evlenmeden önce hamile kalsaydınız ne yapardınız????

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
sevgilisiniz,yada nişanlı evlenmeden önce hamile kaldınız.bu durumda nasıl davranırdınız???

evlenmeden önce o salaklığı nasıl yaptıysam , bebeği de doğurup oturur bakardım , onu beceren bunu da becerebilmeli ...

O saygısızlığı kendime yapmazdım!!!:1closedeyes:

böyle birşey olma ihmali olmaz aklım almıyor böyle birşeyi.düşünsenize zinadan çocuk yapmak.kimsa alınmasın ama kızlar maalesef müslümanlık sadece nüfus kağıtlarımızda kaldı.ne olucak bunun sonu hiç bilemiyorum

benim başıma böyle bir şey gelmedi ve başına gelmeyenin yorum yapması bence zor allah yarımcısı olsun derim kınamak çok yanlış

böyle bir şey yapabileceğimi düşünemiyorum ve yapmadım da zaten,her şeyin bir zamanı olduğunu düşünenlerdenim,o yüzden bu soruya cevap veremiyorum,yapanlarıda eleştiremem,kendileri bilirler.

böyle birşey olma ihmali olmaz aklım almıyor böyle birşeyi.düşünsenize zinadan çocuk yapmak.kimsa alınmasın ama kızlar maalesef müslümanlık sadece nüfus kağıtlarımızda kaldı.ne olucak bunun sonu hiç bilemiyorum

hangisi daha kötü , evlenmeden önce çocuk yapmak mı , evliyken başka biriyle beraber olup , çocuk doğurmak ve yıllarca kocaya kendi çocuğuymuş gibi yutturmak mı ? neler neler , aklımız almıyor ama hepsi oluyor .dediğin gibi yazıyla müslüman o kadar , teoride var , pratikte yok ...

benim başıma böyle bir şey gelmedi ve başına gelmeyenin yorum yapması bence zor allah yarımcısı olsun derim kınamak çok yanlış

kesinlikle neyi ayıplarsak allah başımıza verir.rabbim yazdıysa bozsun böyle bir şeyi kimseye yaşatmasın

hangisi daha kötü , evlenmeden önce çocuk yapmak mı , evliyken başka biriyle beraber olup , çocuk doğurmak ve yıllarca kocaya kendi çocuğuymuş gibi yutturmak mı ? neler neler , aklımız almıyor ama hepsi oluyor .dediğin gibi yazıyla müslüman o kadar , teoride var , pratikte yok ...

rabbim herkesin gönlüne kendi korkusunu kendi sevgisini sindirsin inşallah.haklısın hepsi yaşanıyor çevrede

aman kızlar dedim ya sakın kınamayıın yarın öbürgün bizlerde evlat sahibi olacağız insan bu şaşar beşer rabbim şaşırtmasın doğru yoldan ayırmasın ve başına geleninde yardımcısı olsun

gecen sene bizim ara sokakta çocuklar oynarken bakmışlar minick yeni dogmuş bi bebek ailelerine haber vermişler polis fln geldi 3-4 günlük bebekmiş ve dogar dogmaz sokaga atılmış o sogukta çıplak bide ühüüü :( Allah kimsenn basına öle bişi vermesn ama madem böle bişi yaptım canım pahasına bakardım be :(

ben bole bıseyı yapmıs olsaydım
bebeği yapmaya göze aldığım gibi doğurup büyütmeyide göze alırdım çünkü o yavrunun bi suçu yok benim yaptığım bi günahın bedelini o ÖDEMEMELİ...
ya hem akıl nereye gıtmıs cocuk yapana kadar allahım ya
ne dıyıyım kızlarda sapıttı artık hiç bişey usulünce olmuyo

Bence biz saçma sapan kurallarla yönetilen bir toplum olduk. Evlilik sürecinde de bunu daha net görüyoruz. Nasıl mı?
Nişanlanıyorsunuz hemen dini nikah niye, e namahrem mecbur yapacaksınız itiraz etseniz aa terbiyesize bak adet öyle dini nikah yapılır.
Dini nikah yapılır ama adamdan uzak dur düğüne kadar. Ama tabi çoğu zaman gençler dini nikahın ferahlatıcı gölgesi ile bu 'uzak dur'u ihlal edebilirler. Ee sonuç hamilesin. Ama nasıl olur niye uzak durmadın ayıplaması, konu komşu ne der baskısı...
Bu,
1- Nikahın ne anlama geldiğini bilerek çözülebilecek bir sorundur
2- Eğer böyle bişey yaşamak istemiyorsanız kendi çocuklarınızda nikaha daha ciddi yaklaşınız. sırf el ele tutuşabilsinler diye nikah yapılmaz.
3- Yine nikahın anlamını bilseydik, ne bundan doğan hamileliklerden kınama, ne de günahsız bir yavrunun çoğu zaman katli olurdu.
4- Bunlar başıma geldiği için değil gördüğüm ve daha çoook göreceğimiz için yazıyorum.
5 - Eğitim şart :1closedeyes:

