Evlenmeden önce de böyleydin

Babanın evinde ne gördün cümlesinin kibarlaştırılmış halini söylemiş.

Bence çok ağır

Oraya buraya gidelim dediğinde " evlenmeden önce böyle değildin dediğinde" evlenmeden önce sen yoktun eşimle gitmek istiyorum de kes .

İsteklerini çok mu görüyo lüks mü görüyo bilemem ama bu lafı kıllanmasına izin verme

Benim eşim de öyle bana bağırma derim babanın evinde hiç bağırmadilar mi şunu alcam şunu yapcam babanlarda neden yapmadın öğretmenim kendi ayaklarım üstünde duruyom ama hala bu ne tantana

maalesef böyleler canım, benim ki dün ne dese beğenirsin "ohhh bu evde lükse kavuştun", pardon! dedim, benim babamın evinde de yediğim önümde yemediğim arkadaydı çok şükür, hee bide geçen 250 tl ye bir şey siparişi verdim neden beyimize sormamışım, dedim ki sen unutuyorsun galiba benim iyi sayılacak bir maaşım var ve 250 TL lik harcamayı sana soracak halim yok. bence bunlar üstümüzde iktidar kurmaya çalışıyorlar, hayırdır yani.

Eşiniz madem sorumluluğunuzu almıycak neden evlenmiş ki.. maddi yönden elbet destek olucak evlilik bu ya ev arkadaşlığı değil..

Gezme konusunda genelde erkek ırkı böyle ne yazık ki.. ilk zamanlar söylene söylene çıkarırdım bende.. şimdi kendisi hadi hadi deyip duruyo.. zamanla istediğiniz kıvama gelicektir büyük ihtimal
Kusura bakmayın ama su sorumluluk almakla ilgili cumleniz kadınlar açısından çok aşağılayıcı. Biz adamlarla bize baskınlar, para versinler diye mi evleniyoruz? Onun adı başka birşey çünkü. Ben aciz biri değilim ve kimsenin sorumluluğu altına girmeye ihtiyacım yok mesela. Akli melekelerim falan da yerinde çok şükür. Elbette zorunlu işsizlik gibi durumlarda kadın ya da erkek fark etmeksizin çiftlerden biri daha fazla yük alabilir omuzlarına ama sadece o kadar.

Kusura bakmayın ama su sorumluluk almakla ilgili cumleniz kadınlar açısından çok aşağılayıcı. Biz adamlarla bize baskınlar, para versinler diye mi evleniyoruz? Onun adı başka birşey çünkü. Ben aciz biri değilim ve kimsenin sorumluluğu altına girmeye ihtiyacım yok mesela. Akli melekelerim falan da yerinde çok şükür. Elbette zorunlu işsizlik gibi durumlarda kadın ya da erkek fark etmeksizin çiftlerden biri daha fazla yük alabilir omuzlarına ama sadece o kadar.
Konuyu okumadınız sanırım.. konu sahibi başvurduğu yerden dönüş bekliyomuş.. bu süre içinde oflayıp puflamadan bal börek gibi de bakıcak karısına..

Ona istinaden yazmıştım.. tabi bi de şu boyutu var.. eşimin işi geliri gayet güzel ve kendi ailesi de dahil kimseye güvenemediğimiz için ben çocuğumuza bakıyorum.. tabi yemek bulaşık çamaşır ütü aklınıza gelebilcek her iş bende.. eşim de ssk mı da ödüyor para yönünden de sıkmıyor yani bize bakıyor.. aşağılamaksa bu en başta kendimi aşağılıyorum o zaman.. erkek ailesine bakmak zorunda kadın da erkeğin yükünü hafifletmeli..

bence toplum olarak evliliğe bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor.
evliliği baba evinde bakılmak daha sonra da en azından aynı şeyleri koca evinde de görmek olarak algılıyoruz.
halbuki evlilik bi hayat mücadelesi, anlaşabilme, hayat arkadaşlığı demek maddi her şeyden önce.
ne kadar az beklentiniz olursa o kadar çok mutlu olursunuz.
hayat gerçekten çok pahalı, 2 kişi çalıştığmız halde ay sonunu zor getirdiğimiz günler oluyor.
bu durumda sizin gözünüze gelmeyen, pahalı bulmadığınız bir şey evi geçindiren kişiye oldukça yük olabilir.
bi de böyle düşünün.

Ben yazacaktım polemik olmasın dedim, aynen öyle, koca kadın neden sorumluluğunu bir erkeğe yükleyecek ki kedimiyiz biz

Ayrıca bu çelişkidir, bir erkeğe hem benim sorumluluğumu al sen erksin mesajı vereceksin hem de adamın jararlarını sorgulayacaksın, ya biz eşitiz diyip standartlarını erkeğe göre belirlemeyeceksin çalışacaksın, ya da sen benden sorumlusun diyip verdiğine razı olacaksın

Ben yazacaktım polemik olmasın dedim, aynen öyle, koca kadın neden sorumluluğunu bir erkeğe yükleyecek ki kedimiyiz biz

Ayrıca bu çelişkidir, bir erkeğe hem benim sorumluluğumu al sen erksin mesajı vereceksin hem de adamın jararlarını sorgulayacaksın, ya biz eşitiz diyip standartlarını erkeğe göre belirlemeyeceksin çalışacaksın, ya da sen benden sorumlusun diyip verdiğine razı olacaksın
Neden çalışmayan kadınları eziyosunuz? Kedi miyiz biz ne demek? Çalışan kadınlara saygım sonsuz.. çocuğum olana kadar bende çalıştım zaten.. fakat şu an "dışarda" çalışmayan bi kadın olarak aynı saygıyı ben de görmek istiyorum.. hemen bi yargılama modu.. ne kadar meraklıyız buna..

