Evlenmeden once birliktelik hakkinda fikir verir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkese iyi aksamlar.
Simdi burada olan egitimli ve acik fikirli kadinlarin da fikrini almak istedigim bi konu var.
Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
Genel olarak arastirmayi, okumayi, gezmeyi seven birisiyim. Kendime gore hobilerim var. Tek basima seyahat ederim, zeki oldugumu dusunuyorum ve soyluyorlar da. Tek basima hayattan keyif almasini bilen eglenceli birisiyim. Aktif giriskenim, yer yer sivri. Fazlasiyla dominant bi karakterim.

Ama evlenmeden once birliktelik yasama konusunda duygusal olarak kendimi hazir ve bunu asabilecek duzeyde gormuyorum. Bunun duygusal sorumlulugunu alacak kapasitede degilim. Belli ölcülerde paylasim yapmaya okey ama fazlasi benim icin agir gelir. Cunku kendimi taniyorum. Muhafazakar sayilmam.(dini sorumluluklarimi yapmiyorum, alkol aliyorum falan filan)

Aslinda bu mevzuya fazla anlam yukledigimden degil sadece kaldiramayabilecegimi bildigimden. Ha simdi diyorlar ki arkadaslarim da, evlenince bosanirsan ne olacak? Bana gore de zaten evlenme seviyesine gelmissem, ruhsal ve mental olarak bircok sinavi basariyla gecmis iliskimiz ve evlilik boyutuna ulasabilecek kadar gelmis derim. Ben boyle bi durumda zaten o duygusal sorumlulugu alabilecek boyuta erismis olurum cunku evlenmeye kolay karar verebilecek birisi degilim. Bunu soyledigimde de mantikli dusunuyorsun dogru diyorlar.

Sözün özü sudur ki; bu erkek arkadaslarim benim dominant ve guclu oldugumu dunya görüsüme uyum saglayacak, egitimli bir erkegin de boyle bi kumara giremeyecegini(birlikte olmadan evlenmek) ancak silik tiplerin bu durumu(birliktelik olmadan evliliği) kabul edebilecegini ve benim de silik tiplerle asla işim olmayacağını söylüyorlar.

Soracagim soru su; iyi egitimli, isi gücü olan kariyerli ve ozguvenli 30+ erkekler birliktelik yasamadan(kastettigim penetrasyon mevzusu) sevgili olmaz mi? Evlenmez mi? Cevrenizde var mi? Dedigim gibi muhafazakar bir profilde degilim. Muhafazakar ve ataerkil birisiyle yapamam.
Silik tipten kastınız nedir tam olarak? Birlikte olmadan da evlenen bir çok insan var herşey bel altı degil

Herkese iyi aksamlar.
Simdi burada olan egitimli ve acik fikirli kadinlarin da fikrini almak istedigim bi konu var.
Cevremde iyi egitimli ve statulu arkadaslarim var (erkek) aslinda onlara sordum once.
Genel olarak arastirmayi, okumayi, gezmeyi seven birisiyim. Kendime gore hobilerim var. Tek basima seyahat ederim, zeki oldugumu dusunuyorum ve soyluyorlar da. Tek basima hayattan keyif almasini bilen eglenceli birisiyim. Aktif giriskenim, yer yer sivri. Fazlasiyla dominant bi karakterim.

Ama evlenmeden once birliktelik yasama konusunda duygusal olarak kendimi hazir ve bunu asabilecek duzeyde gormuyorum. Bunun duygusal sorumlulugunu alacak kapasitede degilim. Belli ölcülerde paylasim yapmaya okey ama fazlasi benim icin agir gelir. Cunku kendimi taniyorum. Muhafazakar sayilmam.(dini sorumluluklarimi yapmiyorum, alkol aliyorum falan filan)

Aslinda bu mevzuya fazla anlam yukledigimden degil sadece kaldiramayabilecegimi bildigimden. Ha simdi diyorlar ki arkadaslarim da, evlenince bosanirsan ne olacak? Bana gore de zaten evlenme seviyesine gelmissem, ruhsal ve mental olarak bircok sinavi basariyla gecmis iliskimiz ve evlilik boyutuna ulasabilecek kadar gelmis derim. Ben boyle bi durumda zaten o duygusal sorumlulugu alabilecek boyuta erismis olurum cunku evlenmeye kolay karar verebilecek birisi degilim. Bunu soyledigimde de mantikli dusunuyorsun dogru diyorlar.

