Evlenmeden Önce Cinsellik

Konularini ve dusunceni az cok bilen bir ablan olarak (36 yaşındayım) tabii ki sevgililik döneminde sevildiğini hissetmek istemen gayet dogal. Fakat dusunce tarzında bazi hatalar var diye düşünüyorum. Evlenmeden cinsellik yasamak istemeyebilirsin buna hayatina girecek erkek elbette ki saygi duymali ve niyeti ciddiyse zaten ona gore davranır. Fakat bir erkegin seni arzulamasini bile istememek abarti. Arzulamasi seni kadin olarak gördüğü anlami tasir, diger turlu belki seni sevmiyor ama escobar evlenilecek kiz kacirmayayim diye düşünüyor olabilir. Cogu erkek kadinlar gibi duygusal bakmiyor ve ince düşünmüyor senin yazdigin gibi. Mesela seni arzuluyorum demesi aslinda sevgisini gosteren bir sey de olabiliyor kimi zaman. Tabii ki istemedigin halde dokunmasin ya da zorlamasin ama sozcuklere takilip da olasi guzel bir iliskiyi de kacirmana sebep olabilir bu kadar detayci olmak.
25 yas ustu erkeklerin de hic cinsellik yasamama ihtimali cok azdır onu da goz onunde bulundur derim.
Bu devirde erkekler cok hizli iliskiler yasiyor maalesef o yuzden "doğru " insan dedigimiz kisinin karşımıza cikma olasiligi azaldi. Kendi adima bekar olma sebeplerimden biri de bu. Çünkü artık erkeklerin cogu hadi tanisalim hadi opuselim hadi yatağa modunda artik. Sorumluluk da almak istemiyorlar. O acidan secici olman gayet normal.
Sadece arzulama olayina cok takilma derim. Sevdigin biri oldugunda sen de illa ki sarilmak, öpmek, dokunmak isteyeceksin ve onun dokunmasindan rahatsiz olmayacaksin. Arzulamak bu zaten
Çok teşekkür ederim,aslında ilgili,merak eden arayan soran biri ama işte bu cinsellik konusunda takılıyoruz.Allahim en hayırlısını nasip etsin.🤲🤲

Evliliğin %90 cinsellik bana göre yani ben evlendiğimde cinsel olarak hiç bişey bilmeyen ten uyumu bile olmayan bir adamla evlensem ben yapamam herkes böyle olacak diye bir durum yok bazıları süprizleri sever ben sevmem mesela net olmalı herşey benim kafamda 😏

Evliliğin %90 cinsellik bana göre yani ben evlendiğimde cinsel olarak hiç bişey bilmeyen ten uyumu bile olmayan bir adamla evlensem ben yapamam herkes böyle olacak diye bir durum yok bazıları süprizleri sever ben sevmem mesela net olmalı herşey benim kafamda 😏
Ben de netimdir sürpriz sevmem. Dedigin gibi bilmeyen bir adama da öğretmekle ugrasamam bu konuda erkegin tecrubeli olmasi ve kadını rahatlatmasi gerektigini düşünürüm.

Çok teşekkür ederim,aslında ilgili,merak eden arayan soran biri ama işte bu cinsellik konusunda takılıyoruz.Allahim en hayırlısını nasip etsin.🤲🤲
Ya lütfen kızma ama ayının teki ya, nerde tek sorun cinsellik? Saygısız, kompleksli, ezik, höt höt, şovmen bi davaro yani.

Hayır,tam tersine sevdiğim biri olmadan neden evleneyim ki?Sevdiğim biriyle evlenene kadar cinsellik istemiyorum,evlendikten sonra istiyorum tabiki.

ama öyle demiyorsun.
Maalesef öyle bir sey var kafamda.Sanki cinsellik sevilen kişi ile yapilması doğru olmayan bir şeymiş gibi.

sevilen kişi ile yapılması doğru olmayan birşeyse sevdiğin kişiyle evleneceksen nasıl sevişeceksin?
evlenmeden birlikte olmayı doğru bulmamakla söylediğin şey aynı şey değil.