Evlendikten sonra baba evinden daha yuksek standartlara sahip olmaliyim , yoksa neden evleneyim ki dusuncesi cok yanlis geldi bana. Evlilik bu degil. Bu amacla yapilirsa zaten saglikli olmaz. Zamani gelince zorluk da çekilebilir. Baba evinde isteklerimizi yapmak icin çalışıyorsak evlenince adam bana baksin calismasam da her istedigim yerine gelsin demek cok sacma. Iki tarafin da o evi gecindirmek sorumlulugu vardir. Tek tarafa yuklemek cok yanlis.

Neden çalışmayan kadınları eziyosunuz? Kedi miyiz biz ne demek? Çalışan kadınlara saygım sonsuz.. çocuğum olana kadar bende çalıştım zaten.. fakat şu an "dışarda" çalışmayan bi kadın olarak aynı saygıyı ben de görmek istiyorum.. hemen bi yargılama modu.. ne kadar meraklıyız buna..

Hayır hiçte ezmiyorum demagojiye gerek yok, bende 2 sene evdeydim, çift maaş tek.maaş farkını biliyorum ek kart çıkarttır kocan ne aldığını bilmesin diyemem yani

Çünkü bazı kadınlar kocalarının gözünde sadece calisirlarsa degerli olabilecegine inanmis
Calismayan kadinin da evde soz hakki olabilecegi istedigini alip almama kararinin kadina ait oldugu ekonomik baski gormeyen kadinlar olabilecegine inanmak istemiyorlar

Ha gayret yine çalışan çalışmayan kadına geliyor konu
Aynen hemen yazdığım bi şeyi cımbızlayıp yok aşağılıyomuşum yok kedimiy mişiz falan.. çok komik gerçekten.. bi sürü kafa ve düşünce var.. herkesin şartları standartları farklı.. nedir bu önyargı anlayamıyorum.. konu sahibine değil benim yaptığım yoruma cevap geliyo :))

Evlenince işi neden bıraktın ki, eşim istedi deme lütfen zira çok saçma geliyo, o zaman cevabım şu olur: istedi diye işten çıktı isen şimdi de istedi diye harcamalarını en aza indir

Yok eğer ben kendi isteğimle çalışmıyorum diyosan, cevabım şu olur: kocanın malzemesi bu gidip çalışıp paranı yiyeceksin
aynen çalışmalıydın ,demek kı hayat bunu bu lafları duyacaksın en ıyısı çalış agzına laf verme

Hayır hiçte ezmiyorum demagojiye gerek yok, bende 2 sene evdeydim, çift maaş tek.maaş farkını biliyorum ek kart çıkarttır kocan ne aldığını bilmesin diyemem yani
Yalnız demagoji yapan ben değilim.. bana değil konu sahibine yazmanız gerekiyodu en başından.. neyse fazla işgal ettik burayı

Zamanla doğru orantıda insanın ihtiyaç ve istekleri değişkenlik gösterir.
Evlenmeden öncesiyle, sonrası arasında fark olması kadar doğal bir şey yok.

tamam çalışmayan kadınlara bişey demiyoruz da gördüğümüz gibi artık eşler bu konuyu hoş karşılamıyorlar.bu bu tarz açılan kaçıncı konu ben sayısını unuttum.

bizim ne düşündüğümüzden ziyade eşlerinizin ne düşündüğü önemli zaten.ve öyle bir devirdeyiz ki artık herkes zorunlu durumlar hariç eşleri çalışmadığında "ben niye çalışıyorum da o evde yatıyo" şeklinde sorgulamalar yapıyor ve sonucunda da bu tarz problemler ortaya çıkıyor.

"kocan sana bakmak zorunda" devrinin kapandığını ısrarla görmek istemeyen kadınlar da büyük hayal kırıklıkları yaşıyorlar maalesef.sözüm konu sahibine değil, genel görüşüm bu yönde.

geçici bir süre olan işsizliği anlarım tabi. eşler karşılıklı olarak birbirlerini idare edebilirler bir süre.hayat bu. karşılıklı fedakarlıklar yapılabilir.

amaaa çalışmayan bayanlar da istediğimi alamıyorum eşim para vermiyor diye yakınmasınlar. bu hayatı onlar seçti sonuçta. eli ayağı tutarken bir adamın boyunduruguna giriyorsan herşeyi katlanırsın. bu arada sözüm çocuğu için bi süre işten uzak kalanlara değil. (o başka bir olay. keşke bende çocuğumu büyütürken ara verseydim.)

Back
X