Sözün özü sudur ki; bu erkek arkadaslarim benim dominant ve guclu oldugumu dunya görüsüme uyum saglayacak, egitimli bir erkegin de boyle bi kumara giremeyecegini(birlikte olmadan evlenmek) ancak silik tiplerin bu durumu(birliktelik olmadan evliliği) kabul edebilecegini ve benim de silik tiplerle asla işim olmayacağını söylüyorlar.

Soracagim soru su; iyi egitimli, isi gücü olan kariyerli ve ozguvenli 30+ erkekler birliktelik yasamadan(kastettigim penetrasyon mevzusu) sevgili olmaz mi? Evlenmez mi? Cevrenizde var mi? Dedigim gibi muhafazakar bir profilde degilim. Muhafazakar ve ataerkil birisiyle yapamam.
Saçmalıklar ötesi. Eğitimli ve ne istediğini bilen biri bu tip konularla ilgilenmiyor ne hissettiğine bakıyor ve sizde ne hissettiğinize bakmaya devam etmelisiniz. Siz eğer böyle hissediyorsanız erkekler ne düşünecek diye davranışlarınızı değiştirmeyin. Sizinle aynı durumdaydım asla da bu konuda sıkıntı yaşamadan evlendim gayette kariyerli ve iyi eğitimli biri ile. Herkes kendine iyi geleni yapmalı..

O belli oluyor. Ben de fark ettirmek için söyledim. ☺️ benim için de başkalarının kişisel sinirlarimi ihlal eden yorumlari umursayacağım son sey.
Disaridan nasil gorundugunuzu betimledim ben de.
Sorum netti aslinda, beni nasil betimlersiniz uzerine degildi. :)
Sohbet ya da tartışma esnasında konu bir noktadan başka bir noktaya gidebilir. Bunu burda açıklamak komik ama bazı üyelere gerekiyor sanırım. Sizin konunuzda gitmedi bile başka yere. Erkeklerin ya da toplumun bu konuya, dolayısıyla sizin gibi bir kadına bakış açısını merak ediyordunuz, biz de sizin üzerinizden betimleyerek konunuza kendi cümlelerimizle yorum yapıyoruz.

Sizin cümlelerinizle yazalım istiyorsunuz sanırım ama burda öyle bir imkan sunulmuyor. Bu kadar hassas bir insanın forumda konu açması da ilginç. Herkese, üsluplara, yazılanlara bir ayar verme derdindesiniz. Sanırım vay beee kadına bak ne kadar prensipli tadında yorumlar beklerken bizim yorumlarla karşılaşmak ağır geldi. Geçmiş olsun.

Bu çoğu erkeğe korkunç itici gelen bir şey. İki yüzlülük olarak algılanıyor. Yani muhafazakar olmayan bir adam sizinle cinsellik yaşamadan evlenmeye belki, küçük bir ihtimal de olsa razı olabilir. Ama aklı başında, muhafazakar tarafı ağır basmayan bir adam 30 yaşında sürtünelim diyen kadından anında soğur .
Ya ne alaka ne alaka 🫠 her istediğini kabul etmek zve uygulamak zorunda değil ki karşı taraf. Bu hem erkek hem kadın için geçerli. Olayı cinsellikle sınırlamayın sevdiğiniz kişi şu an bunu yapmak bana iyi hissettirmeyecek diyorsa hemen soğuyormusunuz🥲

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X