İlgili olması,merak etmesi, kıskanması,hayatındaki şeyleri paylasmasi hosuma gidiyor.
Kiskanmasi mi? Tamam insan sevdigini kimseyle paylasamaz da ben kadinlarin erkekte kiskanmayi begenmesini yanlis bulurum erkegin kiskanmasi demek guven sorunudur benim icin. Ya kendine güvenmiyordur kadini elimde tutamam diye ya da hayatindaki insana güvenmiyordur beni aldatir diye. Ikisi de hastalikli bence.
Ilgili olmasi merak etmesi guzel de boyle bir adamin sevgililik suresince evlilik.olana kadar hic cinsellik konusmamasi, seni arzulamamasi falan cok uç istekler

Arzulanmayı istemiyorum,sanki seven insan arzulamaz gibi bir yargim var ve bu yargı da beni itiyor,bir tarafım beni sevsin arzulamasın istiyor.Arzulanmak sanki kötü bir şeymiş gibi geliyor.Evlenmeden önce arzulamasın ama evlendikten sonra çok arzulasın.
Seni arzulamayan bir erkek neden seninle evlensin ? Bak arzulamak ayrı bir şey, evlenmeden önce cinsellik yaşamamak ayrı bir şey. Buna saygı duyup da önem veren birini istemen güzel. Ama evlenmeden önce hiç arzulamasın, evlendikten sonra kızgın boğalar gibi olsun diye beklemek normal değil. Arzuladığını hissetmediğin adamdan genelde sorun çıkar. Libidosu düşük olabilir, cinsel problemleri olabilir. Aranızda bir çekim evlenmeden önce de olsun, seni arzuladığını bil ama cinsellik yaşama ya da açık seçik cinsel şeyler konuşma mesela. Arzulanmak da arzulamak da güzel bir şey. İnsani şeyler yani normal. Evlenmeden önce olmayıp da evlendikten sonra sürpriz yumurtadan çıkmaz ama. Bir de seven arzulamıyorsa, evlenince sevmeden mi evleneceksiniz mesela? Sonuçta evli birbirini seven insanlar da, evlenmeden birbirini seven insanlar da, birini sevmeyen kişiler de birilerini arzulayabilir.

Son düzenleme:
Kiskanmasi mi? Tamam insan sevdigini kimseyle paylasamaz da ben kadinlarin erkekte kiskanmayi begenmesini yanlis bulurum erkegin kiskanmasi demek guven sorunudur benim icin. Ya kendine güvenmiyordur kadini elimde tutamam diye ya da hayatindaki insana güvenmiyordur beni aldatir diye. Ikisi de hastalikli bence.
Ilgili olmasi merak etmesi guzel de boyle bir adamin sevgililik suresince evlilik.olana kadar hic cinsellik konusmamasi, seni arzulamamasi falan cok uç istekler

Bence istesin ama bana yansıtmasın diyor yoksa isteksiz adamı ne yapacak? ima etmesi vs rahatsız ediyor hiç belli etmesin yansıtmasın sadece romantizm el ele gezmek sarılmak gibi şeyler yaşasak yeter diyor evlenene kadar.
Enazından ben öyle anlamak istiyorum. 🤣
Yoksa işi yaş.

Maalesef öyle bir sey var kafamda.Sanki cinsellik sevilen kişi ile yapilması doğru olmayan bir şeymiş gibi.

Bu cümleyi düzelt şunu mu demek istiyorsun evlenmeden cinsellikten bahsetmesi ima etmesi hiç seviyormuş izlenimi vermiyor aklı uckurunda gibi hissettiriyor, insan sevdiği kadına dokunamaz elini sürmeye kıyamaz gibi arabesk filmler de olur ya onun gibi düşün.
Evlenene kadar onunla sadece romantizm yaşar sevgi ön planda şekilde. Yani demek istediğin e.ö ve e.s diye ayrılan miladi bir süreç mi? Evlenmeden önce, evlendikten sonra diye.
Genele öyle söyleyince yanlış anlarız diyeyim. Normal düşünce yapısı değil.
Sevilen kişi arzulanır net. Erkekler de zaten sorgusuz sualsiz.

Mesela ilk tanışmamızda eşimin hal ve hareketlerinden bile bir sürü şey çıkartmıştım. Rahatsız da olmadım. Bir de bunlar insanın elinde olmadan gerçekleşen şeyler. Beğendiğin biriyle özellikle de tanışma amaçlı buluştuğun zaman normal olarak bir değerlendirirsin her şeyiyle. İlk olarak da görüntü çarpar tabii. Eşimde böyle terleme, kızarma, ses incelmesi, doğru düzgün konuşamama. Bende de ateş yükselmesi, sürekli sırıtma hali, kalp çarpıntısı falan. Herkese karşı hissedilen şeyler değil. Ama karşındakinin seni beğendiğini ve arzuladığını aranızdaki çekimden, hal ve hareketlerinden anlıyorsun. Bunların olması çok normal ve senin de bunu anlaman lazım. Hani illa cinsel sohbetler olması da şart değil. Eşimin bakışlarından bile anlıyordum yani.