Bence biz saçma sapan kurallarla yönetilen bir toplum olduk. Evlilik sürecinde de bunu daha net görüyoruz. Nasıl mı?
Nişanlanıyorsunuz hemen dini nikah niye, e namahrem mecbur yapacaksınız itiraz etseniz aa terbiyesize bak adet öyle dini nikah yapılır.
Dini nikah yapılır ama adamdan uzak dur düğüne kadar. Ama tabi çoğu zaman gençler dini nikahın ferahlatıcı gölgesi ile bu 'uzak dur'u ihlal edebilirler. Ee sonuç hamilesin. Ama nasıl olur niye uzak durmadın ayıplaması, konu komşu ne der baskısı...
Bu,
2- Eğer böyle bişey yaşamak istemiyorsanız kendi çocuklarınızda nikaha daha ciddi yaklaşınız. sırf el ele tutuşabilsinler diye nikah yapılmaz.
3- Yine nikahın anlamını bilseydik, ne bundan doğan hamileliklerden kınama, ne de günahsız bir yavrunun çoğu zaman katli olurdu.
4- Bunlar başıma geldiği için değil gördüğüm ve daha çoook göreceğimiz için yazıyorum.

katılıyorum....dini nikahımı resmi nikahımın kıyıldığı gece yaptım.yani düğün gecemde...adam bi zahmet bekleyiversin evlenene kadar.:1closedeyes:
soruya gelince;Allah kimsenin başına vermesin.ama bunu yapabilecek cesaret,rahatlık ve vicdana sahip olan;doğacak çocuğada oturup bakacak bi zahmet:kahve:

allahım kimsenin başına vermesin gerçekten çok zor bir durumdur heralde o ana annemi babamı düşünemiyorum

Bu,

gerçekten katılıyorum....çok doğru demişsin beni daha istemeye geldikleri zaman verildikten sonra hoca nikahı yapalım diye konuştular ama ailem izin vermedi.
ki ne amaçla yaklaşıldığı belli.zaten biz sevgiliyken elele tutuşup ettik şimdi yüzgözmü olucazda nikah yapıcaz...

benimde başıma gelmedi..
ama 2 arkadaşım nişanlıyken hamile kaldı ve ikiside düğün tarihlerini öne aldı.
ikisi de bebeklerini doğurdu.
ben olsam bende aynı şeyi yapardım sanırım bi cana kıyamam çünkü hele hele şimdi o cana bu kadar muhtaçkensenağlama
bende çok da yadırgamamak gerekir ilerde kimin ne olacağı belli oluyor.
sevgiler

asla çocuğumu aldırmazdım...korunmanın bin bir türlü yolu var kaza die bişi yok..ben onu bile bile yapardım ve doğururdum amaortalık karışırdı tabi:))

yaşam tarzı herkesin farklıdır ,kim nasıl yaşarsa kendini ilgilendirir saygı duyarım kimsenin müslümanlığı özelinede karışamam zaten o yüzden şöyle diyeyim eğer kişi böyle bi riski almışsa ya onun için önemli değilddir sonuçları yada icabına bakacağını düşünür herhalde,,,,ama rahat yaşamayan bi insansa bu kişi allah yardımcısı olsun zor karar

benimde başıma gelmedi..
ama 2 arkadaşım nişanlıyken hamile kaldı ve ikiside düğün tarihlerini öne aldı.
ikisi de bebeklerini doğurdu.
ben olsam bende aynı şeyi yapardım sanırım bi cana kıyamam çünkü hele hele şimdi o cana bu kadar muhtaçkensenağlama
bende çok da yadırgamamak gerekir ilerde kimin ne olacağı belli oluyor.
sevgiler

valla bazen böyle dedikodular çıkıyo doğru olabiliyomuş demekki

Back
X