela onun evlilik adamı olduğunu nasıl anlarız.

önce kendinizi tanımanız gerekiyo.
çünkü başkası için doğru olan bi kişi size uygun olmayabiliyo.
hayattan beklentiniz ne?
en büyük amaç yada amaçlarınız ne?
nası bir ev ortamı hayal ediyorsunuz?
kültürünüze bağlımısınız?
dominant bi karakter misiniz, daha ılımlı mı?
duygusal mısınız, rasyonel mi?
aileniz ve sizin ortak olarak sevebileceğiniz bi prototip var mı, yoksa sizin sevdiğiniz herkese okey derler mi?
değer verdiğiniz şeyler ve öncelikleriniz ne?
bi sevgiliden ne beklersiniz?
bi babadan ne beklersiniz?
ve bi evlat olarak siz nasıl bir evlat olmasını istersiniz eşinizin?

Son düzenleme:
Tam yerine heldin her gun yeni bir siddet yada bosanma konusu aciliyo bdvde sence ne kadar faydamiz olur

hasılı kelam:
karşıdakine don biçmeden önce, kendi boyumuzun ölçüsünü bilmek gerekiyo.
ben nasıl biriyim ve nasıl biri beni tamamlar?
dip not: ailenizin fikirlerine de mutlaka değer verin, çünkü onlar sizin aklınıza gelmeyen konuları da süzgeçten geçirirler.

önce kendinizi tanımanız gerekiyo.
çünkü başkası için doğru olan bi kişi size uygun olmayabiliyo.
hayattan beklentiniz ne?
en büyük amaç yada amaçlarınız ne?
nası bir ev ortamı hayal ediyorsunuz?
kültürünüze bağlımısınız?
dominant bi karakter misiniz, daha ılımlı mı?
aileniz ve sizin ortak olarak sevebileceğiniz bi prototip var mı, yoksa sizin sevdiğiniz herkese okey derler mi?
değer verdiğiniz şeyler ve öncelikleriniz ne?
bi sevgiliden ne beklersiniz?
bi babadan ne beklersiniz?
ve bi evlat olarak siz nasıl bir evlat olmasını istersiniz eşinizin?

Evet sorduğunda her soruya içimde cevap verdim şimdide onun penceresinden vereceğim eğer örtüşüyor sa sanırım doğru kişi olacak öyle mi?

Evet sorduğunda her soruya içimde cevap verdim şimdide onun penceresinden vereceğim eğer örtüşüyor sa sanırım doğru kişi olacak öyle mi?

inşallah.
cevaplarınız birbirine uyumluysa, ne mutlu size.

Tam yerine heldin her gun yeni bir siddet yada bosanma konusu aciliyo bdvde sence ne kadar faydamiz olur
O yüzden açtım zaten ben de okuyorum işte onlar hep bize birer ders. Aynı durum olabilir olmayadabilir.
Ama bide bile bile lades yapmak var.
yanlış yaptığım bir şey varsa şimdi den farkına varayım.

A
hasılı kelam:
karşıdakine don biçmeden önce, kendi boyumuzun ölçüsünü bilmek gerekiyo.
ben nasıl biriyim ve nasıl biri beni tamamlar?
dip not: ailenizin fikirlerine de mutlaka değer verin, çünkü onlar sizin aklınıza gelmeyen konuları da süzgeçten geçirirler.
O yüzden hep anneme danisiyorum.bu konuda çok haklısınız. Onun süzgeci çok farkli.

Evlilikten beklentileri neler?
Size ve kadınlara karşı saygılı mı?(evet)
Sevgisini belli ediyor mu?(evet)
En ufak tartışmada oyunbozanlık yapıp ayrılma lafı ediyor mu?(hayır)
Tartışırken hakaret veya küfür ediyor mu?(hayır)
Trafikte araba kullanırken agresif mi?(hayır)
Arkadaşlarıyla çok sık vakit geçiriyor mu?(hayır)
İnternette eski sevgili veya başka kızlara bakıyor mu?(hayır)
*Düzenli bir işte çalışıyor mu?(kesinlikle evet)

Unuttuğum maddeler olabilir. Ama sıraladığım sorulara cevaplar yanındakilerse tanımışsındır.
He bir de tatile çık. :KK66:

1. Adım kendinizi tanımak: ne istiyorsunuz, vazgeçilmezleriniz neler vs vs
2. Adım bir aday varsa şayet sizin ve onun beklentilerinin örtüşüp örtüşmemesi. %100 uyum tabiki mümkün değil ancak ortak paydanızın çok olması gerekiyor.
3. Adım karşınızdaki sizi olduğunuz gibi kabul ediyor mu siz onu kabul ediyor musunuz yoksa ikinizin de değiştiririm düşüncesi var mı ya da böyle şeyler talep ediliyor mu?
4. Adım yalan, merhametsizlik, sadakatsizlik, saygısızlık, küfür, aşırı sinir ve şiddet vs dair küçük de olsa bir acabanız var mı?