Ben evlenmeden cinsellik yaşamamak konusunda netim.
Evlendikten sonra da zaten adamların arzusu kalmıyor. Bak bin tane konu var, kocaları gül gibi kadınları asker arkadaşları gibi görüyorlar.
Sen yine yaşama, duymak isteme ona ok. Ama bu olasılığı da unutup beklentiye girme.

Öyle erkekler vardır da pipileri yoktur bence. Biriyle sevgili olsam evlilik düşünsem ama cinselliğin konusu bile geçmese kontrol ederim herşeyi yerli yerinde mi diye. Cinselliğine bakışınız çok hastalıklı.
Hoşlandığım erkek beni ne kadar arzulasa ben mutlu olurum sizin hiç cinsel istediğiniz yok mu mesela? Normal zamanda cinsel istek duyuyor musunuz?

Ay evet ya düşünsene hakkında herşey sır. Evlenirken hiç konuşmamışsın falan. Enazından Zorunlualan test etti öğrendi küçük olduğunu 🤣🤣 boyuna kadar bilmenin nesi kötü bazısı var küçücük avantaj bence valla sürpriz yumurta gibi şapkadan ne çıkarsa olayı biraz ürkünç geliyor. Cinsellik olmasa bile fikirlerini bilmek lazım fiziksel özelliklerini yansıtmalı ya korkunç şiddetsel fantezileri varsa ve kadın sevmiyorsa ya adam aseksuelse cam seslerini duyarsın hayallerinin kırılmasının... Velhasıl iletişim bile bence çok önemli seksüel yönden.
Arzulanmayınca insan küplere biner tam tersi.

İlgili olması,merak etmesi, kıskanması,hayatındaki şeyleri paylasmasi hosuma gidiyor.
Istemedigin konuya zorla geliyor her seferinde, öpüşme pazarlığı yapıp kavga ediyor, sürekli racon kesiyor aklınca, saygısız seviyesizin teki, bunun ilgisinden ne olur Allah aşkına? Kısıtlanmayı, höt höt edilmesini tatlı bi kıskançlık sanma ayrıca, lütfen ya.

Öpüşme vs.oldu mu ?
Normal şartlar altında birine ilgin, alakan, hislerin olunca otomatik olarak istiyorsun dokunmayı, sarılmayı, öpmeyi koklamayı. Dini hassasiyeti olan yaşamamayı tercih edebilir, saygı duyulur ama hassasiyet de olsa, uzak da dursa o insanlar da sevdiği kişiyi arzuluyor içten içe, anormal değil bu, yaradılışımızda var.
Sen takmışsın, "gezelim, Türk filmlerindeki gibi muhallebi yiyelim, elele dolaşalım ama bana cinsel yönden içsel olarak yükselirse kesin beni sevmiyodur" gibi bi tabun var, bence derinlerinde bi travma var, önce bunu çözmen lazım. Evlilik öncesi cinsellik yaşamak istememek çok normal, herkesin kendi tercihi ama senin beklenti ve düşüncelerin çok değişik.

Haa bak, şu da var, senin korkuların var ya, beni arzuluyorsa sevmiyodur şeklinde; bu Yusuf falan tam olarak bu senaryoya uygun davranıyor bence. Tanımadan öpüşme pazarlığı, istemediğin muhabbetlere ısrarla girmesi, hayt huyt hâlleri, değer verdiğini hissettirmeden habire cinsellik mevzusu falan, böyle şeylerden zaten kaç, uzak dur. Yusuf tam olarak senin rahatsız olduğun tip aslında; direkt cinsellik peşinde, anında def etmen gerekirdi senin kafa yapına tamamen ters olduğu için ama sen ısrarla görüştün bu herifle, hâlâ da savunuyorsun. O hayalindeki "masum" aşkı Yusuf gibilerle yaşayamazsın zaten ama sen "kimseyi bulamam" kafasıyla oldurmaya çalıştın, sanki bulunmaz Hint kumaşı gibi. Yani burada da büyük çelişki var.

Dediğim gibi, kesinlikle uzman yardımı tavsiye ediyorum, direkt cinsellik üzerine terapi yapanlar var, iyice araştırıp görüşebilirsin, lütfen erteleme.

Son düzenleme:
Back
X