E
EU1
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EU1
sevgilisiniz,yada nişanlı evlenmeden önce hamile kaldınız.bu durumda nasıl davranırdınız???
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
böyle birşey olma ihmali olmaz aklım almıyor böyle birşeyi.düşünsenize zinadan çocuk yapmak.kimsa alınmasın ama kızlar maalesef müslümanlık sadece nüfus kağıtlarımızda kaldı.ne olucak bunun sonu hiç bilemiyorum
benim başıma böyle bir şey gelmedi ve başına gelmeyenin yorum yapması bence zor allah yarımcısı olsun derim kınamak çok yanlış
hangisi daha kötü , evlenmeden önce çocuk yapmak mı , evliyken başka biriyle beraber olup , çocuk doğurmak ve yıllarca kocaya kendi çocuğuymuş gibi yutturmak mı ? neler neler , aklımız almıyor ama hepsi oluyor .dediğin gibi yazıyla müslüman o kadar , teoride var , pratikte yok ...
Bence biz saçma sapan kurallarla yönetilen bir toplum olduk. Evlilik sürecinde de bunu daha net görüyoruz. Nasıl mı?
Nişanlanıyorsunuz hemen dini nikah niye, e namahrem mecbur yapacaksınız itiraz etseniz aa terbiyesize bak adet öyle dini nikah yapılır.
Dini nikah yapılır ama adamdan uzak dur düğüne kadar. Ama tabi çoğu zaman gençler dini nikahın ferahlatıcı gölgesi ile bu 'uzak dur'u ihlal edebilirler. Ee sonuç hamilesin. Ama nasıl olur niye uzak durmadın ayıplaması, konu komşu ne der baskısı...
Bu,
1- Nikahın ne anlama geldiğini bilerek çözülebilecek bir sorundur
2- Eğer böyle bişey yaşamak istemiyorsanız kendi çocuklarınızda nikaha daha ciddi yaklaşınız. sırf el ele tutuşabilsinler diye nikah yapılmaz.
3- Yine nikahın anlamını bilseydik, ne bundan doğan hamileliklerden kınama, ne de günahsız bir yavrunun çoğu zaman katli olurdu.
4- Bunlar başıma geldiği için değil gördüğüm ve daha çoook göreceğimiz için yazıyorum.
5 - Eğitim şart :1closedeyes:
Bence biz saçma sapan kurallarla yönetilen bir toplum olduk. Evlilik sürecinde de bunu daha net görüyoruz. Nasıl mı?
Nişanlanıyorsunuz hemen dini nikah niye, e namahrem mecbur yapacaksınız itiraz etseniz aa terbiyesize bak adet öyle dini nikah yapılır.
Dini nikah yapılır ama adamdan uzak dur düğüne kadar. Ama tabi çoğu zaman gençler dini nikahın ferahlatıcı gölgesi ile bu 'uzak dur'u ihlal edebilirler. Ee sonuç hamilesin. Ama nasıl olur niye uzak durmadın ayıplaması, konu komşu ne der baskısı...
Bu,
1- Nikahın ne anlama geldiğini bilerek çözülebilecek bir sorundur
2- Eğer böyle bişey yaşamak istemiyorsanız kendi çocuklarınızda nikaha daha ciddi yaklaşınız. sırf el ele tutuşabilsinler diye nikah yapılmaz.
3- Yine nikahın anlamını bilseydik, ne bundan doğan hamileliklerden kınama, ne de günahsız bir yavrunun çoğu zaman katli olurdu.
4- Bunlar başıma geldiği için değil gördüğüm ve daha çoook göreceğimiz için yazıyorum.
5 - Eğitim şart :1closedeyes:
benimde başıma gelmedi..
ama 2 arkadaşım nişanlıyken hamile kaldı ve ikiside düğün tarihlerini öne aldı.
ikisi de bebeklerini doğurdu.
ben olsam bende aynı şeyi yapardım sanırım bi cana kıyamam çünkü hele hele şimdi o cana bu kadar muhtaçkensenağlama
bende çok da yadırgamamak gerekir ilerde kimin ne olacağı belli oluyor.
sevgiler