Bence böyle.
2. Adımı henüz geçememiş biriyim umarım siz takır takır geçersiniz.

O yüzden açtım zaten ben de okuyorum işte onlar hep bize birer ders. Aynı durum olabilir olmayadabilir.
Ama bide bile bile lades yapmak var.
yanlış yaptığım bir şey varsa şimdi den farkına varayım.
Valla insallah taanirsin ama ben ayni eve girilmeden kimsenin taninmiycani dusunmeye basladi allah yardimcin olsun

Arkadaslar biliyorsunuz hayatımda birisi var. Burada da çok tecrübeli kisiler var evlenmiş çocuk sahibi olmuş arkadaşlar. .
Evlilik ciddi bir kurum bunu biliyorum.siz tecrübeli olanlara soruyorum. Bir erkeğin evliliğe hazır olduğunu gerçekten evlenme niyetinde olduğunu. . .evliliği surdurecek kapasitede oldugunu..Yani kısaca erkeği nasıl taniriz bunun için neler yapmaliyiz...
Hani bazı şeyler vardır hah dersiniz tam evlenilecek erkek. Bu önemli noktalar nelerdir.
Mesela onun evlilik adamı olduğunu nasıl anlarız.
Ben kendimden örnek vereyim, en çok merhametli olması, dinine bağlı bir insan olması, kalp kırmaktan çekinen birisi olması, bana değer vermesi, evlilik meselesini çok sürüncemede bırakmaması, sözlümü seçmemde benim dikkat ettiğim konulardı. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Bence birincisi tartisma aninda verdigi tepkiler.ikincisi para varken ve para yokkenki tutumu :) ucuncusu ailesiyle arasindaki iletisim.bunlari goz onune almani tavsiye ederim.ama hayal kirikligina ugramamak icin evliliginde bi bakima kumar oldugunu aklindan çıkarma arkadasim :cry:

para harcama kültürü, seni koruma ve dedikodu kültürü, ailesine karşı seni koruyup orta yolu buluyor mu şefkatli mi, çalışkan mı, nasıl kavga ediyor, nelere nasıl sinirleniyor, hayattan beklentileri neler, senin önceliklerine önem veriyor mu .... biri olmazsa idare edilir de sinir olayı hariç ... bir kavgada çıkar meydana

Unuttuğum maddeler olabilir. Ama sıraladığım sorulara cevaplar yanındakilerse tanımışsındır.

bu soruların hepsinin cevabı arkadaşın yazdığı gibi olmalı. bir de ailesine karşı seni nasıl koruduğu. bunların hepsini iyi ölçüp tart, sakın atlama, değişir-düzelir deme, aman diyim..

Allah sizden razi olsun:KK50:işte bunu demek istedim evet sizin yanınızda cevaplara aynı cevaplarım...peki bunlar bu adamın evlenince bir adam oldugunu gösterir mi

bu soruların hepsinin cevabı arkadaşın yazdığı gibi olmalı. bir de ailesine karşı seni nasıl koruduğu. bunların hepsini iyi ölçüp tart, sakın atlama, değişir-düzelir deme, aman diyim..
Yok yooook ablacim yazarıyım öyle şey ailesi nin yanında vana laf söyletmez. ..bende zaten ailesine karşı saygiliyim. ...değişmesini beklediğim tek durum şuydu başlarda. Çok alınan duygusal ve hassastı.ama tanıdıkça onu anladım şimdi öyle değil oda beni tanıdı tabi daha iyiyiz

Yok yooook ablacim yazarıyım öyle şey ailesi nin yanında vana laf söyletmez. ..bende zaten ailesine karşı saygiliyim. ...değişmesini beklediğim tek durum şuydu başlarda. Çok alınan duygusal ve hassastı.ama tanıdıkça onu anladım şimdi öyle değil oda beni tanıdı tabi daha iyiyiz
Yazar miyim değil yapar miyim

Back
X